Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagarde: ambitieuze overheidsmaatregelen nodig tegen coronacrisis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2020 17:45
    quote:

    Arie40 schreef op 12 maart 2020 17:28:

    [...]

    Er zijn veel mensen die mét onderbouwing, al vele weken aangaven waar we heengingen.

    Ik heb mijn omgeving, zeker een maand geleden al, geadviseerd in coronavirus vaccins, testen en beschermende kleding te gaan qua aandelen. En niet naar gebieden te gaan met besmettingen, hoe weinig er ook zijn, omdat het werkelijke aantal hoger is.
    Ik precies hetzelfde, ik heb mijn familie en vrienden geadviseerd hetzelfde te doen. Vele hier maar roepen ga spelen alu hoedje.
    Ik heb goede mondmaskers, kleding en latex handschoenen, choloquine en hoge dosissen vitamine C Ik heb voor zeker een half jaar voeding en drinken in huis. Niks gewoon verkoudheidje. Zijn beurzen ooit onderuit gegaan van een gewoon griepje. Toen Wuhan compleet afgesloten werd hield men hier nog vol dat het om een griepje ging.

    Rutte en het RIVM hebben vanaf het begin zitten blunderen. Voor Rutte telt maar 1 ding en nog, ook de laatste nieuwe maatregelen.... economie, economie, economie. De mens is bij Rutte totaal ondergeschikt !
    Ze hadden gelijk grensbewaking in moeten stellen en negatief reisadvies moeten geven voor China, Italië. Ze proberen zich er nu uit te lullen maar ze waren totaal niet voorbereid op een pandemie. Zeer knullig van de regering en het RIVM … en ze leren niets.

    Dat is mijn mening of men het er nu mee eens is of niet.
  2. Maan Arkenbosch 12 maart 2020 18:14
    Gaat de E.C.B. haar balans met waardeloze Zombie, junk-bonds, besmetten?

    Het Corona virus is de trigger geworden voor een steile afgang van de financiële markten.
    Een forse correctie hing al enige tijd boven de markt, maar zoals gewoonlijk, als de kleine privaat belegger de markt op komt is het oppassen geblazen.
    Zoals eerder gesteld, is de junk bond markt, welke ongeveer 9% van het totaal uitmaakt, de lont in het Kruidvat.
    De E.C.B. zal waarschijnlijk deze niet herfinancierbare bonds moeten opkopen, om een crash d.m.v. faillissement van zombie bedrijven te voorkomen.
    Het omvallen van zwaar gefinancierde zombie bedrijven kan als kanalisator werken en tot een financiële crisis leiden, via een domino effect.
    Het hierdoor extra drukpersen, zal de liquiditeiten ten goede komen.
    Hierdoor zullen banken via-via in bezit komen van overtollige liquiditeiten, immers de hypotheekmarkten zijn aan hevige concurrentie onderhevig en laag rentende leningen zijn risicovol.
    Die extra liquiditeiten, moeten dan weer onderbracht worden als strafdeposito tegen een negatieve rente van 0,5% bij de E.C.B.
    Feitelijk drukt de E.C.B. valuta, welke de banken belasten en waarbij de E.C.B. als centraal belasting kantoor van de aangesloten E.U. banken, voordeel aan heeft.
    Het opkopen van aandelen en junk-bonds, behoort niet tot de taak van de E.C.B. en centrale banken.
    Duidelijk is dat in een recessie minder investeringen plaatsvinden, terwijl de risico-s voor de banken m.b.t. hun stroppenpotten, afgezien van de dalende winstgevendheid, toenemen.
    Het zal duidelijk zijn dat banken gesteund dienen te worden via een lagere deposito stalling bij de E.C.B. als thans het geval is.
    Zo niet dan zullen door liquiditeit krapte en mogelijk hogere renten, waardoor meer risico-s, zeker van junk bonds, spaarders hun geld in een bankkluis deponeren en onttrekken aan het investering-circuit.
    Zoals eerder gesteld, zal de koers van goud/zilver verder aantrekken.
    Ook al omdat het twijfelachtig is of zombie bedrijven een depressie/recessie, ondanks E.C.B. opkoop van hun obligaties, en/of crisis, zullen overleven.
    Dat daardoor de E.C.B. balans opgehoogd is met waardeloos papier, daar heeft de politiek/E.U. geen boodschap aan.
    Alleen de koopkracht van de pensioenen en kleine spaarder zijn geld, moet er aan geloven, via een hogere gevoels-inflatie.
    Deze hogere gevoels inflatie is een resultante van door de bevolking gevoelde totale inflatie componenten, ook naar zwaarte, welke de E.C.B., gedeeltelijk en niet naar zwaarte, in haar inflatie mandje heeft opgenomen
    Bij verdere verhogingen van de belasting van Jan Modaal, is dat mede, de opmaat voor sociale onrust.
  3. [verwijderd] 12 maart 2020 18:23
    Goede content Maan, je hebt er over nagedacht.
    In Japan gaat het al 20 jaar goed met dezelfde methode.

    Het moment dat de ECB mag afschrijven komt steeds dichterbij, een soort van opruiming om weer ruimte te creeeren voor nieuwe rotzooi.

    Op het Fredriksplein bij de DNB zitten 20 figuren 8 uur per dag, in een hoekje, obligaties op te kopen, 20 miljoen euro per transactie minimaal, de toetsenborden draaien daar overuren.

    Dit zal nooit meer stoppen, het is het systeem....
  4. down 12 maart 2020 18:37
    In Duitsland worden bedrijven die dreigen om te vallen door de overheid met financiele steun en belasting verlagingen overeind gehouden dat heeft de overheid beslist... Dus zij weten dat het corona virus niet van invloed was op de abnormale beurs dreun maar het angst virus,,, de reden is en die gaat over,,,, als de beurs opleeft Morgen is het vrijdag de dertiende maar gelukkig heeft ,,,,de beurs??????,,,al voorschot genomen op die dag.met een dikke min op de borden dankzij Trumpie!!!!!!! die vanavond wel zijn excuus zal aanbieden dat hij weer een grote mond heeft gehad!!! Dus zoals altijd de beurs loopt altijd vooruit!!!!!
    e
  5. forum rang 10 rationeel 13 maart 2020 12:50
    LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond verbiedt tijdelijk de mogelijkheid van shortselling, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat maakte de Financial Conduct Authority (FCA) bekend. De maatregel gaat per direct in. In Nederland is een dergelijk verbod volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.
    De afgelopen dagen zijn de aandelenbeurzen vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus hard onderuit gegaan. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links