Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VIVORYON THERAPEUTICS N.V. AEX:VVY.NL, NL00150002Q7

  • 0,453 19 apr 2024 17:35
  • -0,017 (-3,62%) Dagrange 0,440 - 0,469
  • 99.759 Gem. (3M) 589,6K

Vivoryon is de naam. Daarom nieuw draadje

6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 314 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 maart 2020 08:59
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2020 08:50:

    Vivoryon meldt voortgang in onderzoek Alzheimermedicijn

    Gepubliceerd op 18 maart 2020 07:43 | Views: 1.365

    HALLE (AFN) - Vivoryon Therapeutics heeft meer details bekendgemaakt over een klinisch onderzoek (fase 2b) naar de veiligheid en werking van een middel tegen Alzheimer dat het in ontwikkeling heeft. De eerste test op patiënten wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar, de eerste resultaten eind 2022.

    Het onderzoek moet uitwijzen hoe veilig het middel is, hoe goed het wordt verdragen en wat de werking is op onder meer het geheugen. De proefpersonen worden uitgezocht door onderzoekspartners in Nederland, Duitsland en Denemarken.
    De aandeelhouders hoeven dus nog slechts ca 3 jaar te wachten op de eerste resultaten van Fase 2B.
  2. forum rang 8 lucas D 18 maart 2020 09:44
    Vivoryon heeft het proefprotocol uitgebreid door het opnemen van verkennende parameters en plannen om patiënten in te schrijven op geselecteerde onderzoekslocaties in Denemarken, Duitsland en Nederland


    HALLE (SAALE) / MÜNCHEN, Duitsland, 18 maart 2020 - Vivoryon Therapeutics AG (Euronext Amsterdam: VVY, ISIN DE0007921835) heeft vandaag een update aangekondigd over de fase 2b klinische proef die de belangrijkste kandidaat van het bedrijf test en de eerste in zijn klasse, zeer specifiek en krachtige kleine molecuulremmer van glutaminylcyclase, PQ912 bij patiënten met de vroege ziekte van Alzheimer.

    De klinische studie genaamd VIVIAD, afgeleid van "voortschrijdende ziektemodificerende behandeling en niet-invasieve diagnostiek van de ziekte van Alzheimer", is ontworpen om de werkzaamheid en veiligheid van verschillende doses PQ912 bij 250 beginnende Alzheimerpatiënten te testen bij een gerandomiseerde, placebo- gecontroleerd onderzoek in de loop van 48 tot 96 weken. Prof. Dr. Scheltens, VU Amsterdam zal optreden als coördinerende onderzoeker en VIVIAD is van plan in totaal slechts 10 high-recruiting sites uit Denemarken, Duitsland en Nederland te gebruiken. Het onderzoek is gepland om zijn eerste patiënt in het tweede kwartaal van 2020 in te schrijven, met de verwachte topresultaten tegen het einde van 2022.

    De primaire eindpunten van het onderzoek zijn ontworpen om de veiligheid en verdraagbaarheid van PQ912 te beoordelen, naast de werkzaamheid op het werkgeheugen en de aandacht. De secundaire eindpunten zijn onder meer de veiligheid en verdraagbaarheid op lange termijn van PQ912 en de werkzaamheid ervan op hersenactiviteit, cognitie en activiteiten van het dagelijks leven.

    Vivoryon heeft ook verkennende parameters toegevoegd die zijn geselecteerd met het oog op het bevorderen van minder invasieve diagnostische technologieën. Dit omvat de spraakevaluatie van Winterlight Labs, het gebruik van EEG om neuronale netwerkactiviteit en connectiviteit te testen, evenals een reeks op bloed gebaseerde biomarkers die worden beheerd door Nordic Bioscience. De opname van deze parameters zal het gegevenspakket van PQ912 verder versterken en meer innovatieve en minder veeleisende diagnostische hulpmiddelen introduceren bij toekomstige patiënten.

    Dr. Michael Schaeffer, CBO van Vivoryon Therapeutics, merkte op:
    “We hebben deze proef strategisch op maat gemaakt en voorbereid en waarderen de steun van prof. Scheltens, een van 's werelds toonaangevende Alzheimer-experts, als onze coördinerende onderzoeker. Met Nordic Bioscience, Winterlight Labs en VUMC Amsterdam hebben we uitstekende en vertrouwde partners om ons meer detail en informatie te bieden. We kijken ernaar uit om de eerste patiënt de komende maanden te behandelen. ”

    ###

    Neem voor meer informatie contact op met:
    Vivoryon Therapeutics AG
    Dr. Ulrich Dauer, CEO
    E-mail: contact@vivoryon.com
  3. [verwijderd] 18 maart 2020 10:30
    Het is gewoon een geruststellend bericht dat de boel ondanks alle ellende in deze barre tijden ook door draait. Dat de beurzen onder druk staan is logisch en de volatiliteit zal nog lang aanhouden. Juist daarom is het goed om te horen dat niet alles "verloren" lijkt zoals het koersverloop de laatste tijd wel doet vermoeden.
  4. [verwijderd] 18 maart 2020 11:04
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 18 maart 2020 10:04:

    Enorme stijging ???

    Er raken er ook hier een paar in de war inmiddels. Staat op 3,95 euro, na 8,50 een week of wat terug.

    Gisteren 11% down en vandaag tot nu toe weer 9% up. Dat is geen vooruitgang.

    Ben benieuwd of er EOD nog wat over is van die plus 9% nu
    Top dit jaar op 15/1 = koers aan 7.75
    Heb bijgekocht 26/2 aan 5.24 = -31% inmiddels op dik twee weken
    Dus er is nog wat goed te maken.
    Nieuws is alleszins positief...maar echte koersstijging zal long term zijn. Als ze slagen zal de sky the limit zijn.
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 18 maart 2020 14:08
    quote:

    toontje hoger schreef op 18 maart 2020 11:04:

    [...]
    Als ze slagen zal de sky the limit zijn.
    klopt, maar de eerste resultaten eind 2022. If oke, dan duurt het nog vele, vele jaren eer er evtl een medicijn is.

    Maar de hoofden hier zijn gericht op de optielichting door Morph.

    Denk alleen, gezien het bovenstaande bericht, dat nieuws daarover echt nog wel ff gaat duren.

    En niet heel snel, zoals hier sinds 14-1 al heel vaak is gesuggereerd.
  6. forum rang 4 Kuiken 19 maart 2020 11:27
    Waarom Vivoryon OOK zo kansrijk is, deel 1 uit verhaal in het FD vandaag:

    Thieu Vaessen
    FARMACIE
    Organon herrijst, omdat Big Farma liever op kanker mikt
    De farmaceutische industrie kan voor nieuwe medicijnen tegen kanker nog aantrekkelijke prijzen vragen en stoot andere activiteiten liever af. Forse kritiek op de prijs van medicijnen gaven de aanzet tot een verkoopgolf.
    De gevel van Organon in Oss, dat in 2013 ten onder ging.
    De gevel van Organon in Oss, dat in 2013 ten onder ging.Foto: Hans van der Poel/Hollandse Hoogte / Beeldbewerking: FD Studio
    In het kort

    De grote farmaceutische concerns stoten omvangrijke activiteiten af.De afsplitsingen lijken forser dan in het verleden.De discussie over hoge medicijnenprijzen heeft zijn invloed: bedrijven kiezen veelal voor innovatieve behandelingen van kanker, omdat ze daar nog goede prijzen voor kunnen krijgen.Het Amerikaanse MSD stoot ook veel activiteiten af. Die worden gebundeld in het nieuwe bedrijf Organon & Co.
    Organon staat op uit het rijk der doden. Het Nederlandse farmabedrijf uit Oss ging zeven jaar geleden ten onder, maar herrijst nu uit zijn as. Wie had dat kunnen denken?
    Organon dankt zijn wederopstanding aan het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co, dat in Europa opereert onder de naam MSD. Deze farmareus heeft zijn activiteiten onlangs tegen het licht gehouden en geconcludeerd dat zijn anticonceptiemiddelen en producten die de menselijke vruchtbaarheid juist moeten bevorderen, niet meer in het assortiment passen.

    'Vrouwengezondheid'
    En dus gaat MSD zijn divisie voor wat officieel 'vrouwengezondheid' heet, afsplitsen en in de verkoop doen. Het nieuwe te verkopen bedrijf gaat verder onder de naam Organon & Co, want uit onderzoek bleek dat die oude Nederlandse naam nog veel positieve herinneringen oproept. Het is met zeker 10.000 werknemers en een omzet van $6,5 mrd geen klein bedrijf dat nu ontstaat.

    De afsplitsing staat niet op zichzelf. Het ene na het andere farmaconcern besloot recentelijk een deel van zijn activiteiten in de verkoop te doen. Vaak zijn het grote bedrijfsonderdelen. Zo gaat het Franse Sanofi - ook een partij uit de top 10 van farmabedrijven - zijn productie van farmaceutische halffabrikaten onderbrengen in een nieuw bedrijf met een omzet van €1 mrd. Over twee jaar gaat het nieuwe bedrijf in de verkoop.
    Hoge prijzen
    In wezen is het afstoten van grote bedrijfsactiviteiten niets nieuws, zeker niet voor Big Farma, zegt Hans Schikan, voormalig directeur van Organon Nederland en nog altijd een bekende naam in de Nederlandse farmaceutische industrie. Grote farmabedrijven hebben altijd al bedrijfsonderdelen in de verkoop gedaan om nieuwe activiteiten en overnames van andere bedrijven te kunnen financieren.
    Maar Marijn Dekkers ziet dat toch iets anders. De Nederlander was van 2010 tot en met 2016 topman bij het Duitse Bayer en volgens hem is de farmaceutische verkoopgolf een logisch gevolg van de wereldwijde discussie over de prijzen van geneesmiddelen. Meer dan in het verleden stuiten de soms hoge prijzen wereldwijd op weerzin. Het dwingt farmaceutische bedrijven te kiezen voor medicijnen waarvoor ze een hoge winstmarge kunnen opeisen.
    Succesverhaal

  7. forum rang 4 Kuiken 19 maart 2020 11:28
    deel 2

    ‘Als de omstandigheden moeilijker worden, moeten bedrijven scherpere keuzes maken. En dus kiezen bestuurders meer en meer voor activiteiten waar hun bedrijf echt goed in is’
    Marijn Dekkers, voormalig topman Duitse Bayer
    'Als de omstandigheden moeilijker worden, moeten bedrijven scherpere keuzes maken', zegt Dekkers. 'En dus kiezen bestuurders meer en meer voor activiteiten waar hun bedrijf echt goed in is. Waar de kansen op succes zo groot mogelijk zijn.'
    Kiezen betekent voor veel farmabedrijven dat ze inzetten op medicijnen tegen kanker. Dat is in ieder geval het verhaal van MSD. Het Amerikaanse concern investeert miljarden dollars in onderzoek, onder meer naar nieuwe toepassingen voor zijn medicijn Keytruda, dat bij de bestrijding van steeds meer vormen van kanker wordt ingezet. Het middel is afgelopen jaren uitgegroeid tot hét grote succesverhaal in de farmaceutische industrie.
    Kankermedicijnen mogen geld kosten
    Andere farmabedrijven kunnen niet achterblijven. Als ze zelf geen veelbelovende kankermedicijnen in ontwikkeling hebben, zien ze zich gedwongen biotechbedrijven met experimentele middelen op te kopen. Ze betalen torenhoge prijzen. Om bij Sanofi als voorbeeld te blijven: dat kocht vier maanden geleden het Amerikaanse biotechbedrijf Synthorx voor €2,3 mrd. Die prijs was ruim het dubbele van de beurswaarde van Synthorx.
    Investeren in medicijnen tegen kanker is volgers Dekkers een logische keuze, omdat farmabedrijven voor deze geneesmiddelen nog wel aantrekkelijke prijzen kunnen vragen. 'Bij kanker is het toch heel moeilijk om tegen een patiënt te zeggen: dit medicijn kun je niet krijgen. In sommige landen doen ze het, maar het ligt heel moeilijk. Daarom zijn de meeste landen nog wel bereid om geld uit te geven aan medicijnen tegen kanker.'
    Wetenschappelijke vooruitgang
    Investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen kanker loont nog om een tweede reden, namelijk dat er veel nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn. Daardoor zijn farmabedrijven er afgelopen jaren in geslaagd betere medicijnen tegen kanker op de markt te brengen. Als ze echt beter zijn, mogen ze vaak ook wat kosten.
    Topman Vas Narasimhan van Novartis - het grootste farmabedrijf ter wereld - legde eind vorig jaar tijdens een bezoek aan Nederland net weer een ander accent. Novartis is te groot om al zijn kaarten op kanker te zetten, maar het bedrijf heeft onder zijn nieuwe topman wel veel meer focus aangebracht. Alles is gericht op innovatieve therapieën die patiënten uitzicht bieden op echte vooruitgang.
    Puur medicijnen
    'We zijn een puur medicijnenbedrijf geworden', aldus Narasimhan bij de opening van een nieuw Novartis-kantoor in Amsterdam. Sinds zijn aantreden in de tweede helft van 2017 kocht en verkocht Narasimhan voor $70 mrd aan dochterbedrijven. Zo moest het grote contactlenzenbedrijf Alcon op eigen kracht verder. In contactlenzen kon Novartis het verschil niet maken.
    Ook MSD gaat het begrip 'kernactiviteiten' scherper formuleren. De toekomst van het grote farmaconcern ligt niet in anticonceptie, een terrein waar weinig eer valt te behalen met productverbetering. 'Als MSD toch niet meer investeert in de R&D voor deze activiteiten dan kunnen ze de waarde nu beter verzilveren', zegt Dekkers.
    De ironie van Organon
    Gelukkig hebben veel oud-Organon-managers niet het gevoel dat hun bedrijf nu wordt afgedankt. Integendeel, zegt Hans Schikan. 'Onze appgroep van oud-Organon-medewerkers ontplofte toen MSD bekendmaakte dat het nieuwe bedrijf de naam Organon krijgt. Wat overheerste, was een gevoel van trots.'
    Fijntjes wijst Schikan erop dat MSD alleen kan kiezen voor een focus op kanker dankzij Organon. Want het succesverhaal van het kankermedicijn Keytruda begon ooit bij Organon. Ironisch genoeg werd de werkzame stof bij het Nederlandse bedrijf uitgevonden. Dat biedt hoop. Als het nieuwe Organon & Co straks zijn eigen keuzes kan maken, zijn grote verrassingen mogelijk.
  8. [verwijderd] 20 maart 2020 10:34
    Een slap en mager herstel in vergelijk tot de meeste beursfondsen. Er wordt nog steeds verkocht bij enige koersopleving, en ga je er van uit dat de meeste particulieren gemiddeld toch een fors hogere aankoopkoers hebben, dan lijken het toch grotere partijen die blijven verkopen of koersdrukken. Jammer, maar helaas. Ooit komt er vast weer een AFM melding. Daar is voor mij ook het wachten op, net als nieuws over Morphosys. Zowel goed als slecht nieuws daarover zal gecommuniceerd gaan worden.

  9. forum rang 8 lucas D 20 maart 2020 11:49
    Vivoryon Therapeutics AG / Key word(s): Miscellaneous
    19.03.2020 / 07:00
    The issuer is solely responsible for the content of this announcement.
    Vivoryon Therapeutics AG to Publish its Full Year 2019 Results
    on March 26, 2020
    HALLE (SAALE) / MUNICH, Germany, 19 March 2020 - Vivoryon Therapeutics AG (Euronext Amsterdam: VVY, ISIN DE0007921835), will publish its Full Year Results for 2019 on Thursday, March 26, 2020. The company will host a conference call and webcast (in English) open to the public. The Full Year 2019 Results will be available to download on the company website (www.vivoryon.com/investors-news/financial-information/)

    Conference call details
    Date: Thursday, March 26, 2020
    Time: 3:00 pm CET /10:00 am EDT

    Access Code: 68603233#

    From Germany: +49 69 201 744 220
    From UK: +44 203 009 2470
    From USA: +1 877 423 0830
    Webcast details
    A live webcast and slides will be made available at: (www.vivoryon.com/investors-news/financial-information/)
    ###
    For more information, please contact:
    Vivoryon Therapeutics AG
    Dr. Ulrich Dauer, CEO
    Email: contact@vivoryon.com

    Trophic Communications
    Gretchen Schweitzer / Joanne Tudorica
    Tel: +49 172 861 8540 / +49 176 2103 7191
    Email: Trophic@vivoryon.com

    Notes to Editors:
    About Vivoryon Therapeutics AG
    With 20+ years of unmatched understanding in identifying post-translational modifying enzymes that play critical roles in disease initiation and progression, Vivoryon's scientific expertise has facilitated the creation of a discovery and development engine for small molecule therapeutics. This platform has demonstrated success by developing a novel therapeutic in type 2 diabetes. In its current programs Vivoryon Therapeutics is advancing its lead product, PQ912, in Alzheimer's disease and its entire portfolio of QPCT and QPCTL inhibitors in oncology and other indications.
    www.vivoryon.com

    Forward Looking Statements
    Information set forth in this press release contains forward-looking statements, which involve a number of risks and uncertainties. The forward-looking statements contained herein represent the judgment of Vivoryon Therapeutics AG as of the date of this press release. Such forward-looking statements are neither promises nor guarantees but are subject to a variety of risks and uncertainties, many of which are beyond our control, and which could cause actual results to differ materially from those contemplated in these forward-looking statements. We expressly disclaim any obligation or undertaking to release publicly any updates or revisions to any such statements to reflect any change in our expectations or any change in events, conditions or circumstances on which any such statement is based.

    ________________________________________
    19.03.2020 Dissemination of a Corporate News, transmitted by DGAP - a service of EQS Group AG.
    The issuer is solely responsible for the content of this announcement.

    The DGAP Distribution Services include Regulatory Announcements, Financial/Corporate News and Press Releases.
    Archive at www.dgap.de
    ________________________________________
  10. forum rang 8 lucas D 20 maart 2020 12:34
    Weet niet of het gebeurd maar een omhoog knallende koers vanaf vandaag en doorgaande tot de koers boven de €10 staat, waar deze al had moeten staan op alleen verwachtingen.
    Het blijft vreemd om over een knallende koers tot boven de €10 te praten terwijl die er al had moeten staan alleen op de verwachtingen.
    Het blijft vreemd om over een knallende koers tot boven de €10 te praten terwijl die er al had moeten staan alleen op de verwachtingen.
    Het blijft vreemd om over een knallende koers tot boven de €10 te praten terwijl die er al had moeten staan alleen op de verwachtingen.
    Het blijft vreemd om over een knallende koers tot boven de €10 te praten terwijl die er al had moeten staan alleen op de verwachtingen.
    Het blijft vreemd om over een knallende koers tot boven de €10 te praten terwijl die er al had moeten staan alleen op de verwachtingen.

    Maar ik zie dat ik in herhaling val.

    Succes en denk vooral niet bij een koers van boven de €10 dat dit het is, dat is pas het begin.
6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 314 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links