Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,440 18 apr 2024 12:52
  • -0,010 (-0,69%) Dagrange 1,440 - 1,450
  • 602 Gem. (3M) 3K

Analist coverage TIE Kinetix

188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marcello106 27 augustus 2017 20:22
    Tracker,

    OPEX en COS zijn bij TIE iets lastiger te definiëren dan bij een bedrijf dat een fysiek produkt verkoopt.
    COS zijn alle kosten (incl. Salarissen) die direct aan de omzet van een businessline te relateren zijn. Dat is niet altijd even rechtlijnig met forse schommelingen tot gevolg.
    Overhead wordt (werd) deels aan de EU gerelateerd. Met het krimpen van de EU omzet verdwijnt de overhead niet. Die is er gewoon en drukt dus zwaarder op de overige businesslines.

    De conclusies die u trekt zijn mogelijk juist, maar voorlopig voorbarig. Wat TIE in deze te verwijten valt is het ontbreken van enige informatie aangaande de transitie. Nu is alleen bekend dat de omzet daalt evenals het resultaat. Je moet nog eens op de AvA geweest zijn ook om te weten dat dit eraan zat te komen.
  2. forum rang 8 aextracker 28 augustus 2017 20:27
    Time will tell Marcello !
    Hoop dat ik voorbarig ben.
    Echter, mijn aannames zijn berekend o.b.v. een modelletje met 3 jaars historie n.a.v. overname TFT en de data die TIE vrijgeeft.

    Is het U bekend dat er ten tijde van de TFT overname omzetbespiegelingen zijn vrijgegeven o.b.v. welke men de overname wilde financieren en er een winstgevendheidsverwachting werd toegevoegd ?

    Wellicht zinvol om dat nog ens uit Uw archief op te duikelen.
    Voorts adviseer ik U t.b.v. Uw verdere beschouwingen de incidentele kosten komend kwartaal goed na te pluizen op evt. "advies en andere eenmalige kosten".

    Er speelt een casus vs. Plusserver (onterecht gebruik van vrijgegeven klantstam gegevens).

    Voorts zitten er in de historie enkele kwartalen met "opvallend slechte omzetgetallen en wel in business lines die als " strategische groeikern" zijn benoemd (n.a.v. de acquisitive van TFT).

    M.a.w. er lijkt bij de duitse dochter sinds de overname een aardig stuk omzet te zijn weggevloeid, die weinig te maken heeft met EU, danwel KPN, T-Mobile, CNET en \of EPICOR. Voortd zou de B&A waarde toevoegen. U kunt zo vaststellen hoeveel dat is en welke prijs er ooit voor betaald is.

    Bij mij beklijfd de indruk , dat de "voormalige moeder" zich heeft ontworsteld aan de lange termijn (groei)afspraken met TIE GmbH en de " synergie wat matigjes is geworden LT.
    Voorts is het mij onduidelijk wat de houdbaarheid van de Google partnership is en of daar voorwaardelijkheden aan verbonden zijn tot behoud van de (premium) partner voorrechten.

    Of mijn conclusies voorbarig zijn ?
    Ik hoop het wel, doch houdt vast aan mijn uitspraak, dat TIE de Euro 19 Mln met moeite gaat halen.
    Na volgende week woensdag kunnen we dat zo goed als met zekerheid vaststellen t.g.v. de 2e maand van Q-4 orderintake.

    Wanneer in dat geval de kosten geen stevige duikeling laten zien, wordt 2017 het 3e jaar op rij, dat de waarde van de onderneming zgn. stijgt, doch de parameters om deze objektief aan af te meten ontbreken.

    U weet als geen ander, wat dat betekent; Zilvervloot vaart Breukelen wederom binnen om de apiteins wat langer aan het dek te binden.

    M.a.w. ; 'l histoire ce repete, sans gene......

    Tracker
  3. forum rang 4 marcello106 28 augustus 2017 20:59
    Tracker,
    Een modelletje met drie jaars omzetontwikkeling verliest zijn waarde als TIE de strategische keuze maakt om alleen nog In FLOW bases customers te investeren.

    Van belang is te doorgronden hoeveel niet strategische omzet TIE verliest ( en te verliezen heeft) en hoeveel strategische omzet TIE wint.
    Voor 2016 is het rekensommetje te maken aan de hand van de presentatie op de AvA. De omzetdaling van 2 mln is per saldo een gevolg van 3,1 mln verlies aan niet strategische omzet ( vnl EU) en een stijging van 1,1 mln aan strategische omzet.
    Voor 2017 verwacht TIE nog eens 3 mln aan niet strategische omzet te verliezen. Wat de status is, is helaas onbekend.
    Het ontbreken van deze informatie zorgt in ieder geval voor een hoop verwarring.

    Oh ja, Plusserver. TIE is in het gelijk gesteld. Volgende stap is bepalen schadevergoeding.
  4. forum rang 8 aextracker 28 augustus 2017 22:06
    Dan vormt Plusserver straks de "eenmalige bate" die de bonus 2017 gaat zekerstellen ?

    V.w.b. transparantie en overtuigingskracht;
    - TIE heeft "zegge en schrijve", 16 maanden na april 2016 nodig gehad om "strategic core details" in een persbericht te gaan vermelden.

    Dat noem ik geen sterk signaal noch zelfvertrouwen uitstralen.....

    De omzet EU is sinds 2015 uitgefaseerd, dit jaar resteerde een geringe omzet.

    De daling die je nu ziet in omzet en orderintake geaccumuleerd jaartotaal is "minimaal", waarbij zelfs in kwartalen strategic business lines als DG c.q. B&A daalde.
    BI is daarbij een "hobbelpaard" en vertoont geen stabiele trend.

    Spijt me marcello, maar wat er aan omzet wegstroomt is per saldo fors meer dan wat er aan FLOW inkomt.

    TIE heeft er in Q-3 voor het eerst voor gekozen hier een getal van te laten zien, zonder een outlook.
    Naar mijn mening was het persbericht Q-3 2017 "een beursgenoteerd fonds met een visie en strategie" die succesvol geacht wordt te zijn, onwaardig.

    NIBC vertaalde het perfect; "Nog maar weer een tijdje aanzien" of de strategie werkt. Daar krijgt TIE MT & RvC de handen bij investeerders niet mee op elkaar en gaat niemand een actuele koerswaarde aandeel als "aantrekkelijk beoordelen" om een positie in te kopen.

    Zelfs de stapels warrants die TIE ooit uitgaf blijven overal op de plank liggen. De misplaatste poging om deze "voor weinig in bezit te krijgen", getuigt dat TIE niet in de eerste plaats denkt aan aandeelhouderswaarde, doch bovenal aan "eigen belang".

    Het woord dividend in een jaarverslag opnemen en vermelden als optie is tot op heden daarbij inmiddels een "misplaaste grap" gebleken.

    Sorry amigo; Ik vind TIE's operationele executie van de strategie actueel onvoldoende overtuigend om enthousiast te raken.
    Het aantal aandelen wat er verhandeld wordt blijkt om ie reden dan ook te laag om te vermoeden, dat er een uplift c.q. positieve beweging aanstaande is.

    Ergo, Q-4 zal het verschil moeten maken in 2017. In wele mate dat slaagt en lukt is wat mij betreft uiterlijk volgende week woensdag duidelijk en afhankeljk hoe orderintake augustus was en welk aandeel FLOW bij nieuwe klanten.

    Tracker
  5. forum rang 4 Kwiirk 26 november 2017 09:08
    Analyse van AME Research 26 november 2017

    De monniken van TIE

    Met een omzetdaling van 7% tot €18,8 miljoen in fiscaal 2017 en een nettoverlies van €2,5 miljoen maakt TIE, dat opereert in het hart van de digitale revolutie, niet de indruk een flitsend groeiconcern te zijn. Integendeel, het is keihard en gedetailleerd werken op de vierkante millimeter van groeikansen voor deze beursgenoteerde onderneming die de bevoorradingsketen tussen bedrijven automatiseert. Digitaliseren is hot, maar TIE transformeert.

    Bijvoorbeeld. De steden Amsterdam en Rotterdam hebben samen 43.000 leveranciers zijn beiden willen dat deze leveranciers elektronische facturen voor hun producten en diensten sturen. Je zou denken dat dit al lang bestond, maar blijkbaar niet. Je zou denken dat leveranciers dan alleen 100% digitale facturen mogen zenden, maar mooi niet. Ze mogen factureren via het ouderwetse EDI, via nog oudere PDF-formulieren, of via echte e-invoicing waar geen papier meer aan te pas komt.

    TIE kan dat oplossen en is er via een tender voor geselecteerd, maar de leveranciers moeten implementatie van e-invoicing wel zelf betalen en blijven misschien gewoon papieren facturen per post sturen. Als deze twee steden er nog mee moeten beginnen hoe zit het dan met Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen? Is dit het nieuwe goud voor TIE?

    Kortom digitaliseren is stroperig en moeizaam.

    Nu ging net tot en met 2015 de omzet lekker de goede kant op, maar in 2017 schiet de klad er weer in. Wel is er een niveauverschil ontstaan. In het eerste decennium van de nieuwe eeuw lag de omzet zo rondom €10 miljoen en sindsdien tikt het niveau de €20 miljoen aan. Als die trend doorzet, en waarom niet, zou het omzetniveau rond 2050 rond de €50 miljoen liggen, met mogelijkerwijze andere versnellers.

    Maar waarom dan toch die verliezen?

    TIE claimt oplossingen in marketing, elektronische handel en de afwikkeling ervan via het indirecte kanaal en de hele bevoorradingsketen. TIE claimt Cloud oplossingen waarmee je meer bereikt met minder inspanning. TIE levert een totaal geïntegreerde E-Commerce oplossing voor de generatie van vraag, elektronische handel, B2B integratie en analyse en optimalisatie. Dit klinkt toch midden in een perfecte Cloud groeimarkt waarin de jaaromzet met 20% tot 30% hoort te groeien. Gebeurt dat bij TIE dan niet?

    TIE heeft de oplossingen in 2016 bijeengebracht in één platform voor partners dat marketing, bestellen en handel in de Cloud automatiseert. Dat platform heet FLOW. Oplossingen voor de integratie van de logistieke ketens kunnen voor 80% door de klant zelf worden geïmplementeerd, wat de implementatie cycli aanzienlijk verbetert. Flow klanten zijn niet de eerste de beste. Denk aan Samsung, Swisscom, Siemens, Michelin, Genesys, T-Mobile, Chanel, de steden Amsterdam en Rotterdam, Parker Hannifin. Partners zijn onder meer Epicor, Google, Progress, SanomaOracle, Exact, Unit4, Syspro. Flow laat business partners samenwerken alsof zijn één onderneming zijn. De software bestaat uit meer dan 50 modules voor alle belangrijke ERP, sales automatisering, CRM, PRM, CMS en marketingoplossingen. Meer dan 40.000 handelspartners werken ermee. Bureaus zoals Gartner en Forrester zijn er content mee. Je zou denken dat TIE even hard moet groeien als Salesforce of andere Cloud platforms.

    Als TIE dan zo in het hart van de digitale revolutie zit, met zulke prachtige klanten, partners en supporters, waarom knalt dan in deze groeimarkt toch de omzet omlaag en lijdt de onderneming weer een fors verlies?

    Het komt omdat TIE gericht omzet afstoot die te weinig winstgevend is of niet meer past in de strategie. Desinvesteren in EU projecten, hosting van maatwerk portals in Duitsland en bij T-Mobile. Het ging om een omzet van €3,3 miljoen (2016: €4,9 miljoen). Daar komt in 2018 nog een zelfgekozen omzetdaling van €2 miljoen bovenop die de externe groei weer zal afzwakken. Vanaf 2019 is er dan geen “Non-Flow” omzet meer en zou de Cloud omzet kunnen exploderen, maar in de jaren twintig is Cloud gemeengoed en groeit het niet zo hard meer.

    In 2017 ligt de FLOW omzet even hoog als in 2016 op circa €16,4 miljoen. Dus is er in de core business geen explosieve groei. Dat komt omdat de groei in verhuur van software weggestreept kan worden tegen de daling van advies en implementatie. De Cloud of SaaS omzet maakt €7,8 miljoen uit (47,5%) en die omzet steeg 11%, ook niet veel. Die zou in vergelijking met prominente concurrenten dubbel zo hard moeten toenemen. Omdat FLOW vooral in selfservice aangelegd kan worden hebben klanten minder advies en implementatie nodig waardoor die omzet met 4,1% afnam. Maar die omzet is nog wel ruim €8 miljoen.

    Er is minder omzet in advies en implementatie. Dat is inherent aan de opkomst van de Cloud. Hier doet zich het fenomeen voor dat Cloud integratie en SaaS eigen advies en implementatie omzet kannibaliseert. Flow wordt daarbij verhuurd en slechts incidenteel verkocht. Daarom nam de licentie omzet met 36,2% of €325.000 af tot €573.000. Maar de verhuur omzet groeide harder met €784.000. Opvallend is dat de orderportefeuille voor Flow oplossingen in 2017 wel met 27,5% groeide. Er is een positieve beweging.

    Voor 2018 verwacht CEO Jan Sundelin nog een voortgaande druk op de winstmarges ook omdat hij meer wil uitgeven aan marketing en sales teneinde dieper te kunnen doordringen in de primaire B&B markten: back end integratie en front end functionaliteit. Intussen steeg in Nederland de Cloud omzet met 24%, die in Frankrijk met 26%, terwijl die in Duitsland met 20% daalde, mede door desinvesteringen. In de Verenigde Staten was er geharrewar met reseller Epicor, een faillissement van Avaya en een andere klant die afscheid nam van een TIE product waardoor daar de Cloud omzet nauwelijks toenam.

    Over een aantal jaren kun je verwachten dat alle omzet Cloud omzet zal zijn. Nu al is dat percentage bij TIE heel hoog vergeleken met concurrenten. Hoewel het verdiend wordt met modules met heel smalle marges is de winstgevendheid van het totaal verhuurde complete Flow platform hoog.

    Sundelin was sinds de crisis van 2008 voorzichtig, stuurde op financiële stabiliteit, nam geen grote risico’s. Nu slaat het verlies toch een gat in de solvabiliteit. Hij veroorloofde zich niet enorme investeringen in marketing en sales zoals dat bij Salesforce bijvoorbeeld wel gebeurde. Ook daarom groeit TIE stap voor stap. Digitalisering van de economie is dan ook monnikenwerk. De mannen en vrouwen bij TIE zijn die monniken, maar ze verdienen gemiddeld wel tweemaal modaal.

    Fijne zondag en goede zaken volgende week,

    Adriaan Meij
  6. forum rang 4 marcello106 27 november 2017 20:45
    quote:

    Kwiirk schreef op 26 november 2017 09:08:

    Analyse van AME Research 26 november 2017

    Nu ging net tot en met 2015 de omzet lekker de goede kant op, maar in 2017 schiet de klad er weer in. Wel is er een niveauverschil ontstaan. In het eerste decennium van de nieuwe eeuw lag de omzet zo rondom €10 miljoen en sindsdien tikt het niveau de €20 miljoen aan. Als die trend doorzet, en waarom niet, zou het omzetniveau rond 2050 rond de €50 miljoen liggen, met mogelijkerwijze andere versnellers.

    Er is ten opzichte van 2007 10 miljoen meer omzet, onder aan de streep ziet het er net zo belabberd uit.

    Een omzetgroei van 10 miljoen ging omgerekend ten koste van een ruime verdrievoudiging van het aantal aandelen en de koers noteert logischerwijs rond een derde van de range in 2007. Tsja, waarom zou de trend niet doorzetten...?
  7. forum rang 4 marcello106 30 november 2017 22:30
    Investering in verkoopkanaal kan ondermaatse marges opkrikken verwacht NIBC.

    (ABM FN-Dow Jones) De strategie-update van TIE Kinetix is een zeer positieve ontwikkeling, want investeren in verkoop en marketing is precies wat het bedrijf moet doen om de omzet te laten groeien en de marge naar een gezond niveau te tillen. Dat stelde NIBC Markets donderdag.

    Volgens analist Martijn den Drijver zal de omzetgroei het bedrijf in staat stellen om weer meer te investeren in onderzoek en ontwikkeling en om in de top vijf te komen in geïntegreerde e-commerce.

    De afgelopen vijf jaar was de groei matig en vooral afkomstig van overnames, waardoor de EBITDA-marges ondermaats waren, stelde de analist. Nu het Flow-productaanbod klaar of nagenoeg af is moet TIE Kinetix volgens Den Drijver agressiever worden en deze strategie-update suggereert dat dit precies is wat het bedrijf gaat doen.

    De omzetgroei moet hierdoor "op middellange termijn" verdubbelen maar tot en met 2018 wordt nog geen significante omzetgroei verwacht.

    De analist wil graag meer informatie hoe de groei precies bereikt moet worden en hoe die wordt gefinancierd. Den Drijver neemt aan dat het bedrijf geen nieuwe aandelen wil uitgeven en zijn contanten en krediet wil gebruiken. Hogere schulden verhogen wel het risicoprofiel.

    NIBC handhaaft vooralsnog het Neutraal advies bij een koersdoel van 11,00 euro.

    Het aandeel TIE Kinetix noteerde donderdag ongewijzigd op 9,85 euro.
  8. forum rang 8 aextracker 2 december 2017 11:55
    quote:

    Kwiirk schreef op 26 november 2017 09:08:

    Analyse van AME Research 26 november 2017

    De monniken van TIE

    Met een omzetdaling van 7% tot €18,8 miljoen in fiscaal 2017 en een nettoverlies van €2,5 miljoen maakt TIE, dat opereert in het hart van de digitale revolutie, niet de indruk een flitsend groeiconcern te zijn. Integendeel, het is keihard en gedetailleerd werken op de vierkante millimeter van groeikansen voor deze beursgenoteerde onderneming die de bevoorradingsketen tussen bedrijven automatiseert. Digitaliseren is hot, maar TIE transformeert.

    Kortom digitaliseren is stroperig en moeizaam.

    Maar waarom dan toch die verliezen?

    TIE heeft de oplossingen in 2016 bijeengebracht in één platform voor partners dat marketing, bestellen en handel in de Cloud automatiseert. Dat platform heet FLOW. Oplossingen voor de integratie van de logistieke ketens kunnen voor 80% door de klant zelf worden geïmplementeerd, wat de implementatie cycli aanzienlijk verbetert. Flow klanten zijn niet de eerste de beste. Denk aan Samsung, Swisscom, Siemens, Michelin, Genesys, T-Mobile, Chanel, de steden Amsterdam en Rotterdam, Parker Hannifin. Partners zijn onder meer Epicor, Google, Progress, SanomaOracle, Exact, Unit4, Syspro. Flow laat business partners samenwerken alsof zijn één onderneming zijn. De software bestaat uit meer dan 50 modules voor alle belangrijke ERP, sales automatisering, CRM, PRM, CMS en marketingoplossingen. Meer dan 40.000 handelspartners werken ermee. Bureaus zoals Gartner en Forrester zijn er content mee. Je zou denken dat TIE even hard moet groeien als Salesforce of andere Cloud platforms.

    Als TIE dan zo in het hart van de digitale revolutie zit, met zulke prachtige klanten, partners en supporters, waarom knalt dan in deze groeimarkt toch de omzet omlaag en lijdt de onderneming weer een fors verlies?

    In 2017 ligt de FLOW omzet even hoog als in 2016 op circa €16,4 miljoen. Dus is er in de core business geen explosieve groei. Dat komt omdat de groei in verhuur van software weggestreept kan worden tegen de daling van advies en implementatie. De Cloud of SaaS omzet maakt €7,8 miljoen uit (47,5%) en die omzet steeg 11%, ook niet veel. Die zou in vergelijking met prominente concurrenten dubbel zo hard moeten toenemen. Omdat FLOW vooral in selfservice aangelegd kan worden hebben klanten minder advies en implementatie nodig waardoor die omzet met 4,1% afnam. Maar die omzet is nog wel ruim €8 miljoen.

    Voor 2018 verwacht CEO Jan Sundelin nog een voortgaande druk op de winstmarges ook omdat hij meer wil uitgeven aan marketing en sales teneinde dieper te kunnen doordringen in de primaire B&B markten: back end integratie en front end functionaliteit. Intussen steeg in Nederland de Cloud omzet met 24%, die in Frankrijk met 26%, terwijl die in Duitsland met 20% daalde, mede door desinvesteringen. In de Verenigde Staten was er geharrewar met reseller Epicor, een faillissement van Avaya en een andere klant die afscheid nam van een TIE product waardoor daar de Cloud omzet nauwelijks toenam.

    Over een aantal jaren kun je verwachten dat alle omzet Cloud omzet zal zijn. Nu al is dat percentage bij TIE heel hoog vergeleken met concurrenten. Hoewel het verdiend wordt met modules met heel smalle marges is de winstgevendheid van het totaal verhuurde complete Flow platform hoog.

    Sundelin was sinds de crisis van 2008 voorzichtig, stuurde op financiële stabiliteit, nam geen grote risico’s. Nu slaat het verlies toch een gat in de solvabiliteit. Hij veroorloofde zich niet enorme investeringen in marketing en sales zoals dat bij Salesforce bijvoorbeeld wel gebeurde. Ook daarom groeit TIE stap voor stap. Digitalisering van de economie is dan ook monnikenwerk. De mannen en vrouwen bij TIE zijn die monniken, maar ze verdienen gemiddeld wel tweemaal modaal.

    Fijne zondag en goede zaken volgende week,

    Adriaan Meij

    Beste kwiirk,\ Adriaan,

    Vind de vergelijking met "monikkenwerk" die AME(N) Research maakt begrijpelijk en daarmee meteen zorgelijk.

    Begrijpelijk omdat het bij TIE geduld van een monnik vraagt te ervaren dat er zingevende strategie beleden wordt, waar je vanuit ten doel gestelde resultaten in het goede moet blijven geloven.

    Zorgelijk omdat we allen jaarlijks kunnen vaststellen hoe de toekomst van een monnik zich ontpopt.
    Stilletjes werkend aan iets wat schier ontastbare output oplevert in een snel ontkerkelijkende veranderende wereld.
    Het monikkenwerk wordt in die grote boze (IT) wereld uiteindelijk door niemand gemist anders dan de enkele geloofsgenoot die resteert in het broederschap.

    Verbazingwekkend dat juist AME op dat moment opduikt met dit artikel, nadat kort erna een persbericht met strategie update verschijnt.

    Zorgelijk omdat ik zojuist lees, dat TIE klant INFOR BI specialist BIRST overneemt en inlijft om BI & Analytics "in house" te kunnen doorontwikkelen. Impact nihil, net als "het geharrewar met klant\partner Epicor", waar ZIFT Solutions inmiddels DG partnerred ?
    Hoe houdbaar en schaalbaar is dan een partnership met Google ..... ?

    De wereld verandert voor de monnik helaas veel sneller dan de monnik in zijn beschermde moestuin kan waarnemen en ervaren...... een klassieker.

    Als de strekking van dit verhaal de gedachte achter de strategie verklapt, komt het vrees ik niet goed met TIE's potentieel aan waardegroei op de beurs.

    Kom er maar in met Uw visies.
    Ennuh.........kritisch zijn is wat anders dan kritiek leveren.

    Misshien moet ik eens een maandje naar de nonnen......voor zingevende reflecties.... Ame(n). het is er de tijd van het jaar wel voor :).

    Tracker
  9. forum rang 5 ramptoerist 30 oktober 2018 19:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 26 augustus 2014 09:49:

    Welke forumdeelnemer zou dit zijn....????:

    www.afm.nl/~/media/files/boete/2010/b...

    Postings op het internet
    1.
    U
    staat geregistreerd op iex.nl onder de alias “vertrouwen”.
    2.
    U
    heeft onder deze alias op
    dat
    forum gedurende de onderzoeksperiode 1.265 postings ge
    plaatst.
    3.
    Uit de gegevens van iex.nl blijkt dat
    u
    met betrekking tot het aandeel Qurius 110 postings op iex.nl heeft
    geplaatst.
    4.
    Van de 110 postings over Qurius vallen 26 postings samen met een door
    u
    verrichte t
    ransactie in het aandeel
    Qurius, in die zin
    dat die postings binnen een
    geestig, vooral als je even kijkt naar het huidige bied en laat boekje..
  10. forum rang 8 aextracker 19 maart 2020 08:54
    Dit was een ex-gemeentelijk in politiek aktieve lid uit Almere is indertijd veroordeeld door de rechter in Amsterdam en beboet wegens handelen met kennis en doelbewust malverserend en manipulerend gedrag.
    PS. Was\Is via internet met een beetje goede wil nog te uit te googlen….

    Lijntjes naar andere leden van een lokale babbel- & netwerk clubs, zijn nooit bewezen, doch de lokale polder\babbelbox en wandelgangen kennen dikke muren in de polder waar een enkele verloren ziel een tijdje zwaar moeten hebben zitten zweten :).
    ook die lijntjes kan je nagooglen, wie bedoeld wordt :).

    De rampzalige gevolgen voor die anderen (met motief) betrokkenen bleven bestaand maar onbewezen.
    Het is en heet "onschuldig" in de juridische wereld en rechtstpraak.

    De wereld blijkt voorzien van verzuurde mensen, die coute que coute alles in het werk stellen om beschadigde en\of bedorven breinen datgene te laten voltrekken wat in hun persoonlijke belang prevaleert.
    Erkennen en onderkennen om te leren is slechts die gegeven die boven hun eigen verlies kunnen staan.

    Het is duidelijk dat er in 2004 en sindsdien door deze en gene verloren werd in de gebeurtenissen rondom dit aandeel. Niet iedereen is het gegeven het ook echt mee te maken. Afhankelijk hoe je erin zit, doet het mogelijk veel pijn e.e.a. afhankelijk van de mindset en beoogde doelen.

    Als Tracker van aandelen in NL, kan ik er nu al > 15 jaar van smullen en eindeloos over verhalen. De een vind het niets, de ander doet het genoegen.
    Voor elk wat wils derhalve.
    Sinds de crash van de AEX op 620, ligt het aandeel er akelig stabiel bij. Dat dan weer wel :).

    Ik houd dit zolang er een beursnotering is even vol. Veel te leuk om voldoende veel van weinig te weten :).

    Tracker
  11. forum rang 4 Pitmans 19 maart 2020 09:50
    Hallo Tracker,
    Is er een aanleiding om die link naar 'vertrouwen' nu aan te halen ?

    Blijf het nog steeds stuitend vinden dat de man in eerste instantie een boete kreeg van €24000 voor kinderlijke manipulatie met transakties van 1 stukje en wat forumposts, terwijl Ron van Veldhoven als bestuurder bij Vivenda voor laat melden van 32 insider-verkopen een verlaagde boete kreeg, omdat hij onvermogend zou zijn (boete bedroeg nog steeds €37500, maar meneer woonde in een uiterst luxe woning met zwembad in Oostzaan, dat was zo te vinden)
    De boete voor Baars was overigens ook al lager dan maximaal (van €96k naar €24k) en ik zie eigenlijk nu pas dat die uiteindelijk nog eens is verlaagd naar €10k. Toch nog een beetje gerechtigheid.

    Als je zoiets vergelijkt met wat er afgelopen dinsdag bij curetis gebeurde aan pumpende forumposts in combinatie met een shuffle, wordt je daar nog verdrietiger van.
  12. forum rang 5 ramptoerist 19 maart 2020 09:56
    quote:

    Pitmans schreef op 19 maart 2020 09:50:

    Hallo Tracker,
    Is er een aanleiding om die link naar 'vertrouwen' nu aan te halen ?

    Denk een bloedrode porto als ik zn forumaankopen zo eens volg?
    Dus dan gaat t gas vol op bezoekers met dit soort typische tracker bagger :

    ''De wereld blijkt voorzien van verzuurde mensen, die coute que coute alles in het werk stellen om beschadigde en\of bedorven breinen datgene te laten voltrekken wat in hun persoonlijke belang prevaleert.
    Erkennen en onderkennen om te leren is slechts die gegeven die boven hun eigen verlies kunnen staan."'

    En dat dit fonds niks doet is ook niet zo gek, het doet namelijk nooit iets.
  13. forum rang 8 aextracker 19 maart 2020 12:16
    quote:

    Pitmans schreef op 19 maart 2020 09:50:

    Hallo Tracker,
    Is er een aanleiding om die link naar 'vertrouwen' nu aan te halen ?

    Blijf het nog steeds stuitend vinden dat de man in eerste instantie een boete kreeg van €24000 voor kinderlijke manipulatie met transakties van 1 stukje en wat forumposts, terwijl Ron van Veldhoven als bestuurder bij Vivenda voor laat melden van 32 insider-verkopen een verlaagde boete kreeg, omdat hij onvermogend zou zijn (boete bedroeg nog steeds €37500, maar meneer woonde in een uiterst luxe woning met zwembad in Oostzaan, dat was zo te vinden)
    De boete voor Baars was overigens ook al lager dan maximaal (van €96k naar €24k) en ik zie eigenlijk nu pas dat die uiteindelijk nog eens is verlaagd naar €10k. Toch nog een beetje gerechtigheid.

    Als je zoiets vergelijkt met wat er afgelopen dinsdag bij curetis gebeurde aan pumpende forumposts in combinatie met een shuffle, wordt je daar nog verdrietiger van.
    Zeker, wanneer je goed leest wie er hoe reageert op de feiten die ik post is het duidelijk voor mij dat bij TIE al sinds jaren een verzuurd karakter de boel loopt te frustreren.

    Het zal mij verder jeuken, maar de connecties van de genoemde en beboete persoon zullen af en toe best ietwat onrustige nachten hebben gehad (bij leven en welzijn).
    Garaffineerde karakters, weten precies hoe je moet marchanderen en manipuleren in eigen belang.
    But let the suspects react for themselves…. :)
  14. forum rang 8 aextracker 19 maart 2020 21:33
    quote:

    ramptoerist schreef op 19 maart 2020 15:26:

    Je bent dat toch niet toevallig zelf?
    Want je moet positie hebben om hier mee te klieren..en de bewuste trade vond plaats nadat je het gepost had...en de profielschets, het klopt allemaal best aardig.
    Ik herhaal;
    Garaffineerde karakters, weten precies hoe je moet marchanderen en manipuleren in eigen belang.
    But let the suspects react for themselves…. :)

    En zo gebeurde wat ik al verwachtte.....
    Thx Robbie !
  15. forum rang 5 ramptoerist 20 maart 2020 07:58
    Hmm, dit wekt de indruk alsof je iets ontdekt hebt wat je blijkbaar helemaal zelf bedacht hebt oid, maar hoe en wat is me niet geheel duidelijk.
    Want wat probeer je nu precies duidelijk te maken tracker, dat als iemand reageert, er iets 'bewezen' is oid?
    Misschien handig om erbij te vertellen wat je zoal allemaal hebt ontdekt :)

  16. forum rang 8 aextracker 20 maart 2020 17:34
    quote:

    ramptoerist schreef op 20 maart 2020 07:58:

    Hmm, dit wekt de indruk alsof je iets ontdekt hebt wat je blijkbaar helemaal zelf bedacht hebt oid, maar hoe en wat is me niet geheel duidelijk.
    Want wat probeer je nu precies duidelijk te maken tracker, dat als iemand reageert, er iets 'bewezen' is oid?
    Misschien handig om erbij te vertellen wat je zoal allemaal hebt ontdekt :)
    Hm, interessante reactie in de tands des tijds :) !

    We stellen vast, dat als ramptoerist zich aangesproken voelt i.r.t. bijv. de hierboven door pitmans aangehaalde rechterlijk bestrafte almeerse politieke penose welke ( 1 share bashing) downtrade in TIE managede (tijdje terug, maar een feit), hij zuigend (zweterig?) reageert. Doorgaans voorzien van de suggestieve bliksemafleider !
    Zie ook onderstaande quote van ramptoerist.
    Dat n.a.v. diens suggestie, dat Tracker trade in aandeel TIE vanuit eigen belang.

    Quotepost ramptoerist
    ramptoerist 19 maart 2020 15:26
    Je bent dat toch niet toevallig zelf?
    Want je moet positie hebben om hier mee te klieren..en de bewuste trade vond plaats nadat je het gepost had...en de profielschets, het klopt allemaal best aardig
    Unquote ramps eigen post

    Wat voorts interessant is, is dat ramptoerist;
    a.) Al tijden stelt geen positie te (willen) hebben in TIE.
    b.) Ook niets ziet in TIE als bedrijfs(model) en strategie.
    c.) Het MT \ bestuur als TIE zakkenvullers afficheerd.
    d.) Reageerd op vergeeld oud nieuws (waar weinig lezers weet van hebben).
    e.) Sinds jaren dus TIE volgt...... (daarmee stiekem diepgaand betrokkenheid en bekendheid toont met de materie rondom TIE), ....voorheen onder een andere alias (ooit onthuld door marcello)
    f.) Tracker achtervolgt op andere fora om de realiteitszin van Tracker vilein en geraffineerd te ondermijnen (Blijkbaar ietwat geiiriteerd door Trackers posts).

    Dat stel ik vast gedurende het geduldig tracken van TIE, bestuurders en het fonds i.c.m. nieuws\persberichten\JV'n lezen en fora bezoeken middels volgen van postende aliassen en gedragspatronen consumerend.
    Dat laatste vormt een onderdeel van mijn vakgebied, i.c.m. interesse in de beurs, fora en diens bezoekers.

    Kan mij indenken, dat ramptoerist nu even gaat nadenken voor hij uit de flank reageert :). Op inhoud zal hij nl. niet ingaan.....

    Tabee old chap, pak een pintje vanavond !
188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links