Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,015 24 apr 2024 17:38
  • +0,135 (+0,40%) Dagrange 33,955 - 34,230
  • 5.309.503 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1686 1687 1688 1689 1690 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 maart 2020 09:16
    Eerlijk is eerljk: ik ben veel te bang om te houden en heb daarmee al een paar keer flink laten liggen. Dit is het mazzelpuntje dat de rest weer recht trekt. Misschien zit het wat meer in mijn aard, ben misschien maar een onnodig bange vrouw. Hij lijkt weer te dalen overigens, ben benieuwd of hij sub 15 gaat!
  2. Vossermans 26 maart 2020 09:19
    Ik verwacht zelf volgende week rond de 12 euro of lager. De afgelopen dagen is de koers gestegen door het geld wat er is in gepompt door de steunmaatregelen. Het onderliggende probleem het stil vallen van de economie in de USA zal de komende dagen vorm krijgen.

    Let gewoon op, en probeer niet een vallend mes te pakken.
  3. Debo 26 maart 2020 09:24
    quote:

    LdGr schreef op 26 maart 2020 09:16:

    Eerlijk is eerljk: ik ben veel te bang om te houden en heb daarmee al een paar keer flink laten liggen. Dit is het mazzelpuntje dat de rest weer recht trekt. Misschien zit het wat meer in mijn aard, ben misschien maar een onnodig bange vrouw. Hij lijkt weer te dalen overigens, ben benieuwd of hij sub 15 gaat!
    Meld dan even als je instapt, is wel leuk om te volgen. Achteraf melden kunnen we allemaal.
  4. [verwijderd] 26 maart 2020 09:26
    quote:

    Wilbar schreef op 26 maart 2020 09:23:

    [...]
    Dus u denkt zo simpel dat Shell alles opkoopt wat wordt aangeboden?
    Langzaam koopt Shell elke dag bij. Hoe lager de prijs hoe meer aandelen Shell kan inkopen.
    Hierdoor wordt bij een stijgende olieprijs meer winst per aandeel gemaakt door minder verwatering.

    Ps: op het huidig niveau koop ik niet bij en verkoop ik niet.
  5. [verwijderd] 26 maart 2020 09:27
    Lijkt me plausibel. Verwacht zelf dat het nog wel daalt als er meer fabrieken stil liggen. We leven m.i. in een enorme bubbel omdat die maatregelen leuk zijn, maar natuurlijk nooit gaan voorkomen dat er bedrijven op hun gat gaan. Heb ook een beetje het idee dat het sentiment rondom Trump begint te kenteren, ondanks het pakket aan steunmaatregelen. Eigenlijk iets heel anders: op dit moment kan ik een leuk bedrag neerzetten in aandelen, maar over een jaar wil ik een huis kopen. Liefst verkoop ik t.z.t. de aandelen natuurlijk niet, maar verwachting is toch wel dat Shell tegen die tijd weer 20+ zit?
  6. forum rang 8 Wilbar 26 maart 2020 09:27
    quote:

    Kaspersky schreef op 26 maart 2020 09:26:

    [...]
    Langzaam koopt Shell elke dag bij. Hoe lager de prijs hoe meer aandelen Shell kan inkopen.
    Hierdoor wordt bij een stijgende olieprijs meer winst per aandeel gemaakt door minder verwatering.

    Ps: op het huidig niveau koop ik niet bij en verkoop ik niet.
    Shell koopt momenteel helemaal niet "elke dag" bij. Minder verwatering? Waarom haalt u er een totaal niets ter zake doende uitdrukking bij?
  7. forum rang 6 gpjf 26 maart 2020 09:28
    Dit kan ook gebeuren

    Klant VS zadelt ABN Amro op met verlies van $200 miljoen
    Door REDACTIE DFT
    Updated 46 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    ABN AMRO BANK N.V.8.404-5.15%
    ABN Amro heeft een nettoverlies geboekt van $200 miljoen vanwege een in de problemen geraakte Amerikaanse klant bij ABN Amro Clearing. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt.

    ? HOLLANDSE HOOGTE / RAMON VAN FLYMEN
    Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er ongekende handelsvolumes en is de volatiliteit op de aandelenmarkten enorm toegenomen.

    Deze klant had een specifieke strategie bij het handelen in Amerikaanse opties en futures, maar was niet in staat om aan de minimumvereisten voor risico- en margedekking te voldoen. Volgens ABN AMRO door de stress op de markten. Om verdere verliezen te voorkomen, besloot de clearingbank van ABN AMRO de posities van deze klant te sluiten.

    ABN AMRO Clearing bedient professionele klanten die actief zijn op financiële markten wereldwijd. Eerder trof de clearingbank een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC van ruim een half miljoen euro. Het kantoor van de clearingbank in Chicago schond bepaalde regels rond de handel met Amerikaanse aandelen in buitenlandse bedrijven, stelde de toezichthouder vast.

    Die kwestie draaide om zogeheten ADR's, oftewel in de Verenigde Staten te verhandelen aandelen van buitenlandse bedrijven. Voor die aandelen is het doorgaans nodig om ook de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Het is echter ook mogelijk ADR's uit te geven zonder de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Maar dan moeten de ontvangende handelaren evenveel buitenlandse aandelen hebben als ADR's en goede afspraken hebben met depotbanken.

    ABN AMRO Clearing Chicago leende volgens de SEC dit soort "vooraf vrijgegeven" ADR's van aandelenhandelaren, terwijl duidelijk was dat deze brokers niet de benodigde aandelen bezaten. De toezichthouder neemt het de clearingbank ook kwalijk dat er onvoldoende toezicht op medewerkers was.

    ABN AMRO Clearing kocht met de boete van 586.000 dollar (535.315 euro) verdere vervolging af. De financieel dienstverlener erkende daarmee echter niet fout te hebben gehandeld, maar ontkende het ook niet.
  8. [verwijderd] 26 maart 2020 09:30
    Puur op gevoel. Nekt me ook wel eens, gisteren op een gegeven moment ook gekocht op 15.024 en verkocht op 15.43 terwijl hij later nog eens ruim doorschoot naar een veel hogere koers. Liever te snel dan te laat dan maar, I guess. Die olieprijzen die hier net gepost werden, daar let ik ook op, incl. AEX. Daarnaast kijk ik naar wat de markten in Azië en de VS doen en ik hou het nieuws over corona goed in de gaten. Heb er sinds dit jaar in ieder geval mijn afbetalingen studieschuld 2020 mee terugverdiend, dus ben niet ontevreden.
  9. forum rang 8 Wilbar 26 maart 2020 09:33
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 26 maart 2020 09:29:

    Uh... Shell is toch gestopt of gaat stoppen met aandelen inkopen?
    Er is de afgelopen 2 kalenderdagen inderdaad niets ingekocht in het kader van het inkoopprogramma.
    Shell heeft aangekondigd om na de huidige tranche periode tijdelijk (?) te stoppen met de inkoop. De huidige tranche periode zou pas eindigen op 27 april.
  10. patrick 22 26 maart 2020 09:44
    Nog geen plannen om dividend te verlagen
    Tot nu toe heeft geen enkel bedrijf plannen aangekondigd om het dividend te verlagen.

    Shell, dat vorig jaar 15 miljard dollar aan dividend uitkeerde, staat zich erop voor dat het sinds de jaren veertig van de vorige eeuw nooit meer heeft gekort op het dividend. Deze week kondigde de Nederlands-Britse oliereus plannen aan om de kapitaaluitgaven met 5 miljard dollar te verlagen.

    Shell hoogste schuldenlast
    Maar Shell heeft een schuldenlast van 81 miljard dollar, het hoogste onder zijn directe concurrenten, en een opgelopen schuld-kapitaalverhouding (gearing). Een aantal investeerders denkt dat Shell misschien zijn dividend moet halveren om de balans in evenwicht te brengen.

    "De maatregelen die Shell neemt lijken voldoende te zijn, maar als Shell (bijvoorbeeld) in de loop van de tijd niet genoeg kapitaal uitgeeft, zal de productie beginnen te dalen en zal de onderliggende kasstroom niet voldoende zijn om het dividend op lange termijn te ondersteunen", aldus Jonathan Waghorn, mede-manager van het Guinness Global Energy Fund.

    Een woordvoerster van Shell weigerde commentaar te geven.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1686 1687 1688 1689 1690 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links