Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Busted! Handel met corona-voorkennis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Manofaction 20 maart 2020 13:14
    Dit bericht gaat niet over voorkennis maar nalatigheid en misleiding.Minstens zo kwalijk, want leidt bewust genomen beslissingen die leid tot ouderen genocide. Kunnen ze dus nu of binnenkort ook met Rutte en Bruins doen. Exact dezelfde zaak in Nederland. Geen scholen etc sluiten, met drogredenen.
    Niets gedaan, niets dan leugens.

    Franse artsen: gemeenteraadsverkiezingen hadden niet mogen doorgaan

    Drie Franse artsen hebben premier Édouard Philippe en oud-minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn aangeklaagd. Volgens de artsen hebben de bewindslieden nagelaten op tijd maatregelen te nemen om de corona-epidemie in te dammen. Zo hadden zij gemeenteraadsverkiezingen moeten afgelasten.

    Hun advocaat heeft een aanklacht ingediend bij het Court de Justice de la République, het enige Franse gerechtshof dat regeringsleden in functie kan berechten.

    Instanews image
    © AFP — De Franse premier Edouard Philippe. Volgens drie artsen had hij niet de gemeenteraadsverkiezingen mogen laten doorgaan.
    De premier en de minister ‘waren zich bewust van het gevaar en beschikten over beleidsinstrumenten, maar kozen ervoor die niet in te zetten’, schrijven de artsen. Zij klagen de bewindslieden aan voor ‘het moedwillig nalaten van het nemen van maatregelen’. In theorie zouden de premier en de minister kunnen worden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 30 duizend euro.

    De gemeenteraadsverkiezingen hadden niet mogen doorgaan, zei Buzyn eerder deze week in dagblad Le Monde. Op 30 januari had zij naar eigen zeggen premier Philippe gewaarschuwd dat de gemeenteraadsverkiezingen op 15 en 22 maart niet door konden gaan. ‘Ik wist dat de vloedgolf van de tsunami voor ons lag’, zei de oud-minister.

    Desondanks ging de eerste ronde van die verkiezingen afgelopen zondag gewoon door. ‘We hadden alles moeten stopzetten’, verklaarde Buzyn achteraf. ‘Het was een schijnvertoning.’ Voor de artsen zijn deze uitspraken aanleiding om nu de klacht in te dienen.

    Die uitspraken zijn des te vreemder omdat Buzyn - die voor het begin van haar politieke carrière werkzaam was als arts en professor in de hematologie - zelf meedeed aan de verkiezingen. Zij stapte in februari op als minister van Volksgezondheid omdat ze zich namens regeringspartij En Marche kandideerde voor het burgemeesterschap van Parijs.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links