Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gasloos of niet

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2020 16:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 maart 2020 08:26:

    [...]
    Stalen pijpen worden allang niet meer gebruikt voor aardgas. Vrijwel alle aardgasbuizen zijn van kunststof met kunststof of messing koppelingen.
    Ik moet je helaas teleurstellen.
    Ze hebben vanuit Groningen 3 stalen leidingen van ~1 m diameter inde grond gelegd (door pa's land, ik heb het zelf gezien). Die liggen er nog steeds.
    Dat zijn hoofdtransportleidingen, en die vervang je niet zo maar even.

    Als ze dat moeten doen gaat eerst de teeltlaag er af, opgraven, en dan de teeltlaag weer terug over een breedte van 100 a 200 meter. Het is een operatie die je kan vergelijken met wat de Duitsers in hun bruinkool wingebieden doen.

    Heel misschien kunnen ze met robots van binnen uit een laag aanbengen, maar dat is dan volgens mij wel een nouvauté. Die leidingen zijn kilometers lang zonder onderbreking.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 13 maart 2020 04:37
    De ZwarteRidder, Bowski,

    Met vrij grote zekerheid zijn alle ondergrond Nederlandse aardgasnet piping, enzv. nog steeds en ik denk ook in de toekomst gewoon van hoogwaardig koolstofstaal met een plastic soort asfaltteer coating-laag aan de buitenkant en verder gewoon volledig gelast.

    In de jaren 60/70 vorige eeuw, was een oude indische vriend van mij betrokken als gas-piping-lasser betrokken jarenlang bij de aanleg door heel Nederland van het toendertijd totaal nieuwe Nederlandse aardgasnet. Hij werd uitzonderlijk goed betaald overigens en pronkte eind jaren zeventig in een splinternieuwe Lamborghini met een blond Zeeuws meisje en werd groot plantage eigenaar in Indonesie, enzv.

    Het klopt dat in vrij nieuwe wijken zoals bij ons hier in onze woning er kunststof-piping waarschijnlijk PVC (polyvinyl chloride plastic) met koper/messing 1" piping en koppelingen tot in de meterkast tot aan de Gas-CV zijn aangelegd, dit voor zover mij bekent, sinds begin jaren 90 vorige eeuw. Echter alle zware ondergrond piping van 4" tot b.v. 48", geinstalleerd in de jaren 60/70, zijn met vrij grote zekerheid nog steeds gewoon gelaste koolstofstaal piping met een bescherm anti-roest coating aan de buitenkant en bij verdeel-afsluiters en piping ontpluggings-stations zijn nog steeds flenzen en bouten en moeren enzv. geinstalleerd, overigens duidelijk zichtbaar in het landschap.

    Overigens de plantage eigenaar en zijn blonde Zeeuwse zijn nooit meer terug gekeerd naar Nederland, ik hoor zijn lachen nog steeds als we telefonisch contact hadden, de goede oude tijd toen het nog mogelijk was om echt gezellig losbandig wild en vrij te zijn, enzv.!

    M.v.g.
  3. forum rang 6 haas 10 april 2020 19:58
    gronings koningslied

    Koning Willem Vier, maakt het Gronings gas u rijk?
    Bent u onze koning of een gewoon een oliesjeik?
    Koning Willem Vier, hoeveel aandeel heeft u wel,
    Nemen- NAM - genomen van de koninklijke Shell?

    Toen Shell werd opgericht, was uw grootgrootmoeder daarbij,
    Ze kreeg een kwart van de aandelen, de Oranjes waren blij.
    Ik wil u daarom vragen; het is nooit onderzocht
    Die aandelen zijn die nou eigenlijk wel of niet verkocht?

    De zus van Rooie Rinus het n haile dikke scheur
    Hai lopt van veur in t koamer, sikkom tot an keukendeur
    Deur al dei viberoaties scheurt alles hier kapot
    As dat straks in mien onderboksem mor gain gaslek wordt

    www.youtube.com/watch?v=nb5G1F5JFY8
  4. [verwijderd] 13 april 2020 10:44
    quote:

    haas schreef op 12 april 2020 12:32:

    www.telegraaf.nl/financieel/139007977...
    11 april 2012: Gas en stroom waren nog nooit zo goedkoop?
    Dat heb ik even onderzocht. Het is niet waar!
    Je moet weten dat het Telegraaf-bericht je verwijst naar energievergelijkings sites.
    Nu iedereen thuis moet blijven heb je mooi de tijd om een nieuw energiecontract te onderzoeken. Dus doen ze nu de vraag groter is allemaal de prijzen wat omhoog!

    Ik was er zelf mee bezig en kreeg ca 14 dagen terug diverse betere aanbiedingen welke nu niet meer verkrijgbaar zijn.
    Die prijsdaling komt er wel hoor: als iedereen weer druk met andere dingen bezig is en 'de vraag' opdroogt.
  5. forum rang 6 haas 13 april 2020 11:24
    quote:

    Bowski schreef op 13 april 2020 10:44:

    [...]
    11 april 2012: Gas en stroom waren nog nooit zo goedkoop?
    Dat heb ik even onderzocht. Het is niet waar!
    Je moet weten dat het Telegraaf-bericht je verwijst naar energievergelijkings sites.
    Nu iedereen thuis moet blijven heb je mooi de tijd om een nieuw energiecontract te onderzoeken. Dus doen ze nu de vraag groter is allemaal de prijzen wat omhoog!

    Ik was er zelf mee bezig en kreeg ca 14 dagen terug diverse betere aanbiedingen welke nu niet meer verkrijgbaar zijn.
    Die prijsdaling komt er wel hoor: als iedereen weer druk met andere dingen bezig is en 'de vraag' opdroogt.
    ja,logisch onderstaande prijs-info........maar scheelt dat vele euros per maand ?
    =====================================================
    Begin dit jaar kostte een vat olie nog 70 dollar en vlak voor de coronacrisis stond de olieprijs nog op 50 dollar per vat. In de crisis werd dat 21 dollar, inmiddels staat een vat op 32 dollar.

    PS:doe als een hond. Alleen het moment telt.( als de worst voor je komt:)
  6. forum rang 6 haas 16 april 2020 08:07
    quote:

    haas schreef op 24 september 2018 17:15:

    Ik kocht 1e huis (standaard hoekwoning)in 1974:geen isolatie: in 1976 heb ik dubbel glas en muurisolatie in dit huis gedaan: ging van 3000m3 naar 1500 m3/jaar
    Vanaf 1975 werd verplicht dat elk nw-bouw huis dubbel glas en muurisolatie kreeg

    DUS: elke huis dat na 1975 is gebouwd kent isolatie

    PS: als de Overheid vindt dat elke nwbouw-huis vanaf NU zonnepanelen moet hebben
    is wetgeving belangrijk net zoals gasloos bouwen: dan heb je niet de ellende van gemeentes !

    www.youtube.com/watch?v=98aKvkIOUkU&a...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 mei 2020 14:47
    Onverwacht verkooprecord van cv-ketels op gas: prijs is laag

    Niet eerder hebben fabrikanten van cv-ketels zoveel installaties in Nederland verkocht als afgelopen jaar. Dat blijkt uit de verkoopcijfers.
    Redactie Wonen 11-05-20, 20:00 Bron: De Gelderlander

    Dat is een verrassende ontwikkeling, omdat uit duurzaamheidsoogpunt het beleid in Nederland er juist op is gericht om van verwarmingsketels op gas af te komen.


    Midden 2018 verviel de aansluitplicht in nieuwbouwhuizen voor gastoestellen, wat neerkomt op een soort verbod om nog met gas te verwarmen of te koken bij nieuwbouw. De overheid zet in op warmtenetten en warmtepompen.
    Warmtepomp

    In 2019 zijn volgens de fabrikanten van cv-ketels 446.000 toestellen verkocht, 4 procent meer dan in 2018. In absolute aantallen steeg de verkoop van cv-ketels zelfs harder dan de elektrische warmtepompmarkt groeide. Henk Sijbring, voorman van koepelorganisatie NVI (Nederlandse Verwarmingsindustrie), denkt dat particulieren en corporaties afgelopen jaar besloten om eerder dan misschien noodzakelijk cv-ketels te vervangen, zo zei hij eerder tegen Installatie.nl. ,,Mensen vervangen sneller in plaats van repareren. Particulieren en corporaties investeren in hun vastgoed."

    Volgens Sijbring is de lage prijs ook een factor. De HR-ketel zou na de economische crisis niet duurder zijn geworden. Een elektrische warmtepomp kost tussen de 4000 en 20.000 euro, afhankelijk van het gebouw en de kwaliteit. De aanschaf van een cv-ketel kost gemiddeld tussen de 1000 en 2500 euro.
    Totale energiekosten

    Een probleem bij die vergelijking is dat je niet kijkt naar de totale energiekosten over de lange termijn, zegt voorzitter Frank Agterberg van de Vereniging Warmtepompen. ,,Bij een gebruikstermijn van tien tot vijftien jaar kan de warmtepomp concurrerend zijn, zeker als de gasprijs verder gaat stijgen en het beleid is erop gericht dat dat gaat gebeuren.”

    De warmtepom­pen­bran­che is vorig jaar met 50 procent gegroeid, er zijn maar weinig branches die zo hard groeien
    Frank Agterberg, voorzitter Vereniging Warmtepompen

    Los daarvan vindt Agterberg dat de cijfers nog niet recht doen aan het hele verhaal. ,,De warmtepompenbranche is vorig jaar met 50 procent gegroeid, er zijn maar weinig branches die zo hard groeien en vorig jaar zijn er ongeveer 40.000 verkocht. Toch zien we wel dat de rek eruit is bij de markt voor de vroege overstappers. Nu moeten we de rest van de markt overhalen. Uiteraard zouden we willen dat dat sneller gebeurt, want het is lastig concurreren tegen gas als de gasprijs zo laag is als nu.”

    Is er dan meer steun van de overheid nodig, of een hogere belasting op gas en gasketels om die verkoop af te remmen? ,,Wij lobbyen niet voor een bodemprijs voor gas”, aldus Agterberg. ,,We bieden al een concurrerend alternatief en doen ons best om dat uit te dragen. Of de aarzelende consument moet worden overgehaald met maatregelen om zo sneller de klimaatdoelen te halen, is een politieke vraag.”
  8. forum rang 10 voda 26 mei 2020 17:54
    Kabinet en NAM oneens over vergoeding snel dichtdraaien gaskraan

    Gepubliceerd op 26 mei 2020 17:44 | Views: 39

    Royal Dutch Shell A 17:29
    14,95 -0,04 (-0,28%)

    DEN HAAG (AFN) - Het kabinet en de energiebedrijven Shell en ExxonMobil, de eigenaren van het aardgasbedrijf NAM, zijn het niet eens geworden over een vergoeding voor het versneld dichtdraaien van de gaskraan. Eerder heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) een veelbesproken voorschot van 90 miljoen euro betaald aan de NAM, maar over het uiteindelijke bedrag vragen de partijen een panel van onafhankelijke deskundigen een oordeel te vellen.

    Het voorschot is betaald vanwege de inkomsten die de NAM misloopt doordat Nederland sneller stopt met de gaswinning in Groningen en de extra kosten die gepaard gaan met het gebruik van gasopslag Norg. Vorig jaar kondigde Wiebes aan dat de gaskraan al in 2022 dicht kan, in plaats van 2030 zoals eerst gedacht.

    De Algemene Rekenkamer gaf het kabinet recent een tik op de vingers omdat dit bedrag niet genoeg was onderbouwd. Oppositiepartijen in de Tweede Kamer verwijten Wiebes bovendien het parlement buitenspel te zetten. De Kamer heeft budgetrecht, dus zou zo'n betaling moeten goedkeuren, zeggen zij.

    Over het uiteindelijke bedrag dat aan de NAM wordt betaald voor misgelopen inkomsten, is onenigheid. Het kabinet vindt dat het geen aanvullende vergoeding is verschuldigd, schrijft Wiebes aan de Tweede Kamer. Terwijl Shell en ExxonMobil wel een compensatie eisen. Deskundigen gaan zich nu buigen over de vraag of een extra vergoeding billijk is. In de arbitrageprocedure moet ook worden besloten over een vergoeding voor de kosten voor het gebruik van gasopslag Norg tot zeker 30 september 2027. De gasopslag is nodig om de gaskraan dicht te kunnen draaien zonder dat daarmee de leveringszekerheid in gevaar komt in het geval van bijvoorbeeld een koude winter.
  9. forum rang 10 voda 27 mei 2020 05:39
    Minderheid Nederlanders steunt overgang naar aardgasvrije huizen

    Hoewel Nederlanders het belang inzien van de overstap op groene energiebronnen, is de steun voor aardgasvrije huizen nog steeds beperkt. In 2050 moeten van het kabinet alle huizen een duurzame warmtebron hebben, maar slechts 49 procent steunt dit beleid in enige mate.

    Stefan ten Teije 26-05-20, 21:00 Laatste update: 21:45

    Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft onderzoek gedaan en constateert dat er grote verschillen zijn in hoe Nederlanders over de energietransitie denken. ‘Niet iedereen wil en kan op dezelfde manier mee in de transitie. Het is van belang dat hier in beleid tijdig aandacht voor is en dit niet leidt tot een groeiende ongelijkheid tussen groepen’, zo schrijft het wetenschappelijke instituut dat de regering adviseert.

    De aardgasvrije huizen moeten de klimaatverandering tegengaan. De steun voor deze woningen is sterker in de groep hogeropgeleiden en mensen die makkelijker kunnen rondkomen. Diezelfde groepen lopen gemiddeld ook vaker voorop in het overwegen van aardgasvrije alternatieven voor hun woning, terwijl ouderen en alleenstaanden daarin juist vaker achter lijken te blijven, zo wordt geconcludeerd in het onderzoek.

    Dat lijkt volgens het SCP samen te hangen met de zorgen over de verwachte impact van het klimaatbeleid op de levensstijl (moet ik anders gaan leven?) en met vertrouwen in de regering. Mensen die zeer makkelijk zeggen rond te komen maken zich daarover gemiddeld minder zorgen en geven een hoger vertrouwen in de regering aan dan mensen die zeer moeilijk kunnen rondkomen.

    Jongvolwassenen en vrouwen
    Ook ziet het SCP een verband met leeftijd. Jongvolwassenen staan gemiddeld iets positiever tegenover het beleid dan 45-55 en 65-74-jarigen. Vrouwen zijn gemiddeld iets positiever over het aardgasvrij-beleid dan mannen. Dit lijkt deels samen te hangen met het gegeven dat vrouwen gemiddeld vaker aangeven bereid te zijn zelf iets tegen klimaatverandering te doen.

    Ondertussen zijn alle gemeenten in Nederland druk bezig om een plan te maken voor de komende dertig jaar. Volgend jaar moet dat plan af zijn en daarin moet staan welke alternatieve warmtebron bij welke wijk hoort. Ook zijn er recent 71 nieuwe aanvragen gedaan voor zogenoemde proeftuinen, oftewel wijken waarin gemeenten met beleid kunnen experimenteren. De overheid probeert de overgang te stimuleren met subsidies. Zo werd recent 200 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan verhuurders van huizen, met name woningcorporaties. Daarnaast bestaan voor huizenbezitters subsidies voor isolatie en bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler.

    www.ad.nl/wonen/minderheid-nederlande...
  10. forum rang 6 haas 27 mei 2020 17:56
    Kabinet haalt miljarden te veel op met energiebelasting
    Michaël Niewold Michaël Niewold • 15 mei 2019 14:33
    @michaelniewold


    Minister van Economische Zaken Eric Wiebes en premier Mark Rutte. Beeld © ANP
    Een van de redenen dat je energierekening dit jaar fors hoger uitvalt, is een belasting om vergroening te stimuleren. Maar een groot deel van de miljarden die de staat daar in de afgelopen jaren mee ophaalde, is nog helemaal niet uitgegeven. In totaal is er in de afgelopen 5 jaar 2,5 miljard euro niet gebruikt.

    In totaal was er 7,7 miljard euro beschikbaar om duurzame energie te stimuleren, maar uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat bijna een derde hiervan op de plank is blijven liggen.

    Energierekening toch omhoog
    En dat is opvallend. Want mede doordat de zogeheten Opslag Duurzame Energie (ODE) de afgelopen jaren zo hard steeg, steeg ook onze energierekening flink. De helft van deze belasting wordt namelijk betaald door de consument, de andere helft wordt betaald door bedrijven.

    In 2017 betaalde een gemiddeld huishouden een kleine 60 euro aan ODE, afgelopen jaar was dat al 175 euro. Mede hierdoor valt de energierekening dit jaar gemiddeld 334 euro hoger uit per huishouden.

    link voor meer info
    www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel...
  11. forum rang 6 haas 4 juni 2020 15:00
    quote:

    Cézan schreef op 29 september 2018 08:41:

    Begin ik onderhand idd te geloven..
    Vage plannen en Wiebes probeert op de hem irritante manier de boel te sussen. Heeft volgens mij ook alleen maar de klok horen luiden, ongeloofwaardiger kan niet. Alleen al zijn lichaamstaal....

    Klimaatbeleid ontploft

    Het kabinet Rutte III pronkt met een ambitieuzer klimaatbeleid waarmee het internationaal koploper wil worden. De Nederlandse CO2-uitstoot moet voor 2030 met 49% zijn teruggedrongen en in 2050 95% lager liggen ten opzichte van 1990. Dat jaar moet er ook sprake zijn van een elektriciteitsproductie die volledig CO2-neutraal is.

    www.telegraaf.nl/financieel/2615054/k...
    Nederland krijgt ooit nog spijt ervan, dat ze een uitstekend gas-netwerk te gronde gericht hebben.
  12. forum rang 6 haas 4 juni 2020 18:29
    quote:

    Just1 schreef op 4 juni 2020 17:47:

    Waar ik van baal is dat we de olieprijs betalen voor gas.
    wees blij met de koppeling?
    ========================
    Goedkoper gas
    De energierekening gaat omlaag door de recente val van de olieprijs, die gekoppeld is aan de gasprijs. Gas is ruim 20% goedkoper geworden.

    Volgens Gaslicht.com kunnen huishoudens extra voordeel behalen door te kiezen voor een energiecontract met een vaste looptijd. Het voordeel kan daarbij oplopen tot maximaal bijna €500.

    PS: NB:mss wat meer te verdienen met uw beleggingen ?
  13. [verwijderd] 5 juni 2020 15:00
    Door een gebrek aan kennis en een gebrek aan visie heeft het kabinet een belachelijke beslissing genomen. Nederland moet van het gas af.

    Dit een voorbeeld van The Dutch Desease.
    Met iedere wind mee willen waaien. Altijd zogenaamd voorop willen lopen. Een gebrek aan visie.

    Het energieverlies van het electriciteitsnetwerk is ongeveer 60%.
    Bij het gasnetwerk ligt dit veel lager.

    Het gasnetwerk is bijzonder efficient en gas zorgt voor relatief weinig vervuiling.

    Door een gebrek aan visie heeft de Nederlandse politiek een falikant verkeerde beslissing genomen.
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links