Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 163 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 18 maart 2020 12:40
    ECB says it has more firepower to fight crisis www.cnbc.com/2020/03/18/ecb-says-it-h...

    ECB Says Stands Ready To Use All Tools After Holzmann Comments www.rttnews.com/story.aspx?Id=3078856

    ESCB intervening through Bank of Italy to ensure orderly market conditions – Reuters www.fxstreet.com/news/escb-intervenin...
  2. Kaiser 18 maart 2020 13:26
    Coronavirus good news! Italy cases slow, vaccine on way and newborn baby recovers - Stoke-on-Trent Live www.stokesentinel.co.uk/news/uk-world...

    COVID-19 Treatment Breakthrough: Do Anti-HIV Drugs Work Against Coronavirus? www.ibtimes.com/covid-19-treatment-br...

    Euro-area banks took $112 billion made available by the U.S. Federal Reserve on Wednesday to ease funding stress during the coronavirus pandemic bloom.bg/2TZvNEv

  3. forum rang 10 voda 19 maart 2020 07:20
    Werkloosheid Nederland daalde in februari

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in februari gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De werkloosheid daalde naar 2,9 procent, ofwel 274.000 werklozen. Het effect van de coronacrisis was in februari nog beperkt. In januari bedroeg de werkloosheid 3,0 procent.

    UWV registreerde eind januari 240.000 lopende WW-uitkeringen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 19 maart 2020 08:08
    ECB pompt €750 mrd extra in economie eurozone

    De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag na een ingelaste vergadering bekendgemaakt het opkoopprogramma voor obligaties met €750 mrd extra uit te breiden.

    De nieuwe opkopen betreffen zowel overheids- als bedrijfsobligaties en zullen tot eind dit jaar lopen. Nieuw is dat de ECB kortlopende schuld van niet-financiële bedrijven gaat kopen. Verder zal de centrale bank ook Grieks papier kopen. Tot dusver werd de kwaliteit van leningen uit dat land hiervoor te laag geacht.

    De maatregelen zijn in Frankfurt betiteld als het Pandemic Emergency Purchase Program, dat een nieuwe impuls moet geven aan het tegengaan van de negatieve economische gevolgen van het coronavirus. Vorige week donderdag verruimde de ECB het opkoopprogramma al met €120 mrd.

    'De genomen maatregelen komen veel dichter bij een monetaire bazooka dan wat de ECB tot nu toe ooit heeft gedaan', schrijft hoofdeconoom Edin Mujagic van vermogensbeheerder OHV in een eerste reactie. Bij elkaar tellen de opkoopprogramma's, inclusief de herinvesteringen van aflopende leningen, op tot minimaal €130 mrd á €135 mrd per maand. 'Dat betekent ruim €1000 mrd vanaf nu tot Oudejaarsavond.'

    Kapitaalsleutel

    Hoewel de ECB de aankopen doet volgens de kapitaalsleutel, naar rato van het belang van het aandeel dat elk land in de bank heeft, benadrukt de centrale bank in het persbericht flexibel te zijn en eventueel van deze regel af te kunnen wijken. Dit is een hint dat de ECB een excessieve stijging van de rentespreads tussen leden van de eurozone niet zal accepteren.

    Extraordinary times require extraordinary action. There are no limits to our commitment to the euro. We are determined to use the full potential of our tools, within our mandate. t.co/RhxuVYPeVR
    — Christine Lagarde (@Lagarde) March 18, 2020

    Zo kan de bank het bedrag van aankopen variëren in tijd (dan meer, dan weer minder) over verschillende activa (dan weer meer bedrijfspapier en daarna meer staatsobligaties) en verschillende landen (dan weer meer Italiaans papier en later juist meer Spaans papier), zo legt Mujagic uit.

    De stap volgt na het oplopen woensdag van de rentes van meerdere Europese landen, vooral de Zuid-Europese. De Italiaanse rente steeg gedurende de dag van 2,3% naar bijna 3% en daalde weer nadat de Italiaanse centrale bank had ingegrepen. Het zijn uitzonderlijke bewegingen op de markt voor staatsobligaties.

    'Buitengewone actie'

    'Buitengewone tijden vereisen buitengewone actie', twitterde ECB-president Christine Lagarde na het besluit. 'Er zijn geen grenzen aan onze inzet voor de euro. We zijn vastbesloten om het volledige potentieel van onze tools te gebruiken, binnen ons mandaat.'

    De ECB liet haar depositotarief van min 0,5% overigens onveranderd, net als afgelopen donderdag, een teken dat beleidsmakers een verdere renteverlaging meer kwaad dan goed achten.

    Banken kunnen zich bij het leenloket van de ECB melden om er tegen een negatief tarief van 0,75% geld op te halen. Daar is dan de eis aan verbonden dat het geld wordt uitgeleend aan mkb-ers en particulieren. Om banken meer toegang te verschaffen tot het leenloket in Frankfurt versoepelde de ECB woensdag de regels voor het onderpand dat ze moeten indienen.

    Lagarde riep landen vorige week op met begrotingsmaatregelen te komen om de economische effecten van de coronacrisis op te vangen. Haar oproep vond in de dagen daarna gehoor. Zowel Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland als Nederland kondigden voor tientallen miljarden euro's stimuleringsprogramma's aan.

    Beurzen

    Op de aandelenbeurzen was het woensdag overigens opnieuw erg onrustig. In Europa bleef de verliezen beperkt, tot zo'n 5%. Maar op Wall Street gingen de koersen hard onderuit. De handel moest opnieuw worden stilgelegd vanwege te snelle koersdalingen. De Dow zakte tot 10%, om daarna wat terug te krabbelen naar een verlies van 6,3%. Vanaf het begin van het jaar gerekend is er al 30% van de koersen af.

    fd.nl/beurs/1338442/ecb-breidt-opkoop...
  5. Kaiser 19 maart 2020 08:55
    Fed komt met steunprogramma voor beleggingsfondsen
    Gepubliceerd op 19 maart 2020 08:14 |
    [08:14 - Fed komt met steunprogramma voor beleggingsfondsen]

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse centrale bank komt met een steunprogramma voor beleggingsfondsen om zo de schadelijke effecten van de coronacrisis op de financiële markten tegen te gaan. Door de crisis staan die zogeheten money markets mutual funds onder druk omdat bedrijven en huishoudens hun geld vanwege de coronacrisis uit die fondsen halen.

    De Fed zet nu een speciale noodregeling op om liquiditeit aan die fondsen te verzorgen. Tijdens de financiële crisis werd een dergelijke stap ook al gezet. Het Amerikaanse ministerie van Financiën komt daarnaast met een kredietbeschermingsprogramma van 10 miljard dollar voor die fondsen.

    "Beleggingsfondsen zijn gebruikelijke investeringsmogelijkheden voor families en bedrijven", aldus de Fed. Het noodprogramma zal deze fondsen bijstaan als het gaat om het onttrekken van geld door huishoudens en andere investeerders, stelt de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten.

    De Fed heeft al verschillende stappen gezet om de crisis aan te pakken, waaronder renteverlagingen en het opkopen van obligaties om zo extra geld in het financiële systeem te pompen.
  6. oilexpert 19 maart 2020 14:32
    Voor iedereen die het niet heeft meegekregen. Irak heeft OPEC gisteren gesmeekt om in te grijpen. Iran en Irak hebben de oliedollars hard nodig. Daarnaast is alle olieopslag vol, liggen 20 VLCC's (tankers) als opslag te wachten in de territoriale wateren en kan geen raffinaderij meer olie op de spot markt kopen vanwege de sterk teruggevallen vraag naar jetfuel. Een hydrocracker, of je het wil of niet, produceert nou eenmaal Kerosine. En die is onlosmakelijk aan een raffinaderij verbonden.

    Maar goed, wat ik jullie maar meegeven wil: verdiep je nu je toch thuis zit in de oliemarkt. In 2020 wordt olietrade de moneymaker voor beleggers. Het kan nog 2-3 weken duren en dan gaan Rusland en OPEC weer aan de onderhandelingstafel, want dit gekkenhuis kost Rusland nu al 40 Miljard Dollar.
    Wordt niet cynisch, we zitten het heel, heel dicht bij de oliebodem!

    Oilexpert
3.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 163 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,13 +0,21%
EUR/USD 1,0678 +0,06%
FTSE 100 7.884,77 +0,47%
Germany40^ 17.795,40 +0,14%
Gold spot 2.379,95 +0,80%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+6,76%
Air Fr...
+2,99%
AZERION
+1,93%
B&S Gr...
+1,87%
Arcelo...
+1,32%

Dalers

Pharming
-8,33%
PostNL
-5,16%
ASMI
-2,76%
Accsys
-1,79%
Avantium
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links