Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 843,100 18 apr 2024 16:11
  • -9,300 (-1,09%) Dagrange 835,600 - 871,500
  • 384.285 Gem. (3M) 589,7K

ASML 2020

7.502 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 376 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 maart 2020 12:50
    quote:

    Gastone schreef op 21 maart 2020 12:23:

    Er is helaas geen strategie, die altijd werkt.

    Vooral bij OTM opties werkt de verwachtingswaarde tegen. Als je een week zakt, ben je 2 weken verder en dan moet het aandeel een paar euro hoger staan voor break-even...

    Een grote spread betekent inderdaad dat de marketmaker meer wil verdienen en dat de onzekerheid voor uitvoering groter is. Bij ASML is de verhandelbaarheid van opties tot 1 jaar looptijd zeer goed.

    Overweeg ook eens om de call aan te houden en de OTM te schrijven. Zo krijg je ook cash. Mocht de koers dalen, dan koop je de OTM weer terug. Houdt er wel rekening mee, dat bij verkoop als combi in 1 keer de opties van dezelfde maand moeten zijn. Los verkopen is beter.
    Interessant, Gastone. Zelfs heel interessant... Maar dan misschien wel beter werken met kortere looptijden dan december ?

    Bij Bolero kan je geen combi's aankopen, je moet altijd "los" werken. Geeft inderdaad wat meer flexibiliteit.
  2. forum rang 5 Hoppschwiiz 21 maart 2020 15:54
    Wat vinden jullie van het schrijven van de c jun 230 à 14,55 en tegelijkertijd het schrijven van de p jun 140 à 5,10?
    Je moet wel de stukken hebben.
    Vanaf de huidige koers heb je dan bijna €20 bescherming en mochten ze eruit lopen ongeveer 18% rendement in 3 maanden.
    De puts liggen ver genoeg weg, maar het is verstandig de cash achter de hand te houden natuurlijk

    Deze vola zorgt voor mooie premies! Het kopen van opties zou ik even vergeten
  3. Henny92 21 maart 2020 16:42
    Ik koop enkel opties. Als ik een aantal grote (aankoop 1000+ euro) puts heb neem ik er soms een kleine (aankoop 500) call bij. Gaat het de verkeerde kant uit, de koers stijgt, dan probeer ik de call rond een top te verkopen en koop vaak meer puts bij. Let wel, deze strategie is zeer riskant. Veel winst als het lukt, maar het verlies kan ook fors zijn.

  4. Gastone 21 maart 2020 19:09
    @finance2u, we houden ons alleen maar bezig met ellende.
    Als we vanaf nu 3 weken een media lock-down hebben, moet je kijken hoe snel we dan genezen.
    Omdat dit helaas niet zal gebeuren heb ik besloten om me vanaf heden niet meer te kijken naar het nieuws, wat alleen maar aanstuurt op angst.
    Voor de zwartkijkers even een andere kijk op het virus:
    www.dumpert.nl/item/7863285_915e8bd9?...
  5. finance2u 21 maart 2020 19:58
    quote:

    Gastone schreef op 21 maart 2020 19:09:

    @finance2u, we houden ons alleen maar bezig met ellende.
    Als we vanaf nu 3 weken een media lock-down hebben, moet je kijken hoe snel we dan genezen.
    Omdat dit helaas niet zal gebeuren heb ik besloten om me vanaf heden niet meer te kijken naar het nieuws, wat alleen maar aanstuurt op angst.
    Voor de zwartkijkers even een andere kijk op het virus:
    www.dumpert.nl/item/7863285_915e8bd9?...
    Je hebt helemaal gelijk hoor, de media maakt het nog veel erger dan het toch al is...maar ik ben bang dat het ZO ook wel zal blijven helaas
  6. forum rang 4 Bakkiekoffie 21 maart 2020 23:24
    quote:

    Gastone schreef op 20 maart 2020 22:23:

    @Bakkiekoffie, ik snap niet de reden waarom je het niet hebt gedaan. Je kunt de optie altijd weer terug kopen. Ik maak geregeld een schermafdrukje op momenten dat er een quote is.
    @Gastone, dank voor de feedback. Ja waarom doe ik 't dan niet. De ratio is prima, ik heb dan de 'lef' niet, en ben 'diep van binnen'toch ook wat bang 'voor wat er komen gaat'.
    Maar juist door jouw reactie blijf ik zo'n constructie nu volgen. Maandag zullen er wel weer dalingen komen, maar als de koers weer richting 220 gat, overweeg ik het opnieuw.
    NOgmaals thx
  7. forum rang 5 nr36 22 maart 2020 14:30
    Nieuw 'Big Short'-sprookje waarschijnlijk niet Nederlands

    De volatiliteit op de beurzen biedt hedgefondsen kans veel geld te verdienen. Nederlandse fondsmanagers zijn niet van plan te grote risico's te nemen. Meerdere fondsen zien een toestroom in kapitaal in de huidige coronacrisis.
    De schokgolven op de financiële markten als gevolg van de coronacrisis bieden kansen voor hedgefondsen. Maar uit een rondgang van het FD blijkt dat hedgefondsen van Nederlandse makelij geen overhaaste en te risicovolle strategiewijzigingen willen doorvoeren. Zo wordt niet plots vol ingezet op verder dalende aandelenkoersen.

    Hedgefondsen hanteren beleggingsstrategieën waarbij wisselend wordt ingespeeld op stijgende ('long'-posities) en dalende ('short') koersen van effecten. Met de hoge volatiliteitsniveaus die dezer dagen te zien zijn, kan er goed verdiend worden.

    Uitgebalanceerde strategie

    'Het is zaak niet verder bij te dragen aan verstoorde prijsvorming. Dat doen we via een beheerste afbouw in posities, anders verziek je het gewoon voor jezelf en anderen', zegt directeur André Honig van Transtrend, met een beheerd vermogen van circa €4 mrd 's lands grootste hedgefonds.

    Recent heeft Transtrend de portefeuille 'gedraaid' door per saldo meer short-posities in aandelen te nemen, maar te grote beleggingen in markten die gelijktijdig keren zijn uit den boze. 'Onze strategie blijft zo gespreid mogelijk investeren in brede trends', aldus Honig, die onder deze koers vooralsnog 'niet ontevreden' vaart op een negatief maandrendement van min 1,7%.

    Vasthouden aan een uitgebalanceerde strategie en niet plots ingrijpende wijzigingen doorvoeren kan een hedgefonds juist nu baten, vertelt Willem Johannesma, partner bij vermogensbeheerder OAKK Capital Partners. 'Het is in deze tijden zaak om in brede portefeuilles vast te houden aan een “multistrategie”, waarbij meer naar risicoreductie wordt gekeken dan naar rendement. De huidige marktfluctuaties zijn te groot voor een big short.'

    Gok tegen ASML

    De term big short verwijst naar de gok van de Amerikaanse hedgefondsmanager Michael Burry. In 2007 speculeerde hij op de ineenstorting van de huizenmarkt in zijn land, nadat hij had ingezien dat bepaalde complexe hypotheekproducten waardeloos waren geworden. Door als een van de eersten de kredietcrisis te herkennen, verdiende Burry's hedgefonds vele miljoenen.

    De vraag is of de coronacrash eenzelfde sprookje voortbrengt. Ray Dalio, oprichter van beleggingsmaatschappij Bridgewater Associates, lijkt het na te streven. Hij nam vorige week een short-gok van $14 mrd tegen Europese bedrijven, waarvan vijf Nederlandse. Tegen chipmachinemaker ASML, dat een kwart aan waarde zag verdampen, bedraagt de inzet $715 mln.

    Anders dan Michael Burry handelt Dalio in reactie op een crisis: omdat hij naliet tijdig risicovolle posities af te bouwen verloor zijn grootste hedgefonds Pure Alpha deze maand maar liefst 20%.

    'Brede short slaat nergens op'

    Verwacht geen soortgelijke belegging van Nederlandse hedgefondsen. Thijs Hovers, partner van het deels vanuit Amerika opererende Lucerne met ruim $900 mln in beheer, moet zelfs lachen. 'Het slaat nergens op om een breed scala aandelen te shorten. Ik denk dat Dalio niet kijkt naar de onderliggende bedrijven, maar naar de meest liquide fondsen.'

    Lucerne verandert de beleggingsstrategie, gekenmerkt door langetermijnposities in stijgende aandelen, 'juist nu' niet. 'Er komen nu kansen om in te stappen bij ondergewaardeerde bedrijven, waarvan de cashflow niet wordt geraakt, zoals telefonie- en kabelbedrijven.'

    'Scherprechter voor industrie'

    Toch kan de coronacrisis voor spannende tijden zorgen in de hedgefondsmarkt. De sector presteerde de laatste jaren niet slecht, maar rendementen bleven achter ten opzichte van opgaande brede markten. Enkele fondsen leden verlies en zagen, mede als gevolg van relatief dure beheerkosten, beleggerskapitaal wegvloeien.

    'Deze situatie kan een scherprechter zijn voor de industrie', zegt Willem Johannesma van OAKK. 'Fondsen met een te grote schuldhefboom en minder strak risicobeheer, kunnen het lastig krijgen.'

    'Geen cowboys'

    Interessant om te volgen zijn fondsen die dit jaar forse verliezen turven, zoals het met een hefboom werkende VOC Fonds, en het Commodity Discovery Fund (CDF). Huidige marktomstandigheden zouden deze partijen reden kunnen geven het roer om te gooien.

    Maar zelfs een huidig maandrendement van ruim 20% bij CDF noopt directeur Willem Middelkoop niet tot een abrupte koerswijziging. De bekende goudbelegger zegt enkel wat extra geld opzij te hebben gezet, en belegd in 'defensieve' sectoren. 'Speculeren op een verdere daling zit niet in ons DNA, en ik denk in Nederland niet. Onze hedgefondswereld is klein en conservatief, er zijn geen gokkende cowboys.'

    Meerdere hedgefondsmanagers zeggen een toename te zien in het aantal participanten in hun fondsen. Die trend ziet ook Willem Johannesma, van Oakk Capital Partners. 'Twee weken geleden was zelfs sprake van de grootste inflow sinds januari 2019. Hedgefondsen waren tot voor kort geen goed alternatief voor de langdurig stijgende beurskoersen, maar nu breekt een periode aan waarbij de belegger risico weer meer gaat spreiden in verschillende categorieën.' Een van de hedgefondsen die gewag maakt van 'veel nieuw geld' is het Antaurus Europe Fund, van directeur Etienne Platte. Mede daarom maakt hij zich niet druk over zijn voorlopige fondsrendement, dat rond de min 9% schommelt. En ook Willem Middelkoop van het Commodity Discovery Fund bemerkt dat 'wakker geschrokken' beleggers zich tot hem wenden. 'Ook blijven mensen die eerder wilden uitstappen zitten, en bestaande klanten storten geld bij.'

7.502 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 376 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links