Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sierteeltsector slaat alarm over coronacrisis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. z0n0p 15 maart 2020 14:26
    Iedere ondernemer moet iets van een stresstest voor zijn business uitvoeren. Een jaar of wat geleden dachten melkboeren dat ze tot in net oneindige oneindig veel melkpoeder in China konden verkopen. De koeienstallen (met geld van de Rabo) schoten nog sneller uit de grond dan mais. Hallo? Hoe gek ben je dan. Allemaal $$$$$$$ in de ogen! Geldt dus ook voor de bloemenkwekers! Hoe conjunctuur-gevoelig is de business wel niet. Dus heel slim om je tot je strot met schulden vol te pompen ($$$-ogen) en je in contracten te laten wurgen ($$$$-ogen). Ja, de wereld zit net even iets anders in elkaar. En dan nu met belastinggeld of oplopende overheidstekorten deze malloten van ondernemers te hulp te schieten, is echt te bizar voor woorden. Dan maar geld naar onschuldige slachtoffers als gepensioneerden om de koopkracht te ondersteunen. Zegt een ondernemer die als meer dan 30 jaar zijn zaak overeind houdt (in goede tijden de kas spekken en in slechte tijden uit eigen middelen bijpassen) nog lang niet gepensioneerd is. Ook de fiscus denk al jaren mee. Verliezen uit het verleden mag je in de toekomst gedurende een aantal jaren compenseren. Doe ik ook!
  2. forum rang 5 Go Go Go ! 15 maart 2020 14:48
    quote:

    z0n0p schreef op 15 maart 2020 13:03:

    ... Als je onderneemt, moet je ook rekening houden met slechte tijden en je daar tegen wapenen. Niet bij het eerste zuchtje tegenwind de stormbal hijsen en roepen om compensatie. Dat doen alleen de boeren.
    Dat doen de bloemenboeren nu toch ook ? :-)

    Als je met ruim een decennium gratis geld en goedkope Oost-Europese arbeiders je zaken nog niet op orde hebt heb je waarschijnlijk toch iets verkeerd gedaan :-)

    Dan gaat er nu kennelijk een economische wetmatigheid op ... Waar er teveel van is gaat de prijs naar beneden

    Bij mij valt elke maand de energienota op de mat. Dat weet ik van tevoren, dus houd ik er rekening mee.

  3. taurus86 15 maart 2020 15:23
    De Nederlandse Landbouw/Veeteelt/ Sierteelt krijgt nu een stresstest, die door alle juichverhalen van CDA en VVD al jaren achterwege is gelaten. Maar nu is het raak. Zo lijkt het tenminste, want niemand heeft betrouwbare informatie aangaande het totaal aan corona- EN griep patiënten/slachtoffers.
    Dat sierteelt een luxe product is, kan niet als een verrassing komen, maar nu treft het hen en de Horeca en de Toeristenindustrie en als het een beetje meezit (persoonlijke afschuw) wordt ook de Beijenkorf een kopje kleiner gemaakt. Dat is een bedrijf dat nu Jan Publiek ineens weer ziet staan, maar enkele weken geleden je als niet-buitenlander nauwelijks aandacht schonk.
  4. punta cana 15 maart 2020 18:39
    Sterkte aan alle ondernemers die hier door de gevolgen van het Corona virus worden getroffen.
    Elke sector heeft specifieke problemen met de huidige situatie.
    Dit is onvoorzien voor elke bedrijfstak, dus ook voor de land en tuinbouw.
    De berichten die hier zijn gepost over de bedrijfstak land en tuinbouw laten zien dat de posters geen idee hebben waar ze over praten

  5. z0n0p 15 maart 2020 19:45
    Kijk ook maar eens naar de Horeca. Die EIST nu 5,1 miljard. Hebben de afgelopen 4 jaar zich helemaal vet gevreten oa door personeel als slaven te behandelen. Ondernemen is geen walk in the park zonder risico's. Te absurd voor woorden om bij tegenwind direct je hand op te houden bij de belastingbetaler. Opzouten!
  6. TA=verlies 15 maart 2020 19:48
    In vind het vervelend voor al de tuinders die het moeilijk hebben.
    Succes gewenst in deze moeilijke tijd.
    De meeste commentaren hier zijn niet erg netjes en de auteurs beschikken niet over enig inlevingsvermogen. Ze spiegelen de situatie zelfs naar hun zelf. Dat noemen ze dus narcisten
  7. [verwijderd] 15 maart 2020 21:58
    Zeer zeker bestaat er ondernemersrisico, maar deze situatie momenteel is wel heel uitzonderlijk en daar kan een ondernemer zich niet tegen wapenen. Alles is te verzekeren, maar deze storm niet.

    We moeten blij zijn dat er zoveel ondernemers zijn in Nederland (groot en klein) die hun nek uit durven te steken en risico nemen om hun (wel dan niet goed belegde) boterham te verdienen. We kunnen helaas niet allemaal in dienst zijn bij de overheid of multinationals. Zonder de zelfstandige ondernemers zou Nederland wel heel saai zijn.

    Ben zelf ook ondernemer geweest in de sierteelt glastuinbouw en momenteel werkzaam voor een tuinder welke voorjaars sierplanten teelt, leef momenteel erg mee met zijn gezin, en alle andere ondernemers welke een hele zware periode tegenmoet gaan.
  8. sun666 15 maart 2020 23:30
    Heel vervelend leef met zulke bedrijven mee maar buffers zijn noodzakelijk. Ik kan het weten want wij worden ook hard getroffen door corona maar hebben in de goede tijden geld apart gezet. We kunnen zeker een aantal maanden volhouden zonder weinig tot geen inkomsten. Maar het moet niet te lang duren.
  9. Traveler@repair 16 maart 2020 03:30
    Welkom in NL. De onderneming was een familiebedrijf. Opvolging: 1: eerst erfbealsting betalen, dus schuld maken. Dan nieuwe investeringen doen, ze komen "even kijken" bij de nieuwe eigenaar. Energiebelastingen opgeschroefd en energiebezuinigingen opgelegd gekregen, kosten enorm. Banken moesten bijspringen, marges onder druk --> met minder personeel meer produceren, zit geen speling meer in. Welkom in het fiscale slavenparadijs NL.
  10. Traveler@repair 16 maart 2020 03:33
    Even gekeken bij een bank. Ondernemer, ZZPér, had geen krediet nodig. Wat staat er onderaan zijn jaaroverzicht ? Creditrente: 0%. Debetrente 14,6%. Stel dat tie het nu / straks eind van de maand, nodig heeft...
    Nogmaals wordt tie welkom geheten in het bancaire en fiscale slavenparadijs NL.
  11. forum rang 4 Mijn Vriend 16 maart 2020 07:49
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 15 maart 2020 14:48:

    [...]

    Dat doen de bloemenboeren nu toch ook ? :-)

    Als je met ruim een decennium gratis geld en goedkope Oost-Europese arbeiders je zaken nog niet op orde hebt heb je waarschijnlijk toch iets verkeerd gedaan :-)

    Dan gaat er nu kennelijk een economische wetmatigheid op ... Waar er teveel van is gaat de prijs naar beneden

    Bij mij valt elke maand de energienota op de mat. Dat weet ik van tevoren, dus houd ik er rekening mee.
    Gefeliciteerd met het vet op je boten, maar je weet echt niet hoe de wereld in elkaar steekt. Niet iedereen kan om maar eens een voorbeeld te noemen achter de computer werken of in Tech investeren. De bloementeelt is een nogal vrije markt met weinig patenten, veel aanbieders, minder kopers. Dus wat je eigenlijk probeert te zeggen is dat marginale sectoren maar niet moeten bestaan, of alles genationaliseerd moet worden? De uitkomst daarvan weten we ook al.

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links