Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • +0,034 (+0,85%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM maart 2020

3.942 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 198 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2020 09:23
    omdat BAM blijkbaar aan het bezuinigen is, hieronder een update in het Nederlands.
    Zelfs een mail sturen naar zijn trouwe aandeelhouders is er niet bij. Ja, wel een over de vergadering.

    BAM reageert op Covid-19-uitdagingen
    31 maart 2020 07:41 - Koninklijke BAM Groep nv
    BAM responding to Covid-19 challenges

    Focus op contant geld: implementatieprogramma om kosten en investeringen te verminderen
    Intrekking dividendvoorstel (€ 0,02 per aandeel) van AVA-agenda
    Eerdere richtsnoeren voor 2020 intrekken

    Bunnik, 31 maart 2020 - Koninklijke BAM Groep nv geeft de volgende update met betrekking tot Covid-19. In de markten van BAM is de situatie wisselend en moeilijk te voorspellen. BAM's prioriteiten zijn het behouden van de gezondheid en het welzijn van werknemers, het ondersteunen van de bredere gemeenschap, klanten en leveranciers, het beschermen van liquiditeit en winstgevendheid en het waarborgen van bedrijfscontinuïteit. BAM analyseert continu verschillende scenario's en implementeert mitigerende maatregelen.

    Frans den Houter, CFO en voorzitter van het Executive Committee: 'Als Executive Committee zijn we onze collega's dankbaar die er alles aan doen om onze vier crisisbeheersingsprincipes waar te maken: verantwoordelijk handelen, land- en bedrijfsinstructies opvolgen, onze klanten bedienen en focus op geld. Op basis van onze solide achterstand, en zolang het veilig en toegestaan ??is, doen we er alles aan om de activiteiten draaiende te houden om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, in het belang van onze klanten en de samenleving als geheel. Desalniettemin is het onvermijdelijk dat onze inkomsten en resultaten materieel worden beïnvloed. We willen alle belanghebbenden bedanken voor hun voortdurende inzet, ondersteuning en aanpassingsvermogen in deze snel veranderende en uitdagende tijden, vooral op onze sites en in ons facility management-bedrijf. Dit versterkt ons vertrouwen in de veerkracht van onze groep. '
    Doorlopende kredietfaciliteit

    BAM rapporteerde gedurende 2019 een sterke kaspositie. Daarnaast heeft de Groep een doorlopende kredietfaciliteit van € 400 miljoen. Als voorzorgsmaatregel heeft de Groep volledig gebruik gemaakt van deze faciliteit om de flexibiliteit te vergroten, veerkrachtig te blijven en controle te geven over haar eigen kasmiddelen.
    Verlagingen van kosten en investeringen

    Daarnaast voert BAM een programma uit om kosten en investeringen met onmiddellijke ingang te verminderen, met als doel aanzienlijke besparingen te realiseren. De focus ligt op het stoppen of vertragen van alle niet-bedrijfskritische uitgaven. Dit omvat niet-vastgelegde kapitaaluitgaven en uitgaven voor verschillende programma's en externe adviesdiensten. Het management blijft gefocust op verdere kostenbesparingen. Het Directiecomité en de leden van de Raad van Commissarissen hebben afgesproken om hun salaris met 20 procent te verlagen terwijl deze pandemie zich voordoet.

    BAM definieert bedrijfskritisch als alle activiteiten die de gezondheid en veiligheid van werknemers waarborgen, de oplevering van projecten en oplevering op contractuele verplichtingen direct ondersteunen en ervoor zorgen dat de Groep in staat is om volledig te voldoen aan alle wettelijke en statutaire verplichtingen.
    Overheidssteun

    In de diverse thuismarkten ondersteunt BAM de initiatieven van de bouwvakorganisaties (zoals Bouwend Nederland en de Bouwleidersraad) volledig in hun pleidooien voor sterke en snelle overheidssteun om deze crisis te helpen overwinnen. BAM is verheugd te zien dat overheden proactief maatregelen nemen ter ondersteuning van onze sector, inclusief de Groep. Duidelijkheid over hoe deze maatregelen kunnen worden toegepast is dringend nodig.
    Operationele activiteiten

    Gezien de ongekende en snel veranderende operationele omgeving, heeft BAM maatregelen genomen om operationele veerkracht te waarborgen, ondersteund door haar wereldwijde Corona Crisis Team en regionale en lokale materiedeskundigen. Dientengevolge is BAM goed voorbereid en georganiseerd om haar verplichtingen aan klanten te blijven nakomen, hoewel we zouden verwachten dat de materiële bevoorrading en de verplaatsing van personeel in de loop van de tijd uitdagender zullen worden.

    In Nederland en Duitsland kan het merendeel van de BAM-sites nog steeds doorgaan, zij het op een lager productiviteitsniveau als gevolg van de risicobeperkende maatregelen van Covid-19. Op sommige specifieke sites ziet BAM beperkingen op leveringen en leveringen.

    In het VK is BAM Construct UK deze week na een pauze van 48 uur opnieuw begonnen met werken op een aantal locaties in het VK, na uitgebreide controles en overeenkomsten met projectteams, klanten en de toeleveringsketen. Dit omvat bestaande projecten die cruciaal zijn voor de nationale inspanningen van Covid-19 en de start van nieuwe projecten om Covid-19-noodafdelingen te bouwen. De gesloten sites bevinden zich voornamelijk in Schotland, Londen en de Midlands.

    De meeste civiele projecten van BAM Nuttall lopen nog. Er wordt alles aan gedaan om de sites open te houden en het werk waar mogelijk te blijven uitvoeren, in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van de overheid en de specifieke bouwprocedures van de bouwsector. Projecten passen de operaties lokaal aan om aan deze eisen te voldoen, in samenwerking met de klanten en supply chain van BAM Nuttall.

    BAM PPP en haar toeleveringsketen werken er hard aan om vitale openbare voorzieningen zoals het politiebureau, ziekenhuizen en rechtbanken open en beschikbaar te houden.

    In België hebben de werkmaatschappijen van BAM vanaf 18 maart de meeste bouwlocaties gesloten om te voldoen aan de richtlijnen van de Belgische overheid. Inmiddels zijn deze richtlijnen verlengd tot 19 april.

    In Ierland is sinds maandag de bouw stopgezet op verzoek van de regering. BAM heeft het hele weekend met klanten, collega-bouwbedrijven en brancheorganisatie CIF samengewerkt om de impact van deze sluiting op de bouwsector te bepalen. BAM is ook in discussie en beoordeelt de bijzondere gevallen die de overheid naar voren brengt op sites die open moeten blijven.
    Dividend

    Gezien de buitengewone omstandigheden heeft BAM uit voorzorg besloten het dividendvoorstel 2019 van de agenda voor de Algemene Vergadering van 15 april 2020 te schrappen.
    Outlook

    In dit stadium is het niet mogelijk om de duur van de Covid-19-verstoring of de impact ervan op de financiële resultaten van de Groep voor 2020 te voorspellen. BAM trekt dienovereenkomstig zijn eerdere richtlijnen voor 2020 in en zal indien nodig verdere updates verstrekken.
    Verdere informatie:

    analisten: Michel Aupers, michel.aupers@bam.com , +31 (0) 30 659 87 07 ;
    pers: Niels van Dongen, niels.van.dongen@bam.com of Arno Pronk, arno.pronk@bam.com , +31 (0) 30 659 86 23 .
  2. alida1 31 maart 2020 09:23
    BAM schrapt dividend en trekt van kredietlijn wegens corona
    Bouwconcern BAM Groep BAMNB€1,33+3,17% schrapt vanwege de coronacrisis het dividend en trekt de volledige €400 mln van een bestaande kredietfaciliteit. De bouwer zegt deze stappen – naast andere maatregelen te hebben genomen – ‘om de flexibiliteit te verhogen, weerbaar te blijven en controle te hebben over onze eigen cash middelen.’

    Volgens cfo Frans den Houter heeft BAM een goed orderboek en doet het alles wat mogelijk is, mits veilig en toegestaan, om de werkzaamheden door te laten gaan. ‘Niettemin is het onvermijdelijk dat er materiële impact is op onze omzet en resultaten.’

    Kostenbesparingsprogramma
    De bouwer voert een programma uit om cash uit te sparen. Alles wat niet noodzakelijk is voor de business wordt stopgezet of uitgesteld. Het bestuur en de raad van commissarissen leveren 20% van hun salaris in zolang de pandemie aanhoudt.

    De eerdere outlook voor dit jaar, een marge hoger dan 1%, is ingetrokken. Volgens de bouwer is het nu niet mogelijk om in te schatten wat de duur van de verstoring door Covid-19 of de impact op de financiële resultaten zal zijn. De aandeelhoudersvergadering op 15 april gaat in aangepaste vorm door, maar aandeelhouders wordt dringend verzocht om die op afstand te volgen.

    Bouwplaatsen dicht in sommige landen, elders open
    In Nederland en Duitsland kan volgens BAM op de meeste bouwplaatsen en projecten doorgewerkt worden, al ligt de productiviteit wel lager door risicobeperkende maatregelen vanwege het virus. Op sommige specifieke locaties zegt BAM verstoringen te merken in de voorraden en toelevering.

    In het Verenigd Koninkrijk is BAM Construct deze week, na een beoordelingspauze van 48 uur, weer aan de slag gegaan bij een aantal projecten. De meeste infraprojecten van BAM Nuttall lopen door. In België zijn de meeste bouwlocaties gesloten vanaf 18 maart als gevolg van de maatregelen die toen door de Belgische overheid zijn genomen. In Ierland zijn vanwege overheidsmaatregelen sinds maandag de bouwwerkzaamheden gestaakt.

    Bron FD
  3. Utreg1960 31 maart 2020 09:26
    quote:

    Zwijnash schreef op 31 maart 2020 09:15:

    [...]

    Toch vreemd 2.05% uit niets - vergeten opbouw te melden ?
    Heb zij ook gedaan met Besi en post NL..,
    Verdienen misschien miljoenen en krijgen dan een boete van € 10.000 van onze geweldige waakhond.
    Komen allemaal naar ons want in verschillende landen (Engeland,België,Spanje, Italië) mogen ze niet meer de handel naar ze kloten helpen en hun zakken vullen.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2020 09:40


    : 03/31/2020 - 08:23
    Author: Eoin Beatty
    intel_logo.jpg



    Construction company BAM says it has suspended work on a large-scale development under way at the Intel site in Leixlip.

    The firm says it took the decision to shut the Intel site down after it received clarification on Monday afternoon on what projects were considered exceptions to the Government's general shut down of construction projects, aimed at helping slow down the spread of coronavirus.

    The developer says it will, however, continue work on building the National Children's Hospital.
    NB, daar kunnen ze waarschijnlijk de boze Union verwachten
  5. Utreg1960 31 maart 2020 09:55
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 31 maart 2020 09:06:

    [...]Melding Substantieel Belang 27 mrt 2020 Koninklijke BAM Groep N.V. door Société Générale S.A.
    Bron: AFM | Substantieel Belang AFM | Substantieel Belang
    31 maart 2020, 03:37vreemde tijd van melden
    Hieronder vindt u informatie uit het register substantiële deelnemingen en bruto shortposities. Deze is door de organisatie aan het AFM verstrekt.
    Verdeling in aantallen (shortpositie)
    Totaal aantal equivalente aandelen Wijze van beschikken
    5.724.850 Rechtstreeks
    6.507.554 Middellijk
    (SOCIETE GENERALE EFFEKTEN Gmbh)
    Procentuele verdeling (shortpositie)
    Soort Rechtstreeks Middellijk
    Kapitaal­belang 2,05 % 2,33 %

    Zie dat er ook in Frankrijk niet meer geshort mag worden dus kom maar lekker naar shorters paradijs Nederland.
  6. marcel13 31 maart 2020 09:58
    Sterk doorgeschoten aandelen (Koopjes)
    Bron: The Asset The Asset31 maart 2020, 09:47

    Het zijn de kanshebbers voor traders die op zoek zijn naar een koopje: aandelen waarvan de koers beneden de ondergrens van bandbreedte staat. Dit zijn de kansen voor de koopjesjagers.

    theasset.nl/kansen/sterk-doorgeschote...
  7. marcel13 31 maart 2020 10:12
    'Focus op cash verstandig door BAM'
    Gepubliceerd op 31 maart 2020 10:07 |
    AMSTERDAM (AFN) - De focus op cash bij bouwer BAM door onder meer het dividend te schrappen is verstandig gezien de coronacrisis. Dat meldde ING.

    BAM maakte ook bekend zijn verwachtingen voor dit jaar in te trekken en heeft als voorzorgsmaatregel kredietlijnen opgenomen. Het bedrijf snijdt daarnaast in de kosten. ING zegt dat het zeer moeilijk is voor BAM om de impact van de crisis in te schatten, maar dat het nu vooral van belang is om veilig te blijven werken. Het advies is hold, met een koersdoel van 2,60 euro.

    KBC Securities verlaagt zijn koersdoel voor BAM van 3 euro naar 1,75 euro. De bank denkt dat de impact van de crisis voor de bouwer aanzienlijk zal zijn. Het advies is hold.

    Het aandeel BAM noteerde dinsdag omstreeks 09.50 uur een plus van 1,2 procent op 1,30 euro.

    www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-31032...
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2020 10:17
    ING vindt opname kredietlijnen goed in licht van verplichtingen bouwbedrijf.

    (ABM FN-Dow Jones) Het besluit van BAM om ongeveer 400 miljoen euro aan krediet op te nemen is verstandig met het oog op de salarisverplichtingen en het handelswerkkapitaal van de bouwer. Dit stelde ING dinsdag in reactie op de door BAM aangekondigde maatregelen.

    ING rekende dinsdag voor dat het bedrijf elke maand 116 miljoen euro aan salarisverplichtingen heeft.

    Analist Tijs Hollestelle heeft ook begrip voor andere maatregelen, zoals het passeren van het dividend over 2019, het loslaten van de outlook voor het lopende boekjaar en salarisverlagingen voor het bestuur en de commissarissen. Door het dividend niet uit te betalen blijft er 5,5 miljoen euro in de onderneming, aldus ING.

    Hollestelle voerde dinsdag aan dat BAM meer inzicht behoeft in de hulpprogramma's van de verschillende overheden om zo meer afstemming in de ingrepen in het bedrijf te realiseren.

    BAM haalt 40 procent van zijn omzet uit Nederland, 27 procent uit het Verenigd Koninkrijk, 10 procent uit België, 11 procent uit Duitsland en 8 procent uit Ierland, aldus de analist.

    ING heeft voor het aandeel BAM een Houden advies met een koersdoel van 2,60 euro.

    Het aandeel BAM noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,9 procent hoger.
  9. marcel13 31 maart 2020 10:18
    31/03/2020 10:09:35
    Beursblik: BAM treft verstandige maatregelen

    (ABM FN-Dow Jones) Het besluit van BAM om ongeveer 400 miljoen euro aan krediet op te nemen is verstandig met het oog op de salarisverplichtingen en het handelswerkkapitaal van de bouwer. Dit stelde ING dinsdag in reactie op de door BAM aangekondigde maatregelen.

    ING rekende dinsdag voor dat het bedrijf elke maand 116 miljoen euro aan salarisverplichtingen heeft.

    Analist Tijs Hollestelle heeft ook begrip voor andere maatregelen, zoals het passeren van het dividend over 2019, het loslaten van de outlook voor het lopende boekjaar en salarisverlagingen voor het bestuur en de commissarissen. Door het dividend niet uit te betalen blijft er 5,5 miljoen euro in de onderneming, aldus ING.

    Hollestelle voerde dinsdag aan dat BAM meer inzicht behoeft in de hulpprogramma's van de verschillende overheden om zo meer afstemming in de ingrepen in het bedrijf te realiseren.

    BAM haalt 40 procent van zijn omzet uit Nederland, 27 procent uit het Verenigd Koninkrijk, 10 procent uit België, 11 procent uit Duitsland en 8 procent uit Ierland, aldus de analist.

    ING heeft voor het aandeel BAM een Houden advies met een koersdoel van 2,60 euro.

    Het aandeel BAM noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,9 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
  10. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2020 10:30
    cobouw

    BAM snijdt in kosten vanwege corona, ook andere bouwers op de rem

    BAM schrapt zijn voorstel voor de uitkering van dividend en trekt de verwachtingen voor dit jaar in vanwege de coronacrisis. Daarnaast gaat het bouwbedrijf snijden in de kosten om de financiële buffers te versterken.

    Volgens BAM is het onvermijdelijk dat de inkomsten en resultaten substantieel geraakt zullen worden door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte in te dammen. In Nederland en Duitsland gaan de meeste werkzaamheden nog door, maar wel op een lager pitje. In Groot-Brittannië wordt sinds deze week op een aantal projecten het werk weer hervat. In Ierland is het werk op verzoek van de overheid stilgelegd, terwijl ook in België de werkzaamheden grotendeels zijn gestopt.
    Alles over corona en de bouw
    Alles over corona en de bouw
    Impact en oplossingen

    BAM zet het mes in alle kosten die niet noodzakelijk worden geacht, zoals externe adviseurs. Investeringen worden teruggeschroefd. “De focus ligt op het stoppen of vertragen van alle niet-bedrijfskritische uitgaven.”

    Verder heeft het hoogste management ingestemd met een verlaging van het loon met 20 procent zolang de pandemie duurt. Het bedrijf zegt dat het nog onmogelijk is om in te schatten wat de uiteindelijke impact zal zijn van het virus op de resultaten.

    BAM zegt voldoende liquide te zijn om de coronacrisis het hoofd te bieden. “BAM rapporteerde gedurende 2019 een sterke kaspositie. Daarnaast heeft de groep een doorlopende kredietfaciliteit van 400 miljoen euro. Als voorzorgsmaatregel heeft de groep volledig gebruik gemaakt van deze faciliteit om de flexibiliteit te vergroten, veerkrachtig te blijven en controle te geven over haar eigen kasmiddelen.”
    Onvoldoende zicht

    Heijmans schrapte vorige week al zijn dividenduitkering. Voor topman Ton Hillen was dat zuur: “Juist nu we hadden voorgesteld om na een moeilijke periode het dividend weer te hervatten. De voornaamste les die ik zelf uit onze eigen crisisjaren 2016-2017 heb geleerd, is dat vroegtijdig acteren essentieel is. Op dit moment hebben we simpelweg onvoldoende zicht op hoe lang en hoe hevig het coronavirus ons bedrijf gaat beïnvloeden.”
    BAM boekte krappe winst
    BAM boekte krappe winst
    Lees hier de resultaten over 2019

    Heijmans verwacht dat de gevolgen van de overheidsmaatregelen om de crisisuitbraak in te dammen in de komende weken voelbaar zullen worden. Het sluiten van sommige Europese grenzen, het deels wegvallen van buitenlandse werknemers en de stagnerende toevoer van materialen zullen volgens de onderneming impact hebben op de productiviteit.

    Financiële buffers versterken

    Ook Arcadis trapte vorig week op de rem. Het aandeleninkoopprogramma wordt gestopt en de dividenduitkering vervalt. Het ingenieursbureau spreekt van voorzorgsmaatregelen om zo de financiële buffers te versterken tijdens deze moeilijke tijd. “Wij zijn compleet gefocust op maatregelen die nodig zijn om de huidige crisis het hoofd te bieden”, verklaarde topman Peter Oosterveer van Arcadis.
3.942 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 198 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links