Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook centrale bank Canada snijdt in rente om coronavirus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vaak wel 13 maart 2020 20:18
    Rente verlagen. Alsof ondernemers nu massaal gaan investeren, dat durven ze nu niet. Banken zijn ook nog is zeer risico avers door de crises. Tenzij centrale banken de banken gaat dwingen volop geld uit te lenen met werkbare voorwaarden voor ondernemers, wordt het niks.

    Daarbij, het gevaar moet eerst wijken voordat er weer hoop en (ondernemers En consumenten-)vertrouwen kan opbloeien. Het coronavirus nu al teruglopend!?!
    In China wellicht ja. In de rest van de wereld staan we waar China in januari stond qua besmettingen.

    Ik raad iedereen aan uit te kijken met gewone aandelen. Deed ik in januari al, en waarschuwde er toen al voor met onderbouwingen. Doe ik normaal nooit want er was altijd het TINA-effect of FOMO of de hulp van centrale banken( die tóen nog voldoende munitie en effect hadden). Maar nu kan er nog is tientallen procenten van de koersen af. De rentes kunnen amper lager. Er is een oliecrisis. Banken hebben weinig eigen vermogen. Alleen hun exposure aan de oliesector is al veel groter dan hun eigen vermogen. Heb ik het dus nog niet over de retail en toerisme sectoren gehad.

    Koop aandelen als Novacyt, Novavax en Zoom. Deze profiteren van het Coronavirus en worden alom aangeraden. Zijn iets teruggezakt door de paniekgolf. Mooi koopmoment want nu pas gaat men massaal testen en video conferenties houden vanuit huis. Eind maart , deze maand dus al,fase 3 uitslag van NovaFlu( onderdeel van Novavax). De door de Amerikaanse overheid gedragen nieuwe, na 50 jaar aanmodderen met matig werkende griepvaccins, super griepvaccin! Novavax is bezig met een Covid-19 vaccin én heeft laten zien bij de winnaars te horen. Er zijn zeer weinig bedrijven die zo snel vaccins kunnen ontwikkelen zoals Novavax. Samen met de grootste vaccinmaker ter wereld, Serum, zijn ze een vaccin aan het maken tegen malaria.
  2. Weert=No.1 13 maart 2020 20:25
    Wat haalt die flauwekul uit ? Hier in Europa hadden we allang positief moeten staan. Dit ging niet dankzij de Italiaan Draghi. Dan was er nu ruimte geweest voor verdere QE, maar "t monetaire systeem is kapotgemaakt. Derhalve kunnen wij nogmaals 100den miljarden ophoesten om straks Italië uit het slop te halen + de rest eromheen. Met dat financieringstekort van 138 % BBP. kunnen ze ook niks. Spaghetti vretende Maffiosi. Wie benoemt er nu een Italiaan bij de ECB ??Dit vraagt a priori om problemen die alleen maar kunnen toenemen.Wij MOETEN een Nexit ondergaan.
  3. Vaak wel 13 maart 2020 20:33
    Hallo Weert.
    Het zou volgens het Chinese systeem kunnen zoals zij dat toepassen bij hun Nieuwe Zijderoute. Landen die hun leningen niet terug kunnen betalen, verliezen hun onderpand aan de Chinezen.

    Zijn we niet eeuwig aan het doormodderen met die Italianen. Hebben we het letterlijk zelf in de hand. Met noordelijke ondernemers komt het wél goed.
  4. [verwijderd] 13 maart 2020 21:48
    quote:

    Arie40 schreef op 13 maart 2020 20:33:

    Hallo Weert.
    Het zou volgens het Chinese systeem kunnen zoals zij dat toepassen bij hun Nieuwe Zijderoute. Landen die hun leningen niet terug kunnen betalen, verliezen hun onderpand aan de Chinezen.

    Zijn we niet eeuwig aan het doormodderen met die Italianen. Hebben we het letterlijk zelf in de hand. Met noordelijke ondernemers komt het wél goed.
    Klopt helemaal Arie. Zolang wij onze oren laten hangen zal het fout blijven gaan. Maar zolang we Rutte of D66 of Groenlinks blijven stemmen zal het grote shit blijven.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links