Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Het' duurt twee maanden?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sorong 24 maart 2020 11:35
    Van het 'nieuws' uit China is al wekenlang voorspelbaar wat het zal zijn. Opmerkelijk dat alles wat daar vandaan komt, klakkeloos als vaststaand feit gepresenteerd wordt, ook hier op IEX.
    Alsof het betrouwbare bronnen betreft in plaats van instanties binnen een totalitaire staat waarvan het doel slechts is de agenda van de Chinese Communistische Partij vooruit te helpen.
  2. Twijfel 24 maart 2020 11:45
    Het duurt twee maanden: door veel testen en direct maatregelen nemen, kan het coronavirus in de kiem worden gesmoord. Zoals in China gebeurd is.

    In Nederland, Frankrijk en België worden alleen ernstig zieke patiënten getest (behalve in Noord-Nederland). In Groot-Brittannië circuleert het virus, net als in veel andere landen, zo snel dat het niet langer mogelijk is om mensen te testen en te onderzoeken wie ze mogelijk hebben geïnfecteerd.

    Met andere woorden: het virus kan hier niet meer worden gestopt, zoals in China wel gebeurd is. Alleen de snelheid van verspreiding kan door strenge maatregelen worden geremd, om te voorkomen dat ziekenhuizen overbelast raken en er onnodig veel doden vallen. Tot groepsimmuniteit is bereikt (60% van de bevolking immuun).
    Het bereiken van groepsimmuniteit kan wel een jaar of langer duren. Dat betekent dat veel bedrijven en het sociale leven een jaar op slot zullen gaan. Logischerwijze zal dit leiden tot lagere beurskoersen.
    Een vaccin dat voor iedereen beschikbaar is wordt pas over anderhalf jaar verwacht.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links