Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,720 16 apr 2024 15:08
  • -0,420 (-1,49%) Dagrange 27,720 - 27,960
  • 27.543 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos maart 2020

9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 475 476 477 478 479 480 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FontNL 31 maart 2020 20:17
    quote:

    Jos1956 schreef op 31 maart 2020 18:55:

    @FontNL Nou ja serieus..... Vragen/verzuchten naar de bekende weg misschien. Gokken is het sowieso denk. Mee eens?
    Gokken kan, 50% kans op goed. Inlezen en vertrouwen hebben is beter.
    ASML is een goed aandeel, maar dat is Gala ook. Vergelijken slaat alleen nergens op, want ze zijn totaal verschillend.
  2. FontNL 31 maart 2020 20:28
    quote:

    FontNL schreef op 31 maart 2020 20:17:

    [...]

    Gokken kan, 50% kans op goed. Inlezen en vertrouwen hebben is beter.
    ASML is een goed aandeel, maar dat is Gala ook. Vergelijken slaat alleen nergens op, want ze zijn totaal verschillend.
    Ha, sorry. hebben dus wel iets gemeen. Ik schrijf beide goed en als je ff wacht hebben ze wellicht ook de waarde per aandeel gemeen.
  3. Opop 31 maart 2020 20:31
    quote:

    harvester schreef op 31 maart 2020 16:12:

    [...]

    Proqr van USD 8 naar USD 5,33 is best fors.
    ProQR Therapeutics (PRQR -20.5%) says that due to the COVID-19 pandemic it expects delay in all of its trials, including the pivotal trial of sepofarsen for Leber congenital amaurosis 10.

    seekingalpha.com/news/3556785-proqr-t...
  4. Föhn 31 maart 2020 20:57
    quote:

    aloha280 schreef op 31 maart 2020 20:52:

    wat voor weer krijgen we morgen. Regen of zon. Futures licht rood. Gevoelsmatig gaan we nog een keer heftig naar beneden. Maar ik heb de laatste tijd geen gelukkige hand. Vandaag wat gekocht maar ik vrees te vroeg en te duur.
    Wie o wie heeft de juiste visie? Ider raad is welkom.

    succes
    Hier gaat niemand een serieus antwoord op geven. Er is geen peil op te trekken.
  5. forum rang 5 nr36 31 maart 2020 21:24
    Europese landen botsen over verbod op shortselling

    Zes EU-landen hebben 'shortselling' tijdelijk aan banden gelegd. Ze willen de huidige beweeglijkheid op de beurzen hiermee tegengaan. Toezichthouders in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk willen echter geen verbod. De meningen in de sector over het nut lopen uiteen.
    Financiële toezichthouders in Europa zijn verdeeld over het invoeren van een verbod op shortselling. Het ene land ziet het tegengaan van speculatie op koersdalingen als een middel om de huidige onrust op de financiële markten te beteugelen, het andere land wil er niets van weten. Na jarenlange pogingen van de Europese financiële toezichthouder ESMA, opgericht na de financiële crisis in 2008, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, is het tijdens de coronacrisis toch weer duidelijk ieder voor zich.

    Zes van de 27 EU-landen hebben half maart een verbod op shortselling ingevoerd. In Oostenrijk, België, Griekenland, Frankrijk en Spanje geldt de beperking voor een maand. In Italië voor drie maanden. Financiële toezichthouders in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland zien echter niets in een tijdelijk verbod, terwijl ze dat na de kredietcrisis wel instelden (zie kader).

    Doodsteek

    Er heerst veel onduidelijkheid over wat nu wel en niet mag wat betreft shortselling, zegt Mark Spanbroek, de voorzitter van FIA European Principal Traders Association (EPTA), de Europese lobbygroep voor handelaren voor eigen rekening. 'We raden ESMA sterk aan hier een coördinerende rol in te spelen.' Bij shortselling leent een belegger aandelen en verkoopt die in de hoop ze later tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. Het koersverschil min de kosten voor het lenen is dan de winst.

    EPTA is fel tegen een verbod op shortselling. Dit zou volgens de belangenclub 'de doodsteek’ betekenen voor eindbeleggers en pensioenfondsen en maakt het voor hen moeilijk de risico's van marktbewegingen op hun beleggingen te beperken (hedgen). Spanbroek vreest dat een verder verbod op shortselling tot meer stress en instabiliteit op de financiële markten leidt.

    De Duitse financiële toezichthouder, BaFin, zei maandag geen plannen te hebben voor een verbod. Ook Deutsche Börse, de eigenaar van Eurex, de grootste derivatenmarkt van Europa, ziet geen heil in een verbod. De Britse beurswaakhond FCA wees een verbod twee weken geleden al van de hand. Londen is een vestigingsplaats van veel Europese hedgefondsen, die vaak aan shortselling doen.

    Euronext Amsterdam

    Euronext heeft al wel te maken met een verbod op shortselling bij zijn beurzen in Parijs en Brussel, ingesteld door de nationale toezichthouders. De beurzen in Amsterdam, Oslo, Lissabon, Dublin en Londen hoeven van hun toezichthouders shortselling nog niet in de ban te doen. Voor beleggen in aandelen met een dubbele notering, zoals biotechbedrijf Galapagos en luchtvaartbedrijf Air France-KLM, leidt dit tot onduidelijkheid: mag je nog wel short gaan in Amsterdam op Galapagos, maar niet in Brussel?

    Euronext-ceo Stéphane Boujnah zegt in gesprek met het FD dat hij de genomen maatregel in Frankrijk steunt. Het is volgens hem onderdeel van een groter pakket middelen om de 'markt af te laten koelen'. Hij wijst de conclusie van EPTA dat er sprake is van een 'een puur politiek besluit' in Frankrijk van de hand.

    Volgens Boujnah is er vanuit beursgenoteerde bedrijven in heel Europa druk uitgeoefend op toezichthouders om een verbod in te voeren. 'Het is jammer dat er geen sprake is van een eenduidig Europees besluit. Dezelfde situatie in alle landen met een Euronext-beurs was beter geweest.' Boujnah noemt het verbod op shortselling 'geen big deal' omdat de markten nu steeds meer stabiliseren en vindt dat de juiste compromissen zijn gesloten. 'De ene toezichthouder heeft nu eenmaal andere standpunten dan de ander.'

    AFM

    De Nederlandse beurstoezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten, laat weten geen reden te zien een verbod op shortselling in te stellen. 'De aandelenmarkten functioneren ondanks de uitdagende omstandigheden naar behoren.'

    Matthijs Pars, directeur van de Nederlandse vereniging van handelaren voor eigen rekening, AP Traders, vertelt dat een verbod op shortselling het prijsvormingsmechanisme zou kunnen verstoren. 'Wanneer de liquiditeit in de markt beperkt wordt, is het lastiger om de waarde van financiële instrumenten te bepalen.'

    Uitwijkende shortsellers

    De Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is het niet eens met de zienswijze van de AFM en AP Traders en wil juist een tijdelijke ban. Directeur Paul Koster legt uit dat hij shortselling ziet als onderdeel van een goed functionerende markt, maar hij zegt dat er nu geen gelijk speelveld meer is tussen de landen. 'Ter bescherming van de Nederlandse markt zouden wij graag zien dat een verbod nu ook hier wordt ingevoerd.'

    Volgens Koster, die met zijn vereniging opkomt voor particuliere beleggers, bestaat onder meer het risico dat beleggers die niet in hun eigen land aan shortselling kunnen doen, uitwijken naar andere landen waar dat nog wel kan, zoals Nederland. 'Eigenlijk zou hier in Europees verband een oplossing voor moeten worden gevonden, bijvoorbeeld door ESMA.'

    ESMA laat weten dat ze de situatie in de gaten houdt maar op dit moment geen negatieve impact op financiële markten ziet door shortselling. Twee weken geleden heeft ESMA wel de regels voor shortselling iets aangescherpt.

    Of er daadwerkelijk meer shortsellers uit andere landen actief zijn in Nederland sinds midden maart, kan de AFM 'niet zien', zo luidt het antwoord. 'Uiteraard zien wij een sterk volatiele handel en toename van shortsellposities in de afgelopen weken.' Maar die zijn niet meer gestegen sinds de aankondiging van tijdelijke verboden door andere landen midden maart, aldus de AFM.

    Tijdens de financiële crisis van 2008 stelden beurswaakhonden in veel landen een verbod op shortselling in. Dit gebeurde ook in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, waar toezichthouders nu tegen een dergelijke ban zijn. In 2010 kwam hoogleraar economie Abraham Lioui in een onderzoek tot de conclusie dat het verbod toen 'geen effect' heeft gehad. Doel van de maatregel in 2008 was om speculanten in toom houden. Zij zouden verantwoordelijk zijn geweest voor de scherpe koersdalingen in aandelen van financiële instellingen. Lioui schreef destijds dat het verbod de druk op de financiële markten niet had verlicht. De ban zou de volatiliteit bevorderen van aandeelkoersen en –indexen, zonder dat de koersen dalen. ‘Aandelen waarop een shortsellingverbod rust hebben last van excessieve volatiliteit, negatieve scheefgroei en scherpe piekvorming.’ Ook uit een studie van de European Systemic Risk Board uit 2018 naar het verbieden van shortselling tijdens de financiële crisis van 2008 bleek dat dergelijke verboden destijds niet effectief waren en niet hielpen om de getroffen banken te stabiliseren. Aandelen waarvoor een beperking gold, hadden juist een grotere kans op volatiliteit dan aandelen waarvoor het verbod niet van toepassing was, zo bleek uit de studie. Marktbewegingen - Zinloos verbod op shortsellen Wordt het weer tijd voor The Big Short?

  6. Beurskingpin 31 maart 2020 21:52
    quote:

    durobinet schreef op 31 maart 2020 19:16:

    [...]

    Ik denk dat je beter kunt stoppen met opties als je er de ballen verstand van hebt!
    Een warrig verhaal bovendien vooral vanaf je vraag.
    slecht dagje? snap niet wat er moeilijk aan te begrijpen is? zou graag nog mee profiteren van de stijging boven 210 na dat ik aandelen verplicht moet verkopen aan 210..moeilijk te begrijpen he..
  7. [verwijderd] 31 maart 2020 22:01
    [i]Föhn 31 maart 2020 20:57
    0

    quote:
    aloha280 schreef op 31 maart 2020 20:52:

    wat voor weer krijgen we morgen. Regen of zon. Futures licht rood. Gevoelsmatig gaan we nog een keer heftig naar beneden. Maar ik heb de laatste tijd geen gelukkige hand. Vandaag wat gekocht maar ik vrees te vroeg en te duur.
    Wie o wie heeft de juiste visie? Ider raad is welkom.

    succes


    Hier gaat niemand een serieus antwoord op geven. Er is geen peil op te trekken.[/i]

    >>>Dead cat bounce. We gaan naar AEX400minus
  8. Jan87 31 maart 2020 22:15
    quote:

    Beurskingpin schreef op 31 maart 2020 21:52:

    [...]

    slecht dagje? snap niet wat er moeilijk aan te begrijpen is? zou graag nog mee profiteren van de stijging boven 210 na dat ik aandelen verplicht moet verkopen aan 210..moeilijk te begrijpen he..
    De volatiliteit is wat aan het dalen maar nog vrij hoog, wat maakt dat opties verkopen gunstig is. Die vola is ook niet voor niks hoog, het kan in no time fors omhoog dan wel omlaag. Je zou een put kunnen schrijven als je gelooft dat we omhoog gaan (hou voldoende marge aan) en/of je zou calls kunnen kopen. Als je een call 260 koopt zoals je zei dan heb je een maximum risico van 5000 euro uitgaande van 1 geschreven call 210 (jij moet aandelen aan 210 verkopen maar als de koers stijgt tot precies 260 op eindvervaldatum van die gekochte optie dan is die niks meer waard terwijl de verkochte 5000 waard is. Je hebt natuurlijk wel de premie nog. Een bull spread (in of at the money optie kopen en out the money optie verkopen) lijkt mij een betere strategie in deze tijd om de hoge vola toch wat te compenseren
  9. forum rang 4 Mippert 31 maart 2020 22:57
    Beursupdate: AEX op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

    Aegon (-2,4%)
    ArcelorMittal (-2,3%)
    ASML (-2,1%)
    Galapagos (-1,9%)
    ING Groep (-2,3%)
    Philips (-1,4%)
    RELX (-1,0%)
    Royal Dutch Shell (-3,0%)
    Unilever (-1,3%)

    Euro/dollar: 1,1029

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 483,44 punten, zijn geëindigd op 477,00 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 4 Mippert 31 maart 2020 23:13
    quote:

    B...K schreef op 31 maart 2020 23:09:

    Jeffrey Gundlach zegt dat de uitverkoop van het coronavirus in april opnieuw zal verslechteren, waardoor het dieptepunt van maart wordt uitgeschakeld.
    www.cnbc.com/2020/03/31/jeffrey-gundl...
    Huh? De uitverkoop gaat verslechteren en het dieptepunt wordt uitgeschakeld? Is dat goed nieuws?
  11. Jan87 31 maart 2020 23:17
    quote:

    B...K schreef op 31 maart 2020 23:09:

    Jeffrey Gundlach zegt dat de uitverkoop van het coronavirus in april opnieuw zal verslechteren, waardoor het dieptepunt van maart wordt uitgeschakeld.
    www.cnbc.com/2020/03/31/jeffrey-gundl...
    Oei als Jeffrey dat zegt dan moet het wel waar zijn. Weinig zinvol zo'n berichten of wil je hier gelijkgestemden ontmoeten om je comfortabeler met je shortpositie te voelen ?
9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 475 476 477 478 479 480 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links