Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OpGen OTC:OPGN.Q, US68373L4068

  • 0,616 18 apr 2024 22:00
  • +0,016 (+2,70%) Dagrange 0,565 - 0,616
  • 205.528 Gem. (3M) 1,7M

Curetis-OpGen - 2020: wordt het nog wat..?

2.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 20 maart 2020 17:58
    quote:

    Waaghals schreef op 20 maart 2020 13:11:

    [...]Ik zal het je uitleggen;
    En forum is gemaakt om allen die geintresseerd zijn in dit aandeel en die met z'n allen willen volgen / elkaar helpen / uitleggen / informeren over alles wat met dit aadeel te maken heeft in samengaan met andere beleggers.
    En dat met opbouwende kritiek en goede info ( waar een ander ook wat aanheeft).
    Hoewel er van alles op het handelen en posten van DZR is aan te merken, ga je hier zelf ook de fout in.

    Op een forum kun je info, meningen, berekeningen enz. enz. delen, maar baseer NOOIT je beleggingsbeslissingen op de info die een forum biedt.

    Waar jij er blijkbaar van uit gaat dat alles klopt wat er op een forum wordt geschreven, zit er een flink aantal aliassen hier en elders enkel om stemming te maken, verwarring te zaaien en/of juist verkeerde info te verspreiden. Voor eigen gewin en mogelijk zelfs bedrijfsmatig gestuurd (je mag blijkbaar geen namen noemen).
    Waar jij DZR oproept zijn eigen posts eens na te lezen, zou je dat ook eens moeten doen bij posts van 'leden' die de impact van het coronanieuws schromelijk overdreven en op die manier mensen die wel hun beslissingen op foruminfo baseren heb beïnvloed. Gevolg laat zich 3 dagen na datum gelden : een koers die 60 cent hoger staat dan vorige week vrijdag, maar altijd nog meer dan 2 euro lager dan de toppen van dinsdag.
    Terwijl er door de originele bron (curetis zelf) geen onderbouwing met financiele verwachtingen is gegeven, wat op z'n minst onvolledig te noemen is.

    Eén van de bekende technieken om verwarring te zaaien is zoveel mogelijk zinloze posts plaatsen ('alweer een freeze', 'gaat openen op 1,21', 'nu al 1,30' enz.), zodat waardevolle info naar de achtergrond verdwijnt. Zo wordt het een stuk lastiger om naar berekeningen en redeneringen te verwijzen die in posts in het verleden zijn gemaakt op basis van betrouwbare cijfers en informatie. Je gaat, zoals Trader al aangaf, niet 1540 posts teruglezen om de info te vinden die je zoekt, maar voor de oude forumvullers (hier max een stuk of 15) is het frustrerend om te blijven plaatsen wat voor hun al bekend is.

    Moraal van het verhaal : wil je beleggen, dan kan een forum best een goed hulpmiddel zijn, maar vertrouw niet alles wat daar staat en doe vooral zelf je reken- en denkwerk om beslissingen op te baseren.
  2. forum rang 4 Pitmans 20 maart 2020 18:30
    quote:

    TraderT123 schreef op 20 maart 2020 17:25:

    [...]
    Gaan we nu koersen waarderen op winsten en verliezen en fundamentele analyses? Het gaat om vraag en aanbod en dat is waar de marketcap / uitgegeven aandelen = koers om draait. Hoe zou je bovenstaande verhaal passen bij bijvoorbeeld Uber? Koers staat (+!) 21 dollar terwijl ze de grootste verliezen ooit draaien.
    Uber heeft een dusdanige strategie dat weliswaar kosten voor de baten uitgaan, maar omdat ze met gemak de grootste zijn en blijven, gaan daar de baten zeker wel komen en is de verwachtingswaarde die in de koers zit dus wel gegrond. Vergelijk maar eens met Amazon, dat in z'n eerste jaren megaverliezen rapporteerde.

    Curetis moet het hebben van een testapparaat dat in z'n pilotfase absoluut niet is aangeslagen en sleept er al langer allerlei nauwelijks ter zake doende en te kwantificeren zaken bij om zich toch nog maar positief te kunnen profileren.

    Joepie, we hebben FDA goedkeuring voor het testen van 1 soort longontsteking op ons apparaat, snel een PB de wereld in ! Onze partner heeft een van de vele coronatests en wij gaan daar een beetje op verdienen als die naar Europa komt, zeker een PB waard, zeker omdat die test op ons apparaat kan worden uitgevoerd ! We verplaatsen onze notering naar de US toe, het land van onbegrensde mogelijkheden, snel een PB eruit, want onze fusiepartner daar heeft inderdaad onbegrensde mogelijkheden om nieuwe aandelen te plaatsen.

    Inmiddels zijn vrijwel alle grootaandeelhouders van het eerste uur teleurgesteld afgehaakt (IPO in 2015 op €10), die weten wel hoe laat het is.

    Je hebt gelijk, fundamentals zeggen zeker niet alles, maar als de verwachtingen gevormd worden door mislukking en klein bier, dan wordt het risico dat het uiteindelijk niks wordt toch echt te groot.
  3. forum rang 4 Pitmans 20 maart 2020 18:50
    quote:

    TraderT123 schreef op 20 maart 2020 17:36:

    [...]
    Is het zo dat er bij een aandelenruil de aandelen nog een keer opnieuw uitgegeven moeten worden? Ik dacht dat juist het idee van een aandelenruil was dat dat juist niet gebeurt. Maar kan er ook naast zitten hoor. Fusies en overnames niet helemaal mijn ding. Maar uit de redenatie is het wel raar dat Curetis 100% aandelen inruilt tegen X aantal aandelen in nieuwe fusiebedrijf Opgen en dat vervolgens deze aandelen nog een keer uitgegeven moeten worden. Wie gaat hiervoor betalen? Niemand toch, want dat is al gedaan, namelijk de prijs was 100% aandelen Curetis (en alle activa en passiva, naam etc). Vervolgens heeft OpGen na de overeenkomst nieuwe aandelen uitgegeven om haar nieuwe aandeelhouders deze overname te laten bekostigen en dan vervolgens nog een keer 2,66 miljoen aandelen uitgeven omdat?
    Het vetgedrukte is nog niet gebeurd, dat dacht ik eerst ook. Ze hebben na het filen van de fusieovereenkomst weliswaar een emissie gedaan (en onlangs nog een nabrander daarvan), maar die was niet om die ruilaandelen beschikbaar te maken, maar vooral om de lopende kosten van zowel opgen als curetis te kunnen financieren.
    Als de fusie doorgaat, komen er nog eens 2.66 miljoen stukken opgen bij.
  4. W@ston 23 maart 2020 07:12
    Analyse
    Biotechbedrijf met tests voor Covid-19 is in trek
    Deze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Curetis

    Guus Ritzen
    23 maart 2020

    Als een zeehond die plotseling boven een onstuimige zee uitspringt, zo schoot het aandeel Curetis vorige week aan het Damrak omhoog. Zo’n beetje alle aandelen links en rechts van het minibiotechbedrijf daalden, stegen en daalden weer te midden van de onrust over de gevolgen van de corona-uitbraak. Maar Curetis had goed nieuws: het gaat voor de Europese markt tests aanbieden waarmee dokters in een paar uur tijd tientallen gevallen van Covid-19 kunnen vaststellen. De koers van de smallcapper ging de lucht in.

    Curetis (2,3 miljoen euro omzet, rond de honderd werknemers) distribueert die tests onder licentie van een Chinese branchegenoot, BGI. Dat bedrijf ontwikkelde ze al in januari, kreeg versnelde goedkeuring van de Chinese toezichthouders om de tests daar te verkopen en heeft nu ook het fiat van de Europese autoriteiten.

    Dit komt op een goed moment voor Curetis. De Duitse onderneming kwakkelt al jaren. Haar vlaggeschip – een witte machine waarmee ziekenhuizen rap kunnen vaststellen aan wat voor infectieziekte een patiënt lijdt – krijgt ze maar niet verkocht in de Verenigde Staten en Europa. De koers verschrompelde sinds de beursgang vijf jaar geleden van 10 euro per aandeel naar 41 cent begin deze maand.

    En toen was daar ineens het nieuws over de coronatests. In een dag vermenigvuldigde de prijs van een stukje Curetis zich met een factor vier, terwijl bijna alle andere koersen daalden. „Complete gekte”, zegt Nico Inberg van beleggerssite Iex.nl. „In deze tijden is iedereen op zoek naar de winnaar, dus vliegen beleggers er bij elk positief nieuwtje bovenop. Maar niemand weet hoeveel Curetis van die tests gaat verkopen, wat het gaat opleveren, en of ze überhaupt goed werken.”

    Ook Marcel Wijma, oprichter van het Van Leeuwenhoeck Institute, dat biotechbedrijven analyseert, sloeg de koerssprong van Curetis deze week met stijgende verbazing gade. „Curetis is niet de enige die dit soort tests maakt. Er zijn er al meer voorhanden. Daar komt bij dat de gezondheidszorg conservatief is. Ineens overgaan op een andere testmethode gebeurt niet snel.”

    Hoewel de nieuwe testmethode van Curetis op de lange termijn gunstig voor het bedrijf kan uitpakken (er zijn nu eenmaal veel tests nodig) is op de korte termijn veel onduidelijk. Wijma wijst op Curetis’ koers: een flink deel van de initiële winst is inmiddels alweer verdwenen.

    Het is illustratief voor de coronakoorts die op de markten heerst, zegt Wijma. Bij beursgenoteerde biotechbedrijfjes die een mogelijk vaccin in huis hebben, is de gekte nog erger. Want er zijn al veel tests, maar er is nog geen enkel vaccin.

    Dus schoot de Nasdaq-koers van het Duitse BioNTech vorige week omhoog toen het meldde aan een mogelijk vaccin te werken. Bij branche- en beursgenoten Moderna en Novavax gebeurde hetzelfde. Het bekendste voorbeeld is de Amerikaanse farmareus Gilead. Zijn virusremmer, het experimentele remdesivir, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als belofte gezien. Investeerders stappen al een maand massaal in op die belofte, waardoor het aandeel nu 35 procent hoger koerst.

    Wat moet je nu als belegger te midden van deze coronahysterie? Inberg snapt de aantrekkingskracht wel. „Het bedrijf dat als eerste een vaccin heeft, gaat miljarden verdienen.” Daar komt bij dat het niet altijd weggegooid geld is. Het geïnvesteerde geld kunnen biotechbedrijfjes gebruiken voor onderzoek. „Op die manier zijn al veel nieuwe medicijnen ontwikkeld.”

    Maar toch. „Biotech blijft lastig”, zegt Inberg. „Het duurt lang voordat een medicijn goedgekeurd wordt, en dan kan het in de allerlaatste fase alsnog misgaan. Ik zou er nu zeker van afblijven. We leven gewoon even in een compleet onzekere wereld.”

    Guus Ritzen
    NRC Lunchkoers
  5. TraderT123 23 maart 2020 09:48
    Het landelijk antwoord op de roep om meer corona-testen is dat er onvoldoende capaciteit is. Dat gaat er bij Alex Friedrich, arts en microbioloog van het UMCG in Groningen, niet in. Zegt hij in een interview met De Groene Amsterdammer. ,,Wij hebben ons losgekoppeld van het landelijke beleid en doen het gewoon bij zorgverleners: testen, testen, testen.”

    Waarom?
    Groningen doet het dus anders. Maar waarom? Friedrich is het oneens met een stellig punt dat de basis vormt van het Nederlandse RIVM-beleid, namelijk dat je pas vanaf het moment dat je symptomen hebt besmettelijk bent en thuis moet blijven – en dat als gevolg daarvan alleen contacten worden opgespoord die contact hebben gehad met de positief geteste persoon nádat deze ziek werd.

    Friedrich: ,,Dat is gewoon niet waar, net zoals dat het niet waar is dat kinderen het virus niet kunnen overdragen. In de noordelijke provincies hebben we daarom van begin af aan gezegd: we rekenen twee dagen terug vanaf die eerste ziektedag en sporen ook die contacten op. Ten tweede, kinderen zijn besmettelijk ook al worden ze zelf niet ziek.”
  6. TraderT123 23 maart 2020 10:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 maart 2020 10:24:

    Nogmaals: coronatesten zijn totaal niet van belang voor de echte koerswaarde van Curetis; het heeft dus geen enkele zin om hierover te berichten.

    Het enige wat van belang is is de koers van OpGen.
    En een beetje vooruit kijken. Stel dat de vraag naar testen enorm gaat groeien de komende weken/maanden, dan is het toch niet gek om te verwachten dat OpGen enorm gaat profiteren van deze vraag. En dat zou in de volgende kwartaalcijfers al te zien kunnen zijn. Dan is het toch niet gek dat mensen investeren in dit soort bedrijven?
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2020 10:43
    quote:

    TraderT123 schreef op 23 maart 2020 10:29:

    [...]
    En een beetje vooruit kijken. Stel dat de vraag naar testen enorm gaat groeien de komende weken/maanden, dan is het toch niet gek om te verwachten dat OpGen enorm gaat profiteren van deze vraag. En dat zou in de volgende kwartaalcijfers al te zien kunnen zijn. Dan is het toch niet gek dat mensen investeren in dit soort bedrijven?
    Nee, Slimpie, je moet beter lezen en je hersens gebruiken.

    Curetis heeft zonder meer de domste aandeelhouders die er op deze wereld rondlopen.
2.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links