Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,962 16 apr 2024 17:35
  • -0,026 (-2,63%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 6.325.596 Gem. (3M) 6,4M

Pharming maart 2020

7.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 362 363 364 365 366 ... 368 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Marxsa 1 april 2020 14:41
    quote:

    Eric de Rus schreef op 1 april 2020 14:31:

    Up, up, up!! Vasthouden en trust :)

    De 2 euro BBQ mag sowieso voorlopig niet doorgaan vanwege het samenscholingsverbod. Aan de andere kant, zouden er meer dan 3 beleggers op komen dagen?
    miss zelfs wel 250! Alle luisteraars van maandag :-)
  2. CW1884 1 april 2020 15:42
    quote:

    Daarom schreef op 30 maart 2020 19:56:

    De hele korte samenvatting van de conference call:
    - Er is en komt geen concurrent op de markt waar Ruconest last van gaat krijgen.
    - Profylaxe in pilvorm van concurrenten gaat Pharming alleen maar meer omzet opleveren.
    - De belangrijkste uitdaging is voldoende Ruconest produceren (letterlijk gezegd).
    - Corona is geen gevaar voor Pharming maar gaat juist meer opzet opleveren (meer stress betekent meer aanvallen)
    - Het nieuwe medicijn Leniolisib komt in 2022 op de markt.
    - Pharming gaat zeer waarschijnlijk binnenkort (dit jaar) een overname doen.

    De 2€ bbq is een kwestie van tijd!!!
    Eindelijk kan ik weer reageren. Beste Daarom, graag wens ik uw punten toch ietwat te relativeren.
    - Is niet zo gezegd
    - Is niet zo gezegd. Men verwacht dat er meer doorbraakaanvallen komen, bij medicijnen in pilvorm, die dan bestreden moeten worden door een medicijn voor acuut gebruik. Dit kan o.a. Ruconest zijn.
    - Klopt
    - Is niet zo gezegd. Wel is gezegd, dat het corona-virus geen invloed kan hebben op de omzet, doordat patiënten met HAE zijn/haar aanvallen behoud, waar een medicijn voor noodzakelijk is. Tot dusverre kan Pharming het medicijn Ruconest nog altijd aan de patiënten afleveren. Er is misschien een mogelijkheid dat het corona-virus stress veroorzaakt bij de patiënten, wat een trigger kan zijn voor meer aanvallen. Het corona-virus is echter geen garantie dat een patiënt daadwerkelijk meer aanvallen krijgt.
    - Het wordt verwacht, dat Leniolisib medio 2022 op de markt komt. Dit is geen garantie. Het medicijn moet eerst nog goedgekeurd worden door de instanties zoals de EMA.
    - Pharming heeft hier niets over gezegd.
  3. CW1884 1 april 2020 15:49
    quote:

    Maisha marefu schreef op 31 maart 2020 08:45:

    Goedemorgen
    Het uitstellen van de conference call met een aantal dagen had/heeft volgens mij te maken met de vertraging door de onderzoeken naar covid-19 van dokter Osthoff in Bazel waardoor de veelbelovende resultaten van nierfalen waarover de CEO het gisteren had niet op tijd bekend kon gemaakt worden door dokter Osthoff voor de datum van eerst genoemde conference call van de ceo vorige week donderdag.
    De ceo had gehoopt dat de veelbelovende resultaten van nierfalen al eerder werden gepubliceerd. Vandaar in mijn ogen de vertraging. Ik kan uiteraard mis zijn. Iedereen veel succes vandaag.
    Beste Maisha marefu,

    Het uitstellen van de conference call, heeft niets met de veelbelovende resultaten van nierfalen van dokter Osthoff te maken. Immers de veelbelovende resultaten dateren reeds van enkele jaren geleden.
  4. CW1884 1 april 2020 16:25
    quote:

    De Monitor schreef op 31 maart 2020 13:39:

    [...]

    Het is maar net hoe je hier in staat als belegger. Wanneer je de lijst met concurrenten ziet die mogelijk actief worden op de HAE markt, zie je dat de HAE markt onder druk komt te staan. Ik zie het als hoog risico dat de verdere pijplijntrajecten keer op keer uitgesteld worden waardoor er een probleem kan ontstaan na 2025/2026 (als je naar de huidige tijdlijnen kijkt) waar verschillende dure onderzoeken naast elkaar gaan lopen en ook het patent afloopt.
    Afstel is nog niet aan de orde. Maar stilstand is achteruitgang.
    Beste De Monitor,

    De lijst met concurrenten, die mogelijk actief gaan worden op de HAE markt, is groeiende. Echter de HAE markt dien je te splitsen in twee segmenten, te wetende de acute en preventieve markt.

    Hieruit blijkt dat de lijst van concurrenten op de acute markt juist dalende is en dat Pharming hierdoor een groter deel van de acute markt ontvangt.

    Hieruit blijkt dat de lijst van concurrenten op de preventieve markt groeiende is, mede door de opkomst van medicijnen voor oraal gebruik. Verder kijkende naar de onderzoeksresultaten van medicijnen voor oraal gebruik tov de andere medicijnen, blijken deze medicijnen minder effectief te zijn, dan de bestaande medicijnen. Doordat patiënten echter kiezen voor het gebruiksgemak ipv naar de effectiviteit van het betreffende medicijnen, zorgt dit voor meer doorbraakaanvallen, die bestreden moeten worden met een medicijn voor acuut gebruik. Doordat Ruconest langzaamaan één van de weinige medicijnen voor acuut gebruik is, zal dit zorgen voor een omzetgroei.

    Ook bestaan HAE patiënten uit patiënten met veel/weinig aanvallen met lichte/zware aanvallen. Patiënten met veel cq zware aanvallen zijn met de bestaande alsmede de nieuw te verwachten medicijnen voor preventieve toediening helaas niet geschikt. Dit segment blijft bestaan voor medicijn voor acute toediening. In dit segment is Ruconest reeds werkzaam. De nieuwe medicijnen zullen hierdoor op dit gebied weinig patiënten kunnen overhalen om over te stappen op hun medicijn, waardoor de omzet van Ruconest op dit gebied redelijk gegarandeerd kan blijven.

    Mbt uw constante problematiek mbt de pipeline het volgende. Ja ik ben het met u eens, dat de pipeline steeds wordt uitgesteld. Dit is niet alleen een manke bij Pharming, maar bij alle biotech-/farmaceutische bedrijven. Dat ook nu weer de klinische trial van AKI uitgesteld is cq wordt, heeft Pharming niet in de hand. Met name onder de huidige omstandigheden, waarbij het corona-virus de overhand heeft wereldwijd, kon Pharming dit uitstel tevoren niet plannen. Met andere woorden indien dit virus niet op was komen dagen, was er dus totaal geen uitstel geweest tov de publicaties van Q3 2019.

    Dan uw laatste bewering dat het patent afloopt. Zoals u dient te weten en u beweert alles te weten mbt Pharming, loopt het patent af. Maar doordat Pharming kortgeleden een goedkeuring heeft gekregen van de EMA, voor de uitbreiding van Ruconest tbv kinderen en indien de EC dit ook goedkeurt omstreeks juni, zal het patent verlengt worden.
  5. CW1884 1 april 2020 16:41
    quote:

    indianrider schreef op 31 maart 2020 13:54:

    [...]
    dit heb ik al van in het begin aangehaald maar daar kwam blijkbaar geen reactie op da is al een maand mijn vraag , plus kan de medische zorg nog doorgaan nu de ziekenhuizen in Amerika dreigen dicht te slippen ??????
    Ten eerste zoals al beantwoord, hoeven HAE patiënten niet naar een ziekenhuis in Amerika om het medicijn Ruconest tot zich te nemen. Een patiënt kan het medicijn Ruconest eenvoudig uit de apotheek halen, dit in de koelkast stallen en zodra hij/zij een aanval voelt aankomen, het medicijn zelf toedienen.

    Ten tweede zal een HAE patiënt voor zichzelf uiterst voorzichtig zijn en kijken naar de mogelijkheid om thuis te werken of met zijn/haar werkgever in overleg gaan.

    Dan het aantal patiënten met het virus. Ja in Amerika zijn er op dit moment zeer veel mensen die besmet zijn met het virus. Er wordt echter vergeten, dat in Amerika ook veel meer inwoners leven, dan bijvoorbeeld hier in Nederland en dat deze inwoners veelal op een kluitje in grote steden wonen. Amerika heet eigenlijk geen Amerika maar de Verenigde Staten van Amerika, dat wil zeggen dat Amerika uit 50 staten (landen) bestaat. Amerika is daarom te vergelijken met geheel Europa.

    Als je het dan gaat vergelijken valt het aantal besmettingen en doden mee, behalve elke dode is er één teveel. In Nederland zijn er tot dusverre ca. 1.100 mensen overleden agv het virus, dit is met een inwonersaantal van 17.000.000 mensen 0,006%. Stel dat uiteindelijk 0,5% bezwijkt aan het virus, betekent dit in Amerika met een inwoneraantal van 350 miljoen dat er 1.750.000 mensen overlijden. Hoeveel HAE zouden hier theoretisch kunnen tussenzitten? Er is bekend dat ca. 1/10.000 tot 1/50.000 de ziekte HAE hebben. Dit betekent op een inwoneraantal van 350 miljoen ca. 12.000 patiënten met HAE. Hiervan zal theoretisch eventueel 0,5% is 60 mensen overlijden tgv het corona-virus. Met andere woorden is dit redelijk verwaarloosbaar en zal weinig impact hebben op de omzet van Ruconest.

    Waar ik nog wel twijfels over heb, is de impact die het virus heeft op een eventuele ontslaggolf. Niet dat dit grote gevolgen heeft voor Pharming, maar voor de patiënten zelf, die dan hun eigen medicijnen moeten bekostigen.
  6. CW1884 1 april 2020 16:43
    quote:

    Wishdom schreef op 1 april 2020 16:31:

    Beste CW1884.
    Ik weet het je bent er een tijdje tussenuit geweest, maar het is de bedoeling om je postings in het daarvoor bedoelde draadje te oreren.
    In dit geval is dat april.

    Iedere achteraf reactie, teneinde de schade van je afwezigheid te compenseren is mosterd na de maaltijd.
    U hoeft niet bevreesd te zijn. April komt vanzelf aan de beurt. Reacties van maart behoren naar mijn inziens in maart te blijven.
  7. CW1884 1 april 2020 16:45
    quote:

    De Monitor schreef op 31 maart 2020 14:01:

    Deze vraag kwam ik ook nog tegen in de presentatie van de call:

    Nu het bloedplasma-gebeuren blijkbaar in de problemen komt, verwacht u dat de FDA
    zal terugkomen op het uitstellen van profylactische toepassing van Ruconest? En of de
    FDA Pharming zal verzoeken opnieuw bij te springen?


    Een beetje ingelezen belegger weet toch hoe dit in elkaar zit? Vreemd dat dit soort vragen dan op een call gesteld worden. De kostbare tijd daarvoor gebruiken..
    Nou vertelt u maar eens hoe dit zit dan. Met name over het bijspringen. Immers bij de laatste keer dat er tekorten waren van bloedgerelateerde producten, diende Pharming met Ruconest bij te springen. Is dit nu weer het geval?
  8. CW1884 1 april 2020 16:49
    quote:

    Winst gevend schreef op 31 maart 2020 15:59:

    De wekelijke waarde is niet de huidige €700 miljoen (in de 90 cent PA)
    maar meer richting de 18 cent per aandeel gezien het uitstaand aantal aandelen
    740 miljoen behelst met een netto jaarwinst van maar 36 miljoen euro.

    Maar daar hoor je niemand over....... behalve Kempen & co.

    Vraag me af hoe u aan 18 cent per aandeel komt obv uw verstrekte informatie van 36 miljoen euro en 740 miljoen aandelen.
  9. forum rang 6 Theo3 1 april 2020 17:54
    Sluiper als jij nu eens de Aex bekijkt daar is het verlies gemiddeld tussen de 3 En 8 procent in de min. En in de AMX gemiddeld tussen de 2 en 7 procent in de min, wat had je nu zelf verwacht dat pharming blijft plussen met dit sentiment. Toegegeven ik en vele anderen zien het ook graag anders, maar het is nu eenmaal zo.
  10. [verwijderd] 1 april 2020 17:55

    Al een paar dagen een stand still, sur place, pas op de plaats, op de plaats rust, geen beweging, stabilisatie van het netto short percentage.

    Short partijen boven publicatiegrens van 0,5%
    Great Point Partners 1,90%
    Pictet Asset Management 0,88%
    Linden Advisors 1,26% Afbouw 0,16%
    Woodline Partners 0,58%

    Totaal short percentage* 4,62% (vorige stand 4,62%)
    Aantal partijen 4

7.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 362 363 364 365 366 ... 368 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links