Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,500 23 apr 2024 17:36
  • +0,080 (+0,55%) Dagrange 14,320 - 14,580
  • 137.717 Gem. (3M) 91,4K

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. thesheepofwallstreet 20 maart 2020 23:45
    quote:

    florida7 schreef op 20 maart 2020 22:03:

    Komende weken verder wegzakken richting de €4 lijkt het meest waarschijnlijk. Ik zie
    vooralsnog geen reden die de trend doen keren.

    Daar heb je gelijk in. Na de 4 euro zie ik de koers de trend nog steeds vervolgen, zeer waarschijnlijk richting de 0 euro.

    Heb zelf geen positie, maar wel sterkte iedereen.
  2. forum rang 4 hjs64 20 maart 2020 23:55
    quote:

    NewPos schreef op 20 maart 2020 20:42:

    [...]

    Die hebben dus gecommuniceerd!
    En Stormy cs hebben niets van zich laten horen!
    In deze tijden hebben we leiders nodig!
    En geen koekenbakkende pannenkoeken dus!!
    Ik vind het eerlijk gezegd best wel lef van DE (hebben een trackrecord van nog nooit het dividend te hebben verlaagd). Zeggen nu gewoon ronduit sorry jongens maar dat gedoe rond corona kunnen we ook niet inschattten, dus even voorzichtig zijn. Na een eerste negatieve reactie op de beurs is DE direct weer herstelt. Beleggers zijn niet achterlijk, begrijpen het wel.
  3. forum rang 5 NLvalue 21 maart 2020 08:49
    quote:

    Marcel H. schreef op 20 maart 2020 23:50:

    Mijn short-positie heb ik vrijwel zeker te snel gesloten. Er is nog voldoende ruimte richting 0. Zo drastisch zal het niet (ver)lopen.
    Hey Marcel, ideetje - stel nou de koers op 4 staat .. kun je van shortwinsten dan niet even een 1% belang kopen en aanmelden bij TTW?

  4. 8ball 23 maart 2020 10:56
    WH moet voor AvA besluiten tot nader order af te zien van dividend en niet strikt noodzakelijke opex en capex uitgaven, daarmee houden ze dit jaar min. 60 mio. cash binnen, als de corona rook volgend jaar is opgetrokken kunnen ze alsnog besluiten wat te doen, verkoop van assets is de komende 12 maanden toch uitgesloten. return of investment is nu belangrijker dan return on investment
  5. forum rang 5 The Third Way... 23 maart 2020 11:43
    Alle discussies bij URW, Vastned en WH over ruimte onder kredietfaciliteiten zijn interessant, maar doen er niets toe indien de crisis wat langer duurt.

    Dit soort bedrijven heeft simpelweg niet de verdiencapaciteit om schulden terug te betalen. Enige uitweg is verkopen van een deel van het bezit, maar dat zal een pad zijn waarop het te druk wordt. Hopelijk kunnen claim emissies wel soelaas bieden, maar dan zal er heel veel bloed door de winkelstraat vloeien.

    Juist Storm met zijn LifeCentral moet een front met de winkeliers vormen en samen naar de overheid trekken voor compensatie. De locale gemeenschap heeft hier ook een groot belang in...
  6. forum rang 5 NLvalue 23 maart 2020 12:07
    www.nrc.nl/nieuws/2020/03/23/de-huur-...

    wat een kippenhok.. mooie test voor het poldermodel en hard iedereen in t "stakeholdermodel" gelooft.

    Onder de top 10 retailers van WHA is de meerderheid retailer - daar spuit de cashflow uit alle gaten op dit moment.

    Even in context - Ahold doet $16mrd per normaal kwartaal - met een 45d betalingstermijn. Doe je 65% meer omzet (die direct betaald wordt), creeer je elke maand dat dit duurt een float van $5mrd cashflow. In praktijk zal dit nog hoger liggen (want ja, ze maken exorbitante marges nu we allemaal lopen te hamsteren zonder dat er bonuskorting opzit, 35% stickers geplakt hoeven te worden etc..)

    Retailers klagen graag (ook bij Ahold, Action.. ) maar t gaat daar niet slecht. Zijn zij van de "stakeholder benadering" .. gaan ze die cashflow inzetten om hun leveranciers eens versneld uit te betalen...

    Krijgt WHA (en vele anderen, incl zzp'rs die wachten op hun blog fee ) zelfs een *FU* van de supermarkten te horen in deze tijd- dan lijkt t me dat WHA zijn stakeholder model uit het raam kan gooien en volledig op aandeelhouderswaarde moet gaan sturen..

  7. [verwijderd] 23 maart 2020 12:17
    quote:

    The Third Way... schreef op 23 maart 2020 11:43:

    Alle discussies bij URW, Vastned en WH over ruimte onder kredietfaciliteiten zijn interessant, maar doen er niets toe indien de crisis wat langer duurt.

    Dit soort bedrijven heeft simpelweg niet de verdiencapaciteit om schulden terug te betalen. Enige uitweg is verkopen van een deel van het bezit, maar dat zal een pad zijn waarop het te druk wordt. Hopelijk kunnen claim emissies wel soelaas bieden, maar dan zal er heel veel bloed door de winkelstraat vloeien.

    Juist Storm met zijn LifeCentral moet een front met de winkeliers vormen en samen naar de overheid trekken voor compensatie. De locale gemeenschap heeft hier ook een groot belang in...

    Het laatste wat je moet doen is nu je aandlenkapitaal vergroten. Dus claims e.d. niet doen! Als je dat doet wordt het een bloedbad voor de bestaande aandeelhouders want die krijgen een pennystock.
    Volgens mij wordt WHA niet vertegenwoordigd door de IVBN. Dat weet ik niet zeker trouwens!? IVBN is voor grote particuliere beleggers dacht ik.
    Al dat generieke en algemene gelul inzake compensatie huurder door corona is trouwens onzin. Hier ben ik nu wel klaar mee want ik hoor zit iedere dag op TV. Allemaal politiek gelul en verkiezingsretoriek en na de verkiezingen zijn ze het allemaal weer vergeten . Logisch de rekening moet betaald worden. Geld komt niet uit de lucht vallen. Behalve bij de centrale bank dan.
    Er moet per geval maatweek komen. De huurder moet gewoon huur betalen en niet bij de verhuurder gaan lopen zeuren. De verhuurder moet hier niet en nooit in meegaan en de incassodiscipline blijven hanteren. Als de huurder niet kan of wil betalen dan eruit!
    De huurder moet voor compensatie bij de overheid of bank zijn. Niet bij verhuurder. De verhuurder kan de rentebetaling bij zijn financier ook niet opschorten. Banken gaan echt niet 2 of meedere keren in dezelfde keten funden.
  8. [verwijderd] 23 maart 2020 12:53
    Alweer een tijd geleden dat ik op dit forum was.
    Geen tijd gehad en ook geen posts gelezen als gevolg van optiehandel en wat zaken die ik privé moest regelen.
    Mijn positie in WHV met straddles en wat achtergebleven Calls gesloten op een koers van € 12.
    Deze optiestrategie in mei 2019 opgezet omdat ik veel beweging in het aandeel verwachtte.
    Heb mijn positie ook diverse malen gemeld op het forum en mij altijd verbaasd dat mijn idee geen navolging kreeg.
    De beweging is uiteindelijk veel groter geworden dan ik verwachtte, helaas als gevolg van een virus dat de hele wereld overgaat.
    Ik zal ook voorlopig niet meer instappen want een koers van € 7 is te laag om weer een straddle constructie op te zetten vanwege hogere transactiekosten op opties (moet meer contracten kopen).
    Ik wens iedereen veel sterkte toe met het koersverlies en hoop voor jullie dat er gauw weer een ommekeer komt.

  9. [verwijderd] 23 maart 2020 13:17
    quote:

    real123 schreef op 7 februari 2020 17:01:

    Het verbaast me dat wereldhaven nu pas gaat inziet dat ze dividend moeten gaan verlagen. Ik denk persoonlijk wel dat het een noodzakelijke zet is om in te gaan krimpen vastgoed te verkopen en zich gewoon beter op het Benelux gaan specialiseren. het zou echter een zware koers daling zorgen en het bedrijf zal minder winst maken voor de komende paar jaar, maar op ze minst kan er dan wel groei worden gerealiseerd worden. op dit moment kan het bedrijf niet mee concurreren met de rest van de markt doet het overduidelijk minder goed. Tenzij ze het dividend helemaal afschaffen voor een jaar of 2 om alles op goed te kunnen doen en goed te investeren in wat ze hebben kunnen ze niet meedoen met de op dit moment bestaande markt. De koers van het bedrijf zou uiteraard niet hoger dan 10 euro komen te staan maar op ze minst kunnen ze dan structureel groeien en de trend naar beneden omdraaie en dichter bij de echte waarde van het bedrijf komen. De langer ze het feit uitstellen dat ze krimpen zal de koers alleen maar verder dalen. ik denk niet dat ze het dit jaar nog gaan doen maar dividend verlaging op dividend verlaging zal ze langzamere hand naar toe brengen. Dividend is de winst uitkering van een bedrijf als jij het vastgoed van het bedrijf verkoopt om je dividend vast te kunnen houden zal het lastiger en lastiger worden om ooit nog als bedrijf postieve bellegers aan trekken.
    de 20 miljoen die ze ook willen gebruiken om eigen aandelen te kopen klinkt als een raam concept als je nog op elk winkelcentrum dat je hebt nog kan investeren en verbeteren.
    hadden jullie nou maar geluistert
  10. Wim69 23 maart 2020 13:25
    quote:

    thesheepofwallstreet schreef op 20 maart 2020 23:45:

    [...]

    Daar heb je gelijk in. Na de 4 euro zie ik de koers de trend nog steeds vervolgen, zeer waarschijnlijk richting de 0 euro.

    Heb zelf geen positie, maar wel sterkte iedereen.
    Net zoals de rente zie ik de koers nog onder nul duiken...

    Het is de Corona crisis die WHA de nek omdoet.
  11. [verwijderd] 23 maart 2020 13:33
    quote:

    Vanja schreef op 23 maart 2020 12:59:

    Randstad ziet af van dividend werldlhave zal snel volgen al is het maar om het mayschapelijk belang
    Randstad is toch helemaal geen benchmark hier? Een HR bedrijf is toch een andere business dan een OG bedrijf!?
    In principe hoeft WHA geen euro omzetverlies te lijden terwijl Randstsd vanaf dag 1 aan de beurt is.
    De koekenbakkende pannenkoeken bij WHA moet kijken naar URW die het dividend gewoon handhaaft. Het dividend ultimo april is trouwens nog gebaseerd op het resultaat 2019 en moeten ze dus gewoon in de knip hebben. Als dat er niet is dan hebben ze bij de pot gezeten en dat is diefstal.
    Bij dividend 2020 hebben we al 76 cent ingeleverd t.o.v. 2019. Dat is al 30 miljoen.
    Dit geld is ook nog grotendeels ivm reservering megalomanie van Stormpje die nu wel in de prullenbak kan. Dus vanaf nu shareholders first.. shareholders first en ......Stormy bedankt voor je scherpe analyse en visie??
    We hebben in deze tije opportunistische doeners nog en geen filosofische denkers. Vastgoedmannen en geen bankmannen. Actiemensen en geen procesmensen. Handen aan de ploeg en geen Storm. Zelfs Harry Mens snapte dat gisteren..
  12. [verwijderd] 23 maart 2020 13:40
    quote:

    real123 schreef op 23 maart 2020 13:17:

    [...]

    hadden jullie nou maar geluistert
    Slechts 2 problemen bij WHA:
    Slecht management en slecht sentiment. Beide zijn (hopelijk) binnenkort voorbij.
    Veel slechter kan het niet worden. Voor bijna alle aandeelhouders geldt dat ze niet meer zoveel kunnen verliezen dan ze al verloren hebben.

  13. forum rang 5 NLvalue 23 maart 2020 13:58
    quote:

    crux schreef op 23 maart 2020 12:53:

    Alweer een tijd geleden dat ik op dit forum was.
    Geen tijd gehad en ook geen posts gelezen als gevolg van optiehandel en wat zaken die ik privé moest regelen.
    Mijn positie in WHV met straddles en wat achtergebleven Calls gesloten op een koers van € 12.
    Deze optiestrategie in mei 2019 opgezet omdat ik veel beweging in het aandeel verwachtte.
    Heb mijn positie ook diverse malen gemeld op het forum en mij altijd verbaasd dat mijn idee geen navolging kreeg.
    De beweging is uiteindelijk veel groter geworden dan ik verwachtte, helaas als gevolg van een virus dat de hele wereld overgaat.
    Ik zal ook voorlopig niet meer instappen want een koers van € 7 is te laag om weer een straddle constructie op te zetten vanwege hogere transactiekosten op opties (moet meer contracten kopen).
    Ik wens iedereen veel sterkte toe met het koersverlies en hoop voor jullie dat er gauw weer een ommekeer komt.

    Bedankt voor t delen Cruz - lukt t uberhaupt nog ergens om deltaneutrale posities te houden? MM laat vrij grote gaten vallen overal
  14. [verwijderd] 23 maart 2020 15:53
    quote:

    NLvalue schreef op 23 maart 2020 13:58:

    [...]

    Bedankt voor t delen Cruz - lukt t uberhaupt nog ergens om deltaneutrale posities te houden? MM laat vrij grote gaten vallen overal
    Ja, klopt.
    Vorige week maandag waren ze een tijdlang helemaal niet in staat om bied- en laatkoersen af te geven.
    En als ze het al deden met een spread waar je hele volksstammen door kon loodsen.

    Had van 5 AEX-fondsen langlopende strangles (voor de daling delta-neutraal), waar het meeste van mijn geld inzat.
    Een week geleden alles verkocht.
    Met deze hoge Implied Volatility (hoogste sinds 1987) kun je ook beter geen opties meer hebben, want als de rust terugkomt op de beurzen storten de premies in elkaar.
    WHV had ook op sommige dagen een IV van 150 en URW een paar dagen geleden intraday van 335.
    Zit je toch raar te kijken als je zo'n getal op je scherm ziet staan.

    Wilde vorige week nog wel URW en RD Shell bijkopen.
    Met opties lukte dat niet, toen maar noodgedwongen in aandelen gestapt en gaan daghandelen.

    We maken met ze allen wel geschiedenis mee, niet alleen wat betreft de beurs maar vooral natuurlijk met het virus.
    Praten ze over 100 jaar nog over.
5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links