Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,962 25 apr 2024 12:13
  • -0,058 (-1,44%) Dagrange 3,954 - 4,036
  • 204.263 Gem. (3M) 1,4M

BAM maart 2020

3.942 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 198 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. keiharde winst 16 maart 2020 13:48
    quote:

    Fred107 schreef op 16 maart 2020 13:43:

    [...] zit al jaaaren long. Heeft weinig geholpen.
    Denk alleen wel dat er nu een idioterie aan de gang is waar je iets mee moet als belegger.
    Het is duidelijk dat er bij BAM niet veel is veranderd behalve de daling van de koers..
    Helaas hebben wij als particulieren een enorme informatieachterstand tov. alle andere mogelijke partijen.
  2. Centenkwestie 16 maart 2020 13:53
    quote:

    Crockett schreef op 16 maart 2020 13:35:

    [...]

    hebben we nu de echt bodem gezien of nog iemand hier die nog lager wil?
    Niemand *wil* lager, maar een einde aan de daling komt er pas als men licht aan het eind van de tunnel gaat zien. Als de pandemie op zijn einde begint te lopen, als er een effectief medicijn of zelfs vaccin beschikbaar komt, als er een breed financieel vangnet voor iedereen komt (corona-obligaties, helikoptergeld).
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 16 maart 2020 13:58
    Meldingsplicht shortselling aangescherpt

    De Europese toezichthouders op de effectenhandel, waaronder de Autoriteit Financiële Markten in Nederland, hebben de meldingsdrempel voor short-posities in aandelen verlaagd. Hiertoe werd besloten na overleg via de Europese koepelorganisatie ESMA.

    Per direct moeten short-sellers met een positie van meer dan 0,1 procent in een aandeel deze shortpositie aanmelden bij de toezichthouders. Deze drempel lag tot nu toe op 0,2 procent.

    "De ESMA meent dat verlaging van de meldingsdrempel een voorzorgsmaatregel is, die, onder de uitzonderlijke omstandigheden van de huidige COVID-19-pandemie, essentieel is voor de toezichthouders om de marktontwikkelingen te volgen", stelde de organisatie.

    De maatregel geldt voor drie maanden maar kan worden verlengd.

    Vorige week werd short-selling van bepaalde aandelen al in verschillende landen voor één dag verboden, waaronder in Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, na sterke koersdalingen. Zuid-Korea heeft short-selling voor een half jaar verboden.
  4. forum rang 4 Marinus-86 16 maart 2020 14:04
    quote:

    Centenkwestie schreef op 16 maart 2020 13:53:

    [...]
    Niemand *wil* lager, maar een einde aan de daling komt er pas als men licht aan het eind van de tunnel gaat zien. Als de pandemie op zijn einde begint te lopen, als er een effectief medicijn of zelfs vaccin beschikbaar komt, als er een breed financieel vangnet voor iedereen komt (corona-obligaties, helikoptergeld).
    Als mijn tante een p.k had gehad was het nu mijn oom geweest
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 16 maart 2020 14:09
    Stock futures hit a “limit down,” meaning a drop of 5% or more that halts trading. Meanwhile, the SPDR S&P 500 ETF Trust (ticker: SPY) was down more than 9.5% premarket, implying a similar drop in the S&P 500 —as well as a trading halt—when the regular trading day begins. The SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust (DIA) was down 10.3% while the Invesco QQQ Trust (QQQ), which tracks the Nasdaq Composite, was down 8.6%. Oil also plunged 8%, with the price of West Texas Intermediate, or WTI, falling below $30 a barrel.
  6. [verwijderd] 16 maart 2020 14:10
    quote:

    Centenkwestie schreef op 16 maart 2020 13:53:

    [...]
    Niemand *wil* lager, maar een einde aan de daling komt er pas als men licht aan het eind van de tunnel gaat zien. Als de pandemie op zijn einde begint te lopen, als er een effectief medicijn of zelfs vaccin beschikbaar komt, als er een breed financieel vangnet voor iedereen komt (corona-obligaties, helikoptergeld).
    Daar heb je nu gelijk in, Trump en de FED kunnen komen met wat ze willen, maar zolang er geen licht aan het eind van de tunnel komt voor corona, heeft niets zin..
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 16 maart 2020 14:39

    Spoorsector wapent zich tegen gevolgen oprukkend coronavirus
    Gepubliceerd op 16-03-2020 om 14:00

    Terwijl het hele land langzaam maar zeker plat komt te liggen vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, werkt de spoorsector met man en macht om de spooroperatie door te laten gaan. SpoorPro deed een rondgang langs diverse bedrijven in de railinfra om te vragen naar de impact op hun bedrijfsvoering.

    Bij ProRail zijn er op dit moment 2900 mensen die vanuit huis direct toegang hebben tot het ICT-systeem van de spoorbeheerder. Lang niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om thuis te werken. Voor medewerkers van het Operationeel Besturingscentrum Infra (OBI) en de verkeersleidingsposten worden bijvoorbeeld bijzondere maatregelen getroffen. Zo is het OBI sinds vorige week opgesplitst over twee locaties; het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht en de uitwijklocatie bij het Railcenter in Amersfoort.
    Besmetting voorkomen

    “We hebben de medewerkers die op de OBI en verkeersleidingsposten gemeld dat als ze ziek zijn dat ze niet naar de vestiging mogen komen. Verder is het niet toegestaan voor mensen van buitenaf om de verkeersleidingsposten te betreden om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen”, zegt woordvoerder Willem van Ewijk van ProRail.

    “Vorige week donderdag werd tijdens een persconferentie opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken. We hebben toen onze systemen voor de publieksvoorlichting zo ingericht dat het mogelijk werd om dit vanuit huis te doen. De publieksvoorlichting van ProRail beantwoordt onder meer vragen van omwonenden van stations of over de werkzaamheden die ProRail aan het spoor doet.”
    Bedrijfsvoering aanpassen

    Ook spoorbedrijf Strukton Rail heeft zijn bedrijfsvoering zoveel mogelijk aangepast naar de laatste maatregelen in verband met het oprukkende coronavirus, vertelt woordvoerder Irene van Dam. “Wij hebben de afgelopen jaren onze organisatie al zo ingericht dat het mogelijk is om thuis te werken. Ook de ICT-systemen zijn hiervoor uitgerust en vanuit huis bereikbaar.”

    “Voor de medewerkers die buiten aan het werk zijn voor het onderhoud of projecten nemen we de hygiënemaatregelen in acht en volgen we de maatregelen van het RIVM. We vragen medewerkers om minimaal anderhalve meter afstand te houden en niet met zijn allen tegelijk naar de kantine of bouwkeet te gaan. Ook verstrekken we handgels.”

    “We hebben nog geen besmettingen geconstateerd binnen Strukton Rail. Naar de toekomst toe kun je dat echter niet uitsluiten. We hebben daarom onze bedrijfskritische processen in kaart gebracht. Als een collega met een kritisch beroep uitvalt, hebben we nagedacht over hoe we dat op kunnen vangen”, aldus Van Dam. “Verder staan we dagelijks in contact met ProRail om de laatste stand van zaken met betrekking tot het coronavirus te bespreken. Verder zijn we in overleg met hebben de aannemers om ervoor te zorgen afgesproken dat als het ene bedrijf een opdracht niet kan invoeren, dat het andere bijspringt. Gelukkig is het nog niet zover en hebben we nog niet met extra personeelsuitval te maken.”

    “Verder hebben we interne trainingen en bijeenkomsten gecanceld. Als bijeenkomsten bedrijfskritisch zijn dan organiseren we die zo veel mogelijk via Skype”, legt de woordvoerder uit.
    Operatie door laten gaan

    Ook BAM Infra Rail heeft diverse maatregelen getroffen om de operatie zo veel mogelijk door te kunnen laten gaan. “Wij voeren de RIVM-richtlijn uit en maken hem op sommige punten zelfs strenger. Het is bijvoorbeeld verboden om tussen de verschillende BAM-locaties te reizen, met uitzondering van business kritische zaken”, vertelt Harm Dikkers, directeur Onderhoud bij BAM Infra Rail. “We vragen medewerkers om zo veel mogelijk thuis te werken en voeren gesprekken zo veel mogelijk via Skype. Ons hoofdkantoor zit in Breda en daar waren vorige week de maatregelen al aangescherpt met betrekking tot het thuiswerken.”

    “Voor de medewerkers buiten hebben we een aangescherpte instructie. Wij hebben de medewerkers die in de storingsdiensten werken, gescheiden van de mensen die in projecten werken. Normaal gesproken wisselen zij elkaar af. Door deze teams klein te houden en niet te mengen verkleinen we de kans op besmetting. Verder hanteren we het advies met betrekking tot social distancing. Mensen komen niet dichter dan twee meter bij elkaar in de buurt. We geven de werkinstructie oftewel online oftewel in een groepje van maximaal drie personen.”

    “Ik en mijn collega-directeuren zijn dagelijks in contact met ProRail en bespreken allerlei scenario’s. We zitten nu nog in fase 1, maar er wordt wel gekeken of we de projectvolumes aankunnen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan het zijn dat er misschien geprioriteerd gaat worden door ProRail.”
    Bouwplaatsen blijven open

    Ook Dura Vermeer geeft in een reactie aan “de regels van GGD en RIVM nauwgezet te volgen”. “Bouwplaatsen blijven open mits er gezond en veilig wordt gewerkt. Tot op heden hebben we geen bouwplaatsen hoeven sluiten. Omdat het virus zich onvoorspelbaar ontwikkelt volgen en handelen wij van dag tot dag. We doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid en gezond verstand”, aldus woordvoerder Glenn Metselaar van Dura Vermeer.”

    Op organisaties die onderwijs geven heeft het coronavirus een grotere impact. Railcenter en RailAlert hebben alle examens tot 5 april stopgezet. “We pakken onze verantwoordelijkheid om mensen niet het risico te laten lopen om besmet te raken”, zegt directeur Wiljo Florijn van Railcenter.

    Railcenter kijkt of sommige theorielessen online kunnen worden gegeven, maar het merendeel bestaat uit praktijkopleidingen en die kunnen niet doorgaan. “Uitleg geven over een spoorwegwissel of over hoe je aan het spoor moet sleutelen is moeilijk in een theorieles te verwerken.”

    De gevolgen van de maatregelen voor het coronavirus zijn groot, vertelt de directeur. “Normaal gesproken hebben we rond deze tijd dagelijks zo’n 100 tot 150 mensen over de vloer. Dat is nu tot een minimum gereduceerd.” Dit leidt volgens hem tot omzetverlies. “Al onze opleidingen en examens worden kosteloos geannuleerd. Drie weken geen opleidingen geven hakt er echt in.” Dat geldt ook voor de zestig medewerkers van het Railcenter en de tussen de 100 en 150 gastdocenten.
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 16 maart 2020 14:41
    Bam confirmed on £350m Leeds office job

    16 Mar 2020 By Ian Weinfass

    Bam Construction has been confirmed on the first phase of the £350m Temple development in Leeds.

    Developer CEG named the Dutch-owned firm as preferred contractor for the Globe Point office building in September and has confirmed the win today. Bam will start on site on 30 March. The developer claims the building is the only speculative new-build office planned to be completed in Leeds city centre in 2021.

    Globe Point will have 37,798 square feet over seven floors, with ground-floor retail and leisure units.

    The Temple development is based in a new district in Leeds city centre, south of the River Aire, formerly known as the South Bank Regeneration Area.

    CEG also has outline planning permission for further development of up to 1.1 million square feet of offices, shops, cafes, restaurants, bars, hotel and up to 750 new homes, in the development area.
  9. forum rang 7 innicksname 16 maart 2020 14:54
    quote:

    Utreg1960 schreef op 16 maart 2020 14:41:

    [...]

    Trumpie loopt nu met schuim op zijn bek rond.
    Everything is fake news.
    Dat moet wel. Het eind van de mogelijkheden komt in zicht. Het is nu aan de overheid om te gaan stimuleren. Maar wacht... die staat al meer dan 100 procent in het rood. Gaan Griekenland, Italië en België achterna. Extra bijlenen betekent dat als de rente ooit weer gaat stijgen, er helemaal geen geld meer is om oorlogje te voeren, personeel te betalen, etc.
  10. Utreg1960 16 maart 2020 14:55
    Fed injecteert 148 miljard dollar

    (ABM FN) De New York Fed heeft maandag 148,1 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

    Er werd een bedrag van 129,6 miljard dollar uitgeleend voor één werkdag. Dat geld moet dinsdag weer worden terugbetaald. Daarmee voldeed de Fed aan de volledige vraag.

    De Fed leende ook 18,45 miljard dollar uit wat pas op 13 april hoeft te worden terugbetaald. Hier was de vraag ook 18,45 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
3.942 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 198 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links