Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabo: Geen vergoeding op certificaten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zalwel 30 maart 2020 00:14
    quote:

    Peak schreef op 29 maart 2020 23:50:

    Ik wil niet onnodig onrust zaaien maar naar aanleidng van dit artikel kom ik net van de pinautomaten van 3 banken op een rij; allemaal hebben ze de tekst vanwege veiligheid kunt u vannacht geen opname doen tot nader order..
    (terwijl het nog avond was). Dit is toch niet standaard? Of vanwege corona besmetting (overdag niet en s avonds wel??). Ik lees er niks over op de sites van de banken.... morgen ben ik de eerste (voor het eerst). Als u het leest wilt u eens proberen als u een automaat in de buurt heeft? Ik ben echt benieuwd of het iets plaatselijks is..
    Je hebt me in ieder geval aan het lachen gekregen. Alle automaten zijn s’avonds dicht vanwege plofkraken. Hoe kom je erop om geld te gaan pinnen. Hoeveel wil je gaan pinnen. 50.000 euro of zo? Je rekenig leeghalen. Koop wat spullen bij bol.com wc papier of zoiets heb je in iedergeval dat nog. Is het van je rekening af en kan je het eventueel ruilen tegen voedselbonnen. Succes piet paniek.
  2. h980577. 30 maart 2020 00:17
    quote:

    zalwel schreef op 30 maart 2020 00:14:

    [...]

    Je hebt me in ieder geval aan het lachen gekregen. Alle automaten zijn s’avonds dicht vanwege plofkraken. Hoe kom je erop om geld te gaan pinnen. Hoeveel wil je gaan pinnen. 50.000 euro of zo? Je rekenig leeghalen. Koop wat spullen boj bol.com wc papier of zoiets heb je in iedergeval dat nog. Is het van je rekening af en kan je het eventueel ruilen tegen voedselbonnen. Succes piet paniek.
    Slaapt nu al denk ik, morgen vroeg op ;)
  3. forum rang 4 zalwel 30 maart 2020 00:19
    [quote alias=Peak id=12269410 date=202003300015]
    En t orkest speelde door. Prachtige hoge tonen en diepe dieptes volgden.

    Wil je huis wel kopen. Ben jij ervan af. Zou alle andere aandelen ook maar snel verkopen . Stel je voor dat we nooit meer van het virus afkomen. Altijd binnen moeten blijven. Heb je nog bloembollen die je nog kan opeten?
  4. Goldfish1080 30 maart 2020 07:12
    Dit is geen nieuws. Iedereen loopt hier weert spastisch te doen alsof dit donderdag en vrijdag al niet priced in was. Ja er zal een handjevol gaan verkopen en ja de banken hebben betere tijden gekend maar als je intentie voor de lange termijn is weet je dondersgoed dat er ooit weer dividend komt en dat relatief dan 1.5 tot 2x zo hoog zal zijn dan vroeger.

    Ik heb het gevoel dat men hier vooral goedkoop wil kopen en niet persee gaat verkopen. Het wordt dus nog een spannende week. Als de coronacijfers meevallen zie ik vrijdagmiddag eerder stijging dan daling. Een factor die al bekend was zal niet veel veranderen. Een hoop paniek wel. Zodra iedereen z'n pilletjes weer genomen heeft zal de spanning afnemen en zullen we zien wie het laatst lacht.

    Wel dividend/rente had in mijn ogen een singaal van ongehoorzaamheid naar het ECB, BIS, de pensioenfondsen en grote beleggers geweest. Denk eens na waarom grote beleggers en pensioenfondsen nu ook liever geen dividend zien. Juistem, zekerheid. Velen van jullie zie zekerheid als teken van zwakte en dat is een slechte zaak.
  5. forum rang 6 keffertje 30 maart 2020 07:20
    Het meest pijnlijke is dit volgens mij:

    'Tegen die tijd zal Rabobank volledig discretionair een besluit nemen over de betaling op de Rabobank Certificaten, die nihil, lager of hoger dan voorheen kan zijn'.

    Bedoelt men nu dat ze kijken of ze de drie gemiste termijnen alsnog (al dan niet volledig gaat betalen) of kunnen ze zelfstandig de toekomstige hoogte van de coupon betalen.

    [disclaimer: geen positie]
  6. [verwijderd] 30 maart 2020 07:27
    Het is achtergesteld papier, het kan compleet weggehaald worden, die 6,5% rente komt niet uit de hemel vallen, als je het vandaag aan mij vraagt: ze gaan het converteren voor een hoger belang.

    Hoeveel euro staat er uit onder deze constructie? 6-8 miljard euro?

    in het potje doen voor de wederopbouw na de griepgolf.
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 30 maart 2020 08:37
    quote:

    RaWi schreef op 30 maart 2020 07:29:

    Op je spaarrekening krijg je ook nul rente. en je spaartegoed is nog steeds wat het is. De bank heeft nog steeds een goede rating. Waarde is dus gewoon 100 wat mij betreft.
    Dan mag jij ze voor die koers allemaal opkopen!
  8. [verwijderd] 30 maart 2020 09:11
    Rabobank heeft jaren lang de cijfers opgepoetst door het tafelzilver te verkopen. Alex, Robeco Groep, Athlon, Rabobank Polen, BGZ, RNA noem maar op. Shell verkoopt onderdelen om toch dividend uit te keren. De Rabobank heeft toch nog DLL, Obvion, BPD, Rabo Vastgoed en nog wat buitenlandse dochter ondernemingen om te verkopen. Met de verkoop van DLL kunnen ze nog jaren rente betalen.
121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links