Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatie Rabobank Certificaat AEX:RABO.NL, XS1002121454

  • 106,940 19 apr 2024 17:35
  • +0,340 (+0,32%) Dagrange 106,240 - 107,000
  • 7.422.975 Gem. (3M) 6,6M

Forum Rabobank Certificaat geopend

9.245 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 463 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2020 22:54
    Wat Rabo het meest valt kwalijk te nemen is dat ze verder geen enkele maatregel nemen om de belegger gerust te stellen. Het stopzetten van de rente betekent dus niet alleen het verlies van een paar tientjes gemaakte kosten en een paar honderd euro aan renteopbrengsten maar bovenal de totale ineenstorting van het product zonder enig zicht op vooruitgang.

    Dat neem ik Rabo echt kwalijk.
  2. forum rang 4 c room 30 maart 2020 23:33
    quote:

    Bert Jansen schreef op 30 maart 2020 22:54:

    Wat Rabo het meest valt kwalijk te nemen is dat ze verder geen enkele maatregel nemen om de belegger gerust te stellen. Het stopzetten van de rente betekent dus niet alleen het verlies van een paar tientjes gemaakte kosten en een paar honderd euro aan renteopbrengsten maar bovenal de totale ineenstorting van het product zonder enig zicht op vooruitgang.

    Dat neem ik Rabo echt kwalijk.
    Mocht je nog geld hebben, leg in op 50% of lager. Gooi ze in de trommel en kijk er een jaar niet naar. Kan je weer op een mooie vakantie. Zoniet dan is iedereen een deel van zijn of haar spaargeld kwijt. Ga morgen iets leuks doen en druk zeker niet op de verkoopknop.
  3. [verwijderd] 30 maart 2020 23:35
    Ik ben het helemaal eens met het artikel Rabobank schoffeert de particuliere bezitters van de Rabo certificaten en daarmee zijn eigen trouwe klanten. Net voor de uitkeringsdatum van het eerste kwartaal de rentebetaling stop zetten is niet alleen onbeschoft maar zorgt er ook voor dat in mijn ogen Rabobank zeer onbetrouwbaar is als het gaat om de belangen van zijn vaste klanten die voornamelijk door de lage rentestanden hun toevlucht hebben genomen tot de certificaten. Je ziet al wat dit met de koers gaat doen! Ik vraag me ook af of dit wel rechtmatig is en hoe ze nu denken het vertrouwen weer te kunnen herstellen. Als ze dit niet recht zetten zijn ze mij in de toekomst als klant kwijt, en met mij een heleboel anderen.
  4. Full House 31 maart 2020
    Even lid geworden na veel gluren bij Pharming-grapjassen.

    Maar dit gedoe met de Certificaten raakt me. Niet financieel, maar dat had zomaar kunnen zijn, omdat ik ze even boven de 130 in bezit had, maar gelukkig hoogtevrees kreeg.

    Toch had ik vorige week weer wat certificaten gekocht op 100% omdat ik dat niveau na de val naar 85 wel als een aardig instapmoment inschatte. Maar vertrouwde het door de Coronacrisis toch niet en heb donderdagochtend verkocht op 107%. Direct na de transactie was mijn portefeuille 175 euro minder waard dan het moment van de verkoopopdracht. Ik begreep het toen niet, maar die opgebouwde rente heb ik dus wel bij aankoop betaald, maar kreeg ik niet teruggeboekt bij verkoop. Rare gewaarwording.

    Dit ging om tientjeswerk, maar kan me helemaal voorstellen hoe heel veel certificaathouders, die er met veel geld inzitten zich nu voelen. En dan kun je zeggen dat ze dat hadden moeten weten, en dan heb je gelijk. Maar ik heb toch het idee dat het woord Rabobank vertrouwen inboezemt bij mensen. En in dit geval is dat niet terecht.

    Maar daar kan de Rabobank niets aan doen. Ze doen er alles aan om te waarschuwen dat je belegt in een achtergesteld product. Het heeft mij de eerste keer zelfs moeite gekost om een order in te leggen, en kreeg de melding dat ik ongeschikt was om in die dingen te beleggen.

    Enfin, genoeg wijze reacties gezien hier en een ding kan ik jullie garanderen: als de Rabobank ten onder gaat, zijn de certificaten het laatste waar je je druk over maakt.

    Dus wat ik zou doen (neeeeeee, geen tip of advies): trek je verkooporder in! (en ik zeg dit niet uit eigenbelang, want ik heb vanmorgen zodra ik de koers van 80 zag een kooporder ingelegd.

  5. [verwijderd] 31 maart 2020 02:13
    Dit is wellicht interessant om te lezen:

    DNB heeft allemaal maatregelen genomen zodat de banken over meer kapitaal beschikken. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat dit kapitaal wordt gebruikt om de kredietverlening te ondersteunen, en niet voor uitbetaling van dividend of inkoop van eigen aandelen. De toezichthouder zal hier streng op toezien en waar nodig ingrijpen.

    www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-...
  6. LEEF! 31 maart 2020 06:39
    Ik ben van mening dat de mensen die het afgelopen kwartaal hebben ingelegd en daarmee de vergoeding met terugwerkende kracht hebben meebetaald, deze vergoeding uitbetaald moeten krijgen. Het zou anders zijn geweest als pas de teller van vergoeding gaat lopen ipv met terugwerkende kracht betalen. Dit gaat vast een juridisch gevecht worden
  7. forum rang 4 JvH 31 maart 2020 08:16
    quote:

    dopje schreef op 31 maart 2020 08:13:

    Laten we het nu eens van de andere kant bekijken. Vanaf oktober gaat Rabobank weer aan zijn verplichtingen voldoen. Zit de tijd tot oktober uit en kijk wat er dan gebeurt. Niet verkopen, maar even een half jaar afwachten.
    Beleggers houden niet van onzekerheid. Benieuwd of vandaag wel gehandeld wordt. Zal dan toch 15 tot 20 procent lager moeten openen. Edit; io nu 70, oef.
  8. dopje 31 maart 2020 08:24
    quote:

    JvH schreef op 31 maart 2020 08:16:

    [...]

    Beleggers houden niet van onzekerheid. Benieuwd of vandaag wel gehandeld wordt. Zal dan toch 15 tot 20 procent lager moeten openen. Edit; io nu 50, oef.
    Onzekerheid is een van de kernzekerheden van beleggen. Als je daar niet tegen kan, moet je niet beleggen. En als je het dan toch over onzekerheid hebt, moet je al helemaal niet met dit soort sombere scenario's aankomen. Je zit hier elkaar alleen maar in de put te praten.
  9. [verwijderd] 31 maart 2020 08:50
    Inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat ik mijn kapitaal voorlopig als onzeker geld zal moeten zien en het eigenlijk als "extra" geld moet gaan beschouwen. Misschien dat het ooit weer zonder verlies vrijkomt, ik ga niet verkopen.

    Dit jaar zal in het teken gaan staan van zoveel mogelijk spaarkapitaal opbouwen. Als de bank niet failliet gaat en ik over een paar jaar weer eens op mijn rekening kijk dan zitten we misschien wel weer op de oude waarde. En dan heb ik in ieder geval niet de verliezen geleden die de verkopers van vandaag gaan lijden.
  10. Levy 31 maart 2020 08:57
    quote:

    LEEF! schreef op 31 maart 2020 06:39:

    Ik ben van mening dat de mensen die het afgelopen kwartaal hebben ingelegd en daarmee de vergoeding met terugwerkende kracht hebben meebetaald, deze vergoeding uitbetaald moeten krijgen. Het zou anders zijn geweest als pas de teller van vergoeding gaat lopen ipv met terugwerkende kracht betalen. Dit gaat vast een juridisch gevecht worden
    Dus u koopt iets, de winsten zijn vervolgens voor u en de risico's zijn voor rekening van de verkoper? Lol.
9.245 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 463 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Rabobank Certificaat Nieuws

  1. 16 apr Rabobank doet bod op eigen certificaten

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links