Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 20,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,400 - 20,880
  • 121.212 Gem. (3M) 247,4K

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 342 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Onder de regenboog 29 maart 2020 11:47
    Nou blijkbaar heb ik het verkeerd en is het iets erger dan wij dachten
    We zitten op:
    Verenigde Staten van Amerika
    Besmettingen: 124686
    Doden: 2191
    Hersteld: 2612
    Aangezien New York gewoon beperkt afgesloten is, zal dat virus als een deken over de US trekken.
    Net zoals bij ons trekken veel mensen hun schouders op en denken dat het alleen ouderen treft. Alleen ouderen treft.......hoe krijg je zo'n vreemde gedachten uit iemand zijn kop. Vervang het woord ouderen door jongeren en voel hoe ver wij zijn afgezakt in onze compassie voor andere.

    En dit bericht maakt de situatie alleen maar erger (bron NOS )

    China vreest tweede golf van besmettingen
    China maakt zich zorgen over het stijgende aantal besmette personen dat vanuit het buitenland terugkeert naar China. Dit vergroot het risico op een tweede golf van coronabesmettingen in China, waarschuwt de Nationale Gezondheidscommissie. Het gaat in totaal om 693 'geïmporteerde' besmettingsgevallen. Alle 45 personen bij wie gisteren het virus werd ontdekt, bleken net naar China te zijn teruggekeerd.

    Intussen normaliseert het dagelijks leven zich enigszins in het land dat als eerste hard door het coronavirus werd getroffen. Ook Wuhan, de miljoenenstad waar de uitbraak eind december begon, is na maanden van isolement niet langer afgesloten van de buitenwereld. Mensen uit de rest van China mogen weer naar Wuhan reizen, maar andersom is nog verboden.

    Ook lees je in de Franse media berichten/verwachtingen dat men moet rekenenen op een periode van maanden. Waarschijnlijk gaan luxe bedrijven (waaronder sportscholen ) tot ver na Juni op slot. Mijn sportschool begeleider waar ik altijd mee aan het hardlopen ben, denk nier eerder dan eind Juni.

    Dat worden veel potten koffie hier. Vakantie zal heel lang worden :-(

    Krijgt mijn vader toch gelijk, die vertelde dat er een crisis zal komen die tien keer zo erg is , aangezien de economie nu wereldwijd is en alles in verbinding staat met elkaar. Die had 1929 nog meegemaakt.

    Groene thee is ook lekker ter afwisseling van koffie ;-)
  2. [verwijderd] 29 maart 2020 13:51
    quote:

    Haruspex schreef op 26 maart 2020 11:20:

    Dat er een zware periode aankomt dat is duidelijk. Maar mijn voorspelling is dat sportscholen niet gesloten gaan blijven. Het is belangrijk dat mensen blijven sporten om weerstand op te bouwen. Ik denk ( nogmaals ... ik denk ! ) eenmaal dat wanneer we over de piek van de besmettingen zijn en het begint te stagneren het normale leven hervat zal moeten worden. Massaevenementen zullen nog steeds niet toegelaten worden maar andere sectoren zullen terug kunnen/moeten opstarten. Het overgrote gedeelte van de klanten van BF zijn overigens ook jongere mensen dewelke niet binnen de risicogroep van het virus zitten dus ik zie niet in waarom deze gesloten zouden moeten blijven.
    1) “Jongere mensen” is natuurlijk sterk afhankelijk van de leeftijd van degene die deze observatie doet. Als ik om me heen kijk op sportscholen schat ik de gemiddelde leeftijd op 35 tot 40 jaar. Ik heb in het jaarverslag gezocht naar de leeftijdsopbouw van het ledenbestand, maar kon het niet direct vinden.

    2) Ik verwacht niet dat de sportscholen weer voor 1 juni openen.

    3) Basic Fit moet ook rekening houden met opzegging van lidmaatschappen. Een deel van het ledenbestand zal het economisch niet makkelijk hebben en gaan besparen op niet strikt noodzakelijke uitgaven.

  3. forum rang 9 objectief 29 maart 2020 14:06
    quote:

    Nel schreef op 29 maart 2020 14:02:

    Zal deze fase ook niet een omslagpunt zijn voor thuis sporten omdat men massaal online sport attributen aanschaft en deze investeringen doen besluiten om het abonnement te stoppen?
    Nee, dat is geen alternatief. Heb zelf net als vele anderen al jaren van die apparaten en gebruikte ze anders nooit.
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 30 maart 2020 09:32
    Met dit soort crisissen kan je berekenen wat je wil, er komt een punt dat de bodem van een fonds los komt te staan van de realiteit. Men volgt geen berekening eerder de kudde richting de uitgang. Emotie gaat een steeds grotere rol spelen en dit gaat zoals bij elke crisis zorgen voor nog lageren koersen. Men gaat toch richting America kijken en men kijkt richting China of die te verwachten tweede besmetting golf echt doorzet. Na twee maanden gaan mensen pas hun abonnement terug vragen, maar dat het gaat drukken op de inkomsten is nu wel duidelijk. Denk dat je niet vreemd moet opkijken als het richting de 10-9 euro gaat. Corona trekt als een deken over America, hier gaat zich een economische en menselijk drama afspelen wat zijn weerga niet kent. We zitten pas aan het begin, de echte crisis in financieel opzicht komt er nog aan. Wij nemen geen positie in bedrijven die gebaseerd zijn op wensen en ideeën waneer ze open gaan. "als" ze open gaan in Juni of "als" ze open gaan na Augustus, beide zijn goed mogelijk. "Als is een slechte raadgever! 143000 besmettingen, ik zag het vorige week nog als maximum 200.000, men praat nu over paar miljoen. De economie gaat richting het putje. Wij wachten aan de zijlijn geduldig af op de mega klappen die nog gaan komen.
  5. forum rang 4 Onder de regenboog 30 maart 2020 11:47
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 30 maart 2020 11:44:

    Nou daar is hij dan:

    AMSTERDAM (AFN) - De compensatie die Basic-Fit abonnees aanbiedt omdat alle sportscholen wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn gesloten, gaat het bedrijf flink pijn doen. Analist Marc Zwartsenburg van ING gaat er evenwel van uit dat dit niet hoeft te leiden tot problemen met de bank.
    Basic-Fit biedt klanten een ruime keuze aan compensatiemogelijkheden, variërend van tegoedbonnen en goodie bags tot gratis upgrades en de mogelijkheid om het lidmaatschap tijdelijk op te schorten. Daarnaast zal het bedrijf vanaf 1 mei geen abonnementsgelden innen, als de sportscholen dan nog steeds niet zijn heropend.
    ING heeft becijferd dat Basic-Fit een sluitingsduur van 2,5 maand het hoofd moet kunnen bieden, zonder dat de bankconvenanten in gevaar komen. Maar als het langer gaat duren, dreigt de verhouding tussen schuld en bedrijfswinst wel te hoog op te lopen. Zwartsenburg denkt evenwel dat de bank in dat geval coulance zal betrachten.
    ING wacht verdere updates van Basic-Fit over de impact van het coronavirus af en handhaaft vooralsnog zijn koopadvies, met een koersdoel van 31,50 euro. Het aandeel koerste maandagochtend 5,9 procent lager op 14,58 euro.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-300320-136/Comp...

6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 342 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links