Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2020 10:06
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 maart 2020 09:36:

    [...]
    Heb je wel eens geluisterd naar Trump...???

    Voor ALLES wat fout gaat geeft hij iemand anders de schuld, dat is een aangeboren eigenschap van hem.
    Iedereen die hem de schuld geeft van het coronavirus is zelf dus geen haar beter.
  2. forum rang 4 bearishbull 17 maart 2020 10:20
    quote:

    leek2018 schreef op 17 maart 2020 09:56:

    Lees net op de TV:
    Lichte stijging besmetting in China. As dat doorzet trek dan maar je conclusies. Mijn conclusie is dat een tijdelijke totale lockdown een medicijn is wat erger is dan de kwaal.
    Artikel is paniekzaaierij. Er zijn in heel china nog geen 40 nieuwe besmettingen. Het aantal actieve besmettingen neemt nog steeds dagelijks af. China heeft het nog steeds onder controlle. Als er een dag 23 nieuwe cases zijn en andere dag 35 is dat beide gewoon verwaarloosbaar. Artikel klinkt als clickbait, fake news. Je kunt je op dit moment beter zorgen maken over europa en USA.
  3. forum rang 7 leek2018 17 maart 2020 10:28
    quote:

    bearishbull schreef op 17 maart 2020 10:20:

    [...]

    Artikel is paniekzaaierij. Er zijn in heel china nog geen 40 nieuwe besmettingen. Het aantal actieve besmettingen neemt nog steeds dagelijks af. China heeft het nog steeds onder controlle. Als er een dag 23 nieuwe cases zijn en andere dag 35 is dat beide gewoon verwaarloosbaar. Artikel klinkt als clickbait, fake news. Je kunt je op dit moment beter zorgen maken over europa en USA.
    Natuurlijk maak ik me zorgen om Europa en USA, maar je kan het alleen oplossen als je naar China blijft kijken hoe onbetrouwbaar de gepubliceerde cijfers ook zijn. 40 geconstateerde besmettingen doet me denken dat je de speld in de hooiberg hebt gevonden.l
  4. forum rang 9 josti5 17 maart 2020 10:28
    Dat wordt 'feest' straks, als de Italianen geen drie weken, maar drie maanden thuis opgesloten moeten zitten, en de Spanjaarden, en de Fransen...
    De massa denkt blijkbaar, dat 3 weken voldoende is, maar dat valt nog zéér te bezien...
    En bedrijven, die heel genereus mensen een paar weken thuis laten werken, en die weken worden maanden...???
    Vervolgens het moment, dat men weer de straat op mag: spannend, wat er dan gebeurt...
  5. forum rang 7 leek2018 17 maart 2020 10:33
    quote:

    josti5 schreef op 17 maart 2020 10:28:

    Dat wordt 'feest' straks, als de Italianen geen drie weken, maar drie maanden thuis opgesloten moeten zitten, en de Spanjaarden, en de Fransen...
    De massa denkt blijkbaar, dat 3 weken voldoende is, maar dat valt nog zéér te bezien...
    En bedrijven, die heel genereus mensen een paar weken thuis laten werken, en die weken worden maanden...???
    Vervolgens het moment, dat men weer de straat op mag: spannend, wat er dan gebeurt...
    Het lijkt me verstandig om in het crisisteam ook psychologen op te nemen. Daarnaast denkt men maar dat met geld in de economie te pompen de economie te redden is.
  6. forum rang 10 voda 17 maart 2020 10:42
    Het virus dreigt economie in totale crisis te storten zoals in 2008

    Een vooraanstaand centraal bankier die zegt dat hij ‘geen bankrun verwacht’, zoals de Oostenrijker Robert Holzmann deed. De baas van de Duitse financiële toezichthouder Bafin die benadrukt geen systeemrisico voor de financiële sector te zien. Het is niet vreemd dat overal vergelijkingen worden getrokken met het najaar 2008, toen de kredietcrisis uitbrak.

    Maandag kondigden landen nog meer ongekende maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus en drong zich het beeld op van een totale systeemcrisis. In Nederland verklaarde premier Mark Rutte dat de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken, terwijl in Frankrijk president Emanuel Macron maandagavond zei dat zijn land in oorlog is en geheel op slot gaat. Dat was de afsluiting van een dag met massale fabriekssluitingen, zoals die van Peugeot, en het aan de grond houden van vrijwel alle toestellen van Air France-KLM.

    Koersen zakken harder dan in 2008

    Op de beurs zakken de koersen al harder weg dan in 2008. Beleggers beginnen in te prijzen dat de coronapandemie niet alleen een flinke recessie, maar ook een majeure financiële crisis uit gaat lokken. De ingrijpende steunmaatregelen waarmee de Federal Reserve zondag onverwacht de onrust op de markten heeft willen beteugelen hebben niets geholpen.

    In Azië, Europa en later ook in de Verenigde Staten maakten de beurzen maandag opnieuw forse duikelingen. Op Wall Street sloot de toonaangevende S&P500-index een duizelingwekkende 12% lager. Dat was de grootste daling op één dag sinds 1987. In Amsterdam dook de AEX ruim onder de 400 puntengrens, aangevoerd door financials als ING, Aegon en ABN Amro. Na een eindspurt bleef er een min over van 3,7% op 416,8.

    Onder meer de ECB en de Federal Reserve hebben miljarden aan liquiditeiten voor de banken klaargezet om het bedrijfsleven met overbruggingskredieten te helpen. Ook kunnen ze interen op hun buffers en mogen ze van de toezichthouder zonder al te veel repercussies coulant zijn wanneer klanten even niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

    Want voor banken dreigen reusachtige verliezen als grotere en kleinere bedrijven, die omzet zien wegvallen of zelfs helemaal gesloten worden, straks hun leningen niet meer kunnen afbetalen. Alleen met staatsgaranties zijn banken bereid nieuwe leningen te verstrekken, zeggen analisten. Niet voor niets vraagt de Nederlandse Vereniging van Banken om uitbreiding van de garantieregeling 'GO' voor zakelijke kredieten en hulp aan zzp'ers.

    IMF-oorlogskas van $1000 mrd

    Ook het IMF pleit voor massaal ingrijpen door overheden. Directeur Kristalina Georgieva ijvert in een maandag gepubliceerd blog voor een 'gecoördineerde stimulans', met een omvang zoals in 2008 en 2009. Ze wijst erop dat de G20-landen alleen al in 2009 ongeveer 2% van hun bbp hadden ingezet, veel meer dan wat nu is aangekondigd. 'Dus er is nog veel meer werk te doen.' Het IMF zelf staat klaar om zijn $1000 mrd grote oorlogskas in te zetten voor hulp aan de 189 lidstaten.

    Centrale banken, en vooral de Amerikaanse Fed, hebben al een 'monetaire big bang' ingezet, schrijft hoofdeconoom Edin Mujagic van vermogensbeheerder OHV in een commentaar. 'Als dat de onzekerheid en angst op de financiële markten en in de economie niet substantieel wegneemt, dan is een Minsky-moment wellicht om de hoek!' Bij een Minsky-moment realiseert de markt zich ineens dat de schuldgedreven groei onhoudbaar is. Met donderend geraas zakt dan het kredietbouwwerk in elkaar.

    Dat gebeurde in het najaar van 2008 toen Lehman Brothers omviel en zou nu ook weer kunnen gebeuren, klinkt het. Destijds leidde een plotselinge forse inkrimping van de kredietverlening tot een diepe recessie, legt Kallum Pickering van Berenberg Bank uit. Nu is de angst dat de reële economie de financiële besmet. Als hele sectoren op slot gaan om de verspreiding van het virus in te dammen is het de vraag hoeveel bedrijven wekenlang omzetdalingen kunnen lijden terwijl vaste lasten doorlopen, en ook de bank moet worden betaald.

    Vertrouwen in banken op dieptepunt

    Bij beleggers is het vertrouwen in de Europese banken al naar een dieptepunt gedaald. Banken worden nog slechter gewaardeerd dan eind 2008, gemeten naar de 'price to book' (beurswaarde als percentage van het gerapporteerde vermogen). Deze belangrijke ratio is bij Europese banken gezakt tot 0,40. Eind 2008 was dat nog 0,55, merkt Tom Kinmonth van ABN Amro op. Een ratio boven de 1 geldt als een indicator van een gezonde en winstgevende bank.

    Joachim Fels, de bekende strateeg van obligatiebelegger Pimco waarschuwt voor een zwart scenario. 'In het licht van de ernstigste wereldwijde gezondheidscrisis in meer dan een eeuw, zullen fiscale en monetaire beleidsmakers over de hele wereld alles uit de kast moeten halen om te voorkomen dat wat op dit moment een onvermijdelijke recessie lijkt, in een depressie uitmondt, en dat financiële markten van een inzinking naar een complete meltdown gaan.'

    fd.nl/beurs/1338278/het-virus-dreigt-...
  7. forum rang 4 bearishbull 17 maart 2020 10:48
    Dus wij gaan hier naar china wijzen dat hun cijfers onbetrouwbaar zijn. De Nederlandse cijfers zijn geen haar beter.

    Maar opzich zitten we nu al in een tijd dat het aantal besmettingen er niet veel meer toe doen. We gaan er al vanuit dat het gross van de mensen corona krijgen. Zoals Rutte gister zei gaat het puur om de piek uit te smeren over een langere periode. Als dat niet lukt krijg je veel doden en overvolle ziekenhuizen. Lukt het wel krijg je alsnog veel doden (maar wel minder), maar de ziekenhuizen kunnen het dan aan.

    Qua economie. Dat is nu natuurlijk totale onzekerheid. Hoe lang?, Wat voor steun krijgen bedrijven? hoeveel ontslagen? Nadat de piek voorbij is, hoe snel krijgen we de economische motor weer draaiende?
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 maart 2020 10:58
    Mondmaskers

    Beste buren,

    Hier een oproep voor een ieder die mondmaskers thuis hebben liggen.
    Wij huisartsen hebben een tekort aan beschermend materiaal waaronder mondmaskers. Als jullie wat thuis hebben liggen, graag breng het naar je huisarts.

    zie ook onder:
    GRAAG DELEN!

    Mondkapjes
    U kunt ook nog iets anders doen om uw huisarts te helpen. Voor mensen die werken met mensen die het coronavirus kunnen hebben, zijn mondkapjes bijzonder belangrijk. Andere mensen kunnen juist beter geen mondkapje dragen. De voorraad mondkapjes is helaas onvoldoende. Mocht u in het bezit zijn van (verpakte) mondkapjes (zie de uitleg onder), dan zou u ons en uiteindelijk alle bewoners van onze gemeente een groot plezier doen als u er een aantal bij ons inlevert. Al is het er maar één! We kunnen dan meer zieke mensen helpen met goede bescherming.

    Mondkapjes
    Alleen mondkapjes die goed over neus en mond sluiten, zijn werkzaam tegen virussen. Het dragen van mondkapjes is alleen nuttig voor gezondheidsmedewerkers. Er dient een speciaal filter op het mondkapje te zitten. Er staat dan vaak op het mondkapje een FFP code in kleine lettertjes.
    Gezondheidszorgmedewerkers hebben vooral baat bij mondkapjes met een FFP 2 of 3 code. Maar ook code FFP1 is goed. Ook de stofmaskers uit de bouwmarkten met dergelijke codering zijn erg welkom. Om veiligheidsredenen raadt de GGD aan om alleen verpakte mondkapjes in te leveren. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Lever deze i.o.m. uw huisarts bij de huisartsenpost of huisarts in.

    Groet
    Deborah Nunumete
    huisarts in Utrecht
  9. [verwijderd] 17 maart 2020 11:35
    quote:

    bearishbull schreef op 17 maart 2020 10:20:

    [...]

    Artikel is paniekzaaierij. Er zijn in heel china nog geen 40 nieuwe besmettingen. Het aantal actieve besmettingen neemt nog steeds dagelijks af. China heeft het nog steeds onder controlle. Als er een dag 23 nieuwe cases zijn en andere dag 35 is dat beide gewoon verwaarloosbaar. Artikel klinkt als clickbait, fake news. Je kunt je op dit moment beter zorgen maken over europa en USA.
    Mijn vraag zou zijn: hoe? Hoe doen ze dat.. ik geloof echt niet dat de overheid met een lock down in een dergelijk gebied met zoveel besmettingen in staat het het virus te containen.. ik denk dat er een natuurlijke oorzaak is voor de afbouw in China:
    1) het werkelijk aantal besmettingen in China ligt vele vele malen hoger, zodat een immuniteit is ontstaat waardoor verdere verspreiding beperkt kan worden - dit zou dan wel betekenen dat de nummers die we horen van China volledig anders zijn dan de werkelijkheid.
    2) het virus zich met de derde, of vierde overdracht muteert in een relatief onschadelijke variant die milde klachten geeft en derhalve niet eens wordt herkent als Corona?
    3) het virus snel afbreekt in de oplopende temp. Het is inmiddels 20+ graden in Wuhan, wellicht reduceert dit de besmettingskans.

    Het is interessant om de ontwikkelingen in Italie te volgen, ik denk dat men hier te maken heeft met een uitbraak van de eerste soort, dit zou het hoge aantal slachtoffers ook kunnen verklaren itt tot andere landen..

    Iemand een mening hierover?
  10. Twijfel 17 maart 2020 11:51
    Interessante hypothese maar zonder bewijzen heb je er weinig aan...

    Volgens een stringer komen er steeds meer patiënten binnen met ademhalingssymptomen, maar artsen hebben richtlijnen gekregen welke medicijnen ze moeten voorschrijven, maar om geen diagnostische tests uit te voeren die rechtstreeks op Covid-19 betrekking hebben. Een controle bij ziekenhuizen in 4 provincies toonde ook aan dat Covid-19-testkits in geen van deze ziekenhuizen beschikbaar zijn.

    Gezondheidsautoriteiten en medische entiteiten hebben strikte waarschuwingen gekregen om niet met de media en buitenlandse entiteiten te praten, terwijl het de lokale media is verboden te rapporteren over lokale gezondheidsproblemen, met uitzondering van officiële berichten die naar hen zijn gestuurd.

    Het is zo bizar dat iedereen de cijfers van China maar gewoon voor zoete koek aanneemt. Dagelijks 20 nieuwe gevallen op 1,4 miljard inwoners is toch volstrekt ongeloofwaardig?

  11. forum rang 9 josti5 17 maart 2020 12:04
    Italianen hebben een heel andere levenswijze dan wij. Net als bij de Spanjaarden en Portugezen het geval is, komt in het weekeinde de hele familie van grootouders tot en met kleinkinderen bijeen.
    Nederlanders zijn veel individualistischer.
    Hopelijk is o.a. hieruit het verschil tot dusverre te verklaren.
    We gaan het zien...
  12. DannyD. 17 maart 2020 12:08
    Groot-Brittannië neemt juist steeds meer afstand van groepsimmuniteit. Zeker omdat Imperial College uitrekende dat het rond de 250 duizend doden kan betekenen.

    "We hadden verwacht dat groepsimmuniteit zou groeien, we realiseren ons nu dat het niet werkt".

    twitter.com/timdewit/status/123986594...

    www.buzzfeed.com/alexwickham/coronavi...

    __________

    Vanavond maar weer een nieuwe spoeddebat Rutte?
  13. [verwijderd] 17 maart 2020 12:10
    quote:

    Twijfel schreef op 17 maart 2020 11:51:

    [...]
    Het is zo bizar dat iedereen de cijfers van China maar gewoon voor zoete koek aanneemt. Dagelijks 20 nieuwe gevallen op 1,4 miljard inwoners is toch volstrekt ongeloofwaardig?
    En die 20 zijn, net als in Hong Kong, bijna allemaal Chinezen die uit het buitenland terugkeren omdat China zoveel veiliger is...
  14. [verwijderd] 17 maart 2020 12:12
    quote:

    Twijfel schreef op 17 maart 2020 11:51:

    Interessante hypothese maar zonder bewijzen heb je er weinig aan...

    Volgens een stringer komen er steeds meer patiënten binnen met ademhalingssymptomen, maar artsen hebben richtlijnen gekregen welke medicijnen ze moeten voorschrijven, maar om geen diagnostische tests uit te voeren die rechtstreeks op Covid-19 betrekking hebben. Een controle bij ziekenhuizen in 4 provincies toonde ook aan dat Covid-19-testkits in geen van deze ziekenhuizen beschikbaar zijn.

    Gezondheidsautoriteiten en medische entiteiten hebben strikte waarschuwingen gekregen om niet met de media en buitenlandse entiteiten te praten, terwijl het de lokale media is verboden te rapporteren over lokale gezondheidsproblemen, met uitzondering van officiële berichten die naar hen zijn gestuurd.

    Het is zo bizar dat iedereen de cijfers van China maar gewoon voor zoete koek aanneemt. Dagelijks 20 nieuwe gevallen op 1,4 miljard inwoners is toch volstrekt ongeloofwaardig?

    Inderdaad, totaal ongeloofwaardig.. dus of, de cijfers worden vreselijk gemanipuleerd om ‘aanzicht en de economische schade in China te beperken. (Lot’s to loose as it is an emergin market)
    Of... er is een evolutie van dat virus gaande wat de kracht ervan (in besmettelijkheid en schade die het aanbrengt) doet afnemen... of het ie idd simpelweg de warmere temperatuur.. overigens zou dat erg voor de hand liggen waar toch ieder griep virus in maart/april zo ongeveer verdwijnt?
  15. forum rang 5 MisterBlues 17 maart 2020 12:13
    “BioNTech sloot gisteren eveneens een samenwerkingsovereenkomst met een Chinees farmaceutisch concern. Dat bedrijf wil eind april een experimenteel vaccin op mensen gaan testen.
    Wereldwijd zetten zo'n 35 farmaceutische bedrijven en academische instellingen alles op alles om zo spoedig mogelijk een vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen. Naar wordt aangenomen duurt het nog zeker anderhalf jaar voordat er een vaccin tegen het coronavirus klaar is voor het grote publiek.”

    Dat laatste wil niet zeggen dat experimentele vaccins en remmers niet al (gaan) worden ingezet bij mensen en regio’s die geen keuze hebben, of moeten kiezen tussen 2 kwaden. Er zou op wereldschaal zeker wel een beteugelende werking (containment Corona) kunnen uitgaan van medicijnen/behandelingen ruim voor officiële medische goedkeuringen van autoriteiten, zeker in de niet-Westerse wereld.
  16. forum rang 6 Chiddix 17 maart 2020 12:25
    Nederlandse nuchterheid kan fatale gevolgen hebben voor bestrijding coronavirus.
    Business as useal houding is goed voor de business maar dodelijk voor de kwetsbaren.
    Bij exponentieel verloop hebben vooral maatregelen in het begin van de epedimie een groot effect(dagblad Noorden).
    Helaas, veel politici zijn daar niet van doordrongen.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.314,57 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links