Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoogtepunt beurzen gezien

3.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bearishbull 19 maart 2020 23:40
    quote:

    Happy schreef op 19 maart 2020 21:48:

    Nabeurs de Dow. Voor de bigboys zonder emotie.
    Iedere dag is nu natuurlijk interessant, maar persoonlijk vind ik morgen wel super interessant. Kan de beurs een winstdag zoals vandaag vasthouden? Of gaat het morgen 2x zo hard naar beneden. Helemaal zo voor het weekend.

    Zo ja zie ik dat als nieuwe kleine hint voor een (tijdelijke?) stevige opleving. Zo niet dan houd ik de lows in de gaten. Is er weer koopinteresse rond de 400?

    Interessante tijden.

    Heb trouwen wat lockdown geruchten uit betrouwbare bron vernomen.. morgen?
  2. [verwijderd] 19 maart 2020 23:45
    *****
    De dot-com bubble knapte in 2000 met een AEX stand van 700....
    Na 3 jr zig-zag daling bereikte hij de definitieve bodem met een AEX stand van ca. 210...
    Een daling van 70 %.....
    Geprojecteerd naar de huidige financiële crisis zal de AEX dus minimaal dalen van 630 naar een AEX stand van 190...
    Helaas is de huidige financiële crisis, vooral door de jarenlange QE's aanzienlijk erger...met ditto financiële / economische / politieke / mondiaal-maatschappelijke gevolgen
    't Is maar dat u het weet.... en niet denkt dat over een paar maanden weer alles vergeten / "over" is.
  3. forum rang 4 bearishbull 19 maart 2020 23:54
    De overwaardering van techs in 2000 is totaal anders dan een event driven scenario als Corona.

    Ik denk dat we 1 kwartaal een mega krimp krijgen. Misschien wel -15%. Maar daarna zoals alle andere event driven scenario’s snel weer naar de oude situatie.

    We zien het achteraf wel wat de markt zegt.
  4. [verwijderd] 20 maart 2020 00:06
    quote:

    bearishbull schreef op 19 maart 2020 23:54:

    De overwaardering van techs in 2000 is totaal anders dan een event driven scenario als Corona.

    Ik denk dat we 1 kwartaal een mega krimp krijgen. Misschien wel -15%. Maar daarna zoals alle andere event driven scenario’s snel weer naar de oude situatie.

    We zien het achteraf wel wat de markt zegt.
    *****
    Je onderschat de situatie gruwelijk.....ik vermoed dat je jonger bent dan 40-50 jaar..
    Een geweldige financiële explosie stond er aan te komen na jarenlange schuldvergroting en geld drukken...
    De corona crisis is ditmaal de aanleiding....zonder deze was op een andere wijze de economie wereldwijd geëxplodeerd...
  5. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2020 00:19
    Ik zit in de leeftijdsrange die jij noemt en werk mijn hele leven met financiële markten. Van analyst, tot trader, tot quant, tot financial markets data specialist.

    Dat wilt ook niet zeggen dat ik het allemaal wel weet. Ik weet het net zo goed/slecht als iedereen.

    Maar kijk de bund laatste dagen bijvoorbeeld. Die doet hetzelfde als vlak voor de bodems in alle andere grote dalingen. De curve steepened weer. Al sinds maandag geen nieuwe lows in de aex terwijl de paniek alleen maar gegroeid is. Er zijn ontzettend veel bodem hints.

    Niets is een gegeven, maar dit kan het moment zijn. Zo niet, dan niet dan dalen we nog even door. Deze crisis gaat voor de grootste maar ook kortste kwartaal verlies zorgen. Aan het einde van de tunnel bouwt alles snel weer op. Heb nog nooit een zo erg gecontroleerde recessie gezien. Centrale banken en overheden zitten er vanaf het begin bovenop omdat Ze het zelf gecontroleerd in gang zetten. In tegenstelling tot 2000 en 2008

    De onzekerheid is de hoe lang vraaag, maar als die vraag beantwoord kan worden.......... daar passen koersen van aex 200 njet bij en die vraag kan al in weken beantwoord worden. De markt kennende wacht zij njet op het antwooord en kiest voor het meest plausibele scenario.

    Ik onderschat Corona niet. Het is serieus. Het gaat voor een record krimp kwartaal zorgen. Maar er is leven na Corona ik ben het niet met je eens dat er andere dingen naast Corona mis zijn met het systeem. De schulden inflateren altijd weer weg. Dan wil je aandelen hebben. Geen geld. Maar dat is een andere discussie dan Corona. Naast Corona zie ik geen vuiltje aan de lucht. En Corona is bloedserieus.
  6. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2020 00:39
    Misschien een goede anologie met het verschil tussen event driven recessies zoals nu en een financiële zoals 2008 of 2000.

    Als je naar bedrijf cijfers kijkt kijk geen enkele belegger lang naar de eenmalige kosten en baten. Adjusted earnings is waar het om gaat.

    Een financiële recessie zorgt voor een krimp inde adjusted earnings. In een event driven recessie zoals nu zijn er grote (gigantische) eenmalige kosten. Maar is het klaar, dan is het klaar.

    Dit is hoe ik ernaar kijk. Hoe ik het heb geleerd.

    Als jij denkt dat er onderliggend al wat mis is met de financiële markten. Ja dan kan dit een trigger zijn. Maar imo is de markt onderliggend sterker dan ooit.
  7. [verwijderd] 20 maart 2020 01:09
    *****
    Ik denk dat het gruwelijk mis gaat en de markt onderliggend in het geheel niet sterker is.....integendeel zwakker is dan vóór de crash in 1929.
    In herken heel veel m.b.t. wat Charles Nenner in 2018 voorspelde over een crash in 2020 van de DJ van een top van 29500 naar een bodem van 5000
    Van Covid-19 had toen niemand nog gehoord....laat staan de gevolgen hierdoor....
    Deze 2 omstandigheden tezamen zorgen voor een (helaas) ongeëvenaarde trigger in ons economisch bestel......
    youtu.be/nbBgLwARbgU?t=10
  8. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2020 06:40
    Haha Charles Nenner. Die gast beweert helderziend te zijn. Hou op hoor. Als je dat soort onzin serieus neemt. Vond het al lachwekkend dat de bijbel erbij gehaald werd en nu komt men met figuren als mahendra en Nenner.

    Ik luister in deze tijden naar Mohammed el erian. Waarschuwde de hele daling nog niet te kopen en begint nu bijvoorbeeld ook rustig positiever te worden. Of veel van de grote Amerikaanse banken die ook het event driven recession scenario beschrijven met diepe daling en sterke opleving.
  9. forum rang 6 Happy 20 maart 2020 08:15
    Oké vandaag wederom een serieuze hersteldag. Maar ondanks jullie positieve visies over de markt, die ik erg op prijs stel, ga ik voor alsnog uit van een dalende markt. Meeste bedrijven kunnen nu nog niet overzien wat dit voor hun winstgevendheid betekent. Nog weten wij hoelang dit gaat dit duren. Lost het zich op voor de zomer dan ben ik het met jullie eens dat Q3 de boel wel weer herpakt kan worden. Maar wanneer gaan we weer draaien? Met minder dan 50 nieuwe besmettingen, 30 of 0? Kopen we straks allemaal weer luxe goederen of houden we na 10 spenderen de hand op de knip? Krijgen we pensioenverlagingen? Werkeloosheid? Knagende onzekerheden de komende weken en we weten dat beurzen daar niet van houden op de long run. Relief ralley's horen ook bij dalende markten. Ook in 2008/2009 waren ze er, soms wel 50 punten omhoog. Maar uiteindelijk lag het echte dieptepunt veel lager. Ik weet het natuurlijk ook niet zeker. Niemand weet het. Het is je eigen onderbuik gevoel waar je naar moet luisteren. Zo ben ik dit draadje in augustus 2019 begonnen en aangezien het mijn enige broze houvast is, blijf ik het trouw. Kortom ik wens een ieder winst en gezondheid maar hoop dat jullie ook eens kijken hoe recessies in het verleden ontstonden en wat de beurzen er mee deden. Niet iedere zwaluw is en was gelijk zomer. Succes allen!
  10. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2020 08:27
    quote:

    Happy schreef op 20 maart 2020 08:15:

    Oké vandaag wederom een serieuze hersteldag. Maar ondanks jullie positieve visies over de markt, die ik erg op prijs stel, ga ik voor alsnog uit van een dalende markt.
    Ik vraag mij af wie jullie zijn? Ik voel mij namelijk erg eenzaam in het geloven in een bodem.

    Maar begrijp mij niet verkeerd. Het voelen van een bodem is wat anders dan het denken dat het Corona virus gedoe haar toppunt heeft bereikt. Het wordt erger voordat het beter wordt. Het is alleen het geloof dat de markt dit ook wel weet.

    Ik ga wat afstand nemen van iex. Was het al wat langer van plan. Wie weet post ik nog wel af en toe maar ga drastisch minderen. Ik vind dit forum een mooie indicator over het gemiddelde sentiment bij particuliere beleggers. Dat waardeer ik. Er zijn alleen wat andere kleine dingetjes waar ik mij als mens zijnde erger aan irriteer dan nodig is.
  11. [verwijderd] 20 maart 2020 09:36
    godver.
    Nog nooit een short gekocht.

    Gisterenochtend op 414 punten toch maar besloten om eens in te zetten op een verdere daling met een short op de AEX met een SL op 445. Dacht dat ik daarmee toch wel even een "slechte (groene)" dag kon overleven.

    BAM!!! Meteen 2x +5% per dag voor je kiezen.

    Lekker hoor :(

  12. forum rang 6 asti 20 maart 2020 10:15
    quote:

    bearishbull schreef op 20 maart 2020 06:40:

    Haha Charles Nenner. Die gast beweert helderziend te zijn. Hou op hoor. Als je dat soort onzin serieus neemt. Vond het al lachwekkend dat de bijbel erbij gehaald werd en nu komt men met figuren als mahendra en Nenner.

    Ik luister in deze tijden naar Mohammed el erian. Waarschuwde de hele daling nog niet te kopen en begint nu bijvoorbeeld ook rustig positiever te worden. Of veel van de grote Amerikaanse banken die ook het event driven recession scenario beschrijven met diepe daling en sterke opleving.

    Warren Buffett heeft ooit ook een verhaal uit de Bijbel geciteerd als beleggersadvies. Als je het lachwekkend vindt ligt het dus echt aan jou.

    Mohammed el Erian heb ik de afgelopen tijd overigens ook naar geluisterd en volgens mij dacht hij ongeveer hetzelfde als degene die de Bijbel hier citeerde en niet als degene die dat belachelijk vindt!
  13. forum rang 5 Kees1 20 maart 2020 10:51
    quote:

    bearishbull schreef op 20 maart 2020 08:27:

    [...]

    Ik vraag mij af wie jullie zijn? Ik voel mij namelijk erg eenzaam in het geloven in een bodem.

    Maar begrijp mij niet verkeerd. Het voelen van een bodem is wat anders dan het denken dat het Corona virus gedoe haar toppunt heeft bereikt. Het wordt erger voordat het beter wordt. Het is alleen het geloof dat de markt dit ook wel weet.

    Ik ga wat afstand nemen van iex. Was het al wat langer van plan. Wie weet post ik nog wel af en toe maar ga drastisch minderen. Ik vind dit forum een mooie indicator over het gemiddelde sentiment bij particuliere beleggers. Dat waardeer ik. Er zijn alleen wat andere kleine dingetjes waar ik mij als mens zijnde erger aan irriteer dan nodig is.
    Jammer. Ik waardeer je bijdrages wel. Ik ben het wel met je analyses eens, met dien verstande dat ik verwacht dat ook het tweede kwartaal ronduit slecht zal zijn. Daarna verwacht ik, evenals jij, dat het op de beurs en daarbuiten snel veel beter zal gaan. Tweede kwartaal zal mi nog wel slecht zijn. De overheden zullen alle maatregelen op het gebied van reizen, transport heel geleidelijk afbouwen. Kijk je dan volgend jaar dan zie je dat veel bedrijven een slecht jaar hebben gehad en dat in 2021 alles teruggaat naar normaal.
  14. whammy 20 maart 2020 11:07
    quote:

    New dawn schreef op 20 maart 2020 09:24:

    In een markt die in een vrije val was, nu een herstel ? Ik heb nog steeds niet de durf om in te stappen vanwege
    de komende kwartaalcijfers. De tijd al het leren.
    Een bekende beurswijsheid: als je geknipt en geschoren wordt, moet je stil zitten. Ligt aan hoe hoog de recessie wordt, denk ik. De bodem nog niet bereikt omdat men gewoon de impact niet kent.
  15. forum rang 9 josti5 20 maart 2020 11:14
    In 2021 alles weer naar 'normaal'?
    Dat zou betekenen, dat 'we' niets geleerd hebben.
    Wij worden nu stevig geconfronteerd met de nadelige gevolgen van globalisering, reizen etc.
    Een bepaald percentage van de bevolking zal hier zeker wel consequenties uit trekken, en van reis- en/of koop-gedrag veranderen, met gevolgen voor de transport- en toeristenindustrie, wellicht ook de horeca.

    En dan heb ik nog maar niet over de hamvraag: hoe gaat deze corona zich in de toekomst gedragen??? Zijn 4 broers zijn verantwoordelijk voor 10-30% van alle verkoudheden.
    Komt-ie bij de familie, als 'vaste waarde'?
    Of is-ie niet virulent genoeg, en verdwijnt weer?

    En welk nu nog onbekend virus is de volgende, die zijn kans grijpt in deze wereld met haar totaal verstoorde natuurlijk evenwicht?

    Ik help het je hopen een (redelijk) normaal 2021, maar moet het allemaal nog zien...
3.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,41 +0,53%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.089,93 +0,56%
Germany40^ 18.186,30 +0,27%
Gold spot 2.315,63 -0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+27,64%
ASMI
+10,08%
RANDST...
+4,40%
NX FIL...
+3,85%
BESI
+3,78%

Dalers

ALLFUN...
-8,78%
ING
-5,26%
AZERION
-2,35%
Avantium
-2,17%
Flow T...
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links