Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1024 1025 1026 1027 1028 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 maart 2020 12:25
    Beursupdate: weer tik voor AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft de winsten van dinsdag niet weten uit te bouwen. De AEX daalde woensdag rond lunchtijd 5,9 procent naar 399,14 punten.

    "Elke keer is die hoop op herstel er", zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen tegen ABM Financial News.

    "Het is wachten op een koopmoment, en die komt er als de besmettingen in Europa en de VS stabiliseren", denkt de analist.

    Aangezien de risico's nu nog te groot zijn, handhaaft InsingerGilissen zijn neutrale advies.

    "Het belooft een stevige, maar kortstondige recessie te worden", denkt Versteeg. Monetair wordt alles gedaan en daar komen nu begrotingsmaatregelen bovenop.

    De rentes lopen daardoor woensdag op, en vooral in Italië gaat dat hard. Toch is dit niet iets waar Versteeg zich zorgen om maakt. "Het scenario uit 2011 zal zich niet herhalen", denkt hij, wijzend op de schuldencrisis van toen.

    Vanavond staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

    Senior financial economist Tom Simonts van KBC verwacht dat de centrale bank meer duidelijkheid zal verschaffen over de genomen maatregelen, maar denkt niet dat er al nieuwe zullen worden aangekondigd.

    De marktkenner zou graag willen weten "wat in de glazen bol van de Fed" te zien is.

    Uit de eurozone kwamen cijfers over de export en de inflatie. Maar daar let de markt nu even niet op, aldus Versteeg.

    De euro/dollar handelde op 1,0987. Olie werd 5,8 procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    In de AEX noteerden de meeste aandelen weer lager. Unibail-Rodamco was de sterkste daler met een verlies van 11,1 procent. ArcelorMittal verloor 10,1 procent en ASML leverderde 10,0 procent in.

    Er was één stijger. NN Group won 0,2 procent. IMCD en KPN waren met verliezen van respectievelijk 1,5 procent en 1,4 procent de minst sterke verliezers van de hoofdindex.

    Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde. Daarmee is een stukje onzekerheid voor KPN komen te vervallen, aldus UBS. De bank verwacht dat de omzet van KPN zal stijgen en de winstgevendheid profiteert van kostenbesparingen.

    In de AMX noteerden ASMI en Basic-Fit onderaan met verliezen van 9,7 en 9,0 procent. Just Eat Takeaway steeg daarentegen 1,3 procent en Flow Traders ging nog eens 7,8 procent hoger. Dit jaar won het aandeel Flow Traders al 24 procent.

    Bij de smallcaps viel Vivoryon op met een winst van 10,6 procent, gevolgd door Neways met een winst van 1,2 procent. Vivoryon heeft zijn onderzoeksprotocol voor de Fase IIb studie VIVIAD met PQ912 voor de behandeling van patiënten met Alzheimer in een vroeg stadium uitgebreid.

    Kendrion daalde 5,4 procent en Ordina verloor 9,1 procent.

    Bij de lokaal genoteerde aandelen wist Curetis nog eens 13,8 procent te winnen. Het diagnosticabedrijf gaat een snelle test voor het coronavirus aanbieden, die wordt gemaakt door diens Chinese partner BGI en die goed gecombineerd kan worden met de longontstekingstest van Curetis. Al enkele dagen stijgt het aandeel met tientallen procenten.

    NIBC werd zelfs 28,7 procent duurder op woensdag. Er is veel onzekerheid of het overnamebod van Blackstone nu de koers van NIBC op ongeveer de helft van het overnamebod staat. Een verlaging is wellicht ook niet uitgesloten, schreef ING.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. [verwijderd] 22 maart 2020 07:08
    www.at5.nl/artikelen/200823/verbaasde...

    Lachen dit, terug uit Duitsland, via Amsterdam op weg naar...Santpoort Noord, Schagen, Bovenkarspel, Bloemendaal?

    Sterk verouderd(ze noemen het rollend) materiaal, een stukje powerplay dat het eigen gezag ondermijnt.

    Er ontstaat een machtsvacuum in Amsterdam, bepaalde groeperingen springen daar handig op in.
    Het politiesysteem staat op een laag pitje, de parkeer scan-auto-tjes draaien echter wel op full power zag ik gisteren, er is iets groots gaande....
  3. forum rang 10 voda 23 maart 2020 12:01
    'Coronavirus kost Aziatische regio al 620 miljard dollar'

    Gepubliceerd op 23 maart 2020 11:38 | Views: 378

    EUR/USD 11:58
    1,07 +0,00 (+0,33%)

    SINGAPORE (AFN) - Het nieuwe coronavirus heeft de regio Azië, inclusief de Pacifische landen als Australië en Nieuw-Zeeland, in totaal al zo'n 620 miljard dollar gekost. Dat berekende kredietbeoordelaar S&P Gobal op basis van het totale permanente inkomensverlies. De kosten zijn volgens de onderzoekers voor rekening van overheden, banken, bedrijven en huishoudens.

    De onderzoekers herzien hun prognoses voor de reële economische groei, de inflatie, de beleidsrente en de werkloosheid. De groei van de Chinese economie, de grootste van de regio, wordt nu op 2,9 procent geraamd dit jaar. In Hongkong, Singapore, Zuid-Korea en Japan zal sprake zijn van krimp. De regio als geheel zal dit jaar goed zijn voor 2,7 procent groei.

    S&P zet wel een kanttekening bij de nieuwe raming, aangezien de prognoses onderworpen zijn aan een "veel hogere dan normale onzekerheid" door het rondwarende virus.
  4. [verwijderd] 23 maart 2020 16:57
    Ik hoor het steeds vaker bij MKB bedrijven, laatst bij een schade-bandenbedrijf: "alleen maar nemen nemen nemen" doelend op de diverse belastingsoorten die elk kwartaal vrolijk worden afgeschreven ten gunste van het belastingbedrijf.
    Laatst kwam er een met de oplossing om na 14.00 uur geen pinbetalingen meer te accepteren om dat nemen nemen nemen gedoe te onderdrukken, hij meende het ook nog!

    Het was zeker geen grap, eerder een noodgreep om het hoofd boven water te houden, maar ik moest er wel om lachen natuurlijk!
  5. forum rang 4 s.lin 23 maart 2020 17:51
    Onze beursgraadmeter is verder gedaald, maar de laatste candle wijst uit dat opnieuw wordt geprobeerd tot de vorming van een bodem te komen. De candle is namelijk een engulfing bullish line. In het overgebleven deel van de handelsdag moet het koersverloop ons leren of dit inderdaad een volgende korte termijn bodem wordt.

    -Ad Nooten-
  6. forum rang 10 voda 24 maart 2020 09:46
    Duitse inkopers enorm negatief

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid van de Duitse economie is in maart naar het laagste niveau gedaald in 133 maanden. Dit bleek dinsdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

    De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector daalde van 50,7 in februari naar 37,2 in maart.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 48,0 in februari naar 45,7 in maart, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 52,5 naar 34,5, een dieptepunt in de geschiedenis.

    In een toelichting zei econoom Phil Smith van Markit dat de cijfers inderdaad wijzen op een aanstaande recessie, een heel stevige zelfs. Op basis van de voorlopige inkoopmanagerscijfers voor maart, rekent Smith op een economische krimp van circa 2 procent op kwartaalbasis.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. [verwijderd] 24 maart 2020 10:27
    Is this a Staged Political Coup on a Grand International Level?

    Armstrongeconomics:
    Ze hebben deze scenario's opgezet om de vernietiging van de economie te rechtvaardigen onder de claim dat er niet genoeg bedden zullen zijn om mensen te helpen. China bouwde ziekenhuizen om het in dagen af te handelen. De WHO en CDC hebben ervoor gekozen om de economie te vernietigen in plaats van de ziekenhuiscapaciteit uit te breiden. Het spijt me, maar niemand met de juiste instelling zou dit gedaan hebben. Het spijt me, maar alle informatie die ik uit directe bron krijg, begint dit af te schilderen als een politieke staatsgreep op internationaal niveau. De klimaatverandering stuitte gewoon op te veel weerstand, dus ze hadden een andere aanpak nodig. Iedereen weet dat ik een hekel heb aan samenzweringstheorieën die gebaseerd zijn op louter speculatie. Zelfs Diane Feinstein en anderen verkochten hun investeringen met de komst van de ECM, inclusief obligaties! Ik ken Europeanen op hoog niveau die hetzelfde hebben gedaan.

    www.armstrongeconomics.com/internatio...
  8. [verwijderd] 24 maart 2020 10:41
    Hoi Kees,

    Ik ben geen complotter. Ik denk namelijk niet dat je zoiets als dit virus kunt bedenken en plannen. Wel denk ik dat men misbruik kan maken van elke situatie.

    Maar wat jij zegt is wel een hele interessante gedachtegang. Nu geeft de overheid al aan dat ze misschien wel 60 miljard moeten lenen en de staatsschuld laten oplopen. De economie zwaar beschadigd met alle gevolgen van dien, waaronder veel minder belastinginkomsten. Voor dat geld of eigenlijk een fractie daarvan had je dus inderdaad een enorme logistieke operatie kunnen opstarten en (tijdelijke) ziekenhuizen kunnen inrichten met alle apparatuur die nodig is. Of is zoiets echt alleen in China mogelijk?
  9. forum rang 10 voda 24 maart 2020 12:02
    Beursblik: stijging kredietverliezen Nederlandse banken onvermijdelijk

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ABN AMRO Bank Cert.
    8,648 1,036 13,61 % Euronext Amsterdam
    ING Groep
    5,296 0,461 9,53 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De maatregelen die de Nederlandse overheid vorige week heeft genomen zullen de zware impact voor bedrijven verzachten nu de economie grotendeels tot stilstand is gekomen vanwege de corona-uitbraak. Dit schreven analist van Moody's dinsdag in een rapport.

    Het verlicht iets van de liquiditeitsproblemen voor bedrijven en voorkomt een sterke stijging van het aantal faillissementen, volgens de analisten.

    Dit komt ook de leenboeken van banken ten goede, maar een stijging van de kredietverliezen lijkt onvermijdelijk en de omvang ervan zal afhangen van de duur van de coronacrisis, aldus Moody's.

    Ook de winstgevendheid van Nederlandse banken zal worden geraakt door een forse afname van de leenactiviteit en aanzienlijke dalingen van fees en commissies.

    Volgens Moody's heeft het verlagen van de buffereisen door De Nederlandsche Bank niet direct meer nut, want Nederlandse banken hebben sterke kapitaalbuffers en zijn goed gepositioneerd om bijvoorbeeld meer kredietverliezen op te vangen zonder dat ze daarmee de kapitaalregels breken.

    De maatregel zal wel een effectieve verlichting opleveren voor banken bij een langdurige crisis, aldus de analisten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. Kaiser 25 maart 2020 11:41
    More than 130 companies in Europe and the Americas have drawn at least $124.1 billion from their credit lines, an financial times
    analysis shows. The true figure is likely to be much higher. www.ft.com/content/6b299c42-6c66-11ea...

    Central bank stimulus will not work, a forced lockdown needs supply-side measures. youtu.be/Y3QPA_ritmg

  11. Kaiser 25 maart 2020 12:54
    UK retailers fear biggest fall in sales since 2009: CBI - Reuters www.reuters.com/article/us-britain-ec...

    U.S. Mortgage Applications Plunged Last Week by Most Since 2009 - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

    Coronavirus could plunge the global economy into a ‘Greater Depression,’ ‘Dr. Doom’ economist warns www.businessinsider.nl/coronavirus-co...

    There Is No Way Of Getting Out Of The Coronavirus Crisis Without Pain thefederalist.com/2020/03/25/there-is...

    Why the Stock Market Recovery Won't Survive the Covid-19 Depression www.ccn.com/why-the-stock-market-reco...

    Magellan chief Hamish Douglass warns of ‘near total shutdown’ of world economy — Future Generation futuregeninvest.com.au/2020/03/25/mag...
  12. Twijfel 25 maart 2020 12:58
    Kunnen positivo's dit met een onderbouwing weerleggen?

    Oscar Wilde famously wrote that a second marriage was a vivid example of hope triumphing over experience.

    One has to wonder whether the same might not be said of President Trump. He is now confidently proclaiming that once the coronavirus pandemic passes, we will have a V-shaped U.S. economic recovery that will quickly return the U.S. economy to its former state of robust health. In so doing, he seems to have forgotten how long it took the U.S. and global economies to recover from the 2008-2009 Great Recession after the U.S. housing and credit market bubble had burst.

    Unfortunately, there is every reason to expect that the 2020 U.S. recession will be considerably deeper and the spike in unemployment very much more marked than was the 2008-2009 experience.

    To be sure, the September 2008 Lehman bankruptcy did cause the dramatic bursting of a U.S. housing and credit market bubble that sent the U.S. and global economies into their deepest economic recession in the post-war period. However, unlike the present case with the coronavirus pandemic, it did not cause major parts of the global economy to go into simultaneous cardiac arrest as large parts of their populations were locked down. Nor did it totally upend international travel and cause major dislocations in global supply chains.

    The truth of the matter is that large parts of the global economy have been shut down for an indefinite time period. First it was China that prevented literally tens of millions of its workers from returning to the workplace after the Chinese New Year. Now it is major economies like those of Italy, South Korea, Spain, California, New York and London, that are locking down their populations and mandating the shuttering of sizable parts of their economies.

    It should be little wonder then that a consensus is emerging that we are bound to have a very much deeper U.S. and world economic recession than we did in 2008-2009. For example, Morgan Stanley is now warning that the U.S. could have a 30 percent annualized rate of GDP decline in the second quarter of this year and a rise in unemployment that will make that in 2008-2009 pale by comparison.

    Despite an unprecedentedly large-scale fiscal and monetary policy stimulus, the U.S. recovery from the 2008-2009 recession was the slowest in the post-war period. Meanwhile it took seven years before U.S. unemployment returned to its pre-2008 economic crisis low.

    With hindsight, it would seem that among the main factors explaining the disappointing economic recovery over the past decade was the major destruction of housing and equity market wealth occasioned by the earlier recession. It also did not help matters that households and companies were burdened by an excessive amount of debt that they had difficulty in servicing after the recession struck. Nor did it help that a European sovereign debt crisis centered on Greece added to an atmosphere of world economic uncertainty.

    While one certainly must expect that the U.S. and global economies will experience a large bounce once the coronavirus epidemic passes as people return to work, one must also expect those economies will still have to cope with the serious financial market damage that the epidemic will have left in its wake. These will include the triggering of a major credit crunch and the bursting of the “everything” global asset-price bubble that had been caused by years of ultra-easy monetary policy.

    It will also more than likely include a full-blown Italian sovereign debt crisis. It will do so as that country will experience the greatest of difficulty in servicing its public debt mountain in the midst of its unprecedented economic collapse.

    All of this makes it highly improbable that the U.S. and global economies will retain their pre-coronavirus peak anytime soon. This would seem to be particularly the case considering the record speed with which 35 percent has already been wiped out in U.S. and global equity wealth well as well as the virulence of the global credit crunch that is now underway. It would also seem to be the case considering the likelihood of a sovereign debt crisis in Italy, a country whose economy is around ten times the size of Greece’s. If the Greek debt crisis shook the world economy before, how much more so would an Italian debt crisis?

    It is understandable that President Trump would want to restore economic confidence by promising a bright economic future. But one has to hope that in formulating the appropriate policy response to the very difficult economic times we are now facing, his administration does not take his rhetoric at face value.

    Desmond Lachman is a resident fellow at the American Enterprise Institute. He was formerly a deputy director in the International Monetary Fund's Policy Development and Review Department and the chief emerging market economic strategist at Salomon Smith Barney.

    thehill.com/opinion/finance/489069-tr...
  13. Kaiser 25 maart 2020 13:06
    German economy could shrink by 5-20% this year – Ifo economist | Financial Post business.financialpost.com/pmn/busine...

    Coronavirus-driven recession could be worse than 2008 financial crisis: ... youtu.be/wG_P3fcPTJY

    ‘Israel’ Heading into Economic Collapse, Chaos: Report – Al-Manar TV Lebanon english.almanar.com.lb/976868

    In World’s Most Vulnerable Countries, Coronavirus Pandemic Rivals the 2008 Crisis - The New York Times www.nytimes.com/2020/03/24/business/c...
  14. Kaiser 25 maart 2020 13:17
    San Diego could lose up to 350k jobs because of coronavirus, report says - The San Diego Union-Tribune www.sandiegouniontribune.com/business...

    44% of Canadian households report lost work amid COVID-19 pandemic: poll | Q107 Toronto q107.com/news/6726202/coronavirus-can...

    U.S. unemployment: Coronavirus layoffs could see 5-6 million jobs lost in March 2020 | Fortune fortune.com/2020/03/24/coronavirus-un...

    Australia: One million jobs lost over coronavirus pandemic | Coronavirus pandemic News | Al Jazeera www.aljazeera.com/news/2020/03/austra...

  15. forum rang 10 voda 25 maart 2020 15:10
    Video: beurs kan nog verder omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten zijn stevig gecorrigeerd, maar op de huidige niveaus is een verdere daling niet uitgesloten. Dit stelde vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep woensdag voor de camera.

    "Voorlopig heel voorzichtig blijven […] Het risico zit nog steeds omlaag", zei Smit, wijzend op alle slechte economische cijfers die er in de komende weken gepubliceerd zullen worden. "De hele economie ligt echt op zijn gat", en daar gaat ook de beurs last van krijgen, waarschuwde de vermogensbeheerder.

    Smit ziet de rente stijgen als gevolg van alle stimuleringspakketten, terwijl de dollar volgens de expert omlaag kan.

    "Per saldo zijn we voorzichtig over obligaties, we zijn voorzichtig over aandelen en eigenlijk ook over alle producten eromheen."

    Smit meent daarom ook dat beleggers zich moeten blijven verzekeren, "ondanks dat het duur is". De vermogensbeheerder denkt daarbij aan zogeheten put-spreads.



    www.youtube.com/watch?v=nTlzUXPlJqE&a...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1024 1025 1026 1027 1028 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links