Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,040 25 apr 2024 17:39
  • +0,025 (+0,07%) Dagrange 33,845 - 34,270
  • 5.672.494 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1604 1605 1606 1607 1608 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Harry Nik 19 maart 2020 22:46
    quote:

    Fiero1985 schreef op 19 maart 2020 22:42:

    Waar kan ik het RBS forum vinden? Zie alleen maar geouwehoer over dat Corona virus. Volgens mij was er nog een berichtje dat de olie na het gebral van Trump maar liefst 25% steeg?
    Bron Reuters:

    Helping the day’s sentiment, U.S. crude oil prices spiked by 25% in their largest single-day gain on record, while the S&P 500 energy index .SPNY rose 6.8%, leading gains among S&P 500 sectors.

    “Active investors are using this as an opportunity to maybe pick up what might be perceived as bargains because nobody’s really sure how to value stocks right now,” said Robert Pavlik, chief investment strategist and senior portfolio manager at SlateStone Wealth LLC in New York.

    Mvg Harry
  2. evr68@hotmail.com 19 maart 2020 22:47
    quote:

    Kaspersky schreef op 19 maart 2020 22:07:

    www.youtube.com/watch?v=fnJBpsnmkTQ
    Kijk naar de bescherming van het ziekenhuispersoneel.

    Kijk over een maand naar het aantal geïnfecteerden en doden in Nederland.

    @Stokored precies:
    de bevolking wordt op deze manier wel significant verminderd; dat vind ik geen voordeel (!) niet op deze manier..

    Wat ik mij soms af vraag: wie heeft Rutte de opdracht gegeven deze beslissing te nemen?
    Nou zeg indrukwekkend hoe kordaat ze het in China aanpakten. En dat is pas een maand geleden, dat gaat hier dus niet goed komen, met de bedden capaciteit en bescherming.
  3. drentenier 19 maart 2020 22:48
    quote:

    Bammetje schreef op 19 maart 2020 22:10:

    Het is nog maar de vraag of mensen immuniteit opbouwen. Dat staat nog niet vast.
    Moet hier geen biologieles worden, maar vind het wel belangrijk om dit even uit te leggen.

    Over immuniteit wordt vaak veel te zwart wit gesproken. Het is ook een beetje een ongelukkige term. Je bent immuun (=je kan het niet krijgen) of je bent niet immuun (=dikke pech). Dat is in de praktijk in het kader van veel ziektes niet een ja of een nee. Het is veel vaker een beetje of best veel, maar niet: je kan het niet krijgen. Dan kun je beter spreken over resistentie. Vaccineren of het doormaken van de ziekte geven je dus enige resistentie. Dat is ook waarom veel mensen zo boos worden als ze een jaar na het krijgen van een vaccinatie toch de ziekte krijgen. Maar ik was toch immuun?? Die shit werkt niet!
    Nou, wel.
    De vaccinatie gaf je immuunsysteem een schopje, en dat heeft het onthouden. Misschien zelfs beetje koorts gehad na vaccinatie.
    Jaar later komt virus langs, denkt je immuunsysteem: wacht ff, jou ken ik! Ik weet wat ik moet doen, ik ga de juiste spullen aanmaken! Intussen gaat het virus wel in wat cellen zitten, krijg je wat klachten, roep jij dus 'Die shit werkt niet!'
    Maar binnen korte tijd komt je immuunsysteem met de juiste spullen en wordt het virus opgeruimd.
    Zonder dat geheugensteuntje had dit veel langer geduurd en was je mogelijk veel zieker geworden.

    Iedereen heeft in z'n immuunsysteem een dijk van een database zitten. Dus iedereen die corona heeft gehad die heeft dit in principe onthouden. Dat wil echter niet zeggen dat het geheugen niet een beetje vergeetachtig kan worden met de jaren, of 'langer moet nadenken'. Het moet sowieso bij iedere besmetting wel eventjes 'nadenken'. Dat iemand voor de tweede keer corona kreeg verbaast me niets, maar het is aannemelijk dat deze persoon de tweede keer wat minder ziek is geworden omdat het 'geheugensteuntje' heeft geholpen.

    We krijgen toch ook allemaal steeds griep en verkoudheid? We krijgen alleen vaak een veel minder hevige griep dan als het 'de eerste keer' zou zijn geweest. Aangenomen dat je immuunsysteem geen alzheimer heeft, want dan zou het elke keer de eerste keer zijn.

    En sommige mensen hebben een minder goed functionerend immuunsysteem. Dat komt voor in meerdere smaken. Die worden vaker ziek en/of heviger.

    Over hoeveel mensen ziek worden bij een tweede corona besmetting is inderdaad nog te weinig bekend. Maar dat mensen minimaal enige resistentie opbouwen waardoor ze de tweede infectie beter aankunnen dat zal voor veel mensen sowieso wel gelden. Dat is inherent aan hoe het immuunsysteem werkt.
  4. Pensioenpot 19 maart 2020 22:49
    quote:

    TvtH schreef op 19 maart 2020 22:47:

    Wie kan mij het exacte verschil uitleggen tussen RDSA Amsterdam en RDSB Amsterdam? Kan niet meer vinden dan dat B minder volatiel is en de prijs lager is terwijl je hetzelfde (dividend) geleverd krijgt. Alvast bedankt.
    B is vaak juist duurder. Heeft te maken dat je geen dividend belasting hoeft te betalen (krijg je bij A wel weer terug bij je aangifte IB maar goed)
  5. Fireblade954RR 19 maart 2020 22:52
    Van alle mensen op dit forum die tot nu meningen verkondigen over virussen en besmetting is er volgens mij niet 1 die ook maar in de schaduw kan staan van de gemiddelde epidemioloog zoals die werkt bij het RIVM. Ook ik niet! En meneer Drentenier met zijn studie biologie cum laude evenmin. Maar ga vooral verder met jullie eigen mening roeptoeteren.

    En voor discussies over economie in het algemeen en beleggen in het bijzonder geldt wat mij betreft hetzelfde. Allerlei types die er net zo weinig van weten als ik, voeren het hoogste woord en kramen daarbij onzin uit over de VS die het virus in China heeft geïmporteerd en militairen verplaatst van Afghanistan naar China. Wat gaan die daar doen dan? Schieten? Maar een fundamentele analyse van de olievraag in 2025 of de technische (on)mogelijkheden van elektrisch rijden, wordt niet gevoerd. Maar wel roepen dat de koers morgen naar 14 gaat, stoelriemen vast!!

    ik zou zeggen, succes ermee!

  6. [verwijderd] 19 maart 2020 22:52
    quote:

    Bearish0808 schreef op 19 maart 2020 22:47:

    Alles valt en staat met wanneer de economie weer opengaat na de corona crisis. Stel alle landen gaan over 3 maanden weer terug naar business as uasual, dan zal de vraag naar olie erg snel weer stijgen.

    jaja over 3 maanden. Zelf als zou dat zo zijn dan blijft de olie laag vanwege de russen en arabieren.Er zijn heel wat betere koopjes op dit moment dan shell.
  7. [verwijderd] 19 maart 2020 22:54
    quote:

    Kaspersky schreef op 19 maart 2020 22:36:

    [...]
    ''Gitzwarte dag voor Italië: 475 doden op een dag''
    Volgens officiële cijfers zijn in Italië 2978 mensen aan het coronavirus gestorven.
    www.parool.nl/wereld/gitzwarte-dag-vo...
    het gaat hard
    www.worldometers.info/coronavirus/
    aantal doden in italie inmiddels het aantal doden in china voorbij

    alhoewel ik die cijfers uit IT meer vertrouw dan die uit CN
    je hebt cijfers, statistieken, chinese statistieken.

    nu gaf olieboerke in zijn comment wel aan 99% was al ziek.

    maar Italie is een ander land dan NL of BE
    Italie heeft een relatief oude bevolking, veel ouderen wonen nog
    zelfstandig (weinig rusthuizen) contact met familie, gaan iedere dag naar het dorp om te socializen en hun espresso te drinken. dus ideale omgeving om veel ouderen te besmetten.
  8. [verwijderd] 19 maart 2020 23:10
    Hmm.. ik zit na te denken over de impact..
    Ik ben op zich goed met statistieken en heb ook een lange termijn visie.. maar ik denk dat ik ook de gevolgen nu nog onderschat.

    Ik heb een positie in RDS op 11,11.

    De vraagzijde van olie.. met geen vliegtuigen, weinig verkeer, geen cruises.. hoeveel is er nog over van de vraagzijde?

    Ik overweeg zelfs een sell Shell met GAK 11,11; om op een zelfs nog lager punt weer in te stappen. Nadat circa 0,5 of 1,0 procent van de Europese bevolking is gestorven verwacht ik een lagere koers (door depressief sentiment).

    I'm just thinking right now.....

    Ik weet dat ze in Italië in principe alleen uit NOODZAAK naar buiten gaan; dat gaat hier ook nog komen is mijn verwachting.
  9. forum rang 4 zalwel 19 maart 2020 23:23
    quote:

    Kaspersky schreef op 19 maart 2020 23:10:

    Hmm.. ik zit na te denken over de impact..
    Ik ben op zich goed met statistieken en heb ook een lange termijn visie.. maar ik denk dat ik ook de gevolgen nu nog onderschat.

    Ik heb een positie in RDS op 11,11.

    De vraagzijde van olie.. met geen vliegtuigen, weinig verkeer, geen cruises.. hoeveel is er nog over van de vraagzijde?

    Ik overweeg zelfs een sell Shell met GAK 11,11; om op een zelfs nog lager punt weer in te stappen. Nadat circa 0,5 of 1,0 procent van de Europese bevolking is gestorven verwacht ik een lagere koers (door depressief sentiment).

    I'm just thinking right now.....

    Ik weet dat ze in Italië in principe alleen uit NOODZAAK naar buiten gaan; dat gaat hier ook nog komen is mijn verwachting.
    Weet je waarom de koers zo laag staat?
    Omdat alles stil ligt. Het gaat er nu om wanneer gaat alles weer iets beter worden.
    Of de olieprijs omhoog of het virus verzwakt.
    Hierover kan nu niemand iets zinnigs zeggen dus bij verbetering van de olieprijs of iets over het virus dan kan de prijs van het aandeel weer omhoog.
    In de tussentijd zal het erg bewegelijk blijven.
  10. [verwijderd] 19 maart 2020 23:28
    quote:

    Kaspersky schreef op 19 maart 2020 23:10:

    Ik weet dat ze in Italië in principe alleen uit NOODZAAK naar buiten gaan; dat gaat hier ook nog komen is mijn verwachting.
    Ik weet dat ze in Italië in principe alleen uit NOODZAAK nog posten op een forum; dat gaat hier ook nog komen is mijn diepste wens.

    ;)
  11. powertje 19 maart 2020 23:32
    Ik zie het zo.. er is een soort spel om de olie begonnen tussen opec en rusland. Uiteindelijk draait het om Amerika. Dan nog de corona uitbraak, de vraag zakt verder in. Maar naar mijn mening heeft de economie olie nodig. Als alle grote maatschappijen omvallen en er is geen olie dan heb je geen economie. Ik ga morgen aandelen shell inkopen omdat ik erop vertrouw dat ze over 2 a 3 jaar weer hoger staan. Als het dividend normaal door blijft lopen is dat ook mooi mee genomen.
  12. drentenier 19 maart 2020 23:36
    quote:

    Fireblade900RR schreef op 19 maart 2020 22:52:

    Van alle mensen op dit forum die tot nu meningen verkondigen over virussen en besmetting is er volgens mij niet 1 die ook maar in de schaduw kan staan van de gemiddelde epidemioloog zoals die werkt bij het RIVM. Ook ik niet! En meneer Drentenier met zijn studie biologie cum laude evenmin. Maar ga vooral verder met jullie eigen mening roeptoeteren.
    Je doet me hier wel een beetje (erg) tekort, ik beheer toevallig al 12 jaar de ICT van het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM en praat regelmatig met medewerkers van het RIVM. Ik herhaal hier eigenlijk alleen maar algemeen bekende informatie, informatie van het RIVM zelf (o.a. de presentatie van hun directeur aan de tweede kamer) en van een recent gepubliceerde risk assessment van de European Centre for Disease Prevention and Control. Ook opmerkingen van viroloog Ab Osterhaus, die graag ziet dat er nog strengere maatregelen komen dan het kabinet tot nu toe heeft ingesteld. Dat zijn mijn bronnen geweest. Doe er je voordeel mee. Angela Merkel noemde dit de grootste uitdaging sinds de tweede wereldoorlog, groter dan de val van de muur en de eenwording. Dat is haar mening.
  13. [verwijderd] 19 maart 2020 23:41
    quote:

    drentenier schreef op 19 maart 2020 23:36:

    [...]

    Je doet me hier wel een beetje (erg) tekort, ik beheer toevallig al 12 jaar de ICT van het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM en praat regelmatig met medewerkers van het RIVM. Ik herhaal hier eigenlijk alleen maar algemeen bekende informatie, informatie van het RIVM zelf (o.a. de presentatie van hun directeur aan de tweede kamer) en van een recent gepubliceerde risk assessment van de European Centre for Disease Prevention and Control. Ook opmerkingen van viroloog Ab Osterhaus, die graag ziet dat er nog strengere maatregelen komen dan het kabinet tot nu toe heeft ingesteld. Dat zijn mijn bronnen geweest. Doe er je voordeel mee. Angela Merkel noemde dit de grootste uitdaging sinds de tweede wereldoorlog, groter dan de val van de muur en de eenwording. Dat is haar mening.
    Wat gaat de overheid doen als er tienduizenden - honderd duizenden in kritieke toestand zijn en beademing nodig zijn en verstikken?
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1604 1605 1606 1607 1608 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links