Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kopen of verkopen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Reacties

1.073 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 29 maart 2020 11:30
    Een Bear Market Rally, korte uitleg hoe die ontstaan
    29-3-2020 08:51

    Een Bear Market Rally, korte uitleg hoe die ontstaan
    Als ik naar de indices kijk, zowel hier in Europa als op Wall Street (zie overzicht), dan valt de poot omhoog enorm op, het was er deze keer eentje van 20% of zelfs meer. Typisch voor tijdens een "Bear Market" want na iedere stevige daling van die orde ofwel met de magnitude van een CRASH krijg je na die diepe duik altijd tussendoor van dit soort kattensprongen die beleggers dan doen denken dat het voorbij is. Wat eigenlijk het meest opvalt is dat dan de spijtoptanten alsnog uitstappen en de slimme jongens het een prachtig moment vinden om weer short te gaan.

    Zie dit soort momenten als de tegenganger van "Buy The DIP" tijdens een run omhoog ... Shorters zien dat dus als een moment om de volgende daling aan te pakken. Let wel, in deze omstandigheden zou je dat als handelaar liever niet doen maar we moeten ook vooral niet vergeten dat toen de beurzen aan de bovenkant veel te duur waren daar ook enorm hebben overdreven en toen was er werkelijk niemand die zei het mag niet meer hoger want het wordt zo enorm gevaarlijk.

    Marktwerking zal er altijd zijn en als trader mag je daar in mijn optiek gebruik van maken ook al zijn er nu plots velen die het niet OK vinden. Dan zou ik zeggen, sluit de markten maar ook dat is een teken van zwakte uiteraard. Het komt wel weer goed maar je moet die "Bear Market" eerst zien uit te zitten. Meestal duren ze niet zo lang, ze gaan wel zoals je merkt heel snel. Ik schat in dat die minimaal 3 maanden zal duren en maximaal 9 maanden.

    www.usmarkets.nl/liveblog/209373
  2. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 29 maart 2020 11:36
    quote:

    Robin82 schreef op 29 maart 2020 11:16:

    wat verwachten we op basis van TA wat de koersen de komende dagen/ 2-3 weken gaan doen, denk zelf dat we nog 1x naar de 390 (of mogelijk nog net iets lager gaan) en dan omhoog, mede uiteraard vanwege mijn verwachting dat over ca 1-2 maanden de echte goede berichten over de controle van het virus gaan binnenkomen.
    Hi Robin,

    Heb er een plaatje van gemaakt.
    Zoals je kunt zien hadden alle dalingen [behalve de Flashcrash] een zelfde opbouw. Hard naar beneden en hard stuiteren.

    Op de plaatjes zie je de vorm en mijn mening is dat we nu in de cirkel zitten. Waarom ik dit denk is het volgende,

    De bounce is niet meer dan 38% retrace van de daling. Dit betekend dat we niet meer op oude niveaus gaan komen. was de bounce nu 62% geweest van de afgelopen daling dan zou er een V vormig herstel zijn gekomen.

    Gr
  3. Ben Veulkaap 29 maart 2020 12:00
    quote:

    Happy schreef op 29 maart 2020 10:35:

    [...]

    Gewoon blijven zitten. Heb nog nooit verkocht en dus alleen papieren verlies.

    Ik heb Océ, Polygram, Stork, Hagemeyer, Numico, Baan, Vendex, UPC, Gucci, KPNQwest, Versatel, Van der Moolen, Vedior, Tele Atlas, DE Master Blenders, Imtech.

    Buy & Hold !!! Warren Buffet is er groot mee geworden.
    Wat is er met ons dan misgegaan?
    Hebben wij in onze jeugd misschien de verkeerde pindakaas gekregen?
    Of de verkeerde fondsen gekozen?
  4. [verwijderd] 29 maart 2020 12:38
    quote:

    mollowitz schreef op 29 maart 2020 12:24:

    Heé !Kijk nou, een kopstuk van de maffia op TV Ned1 , wiebe draaijer. Denkt er niet over na om debetrente van 12,9% even aan te passen in deze tijd...
    Bedankt vrind
    Tja die mensen op tv..

    Martine Hafkamp zonet bij busines class:

    Microsoft heeft geen staatssteun nodig..

    Nee gek he met 47 miljard cash hahah

  5. forum rang 7 handyman6 29 maart 2020 12:40
    quote:

    JansenH5 schreef op 28 maart 2020 22:08:

    [...]

    Er is nog steeds geen inflatie. Ondanks ongelimiteerde QE. En torenhoge staatsschulden. En allemaal andere dingen waar ik geen verstand van heb hoor. Ik weet wel dat de overheid de belastingmacht heeft, dus ze kunnen van me lenen zoveel ze willen want ik moet toch later langs het loket bij ze om af te rekenen. Ik wil natuurlijk liever dat ze hier voor goedkoper openbaar vervoer zorgen dan in Italie ofzo maar dat is politiek. Staatsschuld of onbeperkt "geld drukken" of andere doomverhalen, geen idee.
    Tja ,meneer Jansen,dat geluid wil niemand hier horen,vastgeroest als ze zitten in die oude schuldenparadigma's van doem,doem,doem.Dat bv Japan het al 35 jaar doet,hoor je niemand over,maar daar wonen natuurlijk allemaal domme economen,duidelijk.We leven in een schuldeneconomie.Geld is een schuldpapier aan de uitgevende bank.
    Het is net als met poker: je kunt inzet verhogen ,zolang er niemand zegt : ik call.
    En laten de rijke sterke industriestaten dat nu met elkaar hebben afgesproken: never call,simply raise your debts,toch mr Draghi.
    Ik denk dat het zo in elkaar steekt.
  6. [verwijderd] 29 maart 2020 12:45
    quote:

    Henk Snaph schreef op 29 maart 2020 11:59:

    Een leuk stukje leesvoer:

    www.reuters.com/article/us-health-cor...

    Zoals ik het lees gaan we nog verder omlaag.
    Het zit er dik in dat we de komende paar jaren in een bear market zullen zitten. Heel veel aandelen zijn nog steeds te hoog geprijsd, dat zal met de presentatie van de kwartaal- en jaarcijfers pijnlijk duidelijk worden, dan wordt de schade die men nu bezig is aan te richten zichtbaar. Ook zal er - zoals het artikel uitlegt waar je naartoe linkt - verkoopdruk komen uit die sovereign funds van oliestaten die daar nu geld uit moeten halen nu de olie zo weinig opbrengt.
  7. Henk Snaph 29 maart 2020 12:49
    quote:

    handyman6 schreef op 29 maart 2020 12:40:

    [...]Tja ,meneer Jansen,dat geluid wil niemand hier horen,vastgeroest als ze zitten in die oude schuldenparadigma's van doem,doem,doem.Dat bv Japan het al 35 jaar doet,hoor je niemand over,maar daar wonen natuurlijk allemaal domme economen,duidelijk.We leven in een schuldeneconomie.Geld is een schuldpapier aan de uitgevende bank.
    Het is net als met poker: je kunt inzet verhogen ,zolang er niemand zegt : ik call.
    En laten de rijke sterke industriestaten dat nu met elkaar hebben afgesproken: never call,simply raise your debts,toch mr Draghi.
    Ik denk dat het zo in elkaar steekt.
    Je hebt hier een punt maar je moet er wel bij vertellen dat het omschakelen in Japan ook niet eenvoudig van de grond kwam en dat wij door onze opvoeding vrij conservatief denken.
  8. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 29 maart 2020 12:56
    quote:

    handyman6 schreef op 29 maart 2020 12:40:

    [...]
    Het is net als met poker: je kunt inzet verhogen ,zolang er niemand zegt : ik call.
    Volgens mij is het meer dominostenen stapelen. Wie kan de hoogste toren bouwen? Totdat...

    In Japan zijn de deflatoire krachten zo sterk, o.a. de vergrijzing en technologie zijn dat, dat elk pakket monetaire stimulering in het deflatiegat valt. En Japan is met hun yen, die één en ander kan rechtzetten, natuurlijk letterlijk een eiland.

    Maar schulden op wereldschaal zo groot maken, ik weet het niet Handy, hoe dat afloopt. De ontwikkelingen in Japan volgend moeten de aandelenkoersen hier in ieder geval ook halveren en vervolgens decennia niks meer doen.
  9. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 29 maart 2020 13:02
    'Reconstructie van EU-videotop toont geruzie van Rutte met Zuid-Europa'

    De EU-top via videoverbinding is deze week in grote ruziesfeer verlopen.
    Oppositieleider Salvini nam al afscheid van de EU. "Dit is geen Unie, maar een grot vol slangen en jakhalzen." Bron: nos.nl.

    Mooi, ruzie in de tent! Terug naar de lire die overnight in waarde zal halveren en met een rente van onmiddellijk 8%. Nou, stapt u maar op, meneer Salvini.

    U kunt zelfs een hand van me krijgen.

  10. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 29 maart 2020 13:08
    In een bankenunie staan alle landen feitelijk garant voor de schulden en problemen van de grootste brokkenpiloten (lees: m.n Italië) en op die manier willen pro-Europa-politici de Ezone redden. Want zoals ik eerder al schreef is die ten dode opgeschreven zodra Italië in onoverkomelijke betalings-problemen komt (NU ?); ik wil dan ook dat Italië er snel uitgewerkt wordt ! Redden is namelijk zinloos met zo’n enorme schuld en een transfer-unie schuift in feite een groot deel van de Italiaanse schuld naar N-Europa en dat is de zóveelste verkeerde stimulans. Zeg dan maar ‘dag met het handje’ tegen onze redelijke staatsschuld en b.v een groot deel van onze pensioenpotten !

    Bron: wallstreetweb.

    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...
  11. Henk Snaph 29 maart 2020 13:09
    quote:

    ren-je-dement schreef op 29 maart 2020 13:02:

    'Reconstructie van EU-videotop toont geruzie van Rutte met Zuid-Europa'

    De EU-top via videoverbinding is deze week in grote ruziesfeer verlopen.
    Oppositieleider Salvini nam al afscheid van de EU. "Dit is geen Unie, maar een grot vol slangen en jakhalzen." Bron: nos.nl.

    Mooi, ruzie in de tent! Terug naar de lire die overnight in waarde zal halveren en met een rente van onmiddellijk 8%. Nou, stapt u maar op, meneer Salvini.

    U kunt zelfs een hand van me krijgen.

    Kijk uit dat je die hand dan wel terug krijgt.
  12. [verwijderd] 29 maart 2020 13:10
    [quote alias=ren-je-dement id=12268144 date=202003291308]
    In een bankenunie staan alle landen feitelijk garant voor de schulden en problemen van de grootste brokkenpiloten (lees: m.n Italië) en op die manier willen pro-Europa-politici de Ezone redden. Want zoals ik eerder al schreef is die ten dode opgeschreven zodra Italië in onoverkomelijke betalings-problemen komt (NU ?); ik wil dan ook dat Italië er snel uitgewerkt wordt ! Redden is namelijk zinloos met zo’n enorme schuld en een transfer-unie schuift in feite een groot deel van de Italiaanse schuld naar N-Europa en dat is de zóveelste verkeerde stimulans. Zeg dan maar ‘dag met het handje’ tegen onze redelijke staatsschuld en b.v een groot deel van onze pensioenpotten !

    Bron: wallstreetweb.

    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...
    [/quoteZie je ook weer bullish
1.073 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links