Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,315 16 apr 2024 16:29
  • -0,745 (-2,19%) Dagrange 33,310 - 33,885
  • 5.919.409 Gem. (3M) 7,4M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 227 228 229 230 231 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 maart 2020 20:21
    Shell
    Flinke pech was er voor beleggers in Royal Dutch Shell. Het duurde maar liefst 28 minuten voordat de openingskoers op de borden stond en die was 20,4% lager. Later op de dag herstelde de koers zich enigszins, maar op het einde van de dag was er toch 17,5% af.

    Daarmee was het olieconcern niet eens de grootste daler. ArcelorMittal, het conjunctuurgevoelige staalbedrijf verloor ook 17,5%.
    (ingekort)

    www.iex.nl/Forum/Topic/1314923/60/Dag...
  2. forum rang 10 voda 10 maart 2020 14:10
    Beursblik: dividend Shell is veilig

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    16,568 1,294 8,47 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 14,425 1,245 9,45 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) UBS meent dat het dividend van Royal Dutch Shell over 2020 veilig is. Dit schreven de analisten van de Zwitserse zakenbank dinsdag na een ontmoeting met de energiereus.

    Uit dit gesprek destilleerden de analisten dat van de geplande investeringen van 24 miljard dollar er 4 miljard dollar uitgesteld zouden kunnen worden. Verder is Shell naar eigen zeggen 'cash neutraal' bij een olieprijs van ergens in de 40 dollar.

    Dat is wel iets hoger dan de huidige olieprijs, maar met het oog op bescheiden desinvesteringen en wat ruimte op de balans "denken we dat dit betekent dat Shell het dividend kan en wil vasthouden tijdens deze periode van cyclische tegenwind", aldus de analisten.

    Wel meent UBS dat het belangrijk is dat Shell niet overgaat tot een dividenduitkering in aandelen.

    De zakenbank heeft een koopadvies op Shell met een koersdoel van 24,50 Britse pond.

    In Amsterdam steeg het aandeel dinsdag 8,0 procent naar 16,49 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 11 maart 2020 12:43
    Beursblik: Shell biedt mooi instapmoment

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    15,478 -0,326 -2,06 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 13,44 -0,225 -1,65 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Het risico van een dividendverlaging door Royal Dutch Shell is klein. Dit meent analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

    Een olieprijs die ruim langer dan een jaar onder 50 dollar per vat ligt, kan het dividend van Shell in gevaar brengen, maar dat risico is beperkt, omdat dit ook Rusland en Saoedi-Arabië te veel geld zal kosten, aldus Versteeg.

    De analist verwacht daarom dat het dividend van Shell veilig is.

    Versteeg is positief over het aandeel Shell en denkt dat het een goed instapmoment is, omdat veel beleggers nu twijfelen over de houdbaarheid van het dividend, dat bij de huidige koersen een hoog rendement van circa 10 procent biedt.

    Kaspositie

    Shell kan de investeringen sterk verlagen naar ongeveer 20 miljard dollar en zal waarschijnlijk nog wat velden verkopen, verwacht de analist. Dan zou de kasstroom dit jaar neutraal kunnen uitkomen en biedt de kaspositie van 18 miljard dollar ruimte om het dividend van circa 15 miljard dollar in contanten uit te keren. Wel kan Shell er ook voor kiezen om het dividend voor een deel in aandelen uit te keren.

    Prijsoorlog

    Versteeg stelt dat in de afgelopen vijftien jaar de olieprijs slechts korte periodes onder 50 dollar per vat heeft gelegen. De Russische begroting is gebaseerd op een olieprijs van iets meer dan 40 dollar per vat, die van Saoedi-Arabië op ruim 80 dollar per vat. De twee landen hebben echter flinke reserves en kunnen volgens de analist theoretisch geruime tijd leven met een olieprijs van 35 à 40 dollar per vat.

    Maar door de lage prijs valt een aanzienlijk deel van de olieproductie van andere landen weg, waardoor de prijs vanzelf weer zal gaan stijgen.

    Versteeg vermoedt dat Rusland en Saoedi-Arabië eerder tot bezinning komen. "Het voordeel van aanzienlijk hogere prijzen met slechts een geringe productieverlaging is domweg te verleidelijk om te laten liggen."

    InsingerGilissen heeft een koopadvies met een koersdoel van 28,00 euro voor Shell. Het aandeel stond woensdag 1,4 procent lager op 15,59 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 11 maart 2020 18:26
    Shell wil voormalig Ahold-baas als niet-uitvoerend bestuurder

    Gepubliceerd op 11 maart 2020 18:17 | Views: 156

    Ahold Delhaize 17:36
    20,35 +0,19 (+0,94%)

    Royal Dutch Shell A 17:39
    15,43 -0,38 (-2,39%)

    DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell wil oud-topman Dick Boer van Ahold en Ahold Delhaize benoemen tot niet-uitvoerend directeur. Die rol is vergelijkbaar met die van commissaris. Boer moet tijdens de aandeelhoudersvergadering eind mei worden benoemd.

    Naast Boer wil Shell dan ook Martina Hund-Dejean benoemen. Zij is onder meer voormalig financieel directeur van betalingsbedrijf Mastercard. Oud-topman Andrew McKenzie van mijnbouwgigant BHP wordt ook voorgedragen. Hij treedt pas in oktober aan.

    Er is ook een niet-uitvoerend directeur die vertrekt bij Shell. Roberto Setubal houdt het na drie jaar voor gezien.
  5. Ralph01A 11 maart 2020 22:17
    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

    Koch Supply and Trading, the petroleum trading outfit owned by billionaire Charles Koch, also made millions of dollars in profits from past contangos. Royal Dutch Shell Plc., BP Plc and Total SA, which have large trading operations that run alongside their better known oilfields, refineries and fuel stations, also benefited. BP for example said it made $350 million extra in trading profits in the first quarter of 2015, largely in what the company described as “high-return contango market structures.”

    The trade is disarmingly simple: buy crude taking advantage of the discounts Saudi Arabia and others producers are offering, store the barrels inland or offshore in a tanker, and lock in the profit by selling forward in the financial market. It just requires a wide enough price difference between spot contracts and forwards ones. While Saudi Arabia doesn’t allow its crude to be directly traded, oil companies can still use the barrels in contango plays, using benchmark futures like Brent to lock in forward prices.

    The cost of money is important because at times companies can consume huge sums of money to finance the play. In 2016, for example, Shell was using $1 billion in finance for its contango trades.

    Wellicht kan Shell dus ook nog wel wat profiteren van huidige lage olieprijs en grote toename in aanbod.
  6. forum rang 10 voda 13 maart 2020 12:43
    Roekeloze kroonprins zet de oliemarkt op zijn kop

    Zelden had het humeur van één man zulke verstrekkende gevolgen. Dankzij de roekeloosheid van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman keldert de olieprijs. Op de aandelenbeurzen gingen de koersen van oliemaatschappijen zoals Shell keihard onderuit. Wie is de man die in één klap de oliemarkt doet crashen?

    Mohammed bin Salman (34) duldt geen tegenspraak, zoveel is zeker. Bijna tegelijk met het opblazen van de oliemarkt liet de Saoedische troonopvolger vorige week vier prominente familieleden arresteren. Een reden werd niet gegeven, maar kenners van het Midden-Oosten gaan ervan uit dat Mohammed bin Salman opnieuw een signaal wil afgeven: ik ben hier de baas.

    De Saoedische elite heeft die boodschap inmiddels goed tussen de oren zitten. Maar Vladimir Poetin is een ander verhaal. De Russische president wilde vorige week niet meegaan met het Saoedische voorstel de olieproductie gezamenlijk verder te verlagen. Dat had voor minder aanbod moeten zorgen en de ergste effecten van het coronavirus voor de olieprijs moeten dempen.

    Impulsief karakter

    De kroonprins reageerde furieus. Naar verluidt wilden de Russen eerst de effecten van het coronavirus afwachten, en zouden wellicht op een later moment geneigd zijn water bij de wijn te doen. Maar de kroonprins koos voor wraak. Hij zette de eigen oliekranen vol op open en startte een prijzenoorlog. De volkomen onverwachte zet haalde maandag in één klap ruim 20% van de olieprijs af.

    ‘Poetin heeft Bin Salman laten zitten, ik zou ook boos zijn geworden. Maar ik zou uiteindelijk toch iets anders gereageerd hebben’

    Het tekent het impulsieve karakter van de man die de facto de scepter zwaait in Saoedi-Arabië, zeggen kenners van het Midden-Oosten. 'De schalen zullen door het paleis in Riyad zijn gevlogen', zegt Cyril Widdershoven, energieanalist en Midden-Oosten-deskundige. 'Poetin heeft Bin Salman laten zitten, ik zou ook boos zijn geworden. Maar ik zou uiteindelijk toch iets anders gereageerd hebben.'

    Biografie

    Dat explosieve karakter zat er al vroeg in, blijkt uit de deze week gepubliceerde biografie over de kroonprins van de New York Times-journalist Ben Hubbard. Volgens Hubbard ontwikkelde Mohammed bin Salman tijdens zijn tienerjaren wangedrag. Volgens familieleden en kennissen leek de jonge prins gefrustreerd en boos, en kreeg hij af en toe woede-uitbarstingen.

    Mohammed bin Salman al-Saoed werd 31 augustus 1985 geboren. Hij is het eerste kind van Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed, de koning van Saoedi-Arabië en zijn derde vrouw Fahda bint Falah bin Sultan. Formeel is zijn vader Salman nog steeds de alleenheerser van Saoedi-Arabië, maar het wordt de laatste jaren steeds duidelijker dat in de praktijk de jonge Bin Salman al-Saoed de scepter zwaait.

    Sterfgevallen
    1
    Bin Salman leek allerminst voorbestemd voor een toekomst als machtige alleenheerser. In de pikorde van de omvangrijke Saoedische koninklijke familie stond zijn vader aanvankelijk niet erg hoog, en zijn kinderen dus ook niet. Dat veranderde door een serie sterfgevallen. Twee broers van vader Salman kwamen door ziekte te overlijden. Toen koning Abdoellah in 2015 overleed, werd Salman koning. Hij was toen al 79, en in zijn kielzog nam ook de macht van zijn zoon exponentieel toe.

    MBS, zoals hij in Saoedi-Arabië kortweg wordt genoemd om de vele leden van de koninklijke familie uit elkaar te houden, maakte in eerste instantie naam als vernieuwer. Hij maakte een einde aan de macht van de religieuze politie, en voerde een reeks ongekende hervormingen door in de oerconservatieve oliestaat. Sinds kort mogen vrouwen autorijden en is het weer mogelijk om naar de bioscoop te gaan. Dat valt goed bij de overwegend jonge bevolking, veelal generatiegenoten van de kroonprins.

    Moord op Khashoggi

    Tegelijkertijd zijn er ook de harde hand en de impulsieve acties. In 2017 werden tweehonderd leden van de steenrijke Saoedische elite gearresteerd. Een poging om de wijdverbreide corruptie aan te pakken, zo was de officiële lezing. Waarnemers zagen vooral een poging om dissidenten het zwijgen op te leggen. Vragen stellen over de herkomst van Bin Salmans eigen vermogen durft niemand, terwijl de kroonprins ook bekend staat om zijn luxe levensstijl. Zo kocht hij een jacht van bijna een half miljard dollar en telde hij $450 mln neer voor een schilderij van Leonardo da Vinci.

    Bin Salman betrok Saoedi-Arabië bij de bloedige burgeroorlog in buurland Jemen, wat door Midden-Oosten-kenners als een ondoordachte zet wordt gezien. Internationaal gezien baarde de moord op journalist Jamal Khashoggi in 2018 de meeste opzien en verontwaardiging. De kroonprins heeft altijd gezegd geen opdracht te hebben gegeven voor de moord op de journalist die kritisch over hem schreef. Maar volgens een rapport van de Verenigde Naties is er overtuigend bewijs dat de opdracht van de moord van hogerhand kwam.

    'Bin Salman voelt zich onschendbaar'

    ‘Het Saoedische koningshuis stond altijd bekend als risicomijdend. Bin Salman is roekeloos en voelt zich onschendbaar’

    'Je zou denken dat Bin Salman na alle ophef wat rustiger zou zijn geworden, maar het tegendeel blijkt waar', zegt Midden-Oosten-deskundige Bertus Hendriks. 'Het Saoedische koningshuis stond altijd bekend als risicomijdend. Bin Salman is roekeloos en voelt zich onschendbaar.'

    Het ontketenen van een prijzenoorlog op de oliemarkt lijkt inderdaad een roekeloze zet. Saoedi-Arabië heeft een olieprijs van rond de $80 per vat nodig om de begroting sluitend te krijgen. Donderdagmiddag kostte Brent-olie $33 per vat. De Russische economie draait in tegenstelling tot die van Saoedi-Arabië niet alleen op olie, en de Russen kunnen ook met een lagere olieprijs toe, van rond de $40 per vat.

    Coup

    Bin Salman heeft de oliedollars bovendien hard nodig om zijn hervormingsprogramma door te voeren. De prins wil zijn land op de lange termijn minder afhankelijk van olie maken en andere sectoren in de economie stimuleren. Daarvoor zijn forse investeringen nodig. Riskeert Bin Salman geen opstand met zijn prijzenoorlog?

    Hendriks denkt van niet, in ieder geval niet op de korte termijn. 'Bin Salman heeft de touwtjes strak in handen, dat blijkt maar weer uit de arrestaties van vorige week. Er is op dit moment niemand die in staat is om een coup te plegen'.

    fd.nl/profiel/1337777/roekeloze-kroon...
  7. forum rang 10 voda 13 maart 2020 12:46
    Oliedomme ruzie

    Alsof het coronavirus op zichzelf nog niet genoeg schade op de financiële markten had aangebracht, besloten de Opec+-landen (Opec en Rusland) afgelopen weekeinde een flink robbertje te vechten. De uitkomst was dat alle partijen de oliekraan wagenwijd openzetten en de olieprijs kelderde.

    Het monopolie van de Opec staat al een tijdje onder druk door de opkomst van schalieolie in de Verenigde Staten. En daar zit dan ook de kern van het probleem van de Opec. Door de Amerikaanse schalieolie is er een grote aanbieder op de markt gekomen die niet met Opec+ meedoet.

    Uit mediaberichten na het overleg van Opec+ werd duidelijk dat vooral Rusland niet van plan was om mee te doen aan de productiebeperking. Ongetwijfeld waren trots en ego een belangrijke factor. De verhouding tussen de Opec-landen en Rusland is nooit hartelijk geweest. En alle partijen willen graag laten zien dat ze niet voor elkaar onderdoen.

    Bovendien wilde Rusland niet meedoen omdat vooral de Amerikaanse schalieolieproducenten profiteren van de productiebeperkingen van Opec+. Deze producenten zijn met schulden overladen en hebben het door de sterk verminderde vraag naar olie, als gevolg van de coronacrisis, al erg lastig. Als de olieprijs nog even laag blijft zullen er diverse van deze producenten omvallen. Dat zal een tijdelijk effect zijn, want de bronnen van die bedrijven worden opgekocht en de eigenaar zal afwachten totdat de olieprijs weer stijgt. Waarmee gelijk duidelijk is hoezeer de Opec permanent aan marktmacht heeft ingeboet.

    Dit is een mooi praktijkvoorbeeld van een prisoner's dillema. Als we met zijn allen de productie omlaag brengen dan hebben we er allemaal profijt van. Maar als er een partij niet meespeelt profiteert die van de positieve effecten van de productiebeperkingen van de andere. Totdat die het spelletje ook niet meer meespelen.

    Voorlopig is een lagere olieprijs alleen maar goed voor de meeste westerse economieën. Echter die meevaller zal door de meeste consumenten als gevolg van het coronavirus niet worden uitgegeven. Dus de positieve economische effecten zullen voorlopig niet te zien zijn. En besef, die extreem lage olieprijs zal waarschijnlijk een tijdelijk fenomeen zijn. Als het coronavirus weer voorbij is, zal de vraag naar olie ook weer normaliseren.

    Bovendien zal de financiële pijn bij de olieproducerende landen waarschijnlijk zo hard oplopen dat trots en ego plaats zullen maken voor ratio. En dan beseffen de leden van de Opec waarschijnlijk ook hoe oliedom ze zijn geweest. Met deze ruzie schieten ze zichzelf alleen maar in de voet.

    Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam en belegt ook privé. Reageer via: corne.vanzeijl@actiam.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/vanzeijl.

    fd.nl/beurs/1337921/oliedomme-ruzie
  8. forum rang 10 voda 13 maart 2020 12:48
    Beloning van Shell-ceo Van Beurden gehalveerd

    Shell-topman Ben van Beurden heeft het afgelopen jaar zijn beloning zien halveren van ruim €20 mln naar €10 mln. De halvering is te wijten aan een sterke stijging van het aantal dodelijke ongelukken bij Shell en lager dan verwachte productie en kasstroom, waardoor de bonus van de topman veel lager uitviel. Het basissalaris van ruim €1,5 mln was 2% hoger dan in 2018. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag van Shell.

    Van Beurden zag zijn bonus het afgelopen jaar met 73% terugvallen naar €800.000. Shell kende afgelopen jaar een uitdagend jaar. Vooral in de laatste maanden van het jaar speelde macro-economische tegenwind Shell parten, maar het bedrijf kampte afgelopen jaar ook met operationele problemen in de olieproductie.

    De olie- en gasproductie viel vorig jaar ruim 2,5% lager uit dan begroot, onder meer door vertraging bij nieuwe projecten. Ook de productie van vloeibaar gas kwam onder de eerder gestelde doelstelling uit.

    Dodelijke ongelukken

    Financieel directeur Jessica Uhl zag haar bonus ook grotendeels in rook opgaan, maar haar langetermijnbeloningspakket ging wel met 115% omhoog naar $4,3 mln.

    Van Beurden schrijft in het jaarverslag dat hij het 'onacceptabel' vindt dat er zeven mensen zijn omgekomen bij Shell in 2019. Een jaar eerder waren dat er nog twee.

    'Als het gaat om veiligheid, moeten we veel meer doen.' In reactie op de dodelijke ongelukken heeft Shell extra maatregelen genomen zoals het verbeteren van procedures om ongelukken te voorkomen. 'Onze nieuwe benadering erkent dat mensen af en toe fouten maken en dat soms het gevaarlijke en onverwachte gebeurt, zelfs als je je houdt aan alle veiligheidsprocedures. Dit is geen excuus. Het is realistisch en stelt ons in staat om er meer aan te doen.'

    De totale beloning van Van Beurden over 2019 is nog wel hoger dan zijn beloning in de jaren 2015, 2016 en 2017.

    fd.nl/ondernemen/1337823/beloning-van...
  9. forum rang 10 voda 17 maart 2020 10:46
    Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Shell

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    11,142 -0,596 -5,08 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 10,12 -0,39 -3,71 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 25,40 naar 18,00 Britse pond, maar met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank, waarin ook de koersdoelen van BP, Equinor en Repsol werden verlaagd.

    UBS rekent voor 2020 op een olieprijs van gemiddeld 41,50 dollar per vat. En voor 2021 is dat 47,50 dollar. Pas vanaf 2020 rekent UBS weer op een "normale" olieprijs van 60 dollar.

    "De markten zullen in de loop van de tijd weer aantrekken, maar de omvang en de duur van de economische effecten van het coronavirus in combinatie met de aanbodschok van de OPEC+ betekenen dat de toekomst onzeker is", aldus de marktvorsers.

    Oliebedrijven zullen hun investeringen terugschroeven en minder eigen aandelen inkopen om de "scherpe" terugval van de kasstroom op te vangen.

    Het aandeel Royal Dutch Shell daalde dinsdag 5,7 procent naar 11,06 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 17 maart 2020 13:23
    Correctie: Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Shell

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    11,634 -0,104 -0,89 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 10,375 -0,135 -1,28 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 25,40 naar 18,00 Britse pond, maar met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank, waarin ook de koersdoelen van BP, Equinor en Repsol werden verlaagd.

    UBS rekent voor 2020 op een olieprijs van gemiddeld 41,50 dollar per vat. En voor 2021 is dat 47,50 dollar. Pas vanaf 2024 rekent UBS weer op een "normale" olieprijs van 60 dollar.

    "De markten zullen in de loop van de tijd weer aantrekken, maar de omvang en de duur van de economische effecten van het coronavirus in combinatie met de aanbodschok van de OPEC+ betekenen dat de toekomst onzeker is", aldus de marktvorsers.

    Oliebedrijven zullen hun investeringen terugschroeven en minder eigen aandelen inkopen om de "scherpe" terugval van de kasstroom op te vangen.

    Het aandeel Royal Dutch Shell daalde dinsdag 5,7 procent naar 11,06 euro.

    Correctie: om aan te geven dat 60 dollar wordt verwacht voor 2024.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. [verwijderd] 17 maart 2020 13:26

    Gisteren heeft Profitmaker ook wat aandelen Shell gekocht maar nog wat te vroeg want koers kwam vanochtend zelfs onder de 11.

    Aandeel wat het super goed doet in deze beurs is Flow Traders. Daar zit PM ook in maar daar lijkt nog zoveel potentie in te zitten dat PM ook daar zijn positie gaat uitbreiden.
  12. forum rang 10 voda 17 maart 2020 20:38
    Olieprijs keldert

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs in New York is dinsdag sterk lager gesloten, nadat de regering-Trump liet weten meer beperkingen op te willen leggen aan het reisverkeer, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

    De future op een vat West Texas Intermediate sloot 6 procent lager op 26,95 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dit was het laagste niveau in vier jaar tijd.

    President Donald Trump sprak tijdens een persconferentie over een stimuleringspakket om de recessie tegen te gaan, dat het virus op zijn vroegst pas in juli of augustus onder controle zal zijn, en dat Amerikanen in de tussentijd moeten "genieten van hun huiskamer". Daarbij hintte hij erop dat er meer reisbeperkingen kunnen worden doorgevoerd, na de inreisverboden voor reizigers vanuit Europa en China.

    Zulke beperkingen zullen de vraag naar olie nog verder verminderen, terwijl de prijs al onder druk staat omdat Saoedi-Arabië een prijsoorlog is begonnen en het aanbod juist vergroot.

    Woensdag worden er wekelijkse cijfer over de Amerikaanse olievoorraden gepubliceerd. Algemeen verwacht wordt dat deze zijn gestegen en gemiddeld rekent men op een toename van 3 miljoen vaten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 18 maart 2020 17:05
    Beursblik: ABN AMRO verlaagt opnieuw ramingen olieprijzen

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft opnieuw de ramingen voor de olieprijzen verlaagd, vanwege de huidige uitdagingen op de oliemarkt. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

    Een week eerder werden de ramingen van ABN AMRO ook al aangepast, vanwege voorziene problemen aan de aanbodzijde, nadat oliekartel OPEC er niet in slaagde een overeenkomst te sluiten over productiebeperkingen met partners onder leiding van Rusland.

    De problemen aan de aanbodzijde zijn volgens econoom Hans van Cleef niet veranderd, als wel de problemen aan de vraagkant. "Met alle maatregelen die wereldwijd worden genomen [in relatie tot de coronacrisis], zal de impact op de mondiale olievraag gigantisch zijn", aldus de econoom. Als gevolg kwam ABN AMRO tot lagere ramingen voor de olieprijzen.

    Vorige week voorzag ABN AMRO nog dat de olievraag weleens met 4,5 miljoen vaten per dag zou kunnen teruglopen. Inmiddels denkt Van Cleef dat de vraag "veel verder" kan teruglopen.

    ABN AMRO mikt voor het tweede en derde kwartaal op een gemiddelde prijs voor een vat West Texas Intermediate van 30 dollar. Over heel 2020 voorziet ABN AMRO een gemiddelde olieprijs van 35 dollar. Na 2020 kunnen de olieprijzen volgens Van Cleef langzaam aantrekken tot 50 dollar in 2022.

    Een week eerder hield ABN AMRO nog rekening met een gemiddelde olieprijs van 43 dollar dit jaar en een olieprijs van 60 dollar in 2022.

    Woensdagmiddag koersten de futures op een vat West Texas Intermediate ruim 13 procent lager op 23,49 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 227 228 229 230 231 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links