Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,380 19 apr 2024 17:35
  • +0,240 (+0,88%) Dagrange 27,000 - 27,380
  • 2.714.506 Gem. (3M) 2M

Ahold Delhaize 2020

1.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 18 maart 2020 15:25
    10:05 Kepler neemt Ahold Delhaize en KPN op in favorietenlijst
    Kepler Cheuvreux identificeert Ahold Delhaize en KPN als mogelijke winnaars van het coronavirus. Ahold Delhaize mocht daarom maandag al op de kooplijst en wordt nu samen met KNP toegevoegd aan de top picks.
    Het spijkerde ook zijn winstmodel voor Ahold Delhaize bij. 'In het bijzonder dankzij de shift van buitenshuis eten naar thuismaaltijden, verhogen we onze verwachte winst per aandeel met 4,6 procent voor 2020', aldus het beurshuis. (Tijd.be)
  2. Traguardo 18 maart 2020 15:40
    Als je bedenkt dat alle winkels dicht zijn behalve de supermarkten dan moet dit juist een voordeel voor Ahold zijn. Mensen hebben maar 1 plek om naartoe te gaan als ze in de stad lopen en iets willen kopen.

    Daarnaast is iedereen thuis, en dus moet je jezelf voeden. Normaal wordt dit verzorgd door catering etc. (op werk, sportclubs, restaurants). De hoeveelheid WC papier die nodig is om alles weer schoon te maken blijft gelijk. Waar de bron van deze productie vandaan komt verandert compleet lijkt mij. Ik denk dat er wel degelijk een verschuiving is van groothandel naar supermarket.

    Wat voor effect zou dit hebben?
  3. [verwijderd] 18 maart 2020 17:06
    Ahold wordt gegijzeld dat is wel duidelijk. Wat een idiote vertoning. Al jaren lang! Eens, de policy van het bedrijf werkt ook niet mee, maar het zou wat ruimhartiger gewaardeerd mogen worden. Als ik Amazon was, wist ik het wel. Kroger speert er wel vandoor. Is de slag om de supermarkten begonnen?

    Basta
  4. kassiebora 18 maart 2020 19:58
    Wat irritant is, is dat Albert Heijn een filmpje laat circuleren waarin te zien is dat ze pallets vol pleepapier hebben, maar in de winkel ho maar. Ook geen info kunnen geven. Dat is het verschil tussen promotie en realiteit.
    Moest tegen mijn principe naar de Jumbo, die het gewoon in voorraad had.
  5. forum rang 8 Leefloon 19 maart 2020 09:16
    quote:

    Traguardo schreef op 18 maart 2020 15:40:

    Mensen hebben maar 1 plek om naartoe te gaan als ze in de stad lopen en iets willen kopen.

    Daarnaast is iedereen thuis, en dus moet je jezelf voeden. Normaal wordt dit verzorgd door catering etc. (op werk, sportclubs, restaurants).

    Ik denk dat er wel degelijk een verschuiving is van groothandel naar supermarket.Wat voor effect zou dit hebben?
    Als-dan redenering. Je noemt zelf al geen (non-food) productgroep noch online, en de ingestorte vraag naar bijvoorbeeld bloemen wijst er niet op dat consumentengedrag ongewijzigd blijft.

    De veranderde en ingestorte vraag naar bijvoorbeeld bier wijst er niet op dat er sprake is van een waterbedeffect, een eenvoudige lunch is in geld ongetwijfeld de grootste verschuiving, en met minder werk worden er hopelijk ook minder calorieën geconsumeerd.

    Zie de koersen van die bedrijven, bijvoorbeeld Sligro. Ongeveer gehalveerd. Helaas wel zonder noemenswaardig waterbedeffect. Mede doordat de hele feestelijke receptie wordt afgelast, en al die zooi dus ook niet in een supermarkt wordt verkocht. Nog daargelaten dat ik weinig supermarkten ken die dan de volledige catering zouden gaan verzorgen, inclusief bereiding.
  6. forum rang 7 JdeFL 19 maart 2020 09:47
    quote:

    Leefloon schreef op 19 maart 2020 09:16:

    [...]
    ...wijst er niet op dat consumentengedrag ongewijzigd blijft.

    De veranderde en ingestorte vraag naar bijvoorbeeld bier ...
    Denk het ook. Pasta en toiletpapier, maar of dure bieren (Belg. brouwerijen denken gewoonweg aan sluiten wegens te weinig afzet), luxe champagnes, kaviaar, …
    Niet op restaurant. Oké. Maar je moet het ook nog kunnen klaarmaken. Diepvriespizza en kant en klare microgolf dan maar? Ook met flinterdunne marges...
    Je krijgt er nu wel geen 2de gratis. Dat gaan mensen onthouden. Telefoonmaatschappijen verdubbelen beltegoeden, Delhaize halveert wat je krijgt. Dat blijft hangen. Bijzonder ongelukkige timing.

    Wel geen krimp zoals in vele andere sectoren, maar ook weinig joepie, veronderstel ik, op een of meer ééndags koersstijgingen na.
    En ja nog altijd een basisaandeel in mijn portefeuille. Eerder omwille van bol.com.
1.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links