Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Wat een markt!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. bambricks 24 maart 2020 18:42
    Beste Niels,

    Ik word serieus nerveus van al dat geld wat vrij gemaakt wordt door de landelijke overheden, ECB, FED en het IMF plus... bijelkaar almeer dan;
    6000.000.000.000 euro

    Waarom?
    Het is eigenlijk alleen maar giraal geld dat bij wordt bij geprint.
    Krijgen we hier geen enorme hyper inflatie door? Dat maakt mij nerveus.

    Graag je visie.
  2. forum rang 4 Erny 24 maart 2020 20:03
    Deze opleving is leuk voor de korte termijn handelaren, maar de AEX zal nog zeker richting de 200-300 punten zakken. Probleem is nu echter, waar laat je je geld ? Los van het rendement, op de bank is het in deze tijden zeker niet veilig meer. Het depositogarantie is een wassen neus en overal ter wereld gaan de economieën onderuit. Dat ons betalingssysteem straks niet meer werkt, acht ik een reëel risico. Vluchten in obligaties biedt dan ook geen soelaas meer, en fysiek goud wordt in beslag genomen.
  3. HvR88 24 maart 2020 20:31
    quote:

    Erny schreef op 24 maart 2020 20:03:

    Deze opleving is leuk voor de korte termijn handelaren, maar de AEX zal nog zeker richting de 200-300 punten zakken. Probleem is nu echter, waar laat je je geld ? Los van het rendement, op de bank is het in deze tijden zeker niet veilig en bladibla obligaties en rente komen niet meer overeen. Alles gaat verkeerd. Niet doen, stoppen.
    En we gaan een keer naar de 600. Goedkope aandelen oppikken zo moeilijk is het niet. Tuurlijk het kan zo weer omlaag. Maar met deze visie moeten we op onze handen zitten of met allerlei moeilijke termen komen. Graag instappen en de economie ondersteunen. Hup geld erin. Niets verkopen.
  4. Peak 24 maart 2020 21:42
    Inderdaad goud is nu de beste plek om geld te stallen. Problemen zitten niet zo zeer in de aandelen markt maar in wat er straks gebeurt met de obligatiemarkt en de valuta's. Daar heeft niemand meer enig vertrouwen in tussen nu en laten we zeggen een maand.. Goud kan in theorie worden afgepakt, maar dan zijn we wel wat dieper in de ellende inmiddels, goudmijnen kunnen een ander slot op de deur krijgen, zeker. Maar beleggen in een bedrijf dat geld uitleent aan mijnbouwers, dat lijkt me wel safe. En leuk als ze geen rente krijgen betaald maar in vaste hoeveelheden goud/ zilver die in waarde oplopen.
    Men kope: Wheaton precious metals en Franco-Nevada. Kan dus toch, veilig rijk worden in een crisis die z'n weerga niet kent.. Vandaag al even 10% geplust. Warmlopen..
  5. Niels Koerts 24 maart 2020 22:42
    quote:

    bambricks schreef op 24 maart 2020 18:42:

    Beste Niels,

    Ik word serieus nerveus van al dat geld wat vrij gemaakt wordt door de landelijke overheden, ECB, FED en het IMF plus... bijelkaar almeer dan;
    6000.000.000.000 euro

    Waarom?
    Het is eigenlijk alleen maar giraal geld dat bij wordt bij geprint.
    Krijgen we hier geen enorme hyper inflatie door? Dat maakt mij nerveus.

    Graag je visie.
    Beste Bambricks,

    Het klopt dat centrale banken er alles aan doen om geld in de economie te pompen. Ook overheden gaan hun steentje bijdragen. Toch hoeft dit niet perse tot hoge inflatie te leiden. Hyperinflatie komt voor op de momenten dat mensen hun vertrouwen verliezen in geld.

    Daar is nu geen sprake van. Verder zijn er twee belangrijke triggers die juist de inflatie tegenhouden. Allereerst de vergrijzing. Ouderen werken relatief weinig en potten veel geld op. Hierdoor zien we dat de inflatie in Japan al tijden rondom het nulpunt ligt. Ten tweede hebben de technologische ontwikkelingen een drukkend effect op de prijzen.

    Waar ik me wel zorgen over maak is de hoogte van de staatsschuld van sommige landen. De VS is daar een mooi voorbeeld van. Hier staat echter tegenover dat Amerikaanse consumenten de afgelopen jaren juist meer hebben gespaard.

    Kortom, het is gewoon heel lastig om in te schatten of de inflatie gaat aantrekken of niet. Mocht u zich echt zorgen maken over hyperinflatie, dan is het niet verkeerd om voor een beperkt deel in grondstoffen te zitten. Prive doe ik dit echter zeer beperkt. In een dergelijk scenario denk ik dat mijn aandelen een hoop kunnen opvangen, en met mijn koopwoning zit ik natuurlijk ook niet verkeerd.

    Fijne avond toegewenst

    Met vriendelijke groet,

    Niels Koerts
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links