Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frankrijk kan grote bedrijven nationaliseren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2020 11:35
    quote:

    Not-To -Follow schreef op 17 maart 2020 11:31:

    Dan ben je als aandeelhouder mooi je duiten kwijt!!
    Als ik nu aandelen had van Franse bedrijven vlogen die er nu meteen uit
    Waarom zou dit niet in NL kunnen gebeuren? Of heb jij geen aandelen van NLse bedrijven? Of ben jij er zeker van dat het niet zo'n vaart zal lopen?
  2. BLOK-E 17 maart 2020 11:47
    Als de Fransen dit reeds nu zeggen zijn ze er al mee bezich.
    Deze uitspraak heeft niets te maken met financiële marken gerust te stellen.
    Het wachen is op de grote crash, dit is nog altijd maar het begin.
    Nationalisatie betekend ook grote afschrijvingen voor de banken, die kunnen wij dan ook direct nationaliseren.
    ING gaat niet voor niets zo omlaag.
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 maart 2020 11:58
    Ik zie ook niet hoe er voor de zwaarst getroffen bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappijen, uiteindelijk een andere oplossing is dan nationaliseren; deze bedrijven waren in goede tijden al slechts marginaal winstgevend, dus de miljarden die nu nodig zijn om de gaten te dichten zullen hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug te betalen zijn. Dit terwijl luchtverkeer onder normale (niet-Corona-)omstandigheden toch tot cruciale infrastructuur gerekend moeten worden...

    Voor de meeste andere sectoren lijkt me dat er wel toekomstperspectief is, zodra we deze crisis hebben ingedamd. Voor die bedrijven lijkt de mildere variant vooralsnog het juiste recept (d.w.z. ruimhartig en o.b.v. van monetaire financiering goedkope leningen verstrekken. Daar waar het echt niet anders kan en tegen enigszins acceptabele voorwaarden voor de overige aandeelhouders overheidsdeelname introduceren/uitbreiden).

    Spannend is het zeker, maar leuk is anders!!
  4. forum rang 8 het zwaard 17 maart 2020 12:20
    Frankrijk en België hebben in het verleden al meermaals hun bedrijven genationaliseerd. Het waren dan meestal ook bedrijven die verlies leden en waar de grootaandeelhouders ze dan ook liever kwijt waren dan rijk. De kleine aandeelhouders kregen dan de Staatswaarborg dat het bedrijf niet op de fles ging.
  5. RaWi 17 maart 2020 13:14
    Inkopen is wel heel wat anders dan nationaliseren, we kennen allemaal het Fortis verhaal nog wel. Frankrijk en NL hebben ieder al aandelen, dus wie weet breiden ze dat uit. Nationaliseren is nog wel een dingetje denk ik, al is niets onmogelijk in deze situatie. Bij nationalisatie kunnen de kleine aandeelhouders fluiten naar hun centen, in het andere verhaal niet.
  6. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 maart 2020 13:55
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 17 maart 2020 12:57:

    [...]

    Hoezo? Volgens mij koopt de staat zich in en worden er geen aandelen onteigend?
    Volgens mijn informatie is de huidige marktkapitalisatie minder dan €2 miljard. Nog voor alle ellende speelde was het concern al extreem zwaar met schulden beladen. De huidige crisis slaat extra gaten van miljarden in het concern. Een situatie waarbij huidige aandeelhouders een aanzienlijk belang overhouden als de staat nieuwe aandelen zou afnemen zie ik dan ook niet als realistisch.

    AF-KLM lijkt me ver "beyond repair", te meer daar het perspectief ontbreekt hoe eventuele tientallen miljarden aan noodkrediet ooit zullen kunnen worden terugbetaald, de business is immers nooit structureel over een langere periode gezond geweest. Alle andere uitkomsten dan quasi-volledige nationalisatie zou ik voor wat betreft AF-KLM dus als een wonder beschouwen!
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links