Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabo: Geen vergoeding op certificaten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bronbeek 30 maart 2020 10:56
    Okay, de Rabobank heeft juridisch het recht de rente niet uit te keren. Fijn dat de certificaathouders zo iets voor de maatschappij mag doen. De Rabobank vergeet echter dat veel certificaathouders die zogenoemde obligaties hebben voor hun pensioen en het geld mogelijk net zo hard nodig hebben als veel bedrijven. Juridisch mag de bank schrappen, moreel vind ik het bedenkelijk. Men had een tussenweg kunnen vinden, bijvoorbeeld korten in plaats van helemaal schrappen.
  2. forum rang 9 objectief 30 maart 2020 10:57
    quote:

    Dynafire schreef op 30 maart 2020 00:26:

    Morgen toch maar een SNS rekening openen, voor de zekerheid een gedeelte bij een staatsbank onderbrengen ;-)
    Dus naar de ABNAMRO dat is ook deels nog een Staatsbank!!! Dit is een algemene actie door hen zelf bedacht met de ECB als klankbord.
  3. zwevendezaken 30 maart 2020 10:57
    Heeft iemand al bericht gehad van de Rabobank waarom er nog steeds geen koers gemaakt wordt voor de vele vertrekkers uit deze belegging! Met vooral ook de beleggingrekening betaalrekening eventuele hypotheek er zijn en komen inmiddels vele online alternatieven zal ik maar zeggen (Oja betaal ook je rekeningen ongevraagd wat later!)
  4. ErikB 30 maart 2020 10:58
    quote:

    Bronbeek schreef op 30 maart 2020 10:56:

    Okay, de Rabobank heeft juridisch het recht de rente niet uit te keren. Fijn dat de certificaathouders zo iets voor de maatschappij mag doen. De Rabobank vergeet echter dat veel certificaathouders die zogenoemde obligaties hebben voor hun pensioen en het geld mogelijk net zo hard nodig hebben als veel bedrijven. Juridisch mag de bank schrappen, moreel vind ik het bedenkelijk. Men had een tussenweg kunnen vinden, bijvoorbeeld korten in plaats van helemaal schrappen.
    Je bent wel een beetje dom als je je pensioen afhankelijk is van een dergelijk product (achtergesteld, kleine lettertjes, aflossing ook mogelijk natuurlijk et cetera). Maar er zijn natuurlijk heeeeel veel leden die hier veel centjes in hebben gestopt. ik begrijp de frustratie daar wel.

  5. theo.vos 30 maart 2020 11:06
    Veel gepensioneerden zijn mede afhankelijk van hun inkomsten van onder andere Rabo-certificaten. Rabo zegt veel te geven om aandeelhouders maar dan is het verwerpelijk om precies op de dag van uitbetaling te stoppen. Bovendien kan de obligatiehouder de gemiste inkomsten niet uitgeven aan veelal het MKB-bedrijf.
    Ook zullen door deze acties van RaBo; ING en ABN hun aandelenkoersen geweldig dalen; niet best voor gepensioneerden en daardoor ook voor het MKB-bedrijf.
    Na 1 oktober wachten op een onderzoek van de ECB kan weleens heel lang duren!


  6. Dividisco 30 maart 2020 11:11
    Hoe werkt deze veiling vandaag? Ik zie een orderboek van BIED 367K MKT en LAAT 8.4M MKT..

    Er is dus meer aanbod dan vraag en de beurs is nu aan het verdelen om te bepalen wat de prijs wordt vandaag?

    Ik heb er voor de zekerheid maar een order op 50% en 80% ingegooid in de hoop wat op te pikken en niet meer aan te raken..
  7. Orca 30 maart 2020 11:29
    Objectief, het zijn feiten. Wat jij ermee doet is jouw probleem. De bid op dat kreng is nu 345k en de ask 8,3m. Is een feit, kijk zelf maar.
    En ik geloof wel dat men probeert dit op toe lossen, maar of dat gaat lukken zonder conversie is de grote vraag. Als ze converteren is dat op nominaal, gewoon een feit.
    Succes met beslissen.
  8. RaWi 30 maart 2020 11:31
    quote:

    RR12 schreef op 30 maart 2020 11:22:

    Het was wel net zo netjes geweest als de 29 Maart uitbetaling gewoon was doorgegaan. Ik heb aantal weken geleden bijgekocht en over dit aantal de rente moeten betalen. Gaan ze dit nu ook terughalen bij de verkopende partij?
    Kan best eens een zaak voor de VEB tegen Rabo worden meen ik.
  9. Frisekea 30 maart 2020 11:47
    Als je een groot gedeelte eenzijdig belegt in een perp en daar ook nog van afhankelijk bent, dan vind ik dat zwaar droevig en triest. En dan ook nog huilen. Het verbaast mij hoeveel ‘beleggers’ zich zo verbazen hierover.
    Het gros begrijpt simpelweg een perp niet. Dat hadden jullie vooraf moeten uitzoeken. En een beleggingsplan opstellen en je daaraan houden . Deze draai om de oren is goed voor velen. Alleen het gros rent weg bij de paniek. Dat noemen we de zogenaamde ‘impact bias’.

    Advies ? MSCI ACWi bij horizon van >15 jaar. Goed risico rendement verhouding. Je lacht je over 20 jaar de ballen uit je broek! Mijn plan? Voldoende liquide houden. Maandelijks inleggen . Bij elke 10 procent correctie , komt vaak genoeg voor, iets meer bijkopen en 20 procent FORS bijkopen. Bron: chart analyse s en p 500 en fundamentele analyse
121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links