Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabocertificaten: doe mee aan de IEX-ledenactie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 23 okt Box-3-plannen vinden geen draagvlak onder beleggers 9
  2. 19 okt Doe mee aan de Box 3-enquête! 10
  3. 18 okt 7 duidelijke bezwaren tegen de voorgestelde Box 3-belasting

Reacties

132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. geertbling 31 maart 2020 09:17
    quote:

    webama schreef op 30 maart 2020 23:57:

    De Rabobank hier afbranden omdat de vergoeding op certificaten voorlopig niet wordt uitgekeerd, maar blijkbaar niet op de hoogte zijn van de voorwaarden. Zeg dan niks... In de voorwaarden staat duidelijk dat certificaten achtergestelde beleggingsproducten zijn en dat de Rabobank eenzijdig de vergoeding mag wijzigen. Vermogensadviseurs van de Rabobank (waarvan ik er ook één ben) adviseren beleggers om maximaal 5% van hun vermogen in Rabocertificaten te beleggen, simpelweg vanwege het risico dat aan het product is verbonden. Rabocertificaten zijn enkel te verhandelen met Zelf Beleggen. Rabocertificaten zitten nooit in een portefeuille Beheerd Beleggen, ongeacht de aanbieder van Beheerd Beleggen. Vanzelfsprekend adviseren wij beleggers die zelf beleggen om alleen te beleggen in producten en sectoren die ze begrijpen. Daar hoort het kennen van de voorwaarden ook bij. Wanneer je certificaten koopt omdat het als een leuk product klinkt, maar je verder niet verdiept in wat het product echt inhoudt dan loop je het risico dat je de deksel op de neus krijgt. Dat gebeurt nu bij veel beleggers. Iemand die zich aan ons advies van maximaal 5% houdt zul je niet zo snel horen piepen. Het zijn diegenen die hun hele pensioen in certificaten hebben zitten die het hardst piepen. Inderdaad de beleggers die zich niet realiseren waar ze mee bezig zijn.

    Zelf zou ik er overigens helemaal niks op tegen hebben wanneer de Rabobank de certificaten omzet in aandelen en daarmee een AEX-fonds wordt. Zou een hoop onduidelijkheid onder beleggers oplossen verwacht ik. Of dat ooit gaat gebeuren durf ik niet te zeggen. Wat boven in de toren wordt besproken over de toekomstplannen daar hebben vermogensadviseurs geen zicht op.
    Het spijt mij oprecht voor je moreel kompas als je na wikken en wegen vind dat de Rabobank hier goed handelt en de beleggers niet moeten zeuren.

    1. De uitkeringen op de certificaten is GEEN dividend. Dus je verschuilen achter de dividend uitspraak van de ecb is gewoon onjuist
    Ik kan dit niet genoeg benadrukken:
    skip je uitkering prima, maar niet met de ecb uitspraak. Kan niet

    2. De timing: tussen de rentedatum en de uitbetaling (echt waar?)
    Ook erg arrogant; zeg het gewoon voor de rentedatum en voorkom extra verwijten.
    Voor iedereen die zegt dat de rabobank alles mag omdat dit in de voorwaarde staat kent onze rechtsstaat niet. Hoewel redelijkheid je slechtste en laatste argument is in de rechtzaal is de Rabo hier aan het soliciteren om op deze grond te worden teruggefloten.

    Verder hebben de certificaathouders natuurlijk een risicoproduct. Helaas voor hen. Toch hoop ik dat de Rabobank op een flink aantal punten rechtzaken gaat verliezen. Je voorwaarden beschermen niet tegen incompetent gedrag en leugens.

    Ik heb geen posities omdat de certificaten met bijbehorende voorwaarden echt een bizar product is. Succes iedereen
  2. [verwijderd] 31 maart 2020 09:33
    Stap eruit nu je nog kan.Banken in Europa zijn zo met elkaar verweven ,weliswaar gegarandeerd door de ECB maar dit gaan ze niet overeind houden.Ik denk dat ze genationaliseerd worden.
    Ledencertificaat (bedrieglijke term) is een achtergestelde lening. Je komt als allerlaatste aan de beurt.
  3. forum rang 9 objectief 31 maart 2020 09:37
    quote:

    Montefiori schreef op 31 maart 2020 09:33:

    Stap eruit nu je nog kan.Banken in Europa zijn zo met elkaar verweven ,weliswaar gegarandeerd door de ECB maar dit gaan ze niet overeind houden.Ik denk dat ze genationaliseerd worden.
    Ledencertificaat (bedrieglijke term) is een achtergestelde lening. Je komt als allerlaatste aan de beurt.
    Op het dieptepunt van de koersen uitstappen, dat lijkt me geen goed idee.
    Ieder bepaalt het natuurlijk zelf.
  4. Fransoosje 31 maart 2020 10:29
    Op 20 maart 2020 heb ik via mijn beheermaatschappij € 10.000,= nominaal aan Rabo Ledencertificaten gekocht.
    De uitvoering:
    EUR 10.000 tegen een koers van 99,80%
    Op mijn rekeningafschrift is aangegeven dat de waarde inderdaad € 9.980,= bedraagt.
    Echter, het bedrag wat in totaliteit in mindering is gebracht bedraagt € 10.143,54. Dat betekend dat de RABOBANK aan kosten en rente mij doorberekend € 163,54.
    Concreet:de RABOBANK brengt onrechtmatig rente in rekening, die normaal gesproken weer wordt gecompenseerd bij betaling van de rentevergoeding.
    Het blijven criminelen.
  5. R. Bachman 31 maart 2020 10:55
    Beste FransOosje,

    Ik snap je frustratie maar ik wil toch 1 ding verduidelijken. De handel in obligaties vindt plaats tegen een bepaalde koers, die is zichtbaar in het orderboek als je koopt of verkoopt.

    Op het moment dat je koopt betaal je de verkoper de opgelopen rente over de periode dat hij/zij de obligatie in bezit had. Dit bedrag komt niet ten goede aan de bank en Rabobank heeft je in die zin (toen nog) niet bestolen.
    Het feit dat je nu geen rente (het is namelijk geen dividend) ontvangt is heel zuur met name omdat je de verkopen al wel de rente betaald had maakt het extra wrang.

  6. forum rang 9 objectief 31 maart 2020 11:08
    quote:

    theo.vos schreef op 31 maart 2020 10:33:

    Netto Winst RABO: 2015 2,2 miljard
    2016 2,0 miljard
    2017 2,7 miljard
    2018 3,0 miljard
    2019 2,2 miljard

    Schandalig dat RABO met deze cijfers op de achtergrond de rentebetaling voor certificaathouders laat vervallen. Je zou zeggen dat er buffers genoeg zijn!!

    Die miljarden zijn al door het putje gegaan; dat was het verleden en nu zitten we in het heden. Wat denk je van de kredietverliezen/uitstel aflossing en rente hypotheken bedrijven etc.
  7. jaapw58 31 maart 2020 11:12
    Idd R. Bachman helemaal waar. Maar in dat kader bezien, was het toch heel wat respectvoller geweest tegenover certificaathouders, als de Rabobank had aangekondigd over de komende kwartalen geen rente te betalen. Gezien de financiele situatie van de bank was er ook geen noodzaak voor dit halsoverkop besluit. In mijn ogen was het een kans om geld te besparen. Na ik geloof iets van 121 miljoen per kwartaal. Als ze het daarvan moeten hebben .....
  8. bdj 31 maart 2020 12:22
    De datum waarop de coupon annulering aankondigen is ook nog interessant aangezien ik niet kan vinden dat er met terugwerkende kracht kan worden geschrapt. webcache.googleusercontent.com/search...

    De Rabobank laat m.i met deze actie zien dat ze de Calimerobank van Nederland zijn. Tuurlijk mogen ze de coupon betaling uitstellen, afstellen en aanpassen. Staat allemaal in de voorwaarden. Geen punt maar verschuil je dan niet achter de banken met echte aandelen en echt dividend aan wie de ECB dit verzoek heeft gedaan.

    edit: ik heb ze vorige week onder de 90 gekocht en net op 94 uitgestapt.

  9. geertbling 31 maart 2020 12:38
    quote:

    Fransoosje schreef op 31 maart 2020 12:06:

    Beste R,Bachman,

    De rente (vergoeding) ontvang je achteraf. Als de Rabo stopt met betalen van deze vergoeding (c.q. rente), kan het niet zo zijn, dat ik in plaats van rente te ontvangen nu rente ga betalen...

    ik ben het hier volledig mee eens. Dat kan gewoon niet waar zijn.
    Je posities kunnen wel in zijn geheel vervallen maar ze kunnen je geen premies laten betalen op uitstaand kapitaal. Wat een bak.
  10. forum rang 4 optietrader 31 maart 2020 12:42
    Iedere bank moet zijn verantwoording nemen, dus ook de rabobank. Een bank met aandeelhouders heeft de mogelijkheid om het dividend op te schorten of zelfs nu even over te slaan. De rabobank heeft in die zin geen aandeelhouders, maar geeft wel een soort van dividend uit door middel van de ledencertificaten. Dus dat de rabobank nu beslist om geen rente op die certificaten uit te keren is dan ook volkomen logisch. Ik denk dat juist de houders van die certificaten hier nu juist boos over zijn, de anderen juichen het juist toe. Vergelijk dat dan ook eens met de bedrijven die hun dividend inhouden en zelfs stoppen met eigen aandelen inkopen. Hier worden de aandeelhouders toch ook gedupeerd? Alles vinden we altijd prima, behalve als het om onze eigen portemonnee gaat. Wees nu eens niet roomser dan de Paus, geld is nu niet belangrijk. Gezondheid van ons, van de medemens en van de economie op dit moment wel belangrijk. En nee, ik heb geen posities in de certificaten maar wordt wel getroffen door andere fondsen die nu even geen dividend uitkeren. Maar is dat dan een reden om te klagen?
132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links