Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kopen of verkopen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 56
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

1.073 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sem_7 28 maart 2020 17:05
    quote:

    fred optie schreef op 28 maart 2020 12:19:

    Beetje een asosciale tip maar ok..

    mbt huizen prijZen en hypotheek..

    wil je een huis kopen neem een zo groot mogelijke hypotheekl… al kan je het zelf betalen.. Niet doen.. zadel de bank maar lekkerv op met een gigaprobleem..

    En dan je eigen geld verbranden op de beurs met die sprinter/booster/turbo zooi zeker !

    Zorg dat je niks met een bank te maken hebt..

    In alle gevallen het beste :)
  2. [verwijderd] 28 maart 2020 17:11
    quote:

    alexnr75 schreef op 28 maart 2020 16:57:

    @beer,

    Ik doel niet op Illuminati of zo, maar de obligatiemarkt is natuurlijk veel groter en belangrijker. Dat is een materie die maar weinig mensen kunnen begrijpen en daarom ook geen populair onderwerp.

    Wat bedoel jij met dat de president van de belangrijkste beurzen ter wereld ook financiële belangen privé heeft?
    trump met zijn hotels en de rest .DE obligatiemarkt vind ik interessant maar volledig begrijpen doe ik hem zeker niet ,wat ik wel meen te zien is dat door de whatever it takes politiek niet alleen in europa ,maar ook amerika,japan etc nu een situatie aan het ontstaan is waar een ieder volledig de regie kwijtraakt met lagarde voorop ,ik denk dat de hoeveelheid faillissementen niet meer af te wenden zijn en dat je dat maar moet laten gebeuren geldvernietiging en dan hetgeld kan gebruiken voor maatschappij vernieuwing maar goed ik ben geen specialist in deze het zijn maar hersenspinsels een goede afloop zie ik niet.Alles en iedereen overeind houden is een doodlopende weg
  3. [verwijderd] 28 maart 2020 17:14
    quote:

    Fundbuster schreef op 28 maart 2020 17:04:

    Wel: als er Apocalyps op staat dan zal er wel Apocalyps in zitten. Zien we elkaar in de rij bij de voedselbank. Wél afstand houden graag.
    Dit heb ik weer: dividend van mijn pas gekochte INGen op losse schroeven. Dank, Stien! ‘t Is verdomme net of je in The Matrix 1 zit. Alleen is Agent Smith een stuk sterker deze keer.
    ik zei toch RD geen financiels de banken run moet nog komen,maar dan nietde aandelen:)
  4. Fundbuster 28 maart 2020 17:29
    quote:

    beer56 schreef op 28 maart 2020 17:14:

    [...]ik zei toch RD geen financiels de banken run moet nog komen,maar dan nietde aandelen:)
    Ik heb wat aandelen. RD is de bulk, Agn en ING de side dishes. Een bankencrisis wordt de Apocalyps, alles wat minder is zal ING overleven. En ingeval die Apocalyps werkelijkheid wordt hebben we weer een nieuwe hobby: zelfmoorden door de geruïneerden plotten tegen de coronaslachtoffers. Mét vergelijkende charts, overlays en what have you. Ik zal daar dan trouwens waarschijnlijk niet bij zijn. :-)
  5. [verwijderd] 28 maart 2020 17:41
    quote:

    Gaius 1 schreef op 28 maart 2020 16:13:

    @ Sergeant

    Is uw verwijzing naar het jaarlijkse aantal griepdoden wel relevant? Het Coronavirus komt toch niet in de plaats van de jaarlijkse griep? Is een vraag.....
    Bedoel je de cijfers uit het artikel? Dat zijn bevestigde influenza doden. De jaarlijkse influenza cijfers uit NL zijn ook bevestigd en liggen een pak hoger dan van deze corona epidemie.

    www.rivm.nl/nieuws/afgelopen-winter-g...

    De jaarlijkse "flu like epidemic" bestaat niet uit 1 soort virus. Ongeveer 15% van de totale, gekende virus populatie in een jaar, bestaat uit corona virussen. De rest is oa influenza en RSV. Daarnaast kunnen bacteriën ook de longen aantasten, vaak in combinatie met virussen (secundaire infecties).

    Verder, de cijfers die ons bereiken vertellen ons niet of de personen die besmet, dan wel overleden zijn, geen andere virale, bacteriële infecties of onderliggende aandoeningen hadden. Uit Italiaans onderzoek is gebleken dat bij 3 onderliggende aandoeningen (diabetis, obesitas, hart/vaatziekten, immunodeficiënte aandoeningen, kanker etc.) de kans op overlijden na een corona infectie bijna 100% is, icm met een hoge leeftijd. Dit geeft aan dat degenen die besmet raken, +65 zijn en al een verzwakte gezondheid hebben grote risico's lopen maar dit risico lopen ze ook als ze besmet raken met bijv een influenza virus, zie de statistieken. Maw, zoals de statistieken bewijzen is een infectie met influenza veel gevaarlijker dan de huidige corona uitbraak.
  6. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 28 maart 2020 17:44
    quote:

    P2020 schreef op 28 maart 2020 15:45:

    [...]
    Geluk ?
    Nee, ik bedoelde dat die opmerking van 'vergeet niet het vastgoed dat op de markt komt door overlijden door het virus' wel erg apocalyptisch. Het zal slechts een rimpeling in de huizenmarkt zijn. Mag ik hopen tenminste.
  7. forum rang 7 handyman6 28 maart 2020 18:06
    quote:

    beer56 schreef op 28 maart 2020 17:11:

    [...]trump met zijn hotels en de rest .DE obligatiemarkt vind ik interessant maar volledig begrijpen doe ik hem zeker niet ,wat ik wel meen te zien is dat door de whatever it takes politiek niet alleen in europa ,maar ook amerika,japan etc nu een situatie aan het ontstaan is waar een ieder volledig de regie kwijtraakt met lagarde voorop ,ik denk dat de hoeveelheid faillissementen niet meer af te wenden zijn en dat je dat maar moet laten gebeuren geldvernietiging en dan hetgeld kan gebruiken voor maatschappij vernieuwing maar goed ik ben geen specialist in deze het zijn maar hersenspinsels een goede afloop zie ik niet.Alles en iedereen overeind houden is een doodlopende weg
    Doodlopend he.... toch is dat precies wat ze in Japan al 35 jaar doen:met jaarlijkse steunpakketten groei "creeren" ,alles overeind houden,nauwelijks inflatie, en zij leefden nog " lang en gelukkig".
    Waarom mist iedereen dat toch steeds? Beter voorbeeld van een land met digi geld overeind houden kan je toch niet krijgen? Of mis ik nu wat?
  8. forum rang 6 am1993 28 maart 2020 18:08
    quote:

    fred optie schreef op 28 maart 2020 16:31:

    [...]

    Geheel andere manier van leven veer. Amerika is volledig gebrainwasged. Geld is god daar. Volledig uit de klauwen gelopen daar. Men moet gaan denken. Mediteren. Heroverwegen. Dat oeverloze gewerkt consumeren etc het is onzin. Het leidt nergens naar. Het is jagen op een utopie. Een soort doel nastreven wat je nooit bereikt. Beter gelukkig zijn met wat je hebt. Maar dan houdt de economie op. Er is niks in de toekomst waar je naar moet streven of beter is. Oké je kan misschien ooit die Ferrari kopen. En dan pas realiseer je je ....het is niet die auto....maar het gaat er meer om wie er naast je zit in die auto.
    het is niet die auto....maar het gaat er meer om wie er naast je zit in die auto.
    Groot gelijk Fred. Of op de bank of in je bed. In de tuin. De rest is bijzaak. Neemt niet weg dat je vanaf je geboorte goed op moet letten, je realiseren waar je wiegje staat en mocht je daardoor bevoordeeld zijn, er ook uithaalt wat er in zit. En aanpassen aan de omstandigheden van dat moment.
    Lukt natuurlijk nooit, maar wel blijven proberen.
    Net als nu. Niemand weet wat er op ons afkomt. Dat het heftig zal zijn, veel geld zal gaan kosten, veel mensen tot wanhoop zal brengen en ongelukkig zal maken, staat voor mij vast. Hoe ik er mee om zal gaan? Geen idee. dat bekijk ik van dag tot dag en ik probeer, vanuit mijn eigen wereldbeeld en ervaringen daar een voorstelling van te maken. Ook die moet ik steeds bijstellen. Maar dat hoort bij het leven. En dan is het nu zo fantastisch als je naast je kijkt en je ziet iemand waar je veel van houdt, het glas heffen en zeggen: op ons.
  9. Fundbuster 28 maart 2020 18:15
    quote:

    ren-je-dement schreef op 28 maart 2020 17:44:

    [...]

    Nee, ik bedoelde dat die opmerking van 'vergeet niet het vastgoed dat op de markt komt door overlijden door het virus' wel erg apocalyptisch. Het zal slechts een rimpeling in de huizenmarkt zijn. Mag ik hopen tenminste.
    Cheers. Het is precies die apocalyptische insteek die mij ook wat sarcastisch stemt. Mogelijk ís het, maar dan moet het tot een financiële meltdown komen. Daarna komt een reusachtige werkloosheid, een omslagsysteem dat de aow niet meer kan dragen, vergrijzing piekt pas 2050, en reële slachtoffers door honger, koude, zelfmoord, noem het maar op. Alles wat je nu ‘de zwakkeren’ zou noemen. En de ouderen natuurlijk. Bonnenboekjes en gaarkeukens. Een depressie van drie of vier jaar, hoor ik daar vijf?

    Sommige idealisten spreken van een ‘reset’. Of van een ‘nieuwe wereldorde’. Nou: hou hem maar, die nieuwe kleine gele wereldorde van je! Of dacht je dat de Chinezen gingen wachten tot we opstaan?

    En dus: optimist. En supporter van De Hand. Mensen, dit is tijdelijk en het komt weer goed!!

    * ik beloof plechtig nooit meer twee uitroeptekens te gebruiken. Het is prollig.

    ** toch best lekker, ‘ns even fors mee-rellen.
  10. forum rang 6 am1993 28 maart 2020 18:17
    quote:

    Henk Snaph schreef op 28 maart 2020 17:54:

    Maw, zoals de statistieken bewijzen is een infectie met influenza veel gevaarlijker dan de huidige corona uitbraak.

    Statistieken zijn voor ieder verschillend uit te leggen. Er wordt nergens zoveel gelogen als in statistieken.
    Klopt helemaal. zegt u maar wat de uitkomst moet zijn en ik maak er een statistiek van waar niets tegenin te brengen valt. Ik zou de griepdoden die hier worden aangehaald met enige inspanning kunnen relateren aan het eten van doperwten en/of het gebruik van aftershave van merk X:).
  11. [verwijderd] 28 maart 2020 18:26
    quote:

    Fundbuster schreef op 28 maart 2020 18:15:

    [...]
    Cheers. Het is precies die apocalyptische insteek die mij ook wat sarcastisch stemt. Mogelijk ís het, maar dan moet het tot een financiële meltdown komen. Daarna komt een reusachtige werkloosheid, een omslagsysteem dat de aow niet meer kan dragen, vergrijzing piekt pas 2050, en reële slachtoffers door honger, koude, zelfmoord, noem het maar op. Alles wat je nu ‘de zwakkeren’ zou noemen. En de ouderen natuurlijk. Een depressie van drie of vier jaar, hoor ik daar vijf?

    Sommige idealisten spreken van een ‘reset’. Of van een ‘nieuwe wereldorde’. Nou: hou hem maar, die nieuwe kleine gele wereldorde van je! Of dacht je dat de Chinezen gingen wachten tot we opstaan?

    En dus: optimist. En supporter van De Hand. Mensen, dit is tijdelijk en het komt weer goed!!

    * ik beloof plechtig nooit meer twee uitroeptekens te gebruiken. Het is prollig.

    ** toch best lekker, ‘ns even fors mee-rellen.
    Mee-rellen? Absoluut niet. China is hard opweg om de economische macht van de wereld te worden. Geef ze nog een jaar of 10.

    Verder, ons huidig systeem, dat zijn oorsprong vindt in het socialisme (AOW en alle andere sociale "zekerheden") worden onhoudbaar. De lasten, lees steeds meer belastingen, gaan onze verzorgingsstaat geen goed doen. We naderen spannende tijden!
  12. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 28 maart 2020 18:29
    quote:

    beer56 schreef op 28 maart 2020 17:11:

    [...]ik denk dat de hoeveelheid faillissementen niet meer af te wenden zijn en dat je dat maar moet laten gebeuren
    Die faillissementen die zeg het komende jaar gaan ontstaan zouden er bij normaal beleid van centrale banken toch wel geweest zijn, alleen uitgesmeerd over vele jaren en met bijvoorbeeld twee korte recessies de afgelopen 12 jaar sinds 2008. Maar het beleid was en is er nu eenmaal op gericht zelfs in te grijpen in de normale economische cycli van jaren van hausse en daarna wat jaren baisse.

    Waar de centrale banken moedwillig aan voorbij zijn gegaan, en daar moeten we kwaad om zijn, is dat de dalen van de cycli zelfreinigend zijn: bedrijven die slecht geleid zijn en/of geen functie meer hebben in een veranderende maatschappij vallen af, door een credit crunch worden de schulden weer draaglijk en we kunnen door met een gezondere economie door voortgaande innivatie. Zo is het altijd geweest sinds de boekdrukkunst, het buskruit, de stoommachine en de lopende band.

    Maar nee, alle economische plooien moesten koste wat kost gladgestreken worden met meer schulden. Daardoor konden excessen ontstaan als het in leven houden van zombiebedrijven, zuidelijke landen die geen prikkel meer hadden schulden af te lossen, misbruik van geld voor eigen inkoop van aandelen etc.

    Wat dachten ze nu eigenlijk? Het nieuwe paradigma bovenin de grafiek van Calimero te hebben ontdekt? Eeuwige groei door oplopende schulden? Fred heeft er al het nodige over gezegd, continue exponentiele groei is onmogelijk, je hebt die perioden van krimp nodig als een soort zachte reset van schulden. Zo is het altijd gegaan.

    Wat nu? Alle opgestapelde en uitgestelde economische schade komt ineens op ons af. De pijn die we hadden kunnen uitsmeren over jaren moet helaas in hele korte tijd worden genomen. Die bovenstaande faillissementen moeten we inderdaad nemen, beer, en dan hopen dat het zelfreinigende effect ervoor zorgt dat de maatschappij en economie weer lean and mean worden. Maar dat kan alleen onder voorwaarde van weer naar normaal draaiende schuldenniveaus. En kan er dan gelijk een einde komen aan het aardbolbreed uitpersen van het grootste deel van de werkenden? Aan het verkeerde deel van de globalisering?

    Het zal de gewone man weer hard gaan raken, maar hopelijk treft het de elite net zo. Eigenlijk is er een revolutie nodig, zeker in het denken. Met Bijbelteksten alleen gaan we het niet redden. Welke partijen met voldoende macht gaan die revolutie starten?



  13. [verwijderd] 28 maart 2020 18:29
    quote:

    am1993 schreef op 28 maart 2020 18:17:

    [...]
    Klopt helemaal. zegt u maar wat de uitkomst moet zijn en ik maak er een statistiek van waar niets tegenin te brengen valt. Ik zou de griepdoden die hier worden aangehaald met enige inspanning kunnen relateren aan het eten van doperwten en/of het gebruik van aftershave van merk X:).
    Dan stel ik voor om H2O te verbieden aangezien, statistisch gezien, IEDEREEN die overleden is ooit water heeft gedronken.
  14. Fundbuster 28 maart 2020 18:57
    quote:

    ren-je-dement schreef op 28 maart 2020 18:29:

    [...]

    Die faillissementen die zeg het komende jaar gaan ontstaan zouden er bij normaal beleid van centrale banken toch wel geweest zijn, alleen uitgesmeerd over vele jaren en met bijvoorbeeld twee korte recessies de afgelopen 12 jaar sinds 2008. Maar het beleid was en is er nu eenmaal op gericht zelfs in te grijpen in de normale economische cycli van jaren van hausse en daarna wat jaren baisse.

    Waar de centrale banken moedwillig aan voorbij zijn gegaan, en daar moeten we kwaad om zijn, is dat de dalen van de cycli zelfreinigend zijn: bedrijven die slecht geleid zijn en/of geen functie meer hebben in een veranderende maatschappij vallen af, door een credit crunch worden de schulden weer draaglijk en we kunnen door met een gezondere economie door voortgaande innivatie. Zo is het altijd geweest sinds de boekdrukkunst, het buskruit, de stoommachine en de lopende band.

    Maar nee, alle economische plooien moesten koste wat kost gladgestreken worden met meer schulden. Daardoor konden excessen ontstaan als het in leven houden van zombiebedrijven, zuidelijke landen die geen prikkel meer hadden schulden af te lossen, misbruik van geld voor eigen inkoop van aandelen etc.

    Wat dachten ze nu eigenlijk? Het nieuwe paradigma bovenin de grafiek van Calimero te hebben ontdekt? Eeuwige groei door oplopende schulden? Fred heeft er al het nodige over gezegd, continue exponentiele groei is onmogelijk, je hebt die perioden van krimp nodig als een soort zachte reset van schulden. Zo is het altijd gegaan.

    Wat nu? Alle opgestapelde en uitgestelde economische schade komt ineens op ons af. De pijn die we hadden kunnen uitsmeren over jaren moet helaas in hele korte tijd worden genomen. Die bovenstaande faillissementen moeten we inderdaad nemen, beer, en dan hopen dat het zelfreinigende effect ervoor zorgt dat de maatschappij en economie weer lean and mean worden. Maar dat kan alleen onder voorwaarde van weer naar normaal draaiende schuldenniveaus. En kan er dan gelijk een einde komen aan het aardbolbreed uitpersen van het grootste deel van de werkenden? Aan het verkeerde deel van de globalisering?

    Het zal de gewone man weer hard gaan raken, maar hopelijk treft het de elite net zo. Eigenlijk is er een revolutie nodig, zeker in het denken. Met Bijbelteksten alleen gaan we het niet redden. Welke partijen met voldoende macht gaan die revolutie starten?

    Prachtig Rennie, chapeau en duimpje. Het failliet van Draghi, die buiten Italië geen standbeeld verdient maar twintig jaar met tbs. Ironisch, dat de ‘redders’ de onderliggende situatie alleen maar erger kunnen maken als hun uitstel slaagt. Maar hun eventueel falen moet ik evenzeer niet aan denken...
  15. Henk Snaph 28 maart 2020 18:57
    Ren-je, een schitterend stuk. Ik vraag me alleen af, wanneer we dit van te voren weten, waarom wij dan niet net zo a-sociaal hebben geleefd zoals de Grieken en Italianen dit doen. Wat kan ons die staatsschuld schelen anderen lossen dat wel voor ons op. In mijn ogen zou een Nexit nog de enige oplossing kunnen zijn voor Nederland.
1.073 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links