Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen blijven in greep coronavirus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 15 maart 2020 21:05
    Hoeveel zit er verwerkt in de koersen .
    De tijdelijke maatregelen moet ge niet onderschatten .
    Waarschijnlijk komt men naar buiten dat er medicatie is gevonden ( In Nederland )
    In China is al een heel tijdje medicatie toegepast .
    Dokters van China (9) met een vracht medicatie zit al in Italié
    In Frankrijk gaat men ook medicatie toepassen
    Er is hoop in bange dagen .
    Dit is onder voorbehoud
  2. [verwijderd] 15 maart 2020 21:38
    quote:

    Branco P schreef op 15 maart 2020 18:13:

    [...]

    Beurzen in midden oosten zijn vrijdag en zaterdag gesloten geweest. Egypte bovendien ook nog donderdag.

    Saoedi Arabië -1,1% vandaag (en was dus vrijdag dicht). Tel Aviv +3,6% vandaag. Daar was de beurs ook vrijdag dicht overigens. Kortom in Midden Oosten niets nieuws (positief dus eigenlijk). Ook weer niet overtuigend positief dus het zal aan Azië liggen morgenochtend vroeg. Kleine positieve spike aan het begin van de dag is i.i.g. wel te verwachten voor de AEX zou ik denken. Wat er dan vanaf 11:00 uur gebeurt is koffiedik kijken. Teneur voelt down en miljoenen trollen wereldwijd praten de mensen angst aan op forums als deze. Zit ook veel short-volk tussen natuurlijk.
    Als je dan met cijfers gaat gooien, benoem dan wel alles.

    egypte -9%
    koeweit -6.5%
    Dubai -3,4%

    Niks nieuws zeg je? Positief?

    www.google.nl/url?sa=t&source=web...

  3. forum rang 8 Lepre Chaun 15 maart 2020 21:54
    quote:

    pieter 007 schreef op 15 maart 2020 19:06:

    [...]

    Onder welke steen kom je vandaan.
    Beleggen is een serieuze bezigheid een spel van verliezen of winnen.
    Alleen winnen kan niet je zou ook een verlies moeten nemen.
    En de economie komt totaal tot stilstand, vorige week was ik in noord Afrika vanuit mijn kamer zicht op de straat van Gibraltar, geen schepen af en toe waren er 3 tot 4 te zien, nog niet zo lang geleden keek je naar buiten en telde je er zomaar een stuk of 15 tot 20 voor de duidelijkheid het was goed zicht.
    Landen gaan op slot, ik had geluk om vandaag met het laatste toestel nog naar huis te komen anders waarschijnlijk 4 tot 5 weken verplicht blijven.

    In 2008 hoorde ik Balkende en Bos nog zeggen de credit crisis gaat onze deur voorbij, het tegendeel was waar net als nu, Rutte bagatelliseerde het ook een beetje nu kan hij geen kant meer op.
    Hou maar rekening met een totale finaciele reset dien er aan komt.

    Er is genoeg gewaarschuwd voor wat nu gebeurd, een beurs gaat echt niet alleen maar omhoog.
    Ik kan je met bijna zekerheid vertellen dat de index de 200 punten gaat raken, zelf ben ik bang dat het nog een stuk verder naar beneden gaat.

    Beleggen, als je niet tegen verlies kan doe het niet.
    Het verleden bied geen enkele garantie voor de toekomst, en ja veel mensen gaan veel verliezen wie weet leren ze van deze harde les voor de toekomst.
    Je zit te zwetsen alsof de zwarte pest is geariveerd .morgen gaan alle arbeiders aan de slag .overal in elk land lees je handel gaat door. Je gaat toch dood volgens het nieuws maar de zaken, handel, fabricage gaat door .
  4. Twijfel 16 maart 2020 13:29
    Financial Times vandaag (Met dank aan Google voor de vertaling):

    Nieuwe financiële crisis?
    Het goede nieuws is dat banken vandaag de dag objectief in een veel betere staat verkeren dan ze 12 jaar geleden in de crisis terechtkwamen. De regelgevende waarborgen die na 2008 werden ingevoerd - veel hogere kapitaalvereisten, grote liquide financieringsbuffers en scherpere toezichtregimes - hebben beleggers vertrouwen gegeven in de soliditeit van banken.

    Maar vorige week waren er tekenen dat dit vertrouwen aan het kraken was: op donderdag, te midden van de slechtste handelsdag in het VK en de VS sinds Black Monday in 1987, daalde de Stoxx Europe 600 Banks-index met 14 procent tot een niveau dat sinds eind jaren negentig niet meer werd gezien. de inzinking was aanzienlijk groter dan de daling van 11 procent op de Europese markt in het algemeen.
    Gezien de waarborgen in het systeem ziet dit er irrationeel uit, maar er zijn genoeg redenen waarom de ogenschijnlijk paniekerige verkoop van bankaandelen toch logisch zou kunnen zijn.

    Kijk eerst eens naar de zogenaamd zware stresstests die toezichthouders gebruiken om ons gerust te stellen over de veiligheid van banken. Vorige week zagen ze er opeens nogal wreed uit. Het 'stress-scenario' waaraan de balansen van banken begin dit jaar werden onderworpen door Europese toezichthouders, betrof een daling van de aandelenmarkt met 25 procent - reeds overtroffen in veel regio's.

    Coronavirus: waarom er mogelijk meer problemen zijn voor de aandelenmarkten
    Door de slechte timing hebben de regelgevers de afgelopen maanden de regels versoepeld. De Amerikaanse Federal Reserve heeft de kapitaal-, liquiditeits- en stresstestverplichtingen voor iedereen behalve de acht belangrijkste Amerikaanse kredietverstrekkers verlicht. In Europa staat een nieuwe kapitaalrichtlijn banken toe om vormen van schuld te gebruiken, niet alleen eigen vermogen, als onderdeel van hun kapitaalberekeningen.
    De VS hadden ook nooit wereldwijde normen toegepast voor zogenaamde contracyclische kapitaalbuffers - extra reserves om op terug te vallen in slechte tijden. Sommige rechtsgebieden, zoals het VK en enkele andere Europese landen, hadden buffers. En logischerwijs hadden de BoE en de Europese De Centrale Bank zei vorige week dat deze nu zouden moeten worden vrijgegeven, waardoor er meer capaciteit zou worden vrijgemaakt om te lenen. Maar de buffers waren nooit groot. En ze zouden kunnen verdwijnen lang voordat we weten hoe erg deze crisis zal worden.
    Het is nog steeds onduidelijk hoe hard kredietverstrekkers zullen worden getroffen door de impact van Covid-19. Banken zetten nu veel minder hun eigen balans in op de markten dan vóór 2008, maar de hedgefondsen en andere blootgestelde vermogensbeheerders zijn groot kredietnemers van de banken Tegelijkertijd hebben oliemaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen en de horeca en de gezondheidszorg dringend kredietlijnen afgebouwd.
    Als de coronaviruscrisis overgaat in een kredietcrisis, is het een raadsel hoe beleidsmakers zullen reageren: het schuldbeleid van de centrale banken van de afgelopen tien jaar ziet er meer en meer uit als een deel van het probleem, niet als de oplossing.
    Het Institute of International Finance zei in januari dat de totale wereldwijde schuld op het punt stond om tegen het einde van deze maand een record van $ 257 miljard te bereiken, 50 procent meer dan het totaal van 2008. Volgens de conventionele economische theorie zou de rente in ultra- laag gebied, kunnen de nominale schuldvolumes relatief ongestraft groeien omdat ze gemakkelijk te onderhouden blijven.

    Maar de dreiging van een wereldwijde recessie dit jaar verwoest die zelfgenoegzame opvatting. Het IMF waarschuwde afgelopen najaar dat, gezien de fragiele winsten en de hoge schuldenlast, 40 procent van de bedrijfsobligaties in de wereld - of $ 19 miljard in totaal - zelfs in een inzinking die maar half zo ernstig was als in 2008. De financiële crisis begint een reële mogelijkheid te worden.

    www.ft.com/content/be0892cc-6583-11ea...
  5. Twijfel 24 maart 2020 10:23
    De economische activiteit in de eurozone is in maart fors gedaald. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie daalde van 51,6 in februari naar 31,4 deze maand, het laagste niveau sinds juli 1998.

    De index voor de industrie daalde van 49,2 naar 44,8, wat het laagste niveau in 92 maanden is.

    De index voor de dienstensector daalde ook, van 52,6 in februari naar slechts 28,4 in maart, eveneens het laagste niveau sinds juli 1998.

    De bedrijfsactiviteiten zijn in maart in de hele eurozone veel harder ingestort dat op het hoogtepunt van de wereldwijde financiële crisis.

    www.beurs.nl/nieuws/buitenland/529749...
  6. Twijfel 26 maart 2020 11:22
    The World Trade Organization’s chief said on Wednesday that projections show the economic downturn and job losses caused by the coronavirus pandemic would be worse than the 2008 recession.

    “This pandemic will inevitably have an enormous impact on the economy...” director-general Roberto Azevedo said in a video message filmed from his home and posted on the website of the body that creates rules for global commerce.

    “Recent projections predict an economic downturn and job losses that are worse than the global financial crisis a dozen years ago,” he added.

    www.reuters.com/article/us-health-cor...
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links