Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 828 829 830 831 832 ... 1262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 31 maart 2020 16:20
    Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van The Conference Board.

    De index voor het consumentenvertrouwen nam af van 132,6 in februari, naar 120,0 in maart.

    Economen rekenden vooraf gemideld op een daling tot 110.

    De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde op maandbasis van 108,1 naar 88,2. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie daalde licht van 169,3 tot 167,7.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 31 maart 2020 16:52
    Coatingsbedrijf Axalta op eigen kracht verder

    (ABM FN-Dow Jones) Axalta Coatings Systems heeft de evaluatie van strategische opties afgerond en blijft zijn eigen plan volgen, in het licht van de ontwrichting van de mondiale markten door de coronaviruspandemie. Dat maakte het coatingsbedrijf dinsdag bekend.

    De leverancier van vloeibare en poedercoatings uit de Amerikaanse stad Philadelphia zei diepgaande gesprekken te hebben gevoerd met een aantal geïnteresseerde partijen, maar dat het bestuur heeft vastgesteld dat het voortzetten van het strategische plan de beste manier is om de waarde voor aandeelhouders te maximaliseren.

    Axalta was in onderhandeling over een overname ter waarde van ruwweg 7,5 miljard dollar door PPG Industries, en Clayton Dubilier & Rice, maar die gesprekken kwamen tot een einde nadat het aandeel Axalta kelderde en het bedrijf zijn financiële verwachtingen liet varen, meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de kwestie.

    Axalta zegt stappen te hebben genomen om de impact op te vangen van een lagere klantvraag in sommige gebieden, waaronder aanpassingen aan de kostenstructuur.

    "We geloven dat de stappen die we zetten, in combinatie met een sterke balans en ruime liquiditeit, ons in staat zullen stellen om sterk uit deze crisis te komen", aldus het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 31 maart 2020 17:46
    Trump wil 2 biljoen investeren in infrastructuur

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Congres om goedkeuring gevraagd voor een infrastructuurplan ter waarde van 2 biljoen dollar.

    Met deze investeringen wil Trump enerzijds de Amerikaanse infrastructuur verbeteren en anderzijds banen scheppen.

    "Met de rente voor de Verenigde Staten op NUL, is dit het moment om onze al decennia lang verwachte Infrastructuur Wet te bekrachtigen", aldus Trump op Twitter.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 31 maart 2020 19:21
    Ford to Produce 50,000 Ventilators in Michigan In Next 100 Days

    Ford Motor Company, in collaboration with GE Healthcare, announced that it will begin producing in Michigan a third-party ventilator with the goal to produce 50,000 of the vitally needed units within 100 days and up to 30,000 a month thereafter as needed. Ford will provide its manufacturing capabilities to quickly scale production, and GE Healthcare will provide its clinical expertise and will license the current ventilator design from Airon Corp, a small, privately held company specializing in high-tech pneumatic life support products. GE Healthcare brought the Airon Corp. design to Ford’s attention as part of the companies’ efforts to scale production of ventilators quickly to help clinicians treat COVID-19 patients. The GE/Airon Model A-E ventilator uses a design that operates on air pressure without the need for electricity, addressing the needs of most COVID-19 patients. Its production can be quickly scaled to help meet growing demand in the US.

    Ford will initially send a team to work with Airon to boost production in Florida, and by the week of April 20, will start production at Ford’s Rawsonville Components Plant in Ypsilanti, Mich., quickly ramping up to reach full production to help meet surging demand.

    Ford expects to produce 1,500 by the end of April, 12,000 by the end of May and 50,000 by July 4 – helping the U.S. government meet its goal of producing 100,000 ventilators in 100 days.

    Ford’s Rawsonville plant will produce the ventilators nearly around the clock, with 500 paid volunteer UAW-represented employees working on three shifts. Airon currently produces three Airon pNeuton Model A ventilators per day in Melbourne, Fla. At full production, Ford plans to make 7,200 Airon-licensed Model A-E ventilators per week.

    The Airon-licensed Model A-E ventilator is the second Ford-GE Healthcare ventilator collaboration. Last week, Ford and GE Healthcare announced a separate effort to produce a simplified ventilator design from GE Healthcare. The combined ventilator supply will help address the increasing surge demand for ventilators around the U.S in the fight against COVID-19, each well suited to meet time, production volume and patient care requirements.

    Source : Strategic Research Institute
  5. forum rang 10 voda 31 maart 2020 20:39
    Rode cijfers op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden dinsdag lager, door aanhoudende zorgen over het coronavirus tijdens een volatiele laatste beursdag van het kwartaal, ondanks meevallende economische cijfers uit China dinsdagochtend.

    De toonaangevende S&P 500 index noteerde 1,2 procent lager, de Dow Jones-index verloor 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq werd 0,7 procent lichter.

    Voor de maand maart ligt de Dow Jones-index op koers voor een verlies van 13 procent en de Nasdaq op een daling van 10 procent. De Dow Jones-index stevent bovendien af op het slechtste kwartaal ooit, met een daling van 23 procent. De S&P500 deed het sinds het begin van het jaar niet veel beter met een verlies van 20 procent.

    Wall Street opende dinsdag lager, maar veerde op na een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen van Conference Board in maart. Een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago wees weliswaar op toenemende krimp, maar gaf geen schokkende verslechtering weer.

    Ook een herbalancering van beleggingsportefeuilles aan het einde van het kwartaal speelde een rol volgens Willie Delwiche van Baird. Hij merkte op dat zowel het consumentenvertrouwen als de inkoopmanagersindex van Chicago en de Chinese cijfers beter dan verwacht waren.

    Eerder op de dag waren er macro-data uit China, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie, na de 'lockdown' die bedoeld was om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3.

    Michael Hewson van CMC Markets noemde deze cijfers "bijna te goed om waar te zijn". Econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics wees er echter op dat een terugkeer naar groei niet betekent dat de Chinese economie uit de problemen is, omdat in de voorgaande maand het hele land feitelijk op slot zat. Toch verwacht ze haar groeiramingen voor China dit kwartaal opwaarts te zullen bijstellen.

    Daarnaast putten de markten wereldwijd steun uit het nieuws dat het aantal coronavirusgevallen wereldwijd voor de tweede dag op rij met minder is dan 10 procent is gestegen.Wereldwijd werden er bijna 810.000 gevallen vastgesteld en zijn er tenminste 39.545 mensen overleden aan het virus.

    Een groeiend aandeel van de ziektegevallen komt uit de VS zijn er inmiddels meer dan 165.000 geïnfecteerden, terwijl het aantal sterfgevallen 3.178 bedraagt. Ongeveer de helft van de besmettings- en sterfgevallen zijn in New York.

    In één van de zwaarst getroffen landen, Italië, waren er voorzichtige hoopgevende tekenen: er kwamen er maandag 4.050 nieuwe gevallen bij, nadat zaterdag en zondag nog meer dan 5.000 nieuwe gevallen waren gemeld.

    Farmaceut Johnson & Johnson zei maandag dat het een kandidaat heeft voor een coronavirusvaccin dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

    De euro/dollar noteerde op 1,0970. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag licht hoger nadat de sterke prijsstijging van eerder op de dag verdampte.

    Bedrijfsnieuws

    Cruise-maatschappij Carnival stond 6 procent hoger, na het bericht dat het dividend wordt geschrapt vanwege de coronacrisis, die de bootreizen heeft stilgelegd. In de voorgaande twee handelsdag verloor het aandeel 28 procent.

    De oliesector boekte winst, na de meevallende economische cijfers uit China. Exxon Mobil stond 1,6 procent hoger, Occidental Petroleum 2,7 procent en Halliburton 6,4 procent.

    Conagra Brands, dat verpakte voeding maakt, kwam met kwartaalcijfers en stond 3 procent hoger.

    Domino's Pizza ging 6,3 procent omlaag, nadat de pizzareus meldde dat de wereldwijde omzet op koers ligt voor 4,4 procent groei in het eerste kwartaal, omdat de kluistering van veel mensen aan huis vanwege het virus leidde tot veel orders voor de maaltijdbezorger.

    Johnson & Johnson noteerde 2,2 procent lager, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 1 april 2020 06:28
    Wall Street sluit lager

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag lager gesloten, door aanhoudende zorgen over het coronavirus tijdens een volatiele laatste beursdag van het kwartaal, ondanks meevallende economische cijfers uit China dinsdagochtend.

    De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,6 procent lager op 2.584,59, de Dow Jones-index verloor 1,8 procent en technologiebeurs Nasdaq werd 0,95 procent lichter op 7.700 punten.

    Voor de maand maart ligt de Dow Jones-index op koers voor een verlies van 13 procent en de Nasdaq op een daling van 10 procent. De Dow Jones-index boekte het slechtste kwartaal sinds 1987, met een daling van 23 procent. De S&P500 deed het sinds het begin van het jaar niet veel beter met een verlies van meer dan 20 procent. Dit was in 2008 voor het laatste vertoond.

    De dalingen zijn het gevolg van de wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus, dat wereldwijd meer dan 800.000 mensen heeft geinfecteerd en bijna 40.000 levens heeft geëist. Overal ter wereld zijn bedrijven gesloten en is de bewegingsvrijheid van mensen ingeperkt om de verspreiding tegen te gaan. Dit zal naar verwachting een zeldzaam harde economische klap veroorzaken.

    Wall Street opende dinsdag lager, maar veerde op na een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen van Conference Board in maart. Een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago wees weliswaar op toenemende krimp, maar gaf geen schokkende verslechtering weer.

    Ook een herbalancering van beleggingsportefeuilles aan het einde van het kwartaal speelde een rol volgens Willie Delwiche van Baird. Hij merkte op dat zowel het consumentenvertrouwen als de inkoopmanagersindex van Chicago en de Chinese cijfers beter dan verwacht waren.

    Eerder op de dag waren er macro-data uit China, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie, na de 'lockdown' die bedoeld was om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3.

    Michael Hewson van CMC Markets noemde deze cijfers "bijna te goed om waar te zijn". Econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics wees er echter op dat een terugkeer naar groei niet betekent dat de Chinese economie uit de problemen is, omdat in de voorgaande maand het hele land feitelijk op slot zat. Toch verwacht ze haar groeiramingen voor China dit kwartaal opwaarts te zullen bijstellen.

    Daarnaast putten de markten wereldwijd steun uit het nieuws dat het aantal coronavirusgevallen wereldwijd voor de tweede dag op rij met minder is dan 10 procent is gestegen. Wereldwijd werden er bijna 810.000 gevallen vastgesteld en zijn er tenminste 39.545 mensen overleden aan het virus.

    Een groeiend aandeel van de ziektegevallen komt uit de VS zijn er inmiddels meer dan 165.000 geïnfecteerden, terwijl het aantal sterfgevallen 3.178 bedraagt. Ongeveer de helft van de besmettings- en sterfgevallen zijn in New York.

    In één van de zwaarst getroffen landen, Italië, waren er voorzichtige hoopgevende tekenen: er kwamen er maandag 4.050 nieuwe gevallen bij, nadat zaterdag en zondag nog meer dan 5.000 nieuwe gevallen waren gemeld.

    Farmaceut Johnson & Johnson zei maandag dat het een kandidaat heeft voor een coronavirusvaccin dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

    De euro/dollar noteerde op 1,1021. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

    Olie sloot dinsdag licht hoger nadat de sterke prijsstijging van eerder op de dag verdampte. In de maand maart is de olieprijs meer dan gehalveerd door zorgen over dalende vraag vanwege de pandemie-maatregelen.

    Bedrijfsnieuws

    Cruise-maatschappij Carnival sloot 3 procent hoger, na het bericht dat het dividend wordt geschrapt vanwege de coronacrisis, die de bootreizen heeft stilgelegd. In de voorgaande twee handelsdagen verloor het aandeel 28 procent.

    De oliesector boekte winst, na de meevallende economische cijfers uit China. Exxon Mobil sloot 1,2 procent hoger, Occidental Petroleum 5,2 procent en Halliburton 7,5 procent.

    Conagra Brands, dat verpakte voeding maakt, kwam met kwartaalcijfers en sloot 3,9 procent hoger.

    Domino's Pizza ging 6,5 procent omlaag, nadat de pizzareus meldde dat de wereldwijde omzet op koers ligt voor 4,4 procent groei in het eerste kwartaal, omdat de kluistering van veel mensen aan huis vanwege het virus leidde tot veel orders voor de maaltijdbezorger.

    Johnson & Johnson eindigde 1,5 procent lager, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 1 april 2020 06:29
    Xerox staakt vijandige overname HP

    (ABM FN-Dow Jones) Xerox Holdings heeft zijn poging om de grotere rivaal HP Inc over te nemen gestaakt, omdat de fabrikant van kopieermachines door de coronacrisis niet meer genoeg geld kan lenen voor de vijandige overname. Dat maakte Xerox dinsdag bekend.

    "De huidige mondiale gezondheidscrisis en de resulterende macro-economische en marktturbulentie die zijn veroorzaakt door COVID-19 hebben een belemmerend klimaat gecreëerd voor de geplande overname van HP Inc door Xerox", stelde een woordvoerder van het bedrijf.

    Het overnamebod van ruim 30 miljard dollar ging gepaard met een strijd om de bestuurders van de fabrikant van printers en personal computers te vervangen.

    De aandelen van de twee bedrijven reageerden niet sterk op het nieuws in de elektronische handel nabeurs.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 1 april 2020 12:56
    Amerikaanse futures wijzen op fors lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een fors lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 3,0 procent in het rood.

    "Wereldwijd proberen beleggers een langdurige en zware klap voor de wereldeconomie in te prijzen nu ook de economie van de Verenigde Staten vrijwel volledig op slot lijkt te gaan vanwege het coronavirus", zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

    "Er circuleren zo veel verhalen over hoe negatief het effect op het Amerikaans bruto binnenlands product zal zijn en hoe hoog het werkloosheidspercentage zal zijn...Dit weegt ongetwijfeld op het sentiment", voegde hij toe.

    De Amerikaanse president Donald Trump gaf dinsdag zijn tot nu toe sterkste waarschuwing af over de pandemie, die zich inmiddels verspreidt door het hele land. Het Witte Huis schat het mogelijk aantal dodelijke slachtoffers in de VS op 100.000 tot 240.000 personen. Trump zei dat de komende weken "zeer pijnlijk" zullen zijn.

    Inmiddels zijn 189.633 personen besmet met het virus in de Verenigde Staten. Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot 4.081 personen.

    Het lagere slot van de Amerikaanse aandelenmarkten van dinsdag, betekende het einde van het slechtste kwartaal sinds de financiële crisis van 2008. De S&P 500 verloor op kwartaalbasis 20 procent, terwijl de Dow 23 procent lager sloot.

    Marktvolgers zijn terughoudend met het beantwoorden van de vraag of de ergste verkoopgolf inmiddels achter de rug is. "We bevinden ons in onbekend territorium", zei strateeg Shawn Snyder van Citi Peronal Health Management. "Er is op dit moment nog veel onzekerheid. Is dit een V-vormig herstel of is die een situatie die langer zal blijven hangen en langer duurt dan we dachten", zei hij.

    Daags nadat president Trump een economisch reddingspakket van circa 2.000 miljard dollar ondertekende, zei hij dat een investering van nog eens 2.000 miljard dollar deel zou moeten uitmaken van een nieuw hulppakket ter ondersteuning van de economie. "Nu de Amerikaanse rentes op nul staan, is dit het moment voor de financiering van een langverwachte infrastructuurwet", zei hij. "Het moet zeer groot en geweldig zijn, twee biljoen dollar, en uitsluitend gericht zijn op banen en de wederopbouw van de eens zo grote infrastructuur van ons land", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport van maart, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices van de industrie in maart, de bouwuitgaven in februari en het wekelijkse olievoorradenrapport.

    De euro/dollar noteerde op 1,0938. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1029 op de borden.

    Olie noteerde woensdag tot 1,3 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Home Depot kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de retailer bekendmaakte zijn openingstijden te verkorten vanwege het coronavirus. Daarnaast ziet het concern af van grote voorjaarspromoties om de toestroom van klanten af te remmen en wordt slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkels toegelaten. Het aandeel daalde voorbeurs 2,7 procent.

    Xerox verloor dinsdag nabeurs 2,3 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde zijn vijandige bod op concurrent HP in te trekken. Xerox zei een eventuele fusie vanwege het coronavirus niet tot een goed einde te kunnen brengen. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel. HP daalde voorbeurs 2,4 procent.

    Het aandeel Boeing noteerde voorbeurs 3,8 procent lager, nadat de vliegtuigbouwer in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn beurswaarde zag vervliegen.

    Tesla start het nieuwe kwartaal vermoedelijk 2,6 procent lager. In de eerste drie maanden van het jaar steeg het aandeel 25 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,6 procent lager op 2.584,59 punten. De Dow Jones index eindigde 1,8 procent in het rood op 21.917,16 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,0 procent tot 7.700,10 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 1 april 2020 14:30
    Werkgelegenheid VS daalt beduidend minder dan voorzien - ADP

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in maart beduidend minder dan verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

    Het aantal banen daalde met 27.000. De markt rekende op een afname van 125.000 banen.

    In februari ging het nog om een banengroei van 179.000 en in januari zelfs om 205.000.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 1 april 2020 15:08
    Beursblik: banencijfer ADP verre van representatief

    (ABM FN-Dow Jones) De krimp van het aantal banen in de Amerikaanse private sector in maart is geen representatief cijfer. Dit bleek woensdag uit een kort commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank op de data van ADP.

    "ADP stelt een rapport op dat uit tal van variabelen bestaat, die dateren van voor de zogeheten lock down", aldus Marey. "Daarmee wordt ADP nu het slachtoffer van zijn econometrische methodiek. De realiteit is waarschijnlijk veel minder goed, en om daar een beeld van te krijgen is het veel raadzamer om nu naar de wekelijkse steunaanvragen te kijken", aldus de marktanalist.

    Dat de verwachtingen van marktkenners vooraf duidden op een beduidend hogere krimp schrijft Marey toe aan het afwezige besef van de wijze waarop ADP zijn data met deze vele variabelen samenstelt. De loonstrookjes zijn slechts één variabele in het totaal.

    Het Amerikaanse banenrapport dat aanstaande vrijdag over maart verschijnt, geeft volgens Marey ook geen nauwkeurig beeld van de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt, omdat deze is gebaseerd op informatie die dateert van rond 12 maart.

    De euro noteerde woensdag 1,0 procent lager op 1,0925 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 1 april 2020 15:08
    Wall Street koerst af op fors lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 3,5 procent in het rood.

    "Wereldwijd proberen beleggers een langdurige en zware klap voor de wereldeconomie in te prijzen nu ook de economie van de Verenigde Staten vrijwel volledig op slot lijkt te gaan vanwege het coronavirus", zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

    "Er circuleren zo veel verhalen over hoe negatief het effect op het Amerikaans bruto binnenlands product zal zijn en hoe hoog het werkloosheidspercentage zal zijn. Dit weegt ongetwijfeld op het sentiment", voegde hij toe.

    De Amerikaanse president Donald Trump gaf dinsdag zijn sterkste waarschuwing tot nu toe af over de pandemie, die zich inmiddels verspreidt door het hele land. Het Witte Huis schat het mogelijk aantal dodelijke slachtoffers in de VS op 100.000 tot 240.000 personen. Trump zei dat de komende weken "zeer pijnlijk" zullen zijn.

    Inmiddels zijn 189.633 personen besmet met het virus in de Verenigde Staten. Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot 4.081 personen.

    Het lagere slot van de Amerikaanse aandelenmarkten van dinsdag betekende het einde van het slechtste kwartaal sinds de financiële crisis van 2008. De S&P 500 verloor op kwartaalbasis 20 procent, terwijl de Dow 23 procent lager sloot.

    Marktvolgers zijn terughoudend met het beantwoorden van de vraag of de ergste verkoopgolf inmiddels achter de rug is. "We bevinden ons in onbekend territorium", zei strateeg Shawn Snyder van Citi Peronal Health Management. "Er is op dit moment nog veel onzekerheid. Is dit een V-vormig herstel of is dit een situatie die langer zal blijven hangen en langer duurt dan we dachten", zei hij.

    Daags nadat president Trump een economisch reddingspakket van circa 2.000 miljard dollar ondertekende, zei hij dat een investering van nog eens 2.000 miljard dollar deel zou moeten uitmaken van een nieuw hulppakket ter ondersteuning van de economie. "Nu de Amerikaanse rentes op nul staan, is dit het moment voor de financiering van een langverwachte infrastructuurwet", zei hij. "Het moet zeer groot en geweldig zijn, twee biljoen dollar, en uitsluitend gericht zijn op banen en de wederopbouw van de eens zo grote infrastructuur van ons land", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal banen in de private sector in de Verenigde Staten in maart is gedaald met 27.000, terwijl werd gerekend op een daling van 125.000 banen.

    Tevens werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 15,3 procent. De marktindex steeg van 758,4 naar 874,6.

    Later op de dag staan een tweetal inkoopmanagersindices van de industrie in maart geagendeerd, gevolgd door de bouwuitgaven in februari en het wekelijkse olievoorradenrapport.

    De euro/dollar noteerde op 1,0925. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1029 op de borden.

    Olie noteerde woensdag tot 1,7 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Home Depot kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de retailer bekendmaakte zijn openingstijden te verkorten vanwege het coronavirus. Daarnaast ziet het concern af van grote voorjaarspromoties om de toestroom van klanten af te remmen en wordt slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkels toegelaten. Het aandeel daalde voorbeurs 4,0 procent.

    Oliebedrijf Apache heeft zijn verwachting voor kostenbesparingen verdubbeld. Het concern verwacht nu op jaarbasis voor 300 miljoen dollar te besparen aan algemene en administratieve kosten. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,6 procent lager.

    Xerox verloor voorbeurs 5,1 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde zijn vijandige bod op concurrent HP in te trekken. Xerox zei de beoogde fusie niet tot een goed einde te kunnen brengen vanwege het coronavirus. HP daalde voorbeurs 4,8 procent.

    Het aandeel Boeing noteerde voorbeurs 6,7 procent lager, nadat de vliegtuigbouwer in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn beurswaarde zag vervliegen.

    Tesla start het nieuwe kwartaal vermoedelijk 4,0 procent lager. In de eerste drie maanden van het jaar steeg het aandeel 25 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,6 procent lager op 2.584,59 punten. De Dow Jones index eindigde 1,8 procent in het rood op 21.917,16 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,0 procent tot 7.700,10 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 6 'belegger'' 1 april 2020 15:15
    quote:

    voda schreef op 1 april 2020 14:30:

    Werkgelegenheid VS daalt beduidend minder dan voorzien - ADP

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in maart beduidend minder dan verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

    Het aantal banen daalde met 27.000. De markt rekende op een afname van 125.000 banen.

    In februari ging het nog om een banengroei van 179.000 en in januari zelfs om 205.000.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in maart gekrompen door de coronacrisis omdat veel bedrijven de deuren hebben gesloten. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de krimp uit op 27.000 banen. Economen hadden in doorsnee rekening gehouden met een veel sterkere afname met 150.000 banen.
    Vorige week werd nog bekend dat de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten explosief zijn gestegen door de crisis, waarbij met name kleinere bedrijven hard worden geraakt. In februari kwamen er volgens een herzien cijfer nog 179.000 arbeidsplaatsen bij in het Amerikaanse bedrijfsleven.
    ADP zegt dat het rapport nog niet de volledige impact van de coronacrisis laat zien omdat banen die werden geschrapt na 12 maart in het volgende rapport vallen. Waarschijnlijk zal in dat nieuwe rapport er dan ook een flinke opwaartse herziening van het banenverlies in maart komen.
    De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In dat rapport worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. www.iex.nl/Nieuws/ANP-010420-199/Werk...
  13. forum rang 10 voda 1 april 2020 15:40
    Amerikaanse super Kroger denkt te profiteren van coronagekte

    Gepubliceerd op 1 april 2020 15:25 | Views: 261

    Ahold Delhaize 15:22
    21,67 +0,39 (+1,81%)

    CINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger voert zijn financiële verwachtingen voor het eerste kwartaal op. De branchegenoot van Ahold Delhaize denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.

    Afgelopen maand liepen de verkopen erg hard bij Kroger, dat in februari ook al een goede maand kende. Daarom denkt Kroger over het eerste kwartaal meer omzet en een hogere aangepaste winst per aandeel te kunnen neerzetten dan eerder voorzien.

    Het bedrijf komt later pas met zijn uitgebreide kwartaalresultaten naar buiten. Krogers voorspellingen voor het hele jaar blijven voorlopig gehandhaafd.
  14. forum rang 10 voda 1 april 2020 15:58
    Amerikaanse industrie kromp in maart - Markit

    (ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in de Verenigde Staten is in maart sterk gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

    De index daalde van 50,7 in februari naar 48,5. Daarmee lag de index lager dan de voorlopige meting voor maart van 49,2.

    Economen rekenden vooraf op een sterkere daling tot 47,3.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Later vanmiddag volgt het cijfer van ISM, dat door beleggers vaak hoger wordt aangeslagen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 1 april 2020 16:27
    Industrie VS krimpt minder dan verwacht - ISM

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de industrie in de Verenigde Staten is in maart minder hard gekrompen dan voorzien. Dit bleek woensdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex van ISM kwam uit op 49,1 ten opzichte van 50,1 in februari. Er was door economen een stand van 44,5 verwacht.

    De prijsindex, de subindex voor de werkgelegeneid en die voor nieuwe orders lieten behoorlijke dalingen zien tussen februari en maart.

    Eerder vanmiddag wezen inkoopdata van onderzoeksbureau Markit ook op een krimp. Deze inkoopmanagersindex daalde van 50,7 tot 48,5.

    De markt hecht over het algemeen meer waarde aan de meting van ISM dan aan die van Markit.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 1 april 2020 16:27
    Amerikaanse bouwuitgaven dalen

    (ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in februari onverwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    In februari daalden de bouwuitgaven met 1,3 procent op maandbasis. Het cijfer voor januari, dat een stijging met 1,8 procent liet zien, werd bijgesteld.

    Economen rekenden vooraf gemiddeld op een toename met 0,7 procent in februari.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 1 april 2020 19:50
    Verliezen Wall Street lopen op

    Gepubliceerd op 1 april 2020 19:41 | Views: 117

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie in de min. Daarbij liepen de verliezen gedurende de dag wat op. Het nieuwe coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.

    De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 4 procent lager op 21.024 punten. De brede S&P 500 verloor 4,3 procent tot 2474 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 3,9 procent tot 7400 punten.

    President Donald Trump heeft Amerikanen vanwege de corona-uitbraak opgeroepen om nog zeker dertig dagen sociaal afstand te houden. De komende twee weken worden volgens Trump erg zwaar en het dodental zal flink oplopen. In de Verenigde Staten is het grootste aantal besmettingen met het virus wereldwijd geconstateerd.

    Kroger

    Supermarktbedrijf Kroger won 2,1 procent. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor het eerste kwartaal door stijgende verkopen. Uit angst voor het coronavirus zijn ook Amerikanen de voorbije periode aan het hamsteren geslagen.

    Kopieermachinefabrikant Xerox verloor dik 7 procent. Het bedrijf zou zijn overnamejacht op computer- en printermaker HP Inc zou staken. Volgens The Wall Street Journal ondermijnt de coronacrisis de financiële situatie van Xerox dusdanig dat de stekker getrokken moet worden uit de megadeal. HP Inc verloor 13 procent.

    Olieprijzen

    Verder stond de energiesector in de schijnwerpers. Volgens marktkenners kunnen olieprijzen nog verder inzakken nu blijkt dat producenten steeds minder plek hebben om olie op te slaan. Verder reageerden de markten op berichten dat oliekartel OPEC er niet in slaagde om een datum vast te stellen voor onderhandelingen, die een einde zouden kunnen maken aan de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 20,21 dollar. Brentolie kostte 5,4 procent minder op 24,93 dollar per vat.

    De euro was 1,0910 dollar waard, tegen 1,10941 bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.
  18. forum rang 10 voda 1 april 2020 19:52
    Coronavrees weer dominant op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst woensdag af op een flink lager slot. Met nog een paar uur handel te gaan, noteerde de S&P 500 4,0 procent lager. De Dow Jones index verloor 3,7 procent en de Nasdaq daalde 3,6 procen

    De markten wachten op de piek van de corona-uitbraak, om verder koers kunnen te bepalen. "Het aantal sterfgevallen door COVID-19 is in de VS nu hoger dan in China en president Trump heeft gewaarschuwd dat er twee zeer zware weken aankomen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. In de VS zijn nu ruim 190.000 besmettingen en zou het aantal sterfgevallen door het virus op kunnen lopen tot 100.000 of zelfs 240.000.

    "De forse stijging van de aandelenmarkten na de aangekondigde stimuleringsmaatregelen van mondiale centrale banken en reddingspakketten van overheden lijkt niet meer dan een vage herinnering, en beleggers zetten zich schrap voor een hevigere gezonheidscrisis", aldus Madden.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal banen in de private sector in de Verenigde Staten in maart is gedaald met 27.000, terwijl werd gerekend op een veel sterkere afname.

    ADP benadrukte echter dat "het rapport van maart niet volledig de impact van COVID-19 laat zien" omdat het rapport ook werknemers telt die tot en met de 12e dag van de maand op de loonlijst stonden, aldus Ahu Yildirmaz van het ADP Research Institute. Werknemers die daarna een uitkering hebben aangevraagd, worden in dit rapport dus nog steeds als actieve werknemers gezien, waardoor de krimp in maart lager uitkwam.

    "Daarmee wordt ADP nu het slachtoffer van zijn econometrische methodiek", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. "De realiteit is waarschijnlijk veel minder goed, en om daar een beeld van te krijgen is het veel raadzamer om nu naar de wekelijkse steunaanvragen te kijken", vindt de analist.

    Het Amerikaanse banenrapport dat aanstaande vrijdag over maart verschijnt, geeft volgens Marey ook geen nauwkeurig beeld van de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt, omdat deze ook is gebaseerd op informatie die dateert van rond 12 maart.

    Inkoopdata van Markit lieten een krimp zien van de Amerikaanse industrie tot 48,5 in maart, na een zeer bescheiden groei in februari.

    Cijfers van ISM bevestigden dit beeld. De inkoopmanagersindex van ISM kwam uit op 49,1 ten opzichte van 50,1 in februari. Er was door economen een stand van 44,5 verwacht.

    Ook hier waarschuwde ISM dat het cijfer nog geen volledig beeld geeft van de impact van de corona-uitbraak op de maakindustrie in de VS. Inkoopmanagers zagen in maart al wel de sterkste daling van nieuwe orders en de werkgelegenheid in elf jaar, aldus ISM.

    De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0929. Olie werd 3 procent goedkoper na een forse stijging van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    Home Depot past zijn openingstijden aan vanwege het coronavirus. Daarnaast ziet het concern af van grote voorjaarspromoties om de toestroom van klanten af te remmen en wordt slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkels toegelaten. Het aandeel daalde 4,0 procent.

    Oliebedrijf Apache heeft zijn verwachting voor kostenbesparingen verdubbeld. Het concern verwacht nu op jaarbasis voor 300 miljoen dollar te besparen aan algemene en administratieve kosten. Het aandeel noteerde 7,4 procent lager.

    Xerox verloor 6,5 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde zijn vijandige bod op concurrent HP in te trekken. Xerox zei de beoogde fusie niet tot een goed einde te kunnen brengen vanwege het coronavirus. HP daalde 11 procent.

    Het aandeel Boeing is het nieuwe kwartaal slecht begonnen, nadat in het eerste kwartaal meer dan de helft van de beurswaarde verloren ging. Woensdag noteerde het aandeel bijna 12 procent in de min.

    Tesla noteerde woensdag 6 procent lager. In het eerste kwartaal steeg het aandeel 25 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 2 april 2020 06:17
    Fusie Opgen en Curetis afgerond

    Gepubliceerd op 1 april 2020 22:38 | Views: 1.041

    Curetis 01 apr
    1,06 0,00 (-0,19%)

    AMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen is rond. Aandeelhouders gaven goedkeuring aan de transactie, waarna een handtekening onder de deal is gezet.

    Curetis kondigde de overname in september aan. Hoewel de Duitse specialist in diagnosesystemen de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van Curetis met een beursnotering in Amsterdam door OpGen. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat in 2019 goed was voor een gecombineerde pro forma-omzet van 6 miljoen dollar. Dat was 4,5 miljoen dollar in 2018.

    Een vergadering van de aandeelhouders van OpGen werd eerder verdaagd omdat er niet genoeg aandeelhouders hun stem hadden uitgebracht. Door de vergadering te verplaatsengaf OpGen aandeelhouders de tijd om hun stem uit te brengen.

    Curetis USA wordt de komende weken ontbonden en medewerkers komen in dienst van OpGen.
25.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 828 829 830 831 832 ... 1262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,29 +0,67%
EUR/USD 1,0689 +0,35%
FTSE 100 8.031,34 +0,09%
Germany40^ 18.080,80 +1,23%
Gold spot 2.325,01 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+37,37%
PROSUS
+3,95%
BAM
+3,68%
JUST E...
+3,36%
Accsys
+2,64%

Dalers

RANDST...
-6,52%
Akzo N...
-5,89%
NSI
-4,23%
FASTNED
-3,76%
AMG Cr...
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links