Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING - maart 2020

2.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 120 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BennieRijk 16 maart 2020 10:44
    quote:

    Pbm schreef op 16 maart 2020 10:32:

    Wanneer gaan we shorten verbieden? Wellicht goed om allemaal onze minister van financien aan te schrijven, want die begrijpt blijkbaar niet wat er allemaal gebeurt.
    "Hoekstra was born in Bennekom, Gelderland and studied law at Leiden University where he completed one year studying history"
    Wat heeft dat met financien te doen?
  2. [verwijderd] 16 maart 2020 10:51
    quote:

    Rupert schreef op 16 maart 2020 10:35:

    Het grote probleem in Nederland is ook dat er 'hulp' wordt toegezegd, maar wat doen ze nu feitelijk?

    Als je een kapsalon bent met 2,3 man personeel en je kan nu 3 weken geen klant meer ontvangen, je huur loopt door, je personeelskosten lopen door....wordt je geholpen door onze overheid?
    Net als met de aanpak van het hele virus, wat ook veel te lang heeft geduurt voordat men eens wat deed, is het ook met de hulp aan bedrijven, to little to late

    Ik zou niet weten waarom de Overheid zou moeten bijspringen in bovenstaand geval. Lijkt mij onderdeel van een normale bedrijfsvoering; goede en slechte tijden. Er is niemand die nu klaarstaat om mijn verlies in effecten portefeuille even aan te vullen.

    En dan zie ik een dikke papzak van Horeca Nederland vragen gisteren zonder blikken of blozen vragen om 5.1 Miljard. Het lijkt wel een loterij zonder nieten. Idiotie ten top.
  3. [verwijderd] 16 maart 2020 10:53
    quote:

    Waarheen Waarvoor schreef op 16 maart 2020 10:51:

    [...]

    Ik zou niet weten waarom de Overheid zou moeten bijspringen in bovenstaand geval. Lijkt mij onderdeel van een normale bedrijfsvoering; goede en slechte tijden. Er is niemand die nu klaarstaat om mijn verlies in effecten portefeuille even aan te vullen.

    En dan zie ik een dikke papzak van Horeca Nederland vragen gisteren zonder blikken of blozen vragen om 5.1 Miljard. Het lijkt wel een loterij zonder nieten. Idiotie ten top.

    Normale gezonde bedrijven zouden worden geholpen, in deze exceptionele tijd toch? Wat vind je van eventuele hulp aan onderstaande sector?

    www.telegraaf.nl/financieel/135443933...
  4. forum rang 4 Pbm 16 maart 2020 10:54
    Joost van Kuppeveld schrijft gisteren een column in het FD waaruit blijkt dat zelfs hij er weinig van begrijpt. Hij vergelijkt allereerst de situatie met de crises in 2008. Dat was een total andere omdat de banken toen rechtstreeks problemen hadden door het ingewikkelde system van derivaten en en directe mega problemen bij hun direcvte klanten. Hier zal de winst van ING helemaal niet hard geraakt worden. Daarbij wordt er intra day geshort waarbij de totale shortpositie aan het einde van de dag hetzelfde is als aan het begin van de dag. De shorters verkopen dus voortdurend overdag en kopen op moment dat anderen in paniek raken en ook verkopen terug. Daarnaast maken de shorters ondrling afspraken zodat ze elkaar helpen gedurende de dag. Als er bijvoorbeeld een een steun wordt doorbroken dat wordt er automatisch door een andere partijen verkocht. Dan kopen de shorters dus terug wat ze eerder verkochten en is hun netto positie niets gewijzigd. Daarnaast leggen shorters voortdurende verkooproders in die ze telkens terugtrekken om het orderboek te manipuleren. Door ee nverkopporder in te leggen worden de biedprijzen in de kooporders ook vaak automatisch aangepast,e nwel naar beneden. Door de verkooporder in te trekken en ee nnieuwe in te leggen voor een nog lagere laatkoers worden de kooporders opnieuw aangepast. Dit spel kan oeverloos worde ngesppeld. Niemand kijkt hierbij naar fundamentele ontwikkelingen. Het onderstaande artikel is dus wel erg 1 dimensional.

    Marktbewegingen
    Zinloos verbod op short-verkopen
    Marktbewegingen
    Als koersen hard kelderen, dan is een van de eerste reflexen van autoriteiten een verbod instellen op het short verkopen van aandelen. Afgelopen vrijdag was het weer zover. Zowel in Italië als in Spanje mochten tientallen aandelen niet meer worden verkocht, tenzij de belegger in kwestie ook de echte eigenaar van die aandelen was. Aandelen inlenen en dan verkopen mocht dus niet meer, terwijl short verkopen zonder in te lenen sowieso al niet mocht.
    Zo'n maatregel doet het altijd goed bij het grote publiek en bij mensen die toch al een vies gezicht trekken als ze over de aandelenhandel praten. Want het profiteren van koersdalingen van bedrijven waar het slecht mee gaat, klinkt bijzonder moreel verwerpelijk.
    Het probleem is alleen dat er niet erg veel bewijs is dat een verbod ook echt helpt. De daling van vrijdag werd niet veroorzaakt door de shortsellers, maar door de angst voor de economische gevolgen van het coronavirus.
    Rapport
    De Federal Reserve van New York, die onderdeel uitmaakt van het Amerikaanse stelsel van centrale banken heeft, publiceerde in 2012 een rapport met onderzoek naar wat het verbod op het short gaan in financiële aandelen in 2008 voor die aandelen heeft gedaan.
    De conclusie: het heeft niet voorkomen dat ze in de twee weken erna niet verder daalden, en de prijs van de aandelen stabiliseerde pas nadat het verbod was opgeheven. Wel verminderde de liquiditeit in die aandelen, en dat verhoogde de handelskosten voor de opties op die aandelen met $500 mrd. Opgeteld bij de geschatte hogere kosten voor de aandelenhandel van $600 mln, waren beleggers aan handelskosten alleen al $1,1 mrd extra kwijt.
    De New York Fed onderzocht ook het effect van shortselling nadat kredietbeoordelaar Standard & Poor's de Amerikaanse staatsschuld had afgewaardeerd. Er was toen geen verbod, maar aandelen die de dag na de aankondiging netto short waren verkocht, deden het die dag beter dan aandelen waar dat niet voor gold.
    Kortom, zo'n verbod lijkt niet erg zinvol. Wordt het toch ingesteld, dan is de enige zekerheid: dat autoriteiten uit paniekoverwegingen niet meer weten wat ze moeten doen. En dat is nu niet bepaald vertrouwenwekkend."
  5. [verwijderd] 16 maart 2020 11:05
    quote:

    Rupert schreef op 16 maart 2020 10:53:

    [...]

    Normale gezonde bedrijven zouden worden geholpen, in deze exceptionele tijd toch? Wat vind je van eventuele hulp aan onderstaande sector?

    www.telegraaf.nl/financieel/135443933...
    Belachelijk als de Overheid een sector moet redden na een paar weken! De term `normale gezonde bedrijven` gaat hier in mijn optiek dan ook niet op.

    Je hoort die bedrijven toch ook niet als Nederlandse bloemen de hele wereld over vliegen? Wat is het voor een onzin om dan nu te gaan lopen janken en bij de Overheid te gaan bedelen?

    Markteconomie brengt goede en slechte tijden met zich mee, maar nee hoor, in Nederland alleen goede tijden...ronduit belachelijk dit.

  6. forum rang 4 Machiavelli 16 maart 2020 12:48
    Lafbekken zijn het van de AFM

    Drempel meldingsplicht shortselling omlaag
    Gepubliceerd op 16 maart 2020 12:45 | Views: 0
    Artikel
    Reacties

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurstoezichthouders verlagen de drempel van de meldingsplicht van een zogeheten short sell-positie, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat hebben ze gezamenlijk, in ESMA-verband, besloten in het licht van de grote corona-onrust op de financiële markten.
    Normaal geldt in Europa de regeling dat posities van meer dan 0,2 procent bij de nationale beurstoezichthouders dienen te worden gemeld. Dit wordt verlaagd naar 0,1 procent. De maatregel gaat per direct in voor de duur van drie maanden en kan indien nodig verlengd worden.
    Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.
    Verboden
    In het Verenigd Koninkrijk is de mogelijkheid van shortselling voor het weekend al per direct verboden. In diverse andere landen zijn ook al verboden opgelegd. In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.
    De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat weten de ontwikkelingen op de aandelenbeurzen momenteel op de voet te volgen. De financiële waakhond heeft een directe lijn met beursuitbater Euronext en andere handelsplatformen, met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.
  7. rapnif 16 maart 2020 13:08
    Had Hamers toch goed gezien om geen aandelen in zijn bank te kopen. Boekwaarde is ruim €14 per aandeel. Koers is nu €4,45. Iedereen roept dat Europa overbanked is. Dus als Hamers/ de Managing Board ballen hebben dan gaan we voor een complete wind-down van ING. Geen investeringen meer, maar de hele boel liquideren. Dit geeft een enorme kostenbesparingen op korte termijn. We laten het leningenboek er over de jaren uitlopen met een snel dalend personeelsbestand. Dividend kan de komende paar jaar dan makkelijk ver(drie)dubbeld, i.p.v. halveren of opschorten waar de Board nu waarschijnlijk over zit te denken. En de aandeelhouders hebben vrijwel zeker een mooi rendement (behalve dan die twee jaar geleden op €14 of meer zijn ingestapt).

2.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 120 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links