Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deze beurs is toch ook gewoon genieten?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 19 maart 2020 15:39
    Back

    Met prietpraat van jou wordt er nooit een bedrijf opgericht. Jij moet je onmiddellijk aansluiten bij een vakbond! Die weten ook altijd zo goed uit te leggen, hoe het zou horen, alleen brengen ze het zelf NOOIT en TE NIMMER in de praktijk. De communisten hebben het ook een halve eeuw geprobeerd….

    Ennuh Back... Wat die happy few betreft...Bij de huidige beursellende zijn er honderden miljoenen burgers die daar NIETS van merken, die even zo leuk verder leven en zijn de happy few degenen die de rekenign gepresenteerd krijgen.
  2. Back 19 maart 2020 15:47
    Ik schrijf dit niet voor jou, ik weet dat jij te vastgeroest zit in je angst, maar wel als signaal aan mensen die wel nog in een hart geloven een signaal te geven dat ze niet alleen staan. De communisten ( wie zouden dat dan wel mogen zijn), die een halve eeuw probeerden (waar zou dat dan wel moge zijn.Je verwart etiketten die de happy few uit de geschiedenis op hele groepen mensen geplakt hebben, we hebben het telkens over platte machtsuitoefening dat een banale naam moest krijgen zodat jij je dan goed voelt in je geloof dat enkel gedreven is door hebzucht. En wie heeft je het vakbonds-riedeltje als houvast en steun aangereikt? Besef je wel wat de functie van jouw handvaten is? Precies wat ik aantoon, maar jij zal er altijd naast lezen, daar gaat je energie naartoe.Verder wens ik je veel mildheid en inzicht toe.
  3. Back 19 maart 2020 19:42
    Dat is zeer juist, laat ons hopen dat de lente eindelijk komt.
    Het is onwaarschijnlijk hoe één van de grootste denkers van de 19de eeuw verward wordt met communisme, terwijl het historisch materialisme waarbij op dialectische wijze de klassenstrijd tussen de twee tegengestelde klassen van kapitaal en arbeid wordt benaderd onder onze neus gebeurt.
    Uiteraard zitten vele hiaten in de Marxistische theorie maar de basislijn wordt nu niet enkel in de praktijk, maar ook door Thomas Piketty bevestigd.
    Wat de lofzang op het ondernemerschap betreft: kwestie van geluk. Een ondernemer kan niet zonder arbeid en een arbeider heeft enkel dat te bieden omdat hij/zij of niet slim genoeg is (IQ) of het geld niet heeft (meestal kwestie van erfenis).
    Ondernemers doen het veel meer uit hebzucht dan uit idealisme. Als concurrenten elkaar kunnen kapot maken zullen ze het niet laten en als men ondanks miljoenen winsten goedkoper elders kan produceren geeft men geen zier om die arbeider die enkel zijn handenarbeid te bieden heeft.
    En dan maar de vakbonden bashen, want het is natuurlijk geen loonkost, maar een loonlast. De ' ondernemer' wil het allemaal. Het gaat dus over hebzucht en hebzucht is het resultaat van angst en is destructief.
    Wat gaan we nu doen?
    Gaan we daar eindelijk mee stoppen?
    Voor een alternatief gaan waarbij we meer mens worden in kwetsbaarheid en verbondenheid?
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links