Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Midden-Oosten dalen ondanks bankensteun

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 BW2017 15 maart 2020 22:14
    quote:

    Branco P schreef op 15 maart 2020 16:54:

    De aandelenbeurs in Saudi-Arabië daalde 1,1 procent. Deze maand ging de beursgraadmeter in het land al een kwart omlaag. Staatsoliebedrijf Saudi Aramco leverde zondag 1 procent in nadat de onderneming vorig jaar een vijfde minder winst behaalde.

    De beurs in Dubai leverde 3,4 procent in en die in Abu Dhabi werd 1,9 procent lager gezet, ondanks het feit dat de Verenigde Arabische Emiraten 100 miljard dirham, een kleine 25 miljard euro, in de economie pompt. Ook in onder meer Saudi-Arabië en Egypte maakte de overheid geld vrij voor de aanpak van de gevolgen van het coronavirus, terwijl de Israëlische centrale bank staatsobligaties gaat opkopen. De beurs in Tel Aviv boog een verlies om naar een winst van 2,8 procent.

    De beurs in Egypte daalde met 9,3 procent, die in Koeweit leverde 6,5 procent in en verloor dit jaar al 30 procent.


    Ter nuancering:

    - De TASI Index van SA sloot inderdaad vandaag om 13:30 (onze tijd) met -1,1% maar die beurs was vrijdag en zaterdag gesloten dus die index reageerde vandaag nog op alles wat na donderdag 13:30 (onze tijd) in de wereld (en dus ook op andere beurzen) gebeurd is.

    - ADX-Index Abu Dhabi inderdaad vandaag -1,9% maar was wel vrijdag en zaterdag gesloten. Die index reageert dus nog op alles wat na donderdagmiddag ca. 15 uur (onze tijd) in de rest van de wereld gebeurd is

    - in Tel Aviv is de TA35 Index 3,6% hoger gesloten en deze beurs was vrijdag en zaterdag gesloten. Die index reageert dus nog op alles wat na donderdagmiddag ca. 16 uur (onze tijd) in de rest van de wereld gebeurd is

    - de beurs in Egypte was donderdag, vrijdag en zaterdag gesloten. EGX30-Index leverde vandaag inderdaad -9,3% maar die index reageert dus nog op alles wat na woensdagdagmiddag ca. 16 uur (onze tijd) in de rest van de wereld gebeurd is. De Aex leverde sinds dat moment -11% in.

    Die andere indexen vind ik zo snel niet maar daar zal sowieso ook vrijdag de beurs gesloten geweest zijn.

    In zoverre is dit bericht negatiever dan zij daadwerkelijk is.

    Hoe zal het de AEX morgen vergaan, dat is de grote vraag. Je gevoel zegt: eerst weer een spike up en dan in de loop van de dag weer een afbouw. Die laatste 4% stijging van de DJ-Index van afgelopen vrijdag moet je met een korreltje zout nemen me dunkt. Alleen een wezenlijk positief bericht omtrent onze twee zwarte zwanen (corona & olie) kan de boel weer ten goede keren lijkt mij.

    AB helder ! Bedankt voor je bijdrage.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links