Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,880 19 apr 2024 16:17
  • +0,012 (+1,38%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 6.667.001 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 maart 2020 16:34
    Biotechbedrijf Pharming raakt cfo kwijt

    De financieel directeur van biotechnologiebedrijf Pharming PHARM€1,06-3,89% vertrekt. Robin Wright (55) treedt per 20 mei terug om 'familiale redenen'. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf uit Leiden woensdag bekendgemaakt. Een opvolger is er nog niet.

    Foto: Pharming

    Wright was sinds oktober 2015 cfo bij Pharming. Hij was onder meer betrokken bij de terugkoop van de Amerikaanse verkooprechten op Ruconest, het belangrijkste medicijn van Pharming. In belangrijke mate daardoor wist Pharming zich de voorbije jaren zijn omzet fors op te voeren en bovendien winstgevend te worden.

    'Cruciale rol'
    Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries spreekt in het persbericht lovende woorden over Wright: 'Robins vaardigheden, tomeloze inzet en toewijding speelden een cruciale rol bij het sluiten van de deals die Pharming fundamenteel hebben veranderd en waardoor een klein Nederlands bedrijf is veranderd in een internationale geïntegreerde commerciële biofarmaceutische onderneming met een krachtige pijplijn en een sterk financieel fundament.'

    De Britse accountant en scheikundige Wright was eerder cfo bij twee Zweedse biotechbedrijven. Daarvoor werkte hij bij private-equityfondsen en als fusie- en overnamebankier.

    Volgens Pharming is de zoektocht naar een opvolger gestart.

    fd.nl/ondernemen/1337737/biotechbedri...
  2. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:30
    Farmaceut MSD wordt weer Organon: deel Nederlandse activiteiten herkrijgt ook oude naam

    Het weldra afgesplitste deel van het Amerikaanse farmacieconcern Merck, buiten Noord-Amerika bekend als MSD, krijgt de naam Organon. Daarmee wordt de oude naam in ere hersteld. Ook een deel van de Nederlandse activiteiten zal mogelijk verder gaan onder de ‘nieuwe’ naam, meldt het bedrijf.

    Economieredactie 11-03-20, 22:23 Laatste update: 22:42

    De bijna honderd jaar oude naam Organon verdween in 2007 na de overname door Schering-Plough. Organon gaat zich louter richten op vrouwengezondheid. Later dit jaar wordt bekend wat de gevolgen voor de Nederlandse vestigingen zullen zijn. Het voorlopige plan is dat de vestiging in Oss onderdeel wordt van het nieuwe bedrijf.

    Naar verwachting biedt Organon straks werk aan 10.000 tot 11.000 medewerkers. Van de 6000 medewerkers van MSD in Nederland gaan er mogelijk 1200 tot 1500 over naar de nieuwe onderneming. Het bedrijf moet de precieze invulling nog bepalen in samenspraak met de landelijke ondernemingsraad, de vakbonden en de raad van commissarissen. MSD heeft ook locaties in Haarlem, Boxmeer en De Bilt.

    De naam Organon wordt pas in gebruik genomen als de splitsing gerealiseerd is in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van volgend jaar.

    www.ad.nl/economie/farmaceut-msd-word...
  3. forum rang 10 voda 13 maart 2020 17:12
    Vooruitgang bij ontwikkeling van vaccins tegen corona

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    GlaxoSmithKline PLC
    £ 13,86 -0,19 -1,35 % London Stock Exchange
    GlaxoSmithKline PLC
    15,724 -0,276 -1,72 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Inovio Pharmaceuticals Inc
    $ 6,67 -2,74 -29,12 % NASDAQ
    Sanofi
    73,25 -0,19 -0,26 % Euronext Paris
    Sanofi
    71,92 -1,45 -1,98 % Gruppo Borsa Italiana
    Sanofi nominatif adm
    73,25 -0,19 -0,26 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones)Farmaceuten boeken vooruitgang bij de ontwikkeling van vaccins tegen het coronavirus, maar voorzichtigheid blijft geboden. Dit stelden analisten van UBS vrijdag.

    Inovio Pharmaceuticals verwacht in april menselijke proeven te kunnen starten met een op DNA gebaseerd vaccin, zo liet de Zwitserse bank weten. Moderna Inc. zou al een vaccin mRNA-1273 voor proeven hebben ingediend.

    "Dit zou impliceren dat de tijdslijnen voor een vaccin misschien korter zijn dan de 18 maanden die de Wereldgezondheidsorganisatie optimistisch noemt, maar er is voorzichtigheid geboden”, aldus de analisten van UBS.

    "DNA/RNA-vaccins kunnen snel worden gemaakt, maar zijn tot nu toe succesvoller geweest bij dieren."

    Grote farmaceutische bedrijven als GlaxoSmithKline en Sanofi zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van een coronavaccin.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 14 maart 2020 13:47
    Wetenschappers Erasmus MC en UU claimen vondst antilichaam tegen COVID-19

    UPDATE
    Wetenschappers van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht claimen de vondst van een antilichaam tegen COVID-19. De wetenschappelijke publicatie van de groep van tien wetenschappers ligt ter beoordeling klaar bij het toonaangevende tijdschrift Nature, meldt Erasmus Magazine, dat de ontdekking een wereldprimeur noemt.

    Binnenlandredactie 14 mrt. 2020

    ,,Het antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan bovendien goed helpen bij de opsporing van het virus", zegt hoogleraar celbiologie Frank Grosveld, een van de ontdekkers namens het Erasmus MC.

    Lees ook
    Ook ik heb een heuse corona-obsessie te pakken

    Dringend advies aan alle Nederlanders: ‘Sla die verjaardag over en blijf gewoon binnen’

    Het artikel met bevindingen van de wetenschappers is donderdagavond al gepubliceerd op een website met de naam BioRxiv, waarop biologen hun onderzoek kunnen publiceren en waarop collega's kunnen reageren. In de samenvatting wordt gesproken over een antilichaam tegen SARS2, het coronavirus dat de huidige pandemie met COVID-19 veroorzaakt. Het antilichaam werd in het verleden al ontwikkeld tegen MERS, SARS en nog een coronavirus uit Hongkong (OC-43). ,,Van het eerdere onderzoek hadden we nog ongeteste antilichamen in de ijskast staan die niet met alle drie de mutaties reageerden, maar wel met SARS1. Toen de huidige crisis – SARS2 – uitbrak hebben we meteen getest of de antilichamen die met SARS1 reageerden ook reageren op SARS2 en vonden we het nu gepubliceerde antilichaam”, aldus Grosveld.

    Het antilichaam kan helpen bij de opsporing en preventie van deze vorm van corona-infectie. Grosveld zegt dat de antistof naast de ontwikkeling van het medicijn ook kan worden gebruikt om een diagnostische test op te zetten. ,,Eentje die iedereen gewoon thuis kan doen zodat mensen makkelijk weten of ze een infectie hebben of niet.”

    Lees verder onder de foto
    Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphotoTests

    Volgens Erasmus Magazine moet het antilichaam nog op mensen getest worden, een proces dat maanden vergt. Verder proberen de onderzoekers nu een farmaceut te strikken (,,dat ziet er overigens goed uit‘’) om de productie van het antilichaam als medicijn ter hand wil nemen.

    Op de zeventiende verdieping van het Erasmus MC wordt al jaren gewerkt aan een coronavaccin. Dat moet ons beschermen tegen het nieuwe virus, dat mogelijk elk winterseizoen terugkeert. De virologen hebben zich gestort in een wereldwijde ratrace naar een vaccin tegen het coronavirus. Viroloog Bart Haagmans van het Erasmus weet dat hij vermoedelijk niet de snelste zal zijn – zijn onderzoeksgroep telt tien man, farmaceuten zoals Johnson & Johnson zetten met gemak het tienvoudige aan mankracht in – maar hoopt dat zijn groep wel de slimste is.

    De vinding van het antilichaam nu is belangrijk voor het maken van een medicijn, aldus Grosveld. ,,Als je dit als patiënt zou nemen dan is de verwachting - en dat is nog maar een verwachting - dat de infectie in de patiënt gestopt kan worden.” Een echte oplossing is volgens hem een vaccin. ,,Daar werken anderen aan. Een vaccin ontwikkelen duurt echter al gauw twee jaar. Het medicijn van ons is er, als het allemaal werkt, eerder.”

    Bekijk hieronder al onze video’s over het coronavirus:

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/wetensc...
  5. forum rang 10 voda 15 maart 2020 12:29
    ‘Trump aast op Duitse firma die vaccin ontwikkelt en wil exclusieve rechten voor VS’

    De Amerikaanse president Donald Trump probeert Duitse onderzoekers die werken aan een vaccin tegen het nieuwe coronavirus ‘weg te kopen’. Trump zou zo de exclusieve rechten op dat vaccin willen verkrijgen, meldt Welt am Sonntag op basis van bronnen in regeringskringen.

    Buitenlandredactie 15-03-20, 10:13 Laatste update: 12:20

    De Duitse regering zou op haar beurt de onderzoekers extra geld bieden om hun werkzaamheden voort te zetten voor Duitsland. De onderzoekers in kwestie werken voor het in Tübingen (Baden-Württemberg) gevestigde biofarmaceutische bedrijf CureVac. Dat werkt samen met het Paul Ehrlich Institute for Vaccines and Biomedical Medicines voor de productie van een vaccin tegen het coronavirus.

    De Amerikaanse president biedt het bedrijf volgens de bronnen ‘een groot bedrag’ voor de exclusieve rechten op het onderzoek. “Trump doet er alles aan om een ??vaccin voor de Verenigde Staten te krijgen. Maar alleen bedoeld voor de Amerikanen”, luidt het.

    Overheidsfunctionarissen onderhandelen nu met CureVac, aldus de Duitse zondagskrant. ,,De Duitse regering is zeer geïnteresseerd in het feit dat er ook in Duitsland en Europa vaccins en werkzame stoffen tegen het nieuwe coronavirus worden ontwikkeld”, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegenover Welt am Sonntag. ,,Daarover voert de regering intensieve gesprekken met het bedrijf.”

    CureVac weigert volgens de krant elk commentaar.

    Voor meer, zie link

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/trump-a...
  6. forum rang 10 voda 16 maart 2020 15:27
    Britse overheid bestelt coronatest van Novacyt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Novacyt
    1,484 0,194 15,04 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse Public Health England (PHE) heeft voor acht ziekenhuizen de coronatest van Novacyt besteld. Dit meldde de Franse specialist in klinische diagnoses maandag.

    Na voltooiing van de formele evaluatie van de test heeft het uitvoerend agentschap van het Britse Department of Health and Social Care de tests besteld voor acht ziekenhuizen.

    De totale waarde van de bestelling bedraagt circa 1 miljoen Britse pond, de grootste order order die het bedrijf tot nu toe heeft ontvangen.

    Per 13 maart 2020 stond het aantal bestellingen van de test op meer dan 3,7 miljoen pond, wat onder normale omstandigheden circa acht maanden omzet voor de divisie vertegenwoordigt.

    Op 17 februari introduceerde het bedrijf de nieuwe test op de markt, die kan worden gebruikt voor klinische diagnoses van besmetting met het virus en een meer uitgebreide toepassing in laboratoria. Het is een van de eerste tests zijn met een zogeheten CE-Mark-goedkeuring van de Europese Unie en enkele partnerlanden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 17 maart 2020 14:00
    Pfizer

    Farmaceut Pfizer maakte bekend een samenwerking aan te gaan met een Duits biotechbedrijf voor de ontwikkeling van een mogelijk vaccin tegen het coronavirus. Biotechnoloog Regeneron Therapeutics kwam met een positieve update over een experimenteel middel tegen het virus en staat een flinke koerssprong te wachten.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-170320-225/Wall...
  8. forum rang 10 voda 18 maart 2020 06:44
    Galapagos verhoogt kapitaal

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    141,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft zijn kapitaal verhoogd door de uitgifte van 152.220 nieuwe aandelen, in verband met de automatische uitoefening van warrants door CEO Onno van der Stolpen en andere directeuren en betuursleden.

    De aandelenuitgifte verhoogt het kapitaal met 5,35 miljoen euro tot 350,6 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 18 maart 2020 07:52
    Vivoryon breidt onderzoeksprotocol Fase IIb studie VIVIAD uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Vivoryon Therapeutics AG
    3,62 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Vivoryon heeft zijn onderzoeksprotocol voor de Fase IIb studie VIVIAD met PQ912 voor de behandeling van patiënten met Alzheimer in een vroege stadium uitgebreid. Dit meldde de Duitse biotechbedrijf met een notering in Amsterdam woensdag.

    Het protocol wordt uitgebreid met het toevoegen van extra parameters en ook worden patiënten in geselecteerde studiecentra in Denemarken, Duitsland en Nederland ingeschreven.

    VIVIAD is ontworpen om de werkzaamheid en veiligheid van verschillende doses PQ912 te testen bij 250 patiënten met Alzheimer in een gerandomiseerde, placebogecontroleerde studie gedurende een periode van 48 tot 96 weken, aldus Vivoryon.

    Met deze studie hoopt Vivoryon de veiligheid en verdraagbaarheid van PQ912 aan te tonen, maar ook de effectiviteit.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 18 maart 2020 20:31
    Synairgen claimt middel tegen corona

    Het Britse beursgenoteerde farmaciebedrijf Synairgen SNG£p24,25-2,04% zei woensdag dat het groen licht heeft gekregen om een ??medicijn te testen dat de longfunctie van patiënten met het corona-virus zou kunnen versterken. Dat zou mogelijk zou kunnen helpen bij de wereldwijde strijd tegen de pandemie.

    Het bedrijf zei dat het van regelgevers versnelde goedkeuring had gekregen om het medicijn, dat geïnhaleerd moet worden- een geïnhaleerde vorm van interferon-bèta-1a - te testen bij ziekenhuispatiënten met Covid-19, de door het virus veroorzaakte ziekte.

    Synairgen-ceo Richard Marsden zegt dat het middel interferon-bèta-1a bevat. Dat is volgens hem een natuurlijk voorkomend eiwit dat een rol speelt bij de antivirale reacties van het menselijk lichaam. 'Je maakt het als je verkouden bent', zei hij tegen persbureau Reuters.

    fd.nl/beurs/1338519/synairgen-claimt-...
  11. Berdientje 19 maart 2020 08:59
    In Spanje 600 mensen overleden.

    ROME -In 24 uur zijn woensdag 475 doden bijgekomen door het coronavirus in Italië, een absoluut record.
    Alleen al in Lombardije kwamen er woensdag 319 doden bij.

    In Italië zijn nu totaal zijn er nu 1000 doden;
    Ook het aantal besmette mensen is sterk gegroeid tot in totaal 28.710,

    In Nederland zijn nu 58 mensen overleden aan de ziekte.
    Het virus is bij 2051 personen geconstateerd

    En dan zaaide Wilders gisteren een paniek onder de oudjes die durven niet eens hun bed nu niet meer uit.

    Was dat om stemmen te winnen?.
  12. forum rang 10 voda 23 maart 2020 07:16
    Galapagos legt verschillende onderzoeken tijdelijk stil

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    144,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN) Galapagos heeft besloten verschillende onderzoekenen uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk stop te zetten vanwege het coronavirus. Dit maakte CEO Onno van de Stolpe zondag bekend.

    Het stopzetten treft onder meer de Fase 2 en Fase 3 studies met filgotinib voor de ziekte van Crohn. Een Fase 3 studie met de ziekte van Bechterew zal nu later dit jaar van start gaan, aldus Galapagos.

    De maatregelen treffen niet de Fase 3 Selectie-studie met darmziekte colitis ulcerosa, aangezien er reeds voldoende mensen voor deze studie zijn ingeschreven. De resultaten hiervan worden in het tweede kwartaal verwacht.

    In zijn boodschap wees topman Van de Stolpe onder meer op de "sterke balans" van Galapagos. "Ik geloof er sterk in dat we deze storm kunnen doorstaan", voegde de CEO toe.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 23 maart 2020 15:05
    Cel-Sci wil immuuntherapie ter bestrijding COVID-19 ontwikkelen

    (ABM FN-Dow Jones) Cel-Sci start een preklinische studie met zijn LEAPS technologie in een poging zo een immuuntherapie te ontwikkelen ter bestrijding van COVID-19. Dit meldde het Amerikaanse biotechbedrijf maandag.

    Het bedrijf werkt hierin samen met het University of Georgia Center for Vaccines and Immunology.

    De LEAPS-technologie werd eerder ook gebruikt in een aantal succesvolle preklinische experimenten bij muizen tegen de H1N1 variant van het griepvirus, aldus Cel-Sci. Dit vormt de basis voor de preklinische studie voor de behandeling tegen COVID-19.

    Een eventuele behandeling tegen het coronavirus is bedoeld voor patiënten met het grootste risico aan de ziekte te overlijden vanwege weefselschade aan de longen, volgens het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 24 maart 2020 09:06
    Fabrikant coronatests: beperk tests tot patiënten met symptomen

    Gepubliceerd op 24 maart 2020 08:36 | Views: 1.365

    BASEL (ANP) - De fabrikant van veelgebruikte tests voor het nieuwe coronavirus, Roche, roept overheden en gezondheidsorganisaties wereldwijd op deze alleen te gebruiken voor patiënten die al symptomen hebben van de ziekte. Alleen zo kan de toevoer van voldoende testbenodigdheden op peil blijven, stelt het Zwitserse concern.

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deed vorige week nog de oproep om niet te zuinig om te springen met tests op het virus. "We hebben een simpele boodschap voor alle landen: test, test en test", zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus in een persconferentie. Alleen dat beleid werkt volgens de WHO-chef echt tegen de verspreiding van het virus.

    De tests van Roche worden ook in Nederland gebruikt om te controleren of iemand het nieuwe coronavirus heeft. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) test in Nederland al lang niet meer iedereen die symptomen van de door het coronavirus veroorzaakte ziekte Covid-19 heeft. Daarvoor is niet genoeg capaciteit.

    Roche laat weten er "binnen de grenzen van de toevoer" alles aan te doen om zoveel mogelijk tests te maken en af te leveren. Volgens het bedrijf ligt het huidige maximum op miljoenen tests per maand.
  15. forum rang 10 voda 24 maart 2020 13:04
    Cel-Sci haalt vers kapitaal op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Cel-SCI Corp
    $ 13,10 0,00 0,00 % AMEX

    (ABM FN-Dow Jones) Cel-Sci heeft een akkoord gesloten met Aegis Capital Corp om minimaal 500.000 aandelen aan de investeerder te verkopen voor 12,22 dollar per aandeel. Dit meldde het Amerikaanse biotechbedrijf dat zich specialiseert in immuuntherapieën dinsdag.

    Daarmee krijgt Aegis een korting van 5 procent ten opzichte van de laatste slotkoers.

    Als onderschrijver heeft Aegis bovendien de optie om binnen 45 dagen het belang uit te breiden naar 15 procent van het aandelenkapitaal van Cel-Sci tegen dezelfde prijs per aandeel, aldus het bedrijf.

    Cel-Sci gebruikt de opbrengst onder meer voor de ontwikkeling van zijn LEAPS-technologie. Maandag werd bekend dat deze technologie in een preklinische studie wordt onderzocht als mogelijke basis voor een behandeling tegen COVID-19.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  16. [verwijderd] 24 maart 2020 13:17
    APEX-2 STUDY: SIGNIFICANTLY REDUCED USE OF ACUTE ON-DEMAND MEDICINE

    New data from the APeX-2 trial shows that 150 mg of oral, once-daily berotralstat (BCX7353) for prophylaxis of HAE attacks reduced patients’ monthly use of standard of care (SoC) on-demand medicine by 53.6 percent compared to placebo, and reduced the number of HAE attacks requiring acute SoC treatment by 49.2 percent compared to placebo. Additional data show that the percentage of HAE attacks requiring re-treatment with multiple doses of on-demand therapy was lower for patients receiving berotralstat (150 mg) than placebo.

    “Patients receiving berotralstat had fewer attacks, treated fewer attacks, experienced less severe attacks and used less on-demand medication compared to placebo. These data from APeX-2 provide further evidence that HAE patients are seeing significant benefits from oral, once-daily berotralstat,” says Dr. William Sheridan, chief medical officer of BioCryst Pharmaceuticals, Inc.

    In APeX-2, patients experienced a rapid and sustained decrease in their attack frequency over 48 weeks. Thirty patients who were randomized to 150 mg of berotralstat at the beginning of the trial and completed 48 weeks of therapy had a baseline mean attack rate of 2.9 attacks per month, which declined to 1.4 attacks per month after one month and to 1.0 attacks per month at month 12. APeX-2 patients who switched from placebo to 150 mg of berotralstat after week 24 saw dramatic and sustained reductions in their HAE attack rate. Their mean attack rate dropped to 0.5 attacks per 28 days at month seven and to 0.4 attacks per 28 days at month 12.

    An integrated 48-week analysis across both the APeX-2 and APeX-S trials showed berotralstat was safe and generally well tolerated in a total of 342 patients with a total of 232 patient-years of daily oral dosing. The most frequent adverse drug reactions were mild-to-moderate gastrointestinal events that were brief in duration and self-limited.

    APeX-2 is a randomized, double-blind, placebo-controlled, three-arm trial testing two dose levels of orally administered once-daily berotralstat (110 mg and 150 mg) for prevention of angioedema attacks. The trial enrolled 121 patients with Type I and II HAE in the United States, Canada and Europe. Following completion of the 24-week analysis period, patients continued on study drug in an ongoing extension phase of APeX-2 through 48 weeks. Patients randomized to placebo for 24 weeks were re-randomized to receive one of the two doses of study drug in the extension phase of the trial. Patients who complete 48 weeks may continue in the trial on open-label berotralstat.
    (Source: BioCryst)
  17. [verwijderd] 24 maart 2020 13:17
    KALVISTA: ORAL HAE THERAPIES ADVANCING WELL

    At the release of the financial results for the fiscal third quarter ending 31 January 2020 KalVista Pharmaceuticals, Inc. CEO Andrew Crockett said the ‘work to bring multiple best-in-class oral therapies to patients with HAE is advancing well’:

    “First, we look forward to delivering data in the second quarter of this year from our Phase 2 clinical trial with KVD900, our on-demand therapy for HAE attacks. We believe KVD900 has the potential to offer patients an attractive option for control of their disease through a fast-acting tablet that can be taken at the earliest stages of an incipient attack. Second, we continue to make progress in our optimization of KVD824 as a potential oral prophylactic treatment. We still plan to initiate a Phase 2 trial of KVD824 for prophylaxis of HAE attacks in the second half of the year.”
    (Source: KalVista)
  18. forum rang 10 voda 25 maart 2020 08:50
    Fusiedeal Curetis en OpGen waarschijnlijk in april afgerond

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 08:45 | Views: 0

    Curetis 24 mrt
    1,30 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen wordt naar verwachting begin april afgerond. Er wordt verwacht dat aandeelhouders van OpGen op een buitengewone vergadering eind maart goedkeuring geven aan de transactie.

    Eerder deze maand stemden aandeelhouders van Curetis al in. Curetis kondigde de overname in september aan. Hoewel de Duitse specialist in diagnosesystemen de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van Curetis met een beursnotering in Amsterdam door OpGen. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat in 2019 goed was voor een gecombineerde pro forma-omzet van 6 miljoen dollar. Dat was 4,5 miljoen dollar in 2018.

    Een vergadering van de aandeelhouders van OpGen werd verdaagd omdat er niet genoeg aandeelhouders hun stem hadden uitgebracht. Door de vergadering te verplaatsen naar eind deze maand hoopt OpGen aandeelhouders die dat nog niet deden tijd te geven om hun stem uit te brengen. Van de uitgebrachte stemmen was overigens 99 procent voor de overname.

    Verder werd gemeld dat Curetis de eerste detectiekits voor het nieuwe coronavirus deze week heeft verscheept in Europa. Er komen nog meer stappen van het bedrijf tegen de uitbraak.
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links