Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Weekend: Made in China

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2020 14:45
    quote:

    beer56 schreef op 15 maart 2020 10:40:

    goed artikel nico ,helaas werden de mensen die dit 2 weken geleden zeiden voor gek versleten ,u heeft ook in 2 weken een aardige draai gemaakt maar een pluim dat u hem gemaakt heeft
    Van vrijwel geen probleem de vinger op de zere plek leggen zet mij wel aan het denken hoe Nico doorgaans onderwerpen benadert en dat het korreltje zout inmiddels een lepel geworden is.
  2. TA=verlies 15 maart 2020 17:08
    quote:

    GoldenTiger schreef op 15 maart 2020 13:32:

    Wie er het meest aan verdienen zijn meestal ook de schuldige!

    WuXi Pharma Biotech is eigendom van George Soros en zit aan de 666 Gaoxin Road East Lake

    De mede financier van het laboratorium is Bill Gates

    Bill Gates werkte (net het bedrijf verlaten) ook bij Berkshire Hathaway

    Warren Buffett waar Bill Gates voor werkte investeerde zojuist miljarden dollars in olie

    Volg het geld jongens !
    Het lijken wel beschuldigingen! Wat een onzin dit! Geloof niet dat je in de gaten hebt wat voor een persoon Bill Gates is....
  3. [verwijderd] 15 maart 2020 17:13
    quote:

    GoldenTiger schreef op 15 maart 2020 13:32:

    Wie er het meest aan verdienen zijn meestal ook de schuldige!

    WuXi Pharma Biotech is eigendom van George Soros en zit aan de 666 Gaoxin Road East Lake

    De mede financier van het laboratorium is Bill Gates

    Bill Gates werkte (net het bedrijf verlaten) ook bij Berkshire Hathaway

    Warren Buffett waar Bill Gates voor werkte investeerde zojuist miljarden dollars in olie

    Volg het geld jongens !
    ik heb verzocht dezepost te verwijderen
  4. Terechter 15 maart 2020 17:37
    N. Inberg: Ik voorspel in ieder geval een geboortegolfje over een maand of 9, 10. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk, vooral voor Italië dat een extreem laag geboortepercentage kent.

    Een geluk bij een ongeluk dat de wereld nog meer last krijgt van overbevolking? Meer mensen op deze planeet zal de milieuvervuiling doen afnemen? Meer mensen op een kluitje doet risico verminderen op overdraagbare ziekten? Meer mensen die zoveel mogelijk mee willen profiteren van de welvaart maakt de kans op oorlogen kleiner?
    Meer mensen betekent dat eten en drinken voor iedereen geen probleem gaat worden?
  5. [verwijderd] 15 maart 2020 18:25
    In tegenstelling tot China gaan we in europa langer dan 2 maanden met de ellende zitten. In China zegt de grote leider " we gaan linksaf". En dan gebeurt dat ook. Doe je het niet, dan zit je 11 jaar in een heropvoedkamp.
    In het "ene europa" wat men graag wil uitstralen, doet elk land waar hij zelf denkt dat hij goed aan doet. Van sluiten tot friettenten tot het sluiten van de lokale metro. Of je zet alle 70+ers 4 maanden in quarantaine.
    Door de gefragmenteerde aanpak houden we er in europa zeker 4 maanden last van. Succes met beurskoersen !!
  6. [verwijderd] 15 maart 2020 22:14
    Beste Ingberg, vorige week wees ik je erop dat je met een stijgende vix gewoon niet aan kopen moet denken. Wat ben je helemaal? Een kind in de jamin?

    Is toch niet normaal dat een journalist niet beide kanten belicht? Als je nu al een boodschap als journalist, opiniemaker, wil maken, dan is het nog steeds tijd om te zeggen wat te verkopen om te wachten voor betere tijden.

    Ik snap het echt niet beste heer. Echt niet.
  7. [verwijderd] 15 maart 2020 22:18
    "Kansen" ....

    LOL

    Als je dus kijkt naar de vola, dan is kopen gewoon niet een ding om nu te doen. Die vola daalt wel weer, bovendien, en, omdat, die dan lager is op veel lagere koersen dan nu. Is er compleet, niet, geheel in zijn minst, drang om nu direct te kopen.

    Drang tot kopen op dit soort momenten geeft het idee, de gedachte, speling van gedachte, dat het geld in de broekzak broeit. Alsof je je eerste single plaatje van micheal jackson in de platenzaak koopt.

    Men zou moeten leren van decenia levenservaring. Wat is vermogensbeheer? Rendement maken, verkomen van grote verliezen? Elke 10% daling vraagt hoeveel stijging?

    tja, morgen up upuppupupuderdepup. KOpen!
  8. Delange1971 16 maart 2020 06:57
    quote:

    Kaspersky schreef op 15 maart 2020 12:45:

    [...]
    Geluk is wel dat het niet mijn geld is, maar minder fijn vind ik dat hedgefondsen in de VS en UK straks al het geld uit Nederland halen met de shortposities.

    En dat hier de pensioenen worden gekort.
    Van wie is dat geld van de hedgefondsen juist van pensioenfondsen.. Doorom heten ze ook "hedge" fondsen.
  9. barondehuile 18 maart 2020 04:05
    Ik ben het geheel oneens met dit artikel van Nico, niet ver genoeg doorgedacht. Het is voor Trump, die Amerika intussen al weer een heel stuk “greater” heeft gemaakt, heel eenvoudig om de schalie olie bedrijven te ondersteunen. Hij kan dat op allerlei manieren. Of hij zet een interne handelsprijs op 50 tot 60 USD of hij geeft op andere wijze steun. Hoe dan ook het blijft vestzak-broekzak voor USA. Dit allemaal omdat Amerika nog steeds een zeer grote net-importeur van ruwe olie is en bij de huidige prijs wel vaart. De import zal wellicht wat zijn afgenomen door COVID-19, maar hij moet nog steeds importeren. Dat doet USA voornamelijk uit Canada en Mexico en het is vrij eenvoudig voor onze Donald om de relatief kleine import uit Saudi Arabie naar nul te reduceren.
    Het is een vreselijk domme zet van Putin om niet toe te geven aan de Arabieren, die hem nu dwingen ook meer te produceren. Hij heeft nu VEEL minder inkomen en de Amerikanen in feite meer. In ieder geval lacht Trump in zijn vuistje en het zou mij niet verbazen als het ZIJN plannetje is geweest via de Arabieren. De grote verliezer is dus naar mijn bescheiden mening Putin, waarvan ik ooit dacht dat hij een geweldige strateeg was, maar die zich nu om de tuin heeft laten (ver)leiden. Wat een stunt! Ook China hoort bij de winnaars natuurlijk.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links