Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

Maart 2020: Zijn de dagen van Herna Verhagen geteld of komt er eindelijk Positief Koersgeweld?

1.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 31 maart 2020 09:56
    Mijn verwachting is dat Post.nl als een tierelier draait. Ik ben zelf helemaal niet zo’n online besteller maar zie ook hier dat het toeneemt. De verlenging van Corona maatregelen gaat zeker daar verder aan bijdragen. Wanneer Post.nl in samenspraak met haar Pensioenfonds ook nog eens de bijdrage weet te spreiden, dan zou dat wel eens een aardige boost kunnen geven aan de koers. We zitten veel en veel te laag. Enfin ik zou er best nog meer willen hebben maar heb de andere helft in RDSA en dat gaat vanaf mijn aankoopkoers € 12,18 als een speer en met dividendbehoud. Die wil ik dus zeker niet kwijt voor de toekomst want daar zit op basis van aankoopkoers 15 % op. Nu Post.nl nog , ik reken er op dat we er geen twee jaar over gaan doen om het dividendrendement stoppen. Anderzijds blijf ik bij hetgeen ik al eerder heb gezegd, er komt een fusie/ overname . Enfin de tijd zal het leren. Fijne dag allemaal.
  2. forum rang 6 Plein777 31 maart 2020 10:14
    Bij Binck bank kunnen jullie je nu al aanmelden voor de online Aandeelhouders vergadering.

    Het is een online vergadering, maar we kunnen wel online stemmen als je aangemeld bent voor de agenda punten.

    Zie :

    www.postnl.nl/over-postnl/over-ons/on...

    Aandeelhoudersvergadering
    De jaarlijkse Algemene Vergadering Aandeelhouders
    Ten minste één keer per kalenderjaar komen de aandeelhouders van PostNL N.V. bij elkaar tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Deze wordt belegd door de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen en wordt meestal gehouden in april.

    Update 17 maart
    Den Haag, 17 maart 2020 – In het licht van de ontwikkelingen rond het coronavirus publiceert PostNL een update over de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA), die gepland staat voor 14 april 2020 in Den Haag.

    Om mogelijke risico’s voor de gezondheid te vermijden, doen we het ongebruikelijke verzoek aan onze aandeelhouders om de vergadering niet persoonlijk bij te wonen. In plaats daarvan doen we het dringende verzoek om gebruik te maken van de optie om stemrecht uit te oefenen via elektronische of schriftelijke volmacht. We hebben de mogelijkheid voor het verlenen van zo’n (elektronische) volmacht verlengd. De (elektronische) volmacht moet uiterlijk op zondag 12 april om 17:00 uur zijn ontvangen. Let op, uw intermediair kan een eerdere deadline hanteren. Voor nadere informatie over de uitoefening van stemrecht verwijzen we naar de originele convocatie. Om de aandeelhouders in de gelegenheid te stellen de vergadering toch te volgen, wordt deze uitgezonden via video webcasting.

    Helaas ziet PostNL zich gedwongen om alle sociale bijeenkomsten rond de AvA af te lasten. Lunch en een receptie na de vergadering worden dan ook niet verzorgd. Met het oog op de door de overheid aangekondigde maatregelen is besloten dat er slechts een beperkt aantal commissarissen fysiek bij de vergadering aanwezig zal zijn. De bij de vergadering aanwezige leden van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn niet beschikbaar voor sociale interactie buiten de vergadering zelf. PostNL blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen, en is gebonden aan eventuele verdere maatregelen die door de Nederlandse overheid worden aangekondigd.

    Vragen aandeelhouders
    We nodigen aandeelhouders uit om eventuele vragen over de agendapunten voorafgaand aan de vergadering te stellen en hebben daarom de mogelijkheid voor het indienen van vragen verlengd. Die vragen zullen vervolgens bij de vergadering gezamenlijk worden behandeld. De aandeelhouders wordt verzocht hun vragen in te dienen bij de Secretaris van de Vennootschap, de heer E.H. de Wit, ten kantore van PostNL (Prinses Beatrixlaan 23, 2595 AK Den Haag) of via e-mail op ewout.de.wit@postnl.nl, ten laatste op maandag 13 april 2020 om 09:00 uur.

    PostNL adviseert de website regelmatig te checken op eventuele verdere updates.

    Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2020
    De Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2020 van PostNL NV vindt plaats op dinsdag 14 april 2020 in het Marriott Hotel te Den Haag.

    Bijwonen & machtigen
    Wilt u de vergadering bijwonen? Dan kunt u zich als aandeelhouder online aanmelden.
    Bent u afwezig? Dan heeft u de mogelijkheid om via een machtiging online uw stem uit te brengen.
    U kunt hiervoor ook gebruik maken van een schriftelijk machtigingsformulier.
    De sluitingsdatum voor machtiging is zondag 12 april 2020 om 17:00 uur.

    Ter vergadering stemmen via uw smartphone of tablet
    Ook dit jaar is het mogelijk om met uw eigen smartphone of tablet tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te stemmen. Wenst u van deze mogelijkheid gebruik te maken, download dan voorafgaand aan de vergadering de app. Deze is te vinden in de iOS App Store of de Google Play Store als u zoekt op 'Lumi AGM'. Heeft u geen iOS of Android toestel of wenst u geen app te downloaden dan kunt u via web.lumiagm.com deelnemen aan de vergadering.

    Bij het openen van de app, verschijnt er een grijs scherm op uw toestel met een invoerveld (Enter Meeting ID). Deze code, alsmede uw gebruikersnaam en wachtwoord zult u bij binnenkomst bij de registratiebalies ontvangen.

    Wenst u geen gebruik te maken van deze mogelijkheid, dan kunt u tijdens de vergadering gebruik maken van de gebruikelijke stemkastjes.

    Webcast
    De Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2020 is via video webcasting live te volgen op www.postnl.nl/over-postnl/.
  3. Damokless 31 maart 2020 10:57
    Zojuist op 538 een zogenaamde "shout out" waarin een pakketbezorger haar collega's bedankt/steunt. Tot nu toe niets voor het PostNL forum, maar toen kwam de reden van het bedankje/het steunen: "Want het is hier zo druk, doordat iedereen die thuis zit nu online bestellingen doet lijkt het wat drukte betreft wel kerst."

    Corona is niet leuk, maar zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen voor 1e kwartaal en als het lang duurt ook 2e kwartaal. Ook door de beterschapskaartjes.....

  4. forum rang 6 Tordan 31 maart 2020 11:02
    quote:

    Damokless schreef op 31 maart 2020 10:57:

    Zojuist op 538 een zogenaamde "shout out" waarin een pakketbezorger haar collega's bedankt/steunt. Tot nu toe niets voor het PostNL forum, maar toen kwam de reden van het bedankje/het steunen: "Want het is hier zo druk, doordat iedereen die thuis zit nu online bestellingen doet lijkt het wat drukte betreft wel kerst."

    Corona is niet leuk, maar zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen voor 1e kwartaal en als het lang duurt ook 2e kwartaal. Ook door de beterschapskaartjes.....

    B2C loopt als een huis, echter valt B2B nu wel grotendeels weg. Weet niet hoeveel impact dat op de volumes en resultaten zal hebben. Ook de briefjes zouden het nu wat beter moeten doen. Lees dat er erg veel kaartjes enz verzonden worden.
  5. GéGé 31 maart 2020 11:19
    quote:

    Damokless schreef op 31 maart 2020 11:01:

    [...]

    Op deze site zie je meteen van wie en op- of afbouw:

    shortsell.nl/short/PostNL
    Bedankt voor de link!

    Zou je in het kort kunnen uitleggen waar je op moet letten, ik zie bijvoorbeeld "Totale netto shortpositie op 31 maart 2020: 2,60%". Wat betekent het als dit % hoger of lager wordt?

    Ook loopt de grafiek de laatste weken behoorlijk af, betekent dit daar er minder short sellers in de markt zijn?
  6. BoterbijdeVis 31 maart 2020 12:12
    quote:

    iksdee schreef op 31 maart 2020 11:59:

    "De topvrouw van PostNL gaat de NAVO advies geven over hoe het militaire bondgenootschat zijn oude glans kan herwinnen"

    www.businessinsider.nl/herna-verhagen...

    Die heeft kennelijk heel veel tijd over en altijd te weinig inkomsten.
    Cv
    Komt vanaf nu niet meer op PostNl-kantoor. Doet ze, onderweg van de ene naar de andere bijbaan er ff bij via dr smartphone.
  7. forum rang 6 Tordan 31 maart 2020 12:12
    quote:

    iksdee schreef op 31 maart 2020 11:59:

    "De topvrouw van PostNL gaat de NAVO advies geven over hoe het militaire bondgenootschat zijn oude glans kan herwinnen"

    www.businessinsider.nl/herna-verhagen...

    Ja, dat kan er ook nog wel bij. Het loopt toch al zo gesmeerd bij Postnl. Laat ze toch voor eens en altijd opzouten. Zwaar overgewaardeerd deze nietsnut!!
  8. iksdee 31 maart 2020 12:13
    quote:

    lucky14 schreef op 31 maart 2020 12:12:

    [...]

    Ja, dat kan er ook nog wel bij. Het loopt toch al zo gesmeerd bij Postnl. Laat ze toch voor eens en altijd opzouten. Zwaar overgewaardeerd deze nietsnut!!
    twitter.com/ArendJanKamp/status/12449...
    "Vlgns mij heeft eigen bedrijf al haar aandacht en energie nodig, maar wie ben ik. #PostNL CEO Herna Verhagen "is benoemd tot een #NAVO-adviesgroep". Blijkbaar moet het bondgenootschap gehalveerd worden... "

    "Nick Bakker
    @NickBakkerandCo
    ·
    1 m
    Blijkbaar staat aandeelhouderswaarde vernietigen goed op je CV tegenwoordig...
    Ach, een incompetente bestuurder als Verhagen past ook wel bij een incompetente en tegenwoordig overbodige organisatie als de NAVO..."
    twitter.com/NickBakkerandCo/status/12...
  9. Grote Ogen 31 maart 2020 12:23
    Onbegrijpelijk dat deze "topvrouw" die haar handen vol zou moeten hebben met het op de rails brengen van Post.nl weer een CV baantje er bij neemt. Was tot nu toe niet zo negatief over haar als sommige andere forum leden maar er wordt totaal geen aandeelhouderswaarde gecreëerd, ze hult zich in stilzwijgen terwijl er zo iets nooit van Post.nl te maken valt helemaal omdat iedereen zich nu helemaal suf besteld online. Doe wat zou ik zeggen....zucht
  10. forum rang 4 BW2017 31 maart 2020 13:33
    EINDHOVEN - Het is een flinke chaos in het huis van Ale en Willemien Sytsma uit Eindhoven. Normaal gesproken liggen de legpuzzels van hun webshop Pientere Puzzels en Spellen netjes in de stellages op zolder en in de garage. Maar nu staan de dozen overal. "Opbergen heeft geen zin meer", zegt Ale. Want de bestellingen komen razendsnel binnen.

    "Legpuzzels zijn nu echt een hype", zegt Ale Sytsma van Pientere Puzzels. Mensen zijn nu thuis door het Coronavirus en zoeken afleiding.

    'Flinke omzet'
    De omzet van Pientere Puzzels is enorm gestegen doordat mensen nu massaal online puzzels bestellen. "Wat we normaal in een week draaien, hebben we nu op 1 dag", zegt Ale.

    "Ook zitten we ver boven de piek die we normaal gesproken hebben op het einde van het jaar. De omzet is nu vijf tot zeven keer zoveel."

    Puzzels die ingepakt worden voor verzending (Foto: Pientere Puzzels)
    Goed doel
    Maar Ale en Willemien zijn niet van plan om rijk te gaan worden met de omzet. Ze werken namelijk voor een goed doel. Alle opbrengsten gaan naar kinderen in armoede in ontwikkelingslanden. Pientere Puzzels werkt daarvoor samen met Compassion.

    "We helpen nu 37 kinderen", zegt Ale. "Daar schrijven we ook brieven mee. Ze wonen in extreme omstandigheden in sloppenwijken." Ale reist er regelmatig naartoe om te kijken wat voor effect de financiele ondersteuning heeft.

    'Beetje chaotisch'
    Ale en Willemien moeten alle zeilen bijzetten om het aantal bestellingen bij te benen. Ale werkt ook nog eens vier dagen in de week werkt bij ASML. Willemien doet overdag de bestellingen en in de avond wordt alles ingepakt.

    Stapels dozen met puzzels in de woonkamer van Ale en Willemien (Foto: Pientere Puzzels)
    "Het is wel een beetje chaotisch of eigenlijk is het gewoon te gek", lacht Ale. "We zijn in de avond wel twee uur bezig nu. Nu staan er weer 57 dozen klaar om verzonden te worden. En in die dozen zitten soms 3 of zelfs 4 puzzels."

    'Niet aan te slepen'
    Ale en Willemien werken in het klein, hun toeleverancier Asmodee uit Helmond werkt in het groot. Het bedrijf is de grootste toeleverancier van ruim 6000 verschillende soorten spelletjes in Nederland. "Het gaat heel hard", zegt directrice Marjolein Lubberman. "Mensen zijn echt op zoek naar vertier thuis."

    Het bedrijf doet niet in puzzels maar weet wel dat ze 'niet aan te slepen' zijn. "Nederland is van oudsher al een puzzelland. De verkoopcijfers van puzzels zijn altijd al hoger dan in de rest van Europa."

    Het magazijn van spellendistributeur Asmodee in Helmond (Foto: Asmodee)
    Creatief voor meer omzet
    De stijging van de verkoop van bordspellen is lastig in cijfers uit te drukken, volgens Lubberman. "Online stijgt wel heel hard, maar bij fysieke winkels daalt het soms ook."

    "Zelfstandigen met een spellenwinkel worden nu heel creatief om toch bestellingen te hebben. Aan het einde van de dag stappen sommigen bijvoorbeeld op de fiets om nog spellen te bezorgen."

    Bron omroep Brabant
1.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links