Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabocertificaten: doe mee aan de IEX-ledenactie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 23 okt Box-3-plannen vinden geen draagvlak onder beleggers 9
  2. 19 okt Doe mee aan de Box 3-enquête! 10
  3. 18 okt 7 duidelijke bezwaren tegen de voorgestelde Box 3-belasting

Reacties

132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Big Loss 30 maart 2020 20:05
    Ik houd tot 1 oktober de hypotheekbetalingen aan Rabobank in om mijn balans op orde te houden en liquide te blijven.

    Na 1 oktober bepaal ik of ik de hypotheekbetalingen eventueel hervat.

    Ik heb inmiddels wat vermogen verspreid van de Rabobank naar andere banken.

    Je weet nooit hoe slecht de Rabobank er voor staat.
  2. GJF1959 30 maart 2020 20:09
    Rabobank heeft nog een perpetuele lening afgesloten tegen 5,5% is daar ook de rente betaling op gestopt???? Denk het niet. Die lening was overigens alleen beschikbaar voor institutionele beleggers. Voorwaarden waren verder praktisch gelijk aan de (leden) certificaten. Extra munitie om Rabo aan te pakken dus. Succes! Zelf ben ik er sinds januari geheel uit vanwege hun werk- en denkwijze van de laatste jaren. Zo incongruent, vreselijk. Moest wel leiden naar paniekerig handelen. Ze zijn de ECB erg dankbaar. Bovendien gaat het dividend van de ING over 2019 en de rente van de Rabo over 2020. Ook zoiets onvergelijkbaars. Nogmaals succes.
  3. RaWi 30 maart 2020 20:17
    Zoals IEX al schrijft is de redenering van de Rabo om de RENTE te schrappen onvoldoende en feitelijk onjuist onderbouwd. In dat geval moet zo'n partij daarop worden gewezen en mogen certificaathouders daarvoor een schadevergoeding ontvangen, voorzover sprake is van werkelijk geleden schade natuurlijk. We hebben het dan over misgelopen rente en koersverlies.
    Mensen die hier alleen maar blijven roepen dat iedereen kon weten dat dit een risico product is, die hebben op dat punt gelijk, maar dat is niet waar het om draait. Waar het juridisch wel om draait heb ik verwoord in de eerste regel van deze reactie. Ik steun dan ook de IEX actie.
    Zelf heb ik vanwege het wegvallen van vertrouwen in de bank al mijn aandelen bij de Rabo weg gehaald. Ik heb vanmiddag al een mail gestuurd naar de mailadressen onderaan het persbericht. Reactie was dat ik voor advies contact kan opnemen met de lokale bank, iets waar het helemaal niet om draaide in mijn mail. De renteperiode liep t/m 25 maart met vandaag als betaaldatum. Eind 25 maart hadden de houders formeel recht op hun rente. Dat de bank enige dagen nodig heeft om uit te betalen is logisch. Als de bank op moment supreme zegt dat niet uitbetalen is dat contractbreuk. Even ter vergelijking, als jouw aandeel ex dividend gaat heb je op dat moment recht op uitkering. Het bedrijf keert een maand later uit. Maar stel dat ze dat later toch niet doen, hoe voel je je dan? Juist, dat mag dus helemaal niet.
  4. Frisekea 30 maart 2020 20:18
    quote:

    Goldfish1080 schreef op 30 maart 2020 18:18:

    Tsja. Stel dividend wordt na oktober weer braaf uitbetaald en de verliezen/winsten vallen mee dan kan er wel weer iets gewonnen worden. Feit blijft dat banken een aderlating hebben gehad en het nog maar de vraag is of het vertrouwen weer hersteld. Misschien morgen maar zien wat er gebeurd, verlaagde volitaliteit en even geen nieuws kan volgensmij al iets goedmaken. Afgelopen week was er veel negatief nieuws. Dit in combinatie met de prestatiedruk en algemene volitaliteit doet de underperformers niet goed.

    Zelf zit ik eigenlijk ook te veel in de banken (-10% op dat deel, schade valt dus mee). Iemand tips voor redelijke fondsen om risico iets meer te spreiden? Zelf zie ik de banken de 10% ten opzichte van andere fondsen niet zo snel meer terug winnen.

    Zat zelf te denken aan ASML, Unilever en Ayden. Ahold is ook een optie maar biedt weinig Coronakorting. Wel een betrouwebaar en oersterk merk met een goede verwachting voor de lange termijn (zowel koers als dividend).

    Conjuctuurafhankelijke fondsen als Randstad en Unibail zie ik om logische redenen niet zitten.

    Robeco High Yield Bonds
    Dws Top Dividend
    Fidelity Global Technology Fund
    MSCI ACWI
    Vanguard us 500
    Comgest Growth Emerging Markets
    Robeco Multifactor
    Pictet Robotics
    Vanguard SRI Europe
    Nestlé
    Danone
    Coca Cola
    McDonalds
    Pfizer
    Roche
    Unilever
    Bayer
  5. Apae 30 maart 2020 20:25
    Het enige dat mogelijk niet reeel is, is dat de rentebetaling over de afgelopen periode met terugwerkende kracht is stopgezet. Dit onterecht noemen valt te verdedigen, omdat diegene die tijdens een betalingsperiode de certificaten koopt, ook de opgelopen rente over het verstreken deel van de periode moet voorschieten. Daarmee ontstaat rechtsongelijkheid: degene die de certificaten in een eerdere periode heeft aangeschafd, heeft datzelfde voorschieten niet hoeven doen.
  6. forum rang 6 effegenoeg 30 maart 2020 20:48
    quote:

    digrande schreef op 30 maart 2020 19:53:

    Ik vind het niet uitbetalen van de rente nog niet zo’n probleem. Wel hoe het gaat. Ik heb bijvoorbeeld recent extra certificaten aangekocht, waar ik een rente vergoeding voor betaald heb. Hoe gaat dat. Meest irritante is dat ze vandaag niet verhandelbaar zijn. Ik heb binnenkort het geld weer nodig heb...krijg ik ooit nog wat?
    Ik Had het wel cool gevonden als dhr Draaier hier al melding van had gemaakt bij Buitenhof!
    Eerlijk gezegd heb ik mijn vertrouwen in Rabo volledig verloren.
    Je kunt hier met recht spreken van diefstal door de Rabobank.
  7. ABCD44 30 maart 2020 21:27
    Had altijd gemeend dat ik mijn pensioengeld op een veilige manier bij de Rabo-bank zou kunnen onderbrengen. Terwijl de koers van deze certificaten nog geen twee maanden geleden rond de 137 Euro was, is de waarde ervan in korte tijd enorm teruggelopen. Tot een niveau waarop ik nog maar korte tijd mijn hypotheekbetalings-verplichtingen zou kunnen voldoen. Nog geen idee hoe dit op korte termijn op te lossen. Hoop dat er van de kant van de Rabo snel een goede oplossing aangereikt wordt.
  8. Nietdoen.reagereniszinloos. 30 maart 2020 21:37
    Volstrekt belachelijk dat die 6,5% niet gegarandeerd blijkt te zijn! Absurd. Tijd voor een parlementaire enquete. Hebben jullie de voorwaarden wel eens goed gelezen? Wat de redactie van IEX hiermee beoogd is me niet duidelijk; het lijkt me een 1-april grap... 6.5%! Gegarandeerd? Echt waar? In welke wereld leven jullie?
  9. [verwijderd] 30 maart 2020 21:38
    Wat ik vreemd vind is de kromme beredenering van de Rabobank....ING en ABN betalen namelijk nog gewoon rente over hun achtergestelde leningen. Zich verschuilen achter de ECB terwijl deze het heeft over dividend betalingen niet rente betalingen...... ik zou me ontiechelijk genaaid voelen en tegelijkertijd afvragen hoe ernstig de situatie bij de Rabobank dan wel niet moet zijn?
    Bij ING en ABN gaat het om 1,7MLD en 760Mio, bij Rabo gaat het om 360Mio waarvan 'slechts' 90mio nu betaald hoeft te worden en dan weer 90mio over 3 maanden.....
    Tel ik daar nog een winstwaarschuwing bij op van ABN denk ik dat de banken zwaar in de problemen zitten.
  10. Nietdoen.reagereniszinloos. 30 maart 2020 21:40
    quote:

    Rupert schreef op 30 maart 2020 21:38:

    Wat ik vreemd vind is de kromme beredenering van de Rabobank....ING en ABN betalen namelijk nog gewoon rente over hun achtergestelde leningen. Zich verschuilen achter de ECB terwijl deze het heeft over dividend betalingen niet rente betalingen...... ik zou me ontiechelijk genaaid voelen en tegelijkertijd afvragen hoe ernstig de situatie bij de Rabobank dan wel niet moet zijn?
    Bij ING en ABN gaat het om 1,7MLD en 760Mio, bij Rabo gaat het om 360Mio waarvan 'slechts' 90mio nu betaald hoeft te worden en dan weer 90mio over 3 maanden.....
    Tel ik daar nog een winstwaarschuwing bij op van ABN denk ik dat de banken zwaar in de problemen zitten.
  11. forum rang 7 wiegveld 30 maart 2020 21:40
    Volgens mij is dit redelijk kansloos. Elke certificaathouder die niet wist dat dit achtergestelde producten zijn, moet eens uitleggen waarom je er 6,5% op krijgt.
    Rabo wil geld overhouden en certificaathouders kun je daarvoor gebruiken. Het is alleen een beetje dom.

    Maar dit is eigenlijk hetzelfde als wat Triodos bank doet. Ze stoppen de aan- en verkopen van hun certificaten.
    www.triodos.nl/persberichten/2020/202...
    Dan begrijp je dat mensen het schip proberen te verlaten. Bij Rabo was dat niet zo, maar nu dus wel.

    Ben heel benieuwd waar IEX in de documentatie vindt dat dit niet mag en kan,
  12. forum rang 7 wiegveld 30 maart 2020 21:41
    Diep achtergesteld beleggingsproduct
    Een Rabobank Certificaat is een diep achtergesteld beleggingsproduct. Dit betekent dat certificaathouders bij een eventueel faillissement van de Rabobank als laatste worden uitbetaald, na alle schuldeisers.

    van de Rabo site. Klinkt niet als veilig in deze tijden
  13. forum rang 7 wiegveld 30 maart 2020 21:42
    en nog maar een waarschuwing:
    Eigen vermogen
    Rabobank Certificaten zijn certificaten van participaties die door de Rabobank worden uitgegeven. De participaties tellen mee als eigen vermogen van de Rabobank. Dit betekent dat, als de Rabobank failliet zou gaan, de Rabobank Certificaathouders pas (een deel van) hun inleg terugkrijgen als alle schuldeisers zijn afgelost en er dan nog geld over is. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een lagere liquiditeit en/of meer volatiele koersvorming voor de Rabobank Certificaten.

    Vanuit de Europese richtlijn ‘herstel en afwikkeling van banken’ (‘BRRD’) kunnen Rabobank Certificaathouders ook (een deel van) hun inleg verliezen wanneer de Rabobank door de toezichthouder wordt betiteld als ‘niet langer levensvatbaar’ of ‘waarschijnlijk niet langer levensvatbaar’. Daarmee hebben Certificaathouders in die situaties kans om ook al in een eerder stadium dan faillissement de inleg op hun Rabobank Certificaten of een gedeelte daarvan te verliezen. Dit wordt ook wel aangeduid als het bail-in risico.
  14. zwevendezaken 30 maart 2020 21:45
    Hebben we weleens bedacht, dat de Rabo liever de certificaten omzet in aandelen om van het lastige gezeur van de houders af te zijn!(gereguleerde markten werken met zo weinig mogelijk particuliere zenuwlijders) is ook beter voor hun imago als manager van een zogenaamde communistische cooperatie
132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links