Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie gaat Deutsche Bank redden?

476 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 16 maart 2020 11:07
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 16 maart 2020 10:44:

    4,67

    Er moet toch íémand zijn die DB gaat redden.
    Wellicht worden onze pensioenfondsen verplicht om wat rommelobligaties van ze over te nemen.
    De Bankenunie zal deze bank wel steunen; de koers doet er weinig toe. Kijk maar naar ABN of ING staan ook op koersen die niemand ooit verwacht had.
  2. forum rang 5 Ed Verbeek 16 maart 2020 11:59
    De Bankenunie kan dit niet oplossen, als het zover is, zitten die zelf óók in de problemen.
    De Bankenunie heeft echter een oplossing voor dergelijke problemen, volgens hun eigen statuten: de belastingbetaler!
    Bewijs: zie www.youtube.com/watch?v=5He-opu-nFk&a... vanaf 30:30.

    = Socialism for the rich, capitalism for you
    = winsten zijn voor de bedrijven, verliezen van de bedrijven zijn voor jou.
  3. forum rang 10 voda 23 mei 2020 16:41
    Deutsche Bank vraagt topmanagers maandsalaris in te leveren

    Gepubliceerd op 22 mei 2020 21:55 | Views: 3.125

    Deutsche Bank 22 mei
    6,69 -0,02 (-0,36%)

    DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 22 mei
    6,71 -0,04 (-0,59%)

    FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft honderden van zijn topmanagers gevraagd vrijwillig af te zien van één maandsalaris. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het financieel concern deed de oproep om "solidariteit" te tonen nu het coronavirus de Duitse economie hard raakt.

    Topman Christian Sewing en andere bestuursleden van de Duitse zakenbank maakten eerder al bekend hun vaste salaris voor één maand op te geven. Donderdag zou het bedrijf andere hooggeplaatste leidinggevenden via een conference call hebben verzocht dit voorbeeld te volgen.

    Deutsche Bank verdrievoudigde in het eerste kwartaal zijn stroppenpot, nu door de crisis het risico op wanbetaling door klanten is toegenomen. Analisten houden er rekening mee dat Deutsche Bank dit jaar afsluit met verlies. Ook voor de coronacrisis waren de prestaties bij de bank zwak. Vorig jaar kondigde Deutsche Bank aan tot 2022 zo'n 18.000 banen te schrappen.
  4. forum rang 5 Ed Verbeek 23 mei 2020 22:45
    quote:

    nobahamas schreef op 23 mei 2020 22:31:

    Het wordt tijd voor goede discussies, discussies die een rendement voor de portefeuille kunnen opleveren.
    Dus een eigen mening openbaren is zeer waardevol
    er worden heel vaak info/verwijzingen geplaats zonder discussies.
    En de mening van kaiser is overduidelijk en zijn berichten plaats hij om die mening te onderbouwen.
  5. [verwijderd] 24 mei 2020 08:35
    Hoe gekker hoe beter zeg ik altijd maar!

    Hoe bizar, het Duitse DB kan het icoon worden van de Europese ondergang lees ik op Amerikaanse soortgelijke IEX forums, met uitleg+grafieken, het complete verhaal dus, ik kan er geen gaten in schieten.

    Maar! dat zeggen ze al 10 jaar, inderdaad!
    Maar in dit geval wordt het geen uitstel is afstel want de problemen lossen niet op of waaien niet weg.

    Zolang Frau Merkel in de Kanselarij zit blijft DB veilig, dus wij ook....
  6. forum rang 10 voda 10 juni 2020 10:50
    Deutsche Bank vreest grote stroppenpot voor slechte leningen

    Gepubliceerd op 10 juni 2020 10:18 | Views: 677

    DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 09 jun
    8,68 -0,33 (-3,63%)

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank denkt dat zijn stroppenpot voor slechte leningen in het tweede kwartaal zal oplopen naar het hoogste niveau in meer dan tien jaar door de coronacrisis. Dat verklaarde financieel directeur James von Moltke van de grootste bank van Duitsland. Door de crisis hebben veel bedrijven en consumenten meer moeite om leningen af te lossen.

    Von Moltke verwacht dat die provisies zullen stijgen naar ongeveer 800 miljoen euro, wat het hoogste bedrag sinds 2009 zou zijn. De bank denkt dat die voorzieningen vanaf het derde kwartaal weer zullen gaan dalen. Deutsche Bank handhaafde zijn prognoses voor de stroppenpot voor wanbetaling voor het gehele jaar.

    Analisten verwachten dat Deutsche Bank dit jaar opnieuw verlies zal lijden. Topman Christian Sewing heeft meermaals gezegd dat de bank voldoende buffers heeft om de crisis door te komen.
  7. forum rang 10 voda 3 juli 2020 07:12
    Deutsche Bank overweegt overname Wirecard Bank - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Deutsche Bank AG
    8,553 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Deutsche Bank AG
    $ 9,535 0,215 2,31 % NYSE
    Deutsche Bank AG
    8,527 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    Wirecard AG
    3,10 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank overweegt om WireCard Bank, onderdeel van het bijna failliete Wirecard, deels of volledig over te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van een e-mail van een woordvoerder en ingewijden.

    Deutsche Bank heeft contact met de Duitse toezichthouder BaFin, het management van Wirecard Bank en de betrokken curatoren, bevestigde een woordvoerder van Deutsche Bank aan Bloomberg zonder verdere details te verstrekken.

    Volgens bronnen is een volledige overname mogelijk maar kan het ook zijn dat Deutsche Bank delen van de financiële tak koopt of op een andere manier Wirecard te hulp schiet. Een definitief besluit is nog niet genomen.

    Voor het fraudeschandaal bij de financieel dienstverlener spraken Deutsche Bank en Wirecard al informeel over een fusie. Wirecard Bank, een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf, is mogelijk een waardevolle overnameprooi gezien de samenwerkingen met creditcardbedrijven als Visa en Mastercard.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 7 juli 2020 08:08
    Deutsche Bank en Google gaan samenwerking aan

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank en Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn een strategische samenwerking aangegaan, waarbij de Duitse bank clouddiensten zal afnemen van de internetreus voor de ontwikkeling van nieuwe producten voor cliënten. Dit maakte Deutsche Bank dinsdagochtend bekend.

    De twee bedrijven hebben inmiddels een intentieverklaring getekend in aanloop naar de ondertekening van een meerjarig contract in de komende maanden.

    Deutsche Bank hoopt met de samenwerking de overstap naar de cloud te versnellen en zo de kennis op het gebied van big data, kunstmatige intelligentie en machine learning te vergroten.

    Volgens topman Christian Sewing van Deutsche Bank kan de samenwerking een belangrijke rol spelen in een strategische ommekeer van de bank. "Het laat zien dat we willen investeren in technologie, omdat onze toekomst sterk gelinkt is aan een succesvolle digitalisering", aldus de topman.

    Sewing benadrukte dat digitalisering niet alleen gaat om het besparen van kosten, maar ook om het genereren van nieuwe omzet.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 7 juli 2020 16:53
    Deutsche Bank bestraft voor falend toezicht op financiën Epstein

    Gepubliceerd op 7 juli 2020 16:19 | Views: 806

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank moet een boete van 150 miljoen dollar betalen in de Verenigde Staten vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiële zaken van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Volgens financiële autoriteiten van de staat New York verzocht de Duitse bank Epstein op eigen initiatief om klant te worden nadat die al veroordeeld was wegens kindermisbruik in Florida. Daarnaast gebruikte de Amerikaanse miljardair zijn rekening bij Deutsche Bank om schikkingen te betalen, geld te over te maken naar vrouwen in Oost-Europa, en 800.000 dollar te pinnen voor "reizen, tips en andere uitgaven".

    De financiële instelling had volgens de marktwaakhond wel door dat Epstein een risicovolle klant was, maar deed daar vervolgens niks mee. "In het geval van Epstein faalde de bank om miljoenen dollars aan verdachte transacties te voorkomen, ondanks dat het concern op de hoogte was van zijn crimineel verleden", aldus inspecteur Linda Lacewell van de toezichthouder.

    Verder was Deutsche Bank volgens het Department of Financial Services van New York te laks geweest in zijn banden met omstreden branchegenoten zoals Danske Bank, die onder vuur ligt bij autoriteiten vanwege een grote witwasschandaal. Al deze voorbeelden laten zien dat de Duitse bank faalde om de activiteiten van omstreden klanten onder de loep te nemen, oordeelde de autoriteit.
  10. forum rang 10 voda 21 juli 2020 15:46
    Deutsche Bank rekent op meevallende resultaten

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Deutsche Bank AG
    8,552 -0,324 -3,65 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Deutsche Bank AG
    $ 10,17 0,00 0,00 % NYSE
    Deutsche Bank AG
    8,62 -0,197 -2,23 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank verwacht in het tweede kwartaal resultaten te hebben geboekt die iets beter uitvallen dan analisten verwachten. Dit liet de Duitse bank dinsdagmiddag weten.

    Daarbij verwees Deutsche Bank naar de analistenconsensus die het op de eigen website publiceerde.

    De consensus wijst op iets meer dan 6 miljard euro aan inkomsten en een nettoverlies van 80 miljoen euro. Voor belastingen zou Deutsche Bank volgens de analisten echter 135 miljoen euro verdiend hebben.

    De bank meldde al dat de CET 1 ratio op 30 juni ongeveer 13,3 procent was. Dat was drie maanden eerder 12,8 procent. De kredietrisico's waren wat kleiner dan aanvankelijk gedacht, verklaard de bank. Klanten betaalden leningen die zij opnamen met het oog op de corona-uitbraak vlotter dan verwacht terug.

    Analisten schatten de CET 1 ratio in op 12,4 procent.

    Deutsche Bank opent op 29 juli de boeken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
476 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,88 -1,38%
EUR/USD 1,0631 +0,05%
FTSE 100 7.846,72 -1,49%
Germany40^ 17.768,50 -1,43%
Gold spot 2.372,57 -0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+1,85%
B&S Gr...
+1,45%
FASTNED
+1,03%
Fagron
+0,80%
VIVORY...
+0,52%

Dalers

Arcelo...
-6,47%
Aperam
-5,92%
SBM Of...
-4,91%
ASMI
-2,95%
RANDST...
-2,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links