Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sligro Food Group AEX:SLIGR.NL, NL0000817179

  • 14,140 23 apr 2024 09:33
  • +0,060 (+0,43%) Dagrange 14,100 - 14,200
  • 1.840 Gem. (3M) 28K

Sligro 2020

535 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2020 12:09
    Da's natuurlijk nietwaar wat je hier simpel ff 'wegpent'...Sligro heeft natuurlijk een goudwapen in handen met de distributie van de H-fusten+ natte pakket richting de HB relaties. Persoonlijk ben ik er zeker van dat de insteek hiervan meer dan prima is echter draait het om de commerciële invulling hiervan. Teveel opportunisten in het HB kamp...'dat varkentje wassen we wel ff' komen bedrogen uit. Dat laatste heeft voornamelijk te maken met het beperkte Fte/kennisniveau van de overgenomen Heineken medewerkers door Sligro. Het benodigde kennisniveau is namelijk onder het dak van Heineken Brouwerijen gebleven! Vraag maar aan Bert in zijn hoedanigheid als ervaringsdeskundige..'oudjes en ervaring' zijn er veelal uitgesloopt ...je weet wel te duur, teveel positief kritische attitude. Tsja...en wat overblijft heeft geen rugzak! Ondanks dat blijft het business-model ijzersterk...nu de daadkracht en invulling!
  2. [verwijderd] 21 maart 2020 09:18
    Het goudwapen resulteert momenteel in een daling van het natte pakket met 1/3e van de omzet en de bodem is helaas nog niet in zicht.

    Verder steekt Sligro het geheel in als een samenwerking met Heineken, terwijl Heineken Sligro momenteel puur als een distributeur beschouwt.

    Alle recent geopende nieuwe bezorgcentra's van Sligro zouden ook toegang moeten bieden aan de mannen van Heineken. Welke ontwikkeling zie je momenteel echter? De salesteams van Heineken huren eigen panden in de centra's van steden of bouwen hun brouwerijen om, zodat er extra werkplekken vrijkomen.

    Feitelijk haalt Heineken de sales force weg uit verouderde distributiepanden en krijgt het team een upgrade naar A-locaties, zoals in het centrum van Drachten of belevingscentra's in lokale brouwerijen.

    Enerzijds een win voor Heineken, omdat het team zich letterlijk in het veld en dicht bij de klant bevindt. Anderszijds een pluspunt, omdat klanten vaker bij brouwerijen worden uitgenodigd om in de merken van Heineken te worden ondergedompeld.

    Het businessmodel oogt op papier ijzersterk, maar wordt vooralsnog eenzijdig door Sligro volledig omarmt. Zij maken immers alle kosten en ze behalen vooralsnog weinig voordeel.

    Pas als Heineken Sligro als waardig partner beschouwt gaat het businessmodel als een rakket de lucht in.

    Daarbij is de vraag: wacht Heineken op het moment dat Sligro alle zaken in orde heeft om gezamenlijk de markt om te bouwen (dat zal waarschijnlijk pas per januari 2023 zijn, nadat alle ICT van een volledige upgrade is voorzien) of is Heineken sluw geweest om een stevige kostenreductie te realiseren door een 'strategisch' partner te vinden en blijft Heineken vooral de markt aan het bewerken (ze hebben immers ook Hanos, Makro, kleine handeleren etc. nodig om hun volume niet te verliezen)?

    Hoe kijk jij hier tegenaan, Kuijfje?
  3. [verwijderd] 21 maart 2020 09:27
    quote:

    Kaspersky schreef op 21 maart 2020 09:20:

    Al een tijdje Sligro niet gevolgd.. iemand voor mij de update over de rechtzaak tegen Sligro? (Het liefst met bron)
    En hebben ze de impact al berekend?
    Jumbo/Coop eist een schadevergoeding van 83 miljoen euro.

    Tijdens de verkoop van Emté is contractueel is echter een maximaal opeisbare schadevergoeding van 22 miljoen euro afgesproken tussen beide partijen.

    Getuigen dienen te worden verhoord. Zaak dient in Q3-2020.

    Dat is de voorlopige status.

    Meer duiding via www.distrifood.nl/formules/nieuws/202...

  4. [verwijderd] 21 maart 2020 20:54
    Mijn mening algemeen:

    Het risico van zowel minder verkopen door corona en de rechtszaak met een bedrag dat in de worst case nog een behoorlijke druk zal zetten.
    De koers is relatief beter blijven liggen dan ik zelf zou verwachten; mocht de prijs onder het risico komen dat ik zelf zie dan zal ik mogelijk een positie gaan innemen.

    Het lijkt mij een leuke toevoeging aan de portefeuille die ik nu aan het opbouwen ben; AH of Sligro zou ik toe willen voegen -> alles hangt af van de prijs vs risico.
  5. Plutonu 23 maart 2020 18:21
    quote:

    Kaspersky schreef op 23 maart 2020 12:41:

    Mijn gok is dat de rechtszaak een tijd gaat duren en in de tussentijd kan sligro een buffer op gaan bouwen. Momenteel wel een ongekend lastige situatie.
    Qua kansverhouding zou ik mij echt niet druk maken. In het verleden is er zelden een rechter doe heeft toegekend dat een gebruikte verdeelsleutel onjuist is geweest. Verdeelsleutel voor kosten blijft een subjectief karakter houden.

    Ik denk hooguit dat Sligro tot een schikking komt ergens met een compensatie. Maar zelfs hier denk ik niet dat het op uit gaat komen. Het heeft helaas wel impact op de huidige koers.
  6. [verwijderd] 24 maart 2020 10:04
    @Plutnou: voor mij gelukkig -> de extreem lage koers is ook gezien het huidige risico relatief laag. Ze blijven in de portefeuille -> ze gaan op 3 a 4 keer de huidige prijs verkocht worden (8 tot 10 jaar)

    Ik hou wel rekening met een schikking mogelijk iets boven het bedrag uit de clausule. Het zou wel fijn zijn als ze wat buffers kunnen opbouwen.

    Nu met veel gesloten restaurants is het lastig.
  7. forum rang 6 effegenoeg 24 maart 2020 19:53
    quote:

    Kaspersky schreef op 24 maart 2020 16:33:

    De meeste stappen nu uit Sligro omdat het niet hersteld op dit moment terwijl de beurs redelijk hard aan het herstellen is.

    En er zit extra risico in Sligro.
    + ascx (small cap)
    Al een paar keer een ordertje geplaatst op 12,66€
    Voorlopig zie ik geen reden om me te haasten om een positie op te bouwen.
    Zeker tot 6 April.
    Wil er wel weer wat hebben rond of onder de genoemde prijs.
    Morgen nieuwe ronde met nieuwe kansen.
  8. [verwijderd] 24 maart 2020 19:56
    quote:

    effegenoeg schreef op 24 maart 2020 19:53:

    [...]

    Al een paar keer een ordertje geplaatst op 12,66€
    Voorlopig zie ik geen reden om me te haasten om een positie op te bouwen.
    Zeker tot 6 April.
    Wil er wel weer wat hebben rond of onder de genoemde prijs.
    Morgen nieuwe ronde met nieuwe kansen.
    Kansen komen er genoeg -> de meeste beleggers willen niet in Sligro blijven zitten ondanks dat de koers behoorlijk is gedaald -> dat kun je zien aan het feit dat de koers redelijk stabiel is blijven liggen terwijl alle andere aandelen behoorlijk in de plus zitten.

    Sligro is mijn gok dat ze ondanks de moeilijkheden nu toch overeind zullen blijven staan en dat de rechtszaak niet de volledige liquide middelen in beslag gaat nemen.

    Let op: er is dus wel het nodige risico.

    Dat gezegd: als je een lange adem hebt is dit een aandeel om het in uit te zitten.
    Als de gok goed gaat -> +400% mogelijk (6 - 8 jaar)
  9. Jean 26 maart 2020 11:02
    quote:

    Kaspersky schreef op 26 maart 2020 10:58:

    Sligro top performer and undervalued stock of the day ! :o)
    Veel zal afhangen van maatregelen na 6 april. Als de horeca dicht moet blijven tot 1 juni, waar het wel op lijkt, dan mist Sligro heel veel omzet. En hoe zal het hun toeleveranciers vergaan?
535 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links