Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,040 19 apr 2024 12:44
  • -0,340 (-1,24%) Dagrange 26,860 - 27,100
  • 18.232 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos maart 2020

9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 240 241 242 243 244 ... 480 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mippert 15 maart 2020 14:31
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 15 maart 2020 14:20:

    [...]

    Klopt, maar mocht je als directie een signaal willen afgeven, dan is het kopen van aandelen denk ik inderdaad het enige signaal dat je mogelijk kan afgeven, als je niet werkelijk anders te melden hebt.
    Biedblok neerleggen van 100.000 stuks op 140?
  2. The Saint 15 maart 2020 14:36
    Alles wordt afgelast, gesloten etc. De beurs blijft open. Fondsen en particulieren in shortposities verkneukel zich en profiteren van grote winsten door deze barre situatie. Het kapitaal stroomt in de verkeerde ( vnl. Amerikaanse handen). Het argument om je eigen verliezen te beperken met short en putopties snijdt geen hout, omdat je de afbraak van in een normale situatie gezonde bedrijven versnelt. Shortposities moet daarom nu even niet worden toegestaan, of de beurs sluiten om de ondergang van economie en financieel systeem te redden ?
  3. The Saint 15 maart 2020 14:36
    quote:

    The Saint schreef op 15 maart 2020 14:36:

    Alles wordt afgelast, gesloten etc. De beurs blijft open. Fondsen en particulieren in shortposities verkneukelen zich en profiteren van grote winsten door deze barre situatie. Het kapitaal stroomt in de verkeerde ( vnl. Amerikaanse handen). Het argument om je eigen verliezen te beperken met short en putopties snijdt geen hout, omdat je de afbraak van in een normale situatie gezonde bedrijven versnelt. Shortposities moet daarom nu even niet worden toegestaan, of de beurs sluiten om de ondergang van economie en financieel systeem te redden ?
  4. forum rang 4 Lingus 15 maart 2020 14:41
    We leven in een periode van hoop en vrees. Hoop omdat er tekenen zijn dat de pandemie beheersbaar gaat worden door de maatregelen van hygiëne en sociale afstand. Vrees omdat in Nederland en in Europa lichte paniek aan het ontstaan is.

    Het COVID-19 virus kan vrijwel alleen overleven door zich te verspreiden via hoest en niesdruppeltjes gedurende de tijd dat de drager zich ziek voelt. Daarna wordt het virus vernietigd door de afweer van de drager of verdwijnt in de doodskist of crematieoven waar het ook niet overleeft. Dit virus kan ook niet tegen zeep omdat het een velletje heeft van lipiden. Dat is ook de reden dat het buiten het lichaam vrij kort overleeft, het kan niet tegen uitdroging en hitte.

    De meeste dragers ervaren milde klachten, te vergelijken met een verkoudheid of griepje. Bij dragers zonder voldoende afweer kan het uitmonden in een flinke en soms dodelijke longontsteking. Longontstekingoverlevers kunnen gezondheidsschade houden door longfibrose. Kinderen lopen vrijwel geen risico, hun afweer is sterk.

    Het sluiten van scholen is discutabel: in verreweg de meeste gevallen moeten gezonde ouders oppassen op gezonde kinderen, die vervolgens niet binnen te houden zijn en elkaar opzoeken om met elkaar te gaan spelen.

    De gemiddelde tijd tussen besmet raken en ziek worden is vijf dagen. Dat betekent dat de maatregelen van hygiene en sociale afstand over vijf dagen merkbaar zouden moeten worden door een teruggang in nieuwe besmettingen.

    In China en omstreken is die teruggang al gaande, in Europa zitten we nog in het midden van de piek en in de VS gaan ze nog naar die piek toe.

    Intussen zit de wetenschap niet stil. Antivirale middelen en vaccinaties zijn onderweg. Minstens één antiviraal middel (remdesivir) is weliswaar nog niet goedgekeurd, maar wordt al wel gebruikt voor de kritieke gevallen (compassionate use).

    De spikes van het virus hebben hoge affiniteit voor de ACE2 (angiotensin converting enzyme 2) receptoren van menselijke cellen. Na aanhechting volgen enkele reacties met als resultaat dat het virus de menselijke cel binnendringt en zich daar vermenigvuldigt.

    Onderzoekers van Erasmus en UvU hadden al een antilichaam in de kast liggen dat het proces in de virusspikes blokkeert en dat was afgelopen week wereldnieuws. Wereldwijd worden veel onderzoeken gedaan om dat binnendring-proces te blokkeren of op een andere manier de virusreplicatie te hinderen.

    Al met al denk ik dat de top van de p(an)iek in Europa nabij is. We zullen dan nog even meer last hebben van het paniekvirus dan van het coronavirus.
  5. Piet2010 15 maart 2020 15:00
    quote:

    The Saint schreef op 15 maart 2020 14:55:

    Denk dat vooral Amerika tegen het stilleggen van shorten zal zijn. Heb het vermoeden dat Trump via achterdeurtjes enorm en al zijn netwerk vriendjes winsten graaien in shortposities. Vandaar ook dat getwitter van Trump gedurende tradewar met China.
    Ik snap dat je het denkt (ik zie de man er ook wel voor aan), maar ik heb daarvoor nog geen enkel bewijs gezien. Als dat er wel zou zijn is dat meteen het einde van zijn presidentsschap.
  6. forum rang 4 Sentiment 15 maart 2020 15:00
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 15 maart 2020 14:20:

    [...]

    Klopt, maar mocht je als directie een signaal willen afgeven, dan is het kopen van aandelen denk ik inderdaad het enige signaal dat je mogelijk kan afgeven, als je niet werkelijk anders te melden hebt.
    Maar zelfs al hebben ze dit de laatste dagen al gedaan, wij komen dit niet te weten.
  7. [verwijderd] 15 maart 2020 15:05
    quote:

    kampie schreef op 15 maart 2020 14:47:

    Het zou een goede beslissing zijn om het shorten voorlopig stil te leggen . Zij spelen altijd in op negatieve nieuws en dat is er momenteel teveel. De economie heeft al voldoende schade opgelopen.
    Ik denk dat shorten ook best een wat remmende werking kan hebben op al te opgeblazen koersen. Maar dit geldt dan vooral voor gezonde bedrijven. Bij Gala zie ik de invloed van shorters niet als dusdanig heftig, maar bij andere bedrijven kan het echt helpen tot een ondergang die mogelijk zeer onterecht is.

    Ik kan me voorstellen dat er wel een soort van beperkingen komen, zoals Max. 5% short toegestaan in 1 aandeel, of een maximaal percentage opbouw per jaar van 5%, of een soort verplichte stop loss op de short positie, dus dat wanneer er op de genomen positie een daling is geweest van bijvoorbeeld 10% deze positie automatisch gesloten moet worden, en dit in combinatie met een maximale shortpositie in een aandeel van 5%, en het niet meer toestaan van het uitbreiden van shortposities voor een half jaar wanneer een aandeel meer dan 10% is gedaald in een bepaalde periode.

    Ach, ik weet het ook niet precies, maar ik kan me voorstellen dat je het principe short wel kan behouden zodat beleggers groot en klein dit wel kunnen blijven gebruiken in een algehele strategie, en dat het ook wat nivellerend kan werken op al te snel oplopende koersen, maar dat er ook wat remmingen zijn zodat de perverse werking ervan afneemt en bedrijven die in zwaar weer zitten tijdelijk wat ruimte geven om hun zaakjes op orde te krijgen zonder kapot gemaakt te worden.

    De stop loss zou ook verplicht naar boven kunnen gelden, dus dat wanneer de koers met 10% of meer stijgt vanaf het moment dat de positie genomen werd de positie automatisch sluit. Dan wordt timing ook veel belangrijker.
  8. forum rang 6 Raasgier 15 maart 2020 15:06
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 15 maart 2020 14:20:

    [...]

    Klopt, maar mocht je als directie een signaal willen afgeven, dan is het kopen van aandelen denk ik inderdaad het enige signaal dat je mogelijk kan afgeven, als je niet werkelijk anders te melden hebt.
    Maar dan veronderstel je dat nu de indruk zou kunnen zijn ontstaan dat Van de Stolpe en anderen er zelf geen vertrouwen meer in hebben. Volgens mij heeft echt helemaal niemand die indruk, dus dan valt er ook weinig van die indruk weg te nemen. Als er íets permanent is ingeprijsd, is het wel het zelfvertrouwen van GLPG zelf!
  9. forum rang 4 Sentiment 15 maart 2020 15:09
    quote:

    Geneve schreef op 15 maart 2020 15:02:

    Short gaan is 1 ding, maar ik denk dat het voor de individuele belegger verstandig is om even aan de zijlijn te gaan staan tot deze pandemie is overgewaaid... Met short gaan loop je risico, maar met een aandelenpositie (long dus) doe je dat ook. Waarom zou je dat risico nu nemen?
    De vraag zal dan zijn: wanneer kan je er weer 'vol' in?
  10. [verwijderd] 15 maart 2020 15:12
    quote:

    Raasgier schreef op 15 maart 2020 15:06:

    [...]

    Maar dan veronderstel je dat nu de indruk zou kunnen zijn ontstaan dat Van de Stolpe en anderen er zelf geen vertrouwen meer in hebben. Volgens mij heeft echt helemaal niemand die indruk, dus dan valt er ook weinig van die indruk weg te nemen. Als er íets permanent is ingeprijsd, is het wel het zelfvertrouwen van GLPG zelf!
    Volledig eens hoor! De discussie ging er om wat een mogelijk signaal zou zijn, iemand opperde die koop van aandelen door het management. Als ze dan momenteel niets te melden hebben dat fundamenteel is en ze toch een signaal willen afgeven, als ze dat al zouden willen, dan zou zo’n insider buy een mogelijkheid zijn. Al kan dat ook weer uitgelegd worden als profiteren van de misère van anderen en van een wereldwijde crisis, dat stigma wil je als bestuurder ook weer niet opgespeld krijgen. Idem geldt voor het idee dat Gala eigen stuks zou kunnen gaan inkopen.

    Beste is gewoon simpelweg niets doen, totdat je iets werkelijk te melden hebt. Ik heb ook geen signaal nodig vanuit Gala, vol van vertrouwen, niets aan de hand, alleen wel even wat ruw weer op zee, maar het schuitje houdt volgens mij mooi koers.
  11. forum rang 6 Happy 15 maart 2020 15:24
    quote:

    Raasgier schreef op 15 maart 2020 15:17:

    Ok, ik ga maar eens een stukje hardlopen. Dat heeft in het verleden nog wel eens resultaat opgeleverd...
    Heerlijk hè, net een rondje hardgelopen in de duinen. Hoofd weer fris en conclusie getrokken dat de beurs echt nog veel lager kan en dat ik niet koop op te hoge koersen en dan mijzelf troosten dat ze voor de lange termijn zijn. Nu kopen is zonde van je geld. Geduld!!
9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 240 241 242 243 244 ... 480 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links