Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

656 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 3 maart 2020 09:36
    AMSTERDAM (AFN) - ING overweegt zijn Turkse activiteiten te verkopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

    De bank zou verkennende gesprekken hebben gevoerd met adviseurs over de desinvestering van zijn Turkse onderdeel. Ook heeft de bank een Turkse branchegenoot eind vorig jaar benaderd om de interesse in een overname te peilen. Bronnen benadrukken tegenover Bloomberg dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen.
  2. forum rang 6 haas 6 maart 2020 07:05
    Turken delen 3,5 miljoen broodjes uit in Syrisch Afrin
    =======================================================
    De Turkse hulporganisatie IHH heeft sinds de Syrische stad Afrin is gered van terroristen zo’n 3,5 miljoen versgebakken broodjes uitgedeeld aan de behoeftige bevolking. Het brood wordt naar alle smaakwensen van de Syriërs gebakken.

    Dat liet de Turkse persvoorlichter van de grote hulpgroep weten.

    In Afrin worden in mobiele bakkerijen dagelijks 60.000 broden gebakken, is verklaard. In de verpakking blijft het brood drie dagen eetbaar.

    De Turken hebben veel steunprojecten lopen in Noord-Syrië waarbij duizenden mensen van levensmiddelen worden voorzien.

  3. forum rang 6 haas 19 maart 2020 17:08
    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdag een telefonische minitop georganiseerd met de leiders van Duitsland, Frankrijk en het VK. Eerder zouden de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Franse president Emmanuel Macron en Britse premier Boris Johnson afreizen naar Istanbul, maar dat ging niet door vanwege de mondiale coronacrisis.

    De vier landen vergaderden over een mogelijke nieuwe vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU. Ook is uitgebreid gesproken over de strijd tegen het coronavirus en de humanitaire situatie in het Syrische Idlib en de crisis in dat land.

    “In dit moeilijke proces dat we op regionaal en mondiaal niveau doorlopen, zullen we actiever diplomatieke samenwerkingsmechanismen toepassen en zullen we resoluut onze inspanningen voortzetten om problemen zo snel mogelijk op te lossen”, verklaarde Erdogan na de minitop.
  4. forum rang 6 haas 22 maart 2020 05:58
    Turkse onderzoekers werken dag en nacht aan coronavaccin

    Turkse onderzoekscentra en instituten ontvangen alle nodige staatssteun in hun intensieve zoektocht naar een werkend coronavaccin.

    Dat liet de Turkse minister Mustafa Varank (Industrie en Technologie) dinsdag weten.

    “We financieren en coördineren de studies via TUBITAK (de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije)”, zei hij tijdens een vergadering in de Turkse hoofdstad Ankara.

    “Onze universiteiten en onderzoekers zijn sinds januari intensief bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen dit virus”, aldus Varank.

    BioNTech

    Dinsdag werd ook bekend dat de Turkse eigenaar van de grote Duitse medicijnproducent en biotechbedrijf BioNTech een samenwerking is aangegaan met de Chinese Shanghai Fosun Pharma.

    De Chinezen kopen aandelen ter waarde van 50 miljoen dollar, welke neerkomt op 0,7 procent van het bedrijf, en zullen vooraf 135 miljoen dollar betalen aan BioNTech. Die zal het bestaande BNT162-vaccin verder ontwikkelen en testen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus afkomstig uit het Chinese Wuhan.

    “We zien dit als een cruciale stap om ons vaccin sneller te kunnen ontwikkelen”, aldus prof. dr. Ugur Sahin, medeoprichter van BioNTech.
  5. forum rang 6 haas 25 maart 2020 10:16
    urkije bouwt volop aan veertiende megaziekenhuis met grote IC-afdeling

    In de Turkse stad Kocaeli wordt volop gebouwd aan het veertiende nieuwe stadsziekenhuis van het land. De bouw is voor meer dan 71 procent voltooid.

    Ook dit staatscomplex, bestaande uit zes ziekenhuizen met 1.210 bedden en modernste zorgapparatuur, biedt het comfort en kwaliteit van een vijfsterrenhotel, zo omschreven in het Turkse megaproject.

    Het hospitaal genaamd ‘Kocaeli Sehir Hastanesi’ zal dagelijks zo’n 15.750 patiënten, waarvan 2.000 IC-patiënten, kunnen ontvangen, mede dankzij een personeelsaantal van 4.788, is verklaard.

    Het zorgcomplex, nabij de nieuwe snelweg in de regio, staat op zo’n 369.000 vierkante meter.

    De gouverneur van Kocaeli, Hüseyin Aksoy, verwacht dat de aanwinst van de stad dit jaar de deuren opent.

    Zorg in Turkije

    Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het een dertigtal grote en zeer moderne stadsziekenhuizen in tientallen Turkse steden bouwt. (LEES meer + FOTO’S)

    Tien van de megaziekenhuizen zijn voltooid, tien verkeren in bouwfase en nog eens tien in aanbestedingsfase. (LEES meer + FOTO’S)

    Vorig jaar opende Turkije het grootste ziekenhuis van Europa. (LEES meer + FOTO’S
  6. forum rang 6 haas 30 maart 2020 13:37
    Hongarije bedankt Turkije voor coronahulp

    De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, heeft vrijdag namens zijn land dank geuit aan Turkije en Oezbekistan voor het bijstaan in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

    Hongarije vroeg de Turkse Raad, een unie van Turkssprekende landen, om hulp waarna Turkije 8 ton textiel [voor de productie van mondkapjes] en Oezbekistan 150.000 mondkapjes heeft gestuurd naar het land.

    “We zijn de Turkse en Oezbeekse regeringen erg dankbaar voor deze cruciale hulp. In slechte tijden leer je ook je echte vrienden kennen”, aldus Szijjarto.
  7. forum rang 6 haas 31 maart 2020 08:30
    Turkije opent nieuw ziekenhuis te midden van coronacrisis

    In Istanbul is maandag een nieuw ziekenhuis geopend en in verband met de omstandigheden rechtstreeks omgetoverd tot een coronahospitaal.

    Het Okmeydani onderzoeksziekenhuis in het district Sisli staat op een oppervlakte van 180.000 vierkante meter en bevat 750 kamers, waarvan 600 gebruikt zal worden nu het als een coronaziekenhuis dient.

    Het nieuwe gebouw heeft 385 seismische isolatoren en is zo aardbevingsbestendig gemaakt. Het bouwproject vond plaats onder leiding van het gouverneurschap van Istanbul.

    Fase twee

    Het ziekenhuis heeft ook nog een tweede bouwfase welke de oppervlakte verhoogt naar 250.000 vierkante meter en capaciteit verder opschroeft naar 866, aldus de Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca in een reactie op de nieuwe aanwinst van de Turkse megastad.


    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-03-2020
  8. forum rang 6 haas 2 april 2020 09:54
    Turkse docenten ontwikkelen mondmaskermachine

    In Turkije is een automatische mondmaskermachine ontwikkeld die dagelijks 100.000 maskers kan produceren.

    Dat verklaart het Turkse ministerie van Onderwijs dat daartoe de opdracht gaf aan technische lycea.

    Viceminister Mahmut Özer laat weten dat onderwijsteams en deskundigen hard werken om ook andere machines te ontwikkelen die zullen voldoen aan de enorme vraag aan medische spullen te midden van de wereldwijde coronacrisis.

    “We zijn blij met dit eerste goede (machine)nieuws. Onze dank gaat uit naar de docenten elektrotechniek en werktuigbouwkunde en het Küçükköy Technisch Lyceum [in Gaziosmanpasa-Istanbul].”

    Het ministerie ondersteunt soortgelijke initiatieven, aldus Özer.
  9. forum rang 6 haas 4 april 2020 20:29
    88 landen vragen Turkije om coronahulp

    De Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca heeft laten weten dat 88 landen Turkije om steun hebben gevraagd in de mondiale strijd tegen het nieuwe coronavirus.

    Dat liet hij donderdag weten tijdens een videoconferentie met de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

    Turkije heeft binnen korte tijd tot nu toe 30 landen kunnen helpen, zei Koca.

    De meest recente hulpvragers zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. “We proberen zover mogelijk iedereen te helpen. Duitsland vraagt om twee miljoen mondkapjes, dat ligt binnen enkele dagen klaar.”

    Woensdag stuurde Turkije een grote lading medische hulpgoederen naar Italië en Spanje (LEES meer). Vorige week schonken de Turken een compleet ziekenhuis aan Palestina. (LEES meer)

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-04-2020
  10. forum rang 6 haas 5 april 2020 13:41
    Turkije produceert miljoenen mondmaskers per week

    Turkije heeft de landelijke productie van mondmaskers flink opgeschroefd.

    Dat liet de Turkse defensieminister Hulusi Akar vrijdag tijdens een videoconferentie met zijn commandanten van de lucht-, zee- en landmacht weten.

    Wekelijks worden bij militaire naaiateliers een miljoen mondmaskers en 5.000 medische overalls geproduceerd.

    Ook is sprake van de productie van 5.000 liter desinfectiemiddel. “Er is alles op alles gezet om de strijd tegen het coronavirus onder leiding van president Recep Tayyip Erdogan te winnen”, zei Akar.

    Turkije heeft ook nieuwe machines en materieel aangeschaft om de wekelijkse productie verder met nog eens 2,5 miljoen maskers en 100.000 medische overalls op te schroeven, aldus Akar. “Daarvoor zijn alle voorbereidingen getroffen.”

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-04-2020
  11. forum rang 6 haas 8 april 2020 09:58
    Turkije opent grootste aardbevingsbestendig ziekenhuis ter wereld

    In de Turkse megastad Istanbul opent woensdag een nieuw noodziekenhuis dat het grootste ter wereld is in zijn klasse. Het nieuwe bijgebouw van het onderzoekziekenhuis van de Marmara Universiteit is verstevigd met 829 seismische isolatoren.

    De universiteit heeft na een overeenkomst met het Turkse ministerie van Volksgezondheid en vanwege de corona-epidemie besloten het gebouw als pandemisch centrum en staatsziekenhuis in gebruik te laten treden.

    Het noodcomplex staat op een van de campussen van de universiteit en heeft een overdekte ruimte van 113.000 vierkante meter, 28 operatiekamers, 60 IC-kamers en 535 bedden. Met zijn 829 seismische isolatoren is het de grootste ter wereld, is verklaard.

    Het bouwproject is gerealiseerd en geleid door het gouverneurschap van Istanbul, welk in het kader van een voorbereidingsproject tegen grote aardbevingen dergelijke gebouwen sloopt, opnieuw bouwt en verstevigt.

    Istanbul

    In Istanbul ging vorige week ook nog een groot ziekenhuis, gebouwd door de staat, open in het district Sisli. (LEES meer + FOTO’S)

    De Turkse miljoenenstad krijgt er dit jaar nog twee zeer grote staatsziekenhuizen bij. (LEES meer + FOTO’S)

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-04-2020

    turksemedia.nl/turkije-opent-grootste...
  12. forum rang 6 haas 8 april 2020 18:26
    Turkije schiet Balkanlanden te hulp tegen corona

    Turkije heeft woensdag medische goederen verzonden naar vijf Balkanlanden om hen te steunen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

    “Naar Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Noord-Macedonië en Kosovo zijn in opdracht van onze president Recep Tayyip Erdogan mondmaskers, medische overalls en testkits verzonden”, verklaarde het Turkse ministerie van Defensie.

    Het grote Turkse militaire vliegtuig vertrok woensdag uit de hoofdstad Ankara met daarin de geschonken voorraden.

    Europa

    Turkije stuurde eerder ook een lading medische spullen naar Italië en Spanje, de landen in Europa die het zwaarst door het virus uit China zijn getroffen. (LEES meer + FOTO’S)

    Tot nu toe hebben 94 landen Turkije officieel om hulp gevraagd. (LEES meer)
  13. forum rang 6 haas 9 april 2020 00:32
    Maskersucces Turkije geen toeval

    Dat Turkije in tegenstelling tot andere landen geen mondmaskers tekort komt te midden van de corona-epidemie en mondmaskers kan doneren aan meerdere landen, is geen toeval.
    ===================================================================
    Dat blijkt uit een analyse waarin de nadruk wordt gelegd op de snelle besluitvorming en grote productiecapaciteit van Turkije.
    ====================================================================

    De landelijke productiecapaciteit in inmiddels opgeschroefd naar 8 miljoen mondmaskers per dag, verklaarde de Turkse minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank deze week. Ook wordt er dagelijks genoeg textiel geproduceerd en bewerkt voor 25 miljoen maskers, benadrukte hij. “Ook zijn er voldoende middelen voor de productie van N95-maskers en medische overalls.”

    Het Turkse ministerie van Onderwijs besloot recent ook om vakscholen te laten bijdragen aan de dagelijkse maskerproductie van Turkije, om zo het doel te verhogen naar 10 miljoen maskers per dag. Ook zijn eenheden van de Turkse Strijdkrachten ingezet.

    In Turkije worden maskers in opdracht van de overheid gratis uitgedeeld aan burgers en thuisbezorgd. Verkoop van maskers is deze week landelijk verboden.

    ‘Moderne piraterij’

    Het succes van Turkije komt in een tijdsperiode waar landen zoals de Verenigde Staten en Europese staten, naar eigen zeggen, elkaars maskers ‘kapen’ omdat sprake is van grote tekorten. Landen nemen elkaars reeds aangeschafte maskerladingen over door meer te bieden aan producenten in China. De Duitse gezondheidsminister spreekt van een ‘maskeroorlog’. (LEES meer)

    Noodkreten

    Duitsland vroeg Turkije recent om twee miljoen maskers. Ankara doneerde vorige week maskers aan EU-landen zoals Italië en Spanje, woensdag aan vijf Balkanlanden.

    Tot dusver hebben 94 landen Turkije om hulp gevraagd. (LEES meer)

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-04-2020
  14. forum rang 6 haas 14 april 2020 13:36
    Duitse gigant investeert meer in Turkije

    Het Duitse technologieconcern Bosch heeft besloten zijn investering in de Turkse noordwestelijke provincie Bursa te verhogen.

    Dat kondigde de Turkse minister van Industrie en Technologie dinsdag aan

    Bosch begint met de productie van een nieuwe hogedrukpomp in zijn fabriek in Bursa na een extra investering van 500 miljoen lira, zo’n 75 miljoen dollar, verklaarde minister Mustafa Varank.

    De huidige investering van Bosch ter waarde van 180 miljoen dollar in Bursa neemt hiermee toe tot 255 miljoen dollar. Het aantal werknemers stijgt van 314 naar 606.

    De faciliteit zal naar verwachting jaarlijks 900.000 hogedrukpompen van de nieuwste generatie produceren. Dat zorgt ervoor dat het tekort op de lopende rekening van Turkije met 85 miljoen dollar zal afnemen.

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-04-2020
  15. forum rang 6 haas 18 april 2020 09:15
    Ramadanvlucht’ voor gestrande expats vanuit Nederland naar Turkije
    Updated Gisteren, 22:28
    Gisteren, 20:01 in BUITENLAND

    ANKARA - Turkije heeft vrijdag 349 gestrande burgers vanuit Nederland terug naar huis gehaald zodat zij de islamitische heilige maand ramadan met hun familie kunnen doorbrengen, meldt het Turkse persbureau Anadolu. De Turken konden niet terug door beperkingen van het internationale vliegverkeer.

    De vlucht voor gestrande Turken in Nederland zou op initiatief van president Recep Tayyip Erdogan zijn geregeld.
    De vlucht voor gestrande Turken in Nederland zou op initiatief van president Recep Tayyip Erdogan zijn geregeld.? XINHUA / EYEVINE
    Ze werden teruggevlogen met een toestel van Turkish Airlines. De vlucht was op initiatief van president Recep Tayyip Erdogan, aldus Anadolu. Het vliegtuig dat opsteeg vanaf Schiphol landde op Samsun Carsamba Airport in de noordelijke provincie Samsun.

    BEKIJK OOK:

    Erdogan was daarna niet meer te stoppen
    Voordat de passagiers het vliegtuig konden verlaten werden zij getest op Covid-19. Eén passagier werd naar het ziekenhuis gebracht vanwege hoge koorts.

    De passagiers gaan nu eerst veertien dagen in quarantaine. Turkije heeft vanwege de coronacrisis het vliegverkeer stilgelegd met Nederland.
  16. forum rang 6 haas 22 april 2020 12:08
    Megaoperatie Turkish Airlines: repatriëring 25.000 Turken gestart

    Turkish Airlines voert tussen 20 en 28 april 195 vluchten uit om, voorafgaand aan de Islamitische heilige vastenmaand Ramadan, bijna 25.000 gestrande burgers uit 59 landen te repatriëren. Dat is nodig omdat wereldwijd passagiersvluchten zijn opgeschort om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

    “Duizenden burgers die als toeristen, studenten of tijdelijke werknemers zich in het buitenland bevinden, zullen zich voordat de heilige maand Ramadan begint zich herenigen met familieleden”, verklaarde Turkish Airlines maandag, die de operatie ziet als een “nationale verantwoordelijkheid”.

    De vluchten, welke in opdracht van president Erdogan plaatsvinden, worden uitgevoerd door meer dan 100 vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij, welke een grote vloot heeft van 361 toestellen.

    “Dankzij eenheid en solidariteit zullen we opnieuw een voorbeeldoperatie uitvoeren”, benadrukte voorzitter Ilker Ayci van Turkish Airlines.

    Het grootste aantal Turkse burgers dat terugkeert, komt naar verwachting uit Duitsland met 3.269, gevolgd door Saudi-Arabië (2.201), de Verenigde Staten (1.631) en het VK (1.559), aldus de grote luchtvaartmaatschappij.

    De Ramadan begint dit jaar in Turkije op 24 april en eindigt op 23 mei.
  17. forum rang 6 haas 23 april 2020 07:44
    Turkije opent nieuw megaziekenhuis van wereldklasse

    Dat Turkije ook een heuse revolutie meemaakt op het gebied van de zorg, kan weinig meer niet opgevallen zijn. Maandag ging opnieuw een megaziekenhuis van wereldklasse open, dit keer in de Turkse metropool Istanbul.

    Eregast president Recep Tayyip Erdogan nam via een videoconferentie deel aan de ceremoniële opening van het zorgcomplex waarop acht ziekenhuizen met in totaal 2.682 bedden staan. Hij informeerde iedereen over de nieuwste en onvergelijkbare zorgontwikkelingen van Turkije.
    Elf van de megaziekenhuizen zijn voltooid, negen verkeren in bouwfase en nog eens tien in aanbestedingsfase. (LEES meer + FOTO’S)

    Vorig jaar opende Turkije het grootste ziekenhuis van Europa. (LEES meer + FOTO’S)



    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-04-2020
  18. forum rang 6 haas 26 april 2020 16:59
    EU registreert ontwerp Turkse auto
    ===========================================================================
    Het EU-bureau voor intellectuele eigendom (EUIPO) heeft de modelregistratie van de Turkse auto aanvaard.
    ===========================================================================
    Daarmee heeft het consortium achter de Turkse auto (TOGG) nog een belangrijke stap in het ontwerpproces voltooid, is verklaard.

    De registratierechten zijn geldig voor de komende vijf jaar, waarin wordt voorkomen dat de ontwerpen van TOGG-voertuigen geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd door andere bedrijven.

    Naar verwachting worden dit jaar de ontwerpregistratie-aanvragen van TOGG ook in Azië en Amerika voltooid.

    TOGG zal tot 2030 vijf verschillende modellen produceren en hun intellectuele en industriële eigendomsrechten bezitten.

    De kosten van de fabriek zijn naar verwachting zo’n 3,7 miljard dollar. Er zullen 4.323 medewerkers in dienst zijn, waaronder 300 gekwalificeerd personeel.

    Het elektrische voertuigplatform van TOGG, volledig ontworpen door TOGG-ingenieurs voor alle vijf de modellen, zal origineel en gepatenteerd zijn. Het platform biedt maximale efficiëntie, comfort, duurzaamheid en veiligheid.

    TOGG

    De auto van Turkse makelij, een droom van het land, is tijdens de lancering in december vorig jaar zeer lovend ontvangen. Veel Turken vinden het ontwerp zeer geslaagd. (LEES meer + FOTO’S)

  19. forum rang 6 haas 29 april 2020 06:55
    Turkije helpt de hele wereld tegen corona, VS: ‘Bedankt voor gulle donatie’

    Uit Ankara is dinsdag een groot vrachttoestel vertrokken naar de Verenigde Staten (VS) met daarin medische beschermingsmiddelen. Naast vele andere landen, vroegen de Amerikanen Turkije ook om hulp in de strijd tegen het coronavirus.

    Het Turkse militaire vliegtuig is volgeladen met mondkapjes, N95-maskers en medische overalls. “Na hopeloosheid komt hoop, na de duisternis komen vele zonnen op”, is de boodschap van de Turken op basis van de woorden van dichter Rumi (Mevlana).

    De VS bedankte Turkije via de NAVO en de ambassade in Ankara. “In tijden van crisis, zoals de wereldwijde inspanning om covid-19 te bestrijden, is nauwe coördinatie tussen gelijkgestemde bondgenoten en partners de sleutel tot het ontwikkelen van een snelle en effectieve reactie. Niemand van ons kan dit alleen doen”, reageerde David Satterfield, de Amerikaanse ambassadeur in Turkije.

    “Namens de Amerikaanse regering wil ik onze NAVO-bondgenoot Turkije bedanken voor de gulle donatie van medische benodigdheden en andere essentiële apparatuur van vandaag.”
    turksemedia.nl
656 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.387,57 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links