Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,675 24 apr 2024 11:01
  • +0,155 (+2,81%) Dagrange 5,550 - 5,685
  • 204.768 Gem. (3M) 317,5K

off-topic

23.305 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 sniklaas 12 maart 2020 17:27
    quote:

    ketchup schreef op 12 maart 2020 17:18:

    heb net ABN gebeld en gevraagd of ik de analist van ABN kan spreken die 2 dagen geleden met een herhaal advies kwam voor TT met koop aanbeveling voor koersdoel 12.50 euro, hij zat blijkbaar niet op zijn plaats heb gezegd kijk effe uit het raam of hij aan de rand van het dak hangt

    nee hoor, die goede man/vrouw werkt deze week thuis en is volgende week weer op kantoor wanneer de andere helft van thuis uit zijn werkzaamheden verricht!
  2. [verwijderd] 12 maart 2020 17:37
    quote:

    sniklaas schreef op 12 maart 2020 17:22:

    [...]met een beurs waar 10%+ verdampt worden posities gesloten en of edele metalen verkocht om het gedwongen sluiten van posities te voorkomen.
    En daarnaast verlagen banken en brokers op dit soort dagen hun margin percentages, er zijn zelfs instellingen die het gedurende de dag doen, wordt je wanneer je gebruikt maakt van krediet van 2 kanten tegelijk gebeten, en de koers valt in duigen en de instelling verlaagt de margin..

    dat zelfde fenomeen, koersval van de edelmetalen zag je in de avond/nacht van 28 feb ook gebeuren en toen was het nog heftiger gezien de einde maand activiteiten..
    Het is meer dat ik er niets in zie om te willen hebben of kopen
    Hedge word dan vaak genoemt...
  3. forum rang 6 win some... 12 maart 2020 17:37
    quote:

    VanillaSky schreef op 12 maart 2020 16:55:

    Even afgezien van de aandelenmarkten die zowel in positieve als negatieve zin kunnen overdrijven vind ik het ongekend wat er gebeurd.

    Dat het virus serieus genomen moet worden en waar mogelijk maatregelen genomen ben ik het mee eens. Maar het lijkt erop dat het ene na het andere land in complete Lockdown gaat. Als dit een paar maanden aanhoud helpen ze de hele economie om zeep en valt het ene na het andere bedrijf om, terwijl we (voor zover bekend) nog steeds praten over een virus waar op ouderen en zwakke na nagenoeg niemand overlijd. Onbegrijpelijk wat ze doen, hoor dat in veel landen supermarkten al compleet leeggekocht worden. Deze paniek lijkt mij nergens goed voor.

    -Ouderen en zwakken, dan heb je het in Nederland toch al over 3-4 miljoen mensen.
    -Virus is besmettelijk en verspreiding is exponentieel.
    -Besmettingsgraad wordt geschat op mogelijk 40-70%.
    -Schatting ziekenhuisopname nodig: 5-10%.
    -Schatting mortaliteit 0,5-1%.
    -Aantal ziekenhuisbedden in Nederland: +/- 40000
    -Aantal IC-bedden: +/- 2000

    Daarom blijft het devies verspreiding zoveel mogelijk te vertragen. Voor het volk geldt nu alleen brood en even geen spelen. Als het lukt om net als in China het virus snel de kop in te drukken, dan is de periode te overzien.

    Waarschuwing: Trump zat erg af te geven op Europa, maar de situatie in de VS zelf is ook vrij zorgelijk. Meer dan 1000 positief getest, maar aantal afgenomen tests minder dan 5000. Werkelijke verspreiding is daar vele malen groter.
  4. forum rang 7 sniklaas 12 maart 2020 17:53
    quote:

    P2020 schreef op 12 maart 2020 17:37:

    [...]

    Het is meer dat ik er niets in zie om te willen hebben of kopen
    Hedge word dan vaak genoemt...
    de hedge van goud en zilver en het aardgas heeft dit jaar bij mij wel de scherpe kantjes eraf gehaald (onder aan de streep 14% in de min) maar ik wel ze wel zeer regelmatig verhandeld, moet je ook wel met deze cfd producten.

    ben vandaag wederom met zilver de daling meegedaan, per 2 cent gekocht en heb de positie nu aan $16,212 en de volgende koop staat op $15,50 en verwacht dat de ruime ratio van 100+ niet houdbaar is.

    Volgens mij nooit eerder voorgevallen dat je 1 gouden muntstuk kunt omwisselen voor 100 zilveren wat de ratio in principe betekend..
  5. forum rang 7 sniklaas 12 maart 2020 18:37
    quote:

    P2020 schreef op 12 maart 2020 18:13:

    Die ratio is "normaal" toch ongeveer 60

    Als hedge werkt het in mijn ogen op dagen als vandaag zeker niet.
    Dat het voor industrie gekocht word oke net als olie gas etc..

    T lijkt even wat te draaien in de VS momenteel
    Een hedge is ook niet om de waan van de dag te compenseren, gaat erom dat je enige bescherming bied voor je vermogen binnen een redelijke termijn..
    Er zijn beleggers, en niet de minste zoals een Buffett die niets op heeft met edelmetalen..
    Voor mij werkt het prima, portefeuilles staan 20%+ in de min en onder aan de streep een % of 12 inde min..

    ZILVER op de huidige koers tegen deze ratio lijkt mij onhoudbaar en verwacht binnen dagen, weken weer naar de $17+ te koersen waardoor de verliezen op aandelen gecompenseerd kunnen worden..
    In grotere mate heb ik dit ook gedaan met AARDGAS, deze commodity blijft ook verrassend goed liggen, vandaag op 1 pluk na weer alles laten gaan aan $1,85 mmbtu...
  6. [verwijderd] 12 maart 2020 18:45
    quote:

    sniklaas schreef op 12 maart 2020 18:37:

    [...]Een hedge is ook niet om de waan van de dag te compenseren, gaat erom dat je enige bescherming bied voor je vermogen binnen een redelijke termijn..
    Er zijn beleggers, en niet de minste zoals een Buffett die niets op heeft met edelmetalen..
    Voor mij werkt het prima, portefeuilles staan 20%+ in de min en onder aan de streep een % of 12 inde min..

    ZILVER op de huidige koers tegen deze ratio lijkt mij onhoudbaar en verwacht binnen dagen, weken weer naar de $17+ te koersen waardoor de verliezen op aandelen gecompenseerd kunnen worden..
    In grotere mate heb ik dit ook gedaan met AARDGAS, deze commodity blijft ook verrassend goed liggen, vandaag op 1 pluk na weer alles laten gaan aan $1,85 mmbtu...
    Gas heb ik nu ook, vanochtend gekocht. Dat snap ik beter.
    Mooi dat je op deze manier t verlies onderaan de streep kunt beperken.
    Morgen hopelijk een groene dag. De beurzen moeten toch eens een x herstel kunnen laten zien.
  7. forum rang 7 sniklaas 12 maart 2020 21:35
    quote:

    ketchup schreef op 12 maart 2020 20:59:

    [...]

    Ja hope so , de FED heeft echt spierballen
    Heb veel Apple en MSFT gekocht over 2 jaar maken die alles goed
    vooralsnog maken al die miljarden aan gratis geld die de FED in de markt pompt geen indruk..
    Er is een gebrek aan daadkracht en duidelijkheid omtrent het COVID-19 virus dat aan zich gezien de cijfers vanaf de uitbraak in december helemaal niet zo gevaarlijk en besmettelijk is maar onze politiek en media duiken erop en doen voorkomen alsof het de zwarte dood betreft..
    Heel vervelend als je wordt besmet en het bij hoge uitzondering niet overleeft, maar het zijn de ouderen onder ons met een aandoening welke het grootste gevaar lopen en deze mensen zijn economisch gezien minder belangrijk en wanneer deze groep, door zorgverzekeraars ook wel ‘kostenposten’ genoemd kleiner wordt is er zelfs op termijn sprake van een economisch voordeel!

    Zoals meestal het geval is zorgt de ziekte niet voor de economische schade maar de maatregelen die al dan niet halfslachtig worden genomen door onze politieke paniekzaaiers die elkaar napraten of naar de mond praten, daadkracht en zorgvuldigheid na redelijkheid is vereist!!

    De portefeuilles zien er vervelend uit, 30, 25 en 5% in de min en vandaag is het onder aan de streep ook vervelend met 14% in de min maar niet onoplosbaar gezien de toenemende dividend percentages van gemiddeld tegen de 8% op jaarbasis waarvan grosso modi de helft het slotdividend voor 2019 betreft..
    Zelfs wanneer het dividend voor dit jaar wordt gehalveerd blijft er 5% over dat ruimschoots voldoende is om de wachttijd tot herstel te overbruggen. Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer bedrijven moeten liquideren maar daarvoor is deze COVID-19 uitbraak ontoereikend, is met een maand of 2 verleden tijd en kan catchup en herstel beginnen en wanneer olie en gas goedkoop blijven geeft dat een boost...

    Ik blijf rustig zitten en pruts wat met de volatiele hedge producten om verlies posities met aandelen te compenseren en komt het herstel krijg ik de winst van de hedge die nu blijft liggen terug...
  8. VanillaSky 12 maart 2020 22:13
    quote:

    ketchup schreef op 12 maart 2020 17:04:

    helemaal eens, schrok gisteren ook ... waarom komt Angela Merkel hiermee naar buiten ook al is het zo? en ik heb die echt wel hoog zitten

    nou allemaal flash crash over Banken zelfs KBC en BNP gaan 17% onderuit
    Vind vooral de snelheid waarmee het gaat bizar. Als er de komende dagen nog een klap afgaat dan zit je al op -35% in 3 weken tijd. Waarbij als je een aantal aandelen met extreem hoge weging buiten beschouwing laat de rest dan wel op gemiddeld -50% staat.

    Dat is toch wel in een ongekend tempo gegaan, de schade in Q1 en Q2 zal hoe dan ook fors zijn op de cijfers. Maar dan heb je het over 2 kwartalen pijn. Gezien tegenwoordig alles sneller gaat sluit ik ook niet uit dat wanneer herstel intreed er ook zomaar weer 30 tot 50% bij kan komen in een half jaar.

    Ik hou vast aan mijn strategie, gestaffeld blijven kopen heb de komende weken nog voldoende munitie. En om maar even een dooddoener erin te gooien van WB 'Be greedy when others are fearful'.

    Ik hou het simpel de exacte bodem zal je nooit raden en op enig moment zal het herstel beginnen. Gebeurt dat niet dan vergaat schijnbaar de wereld verdampt alles en heb ik ook geen geld meer nodig :)

  9. forum rang 7 ketchup 12 maart 2020 22:57
    Daarom moet je nu meer risk manager dan handelaar zijn
    Alles gaat in de uitverkoop , dus het is geen kwestie meer van hoe maak ik goed wat ik verloren heb, het gaat er nu om hoe wil je je bezit verdelen en wat voor exposure aan de beurs wil je nemen en welke aandelen zoek ik hiervoor uit
    Het gaat nu om het managen van je bezit

    Dit is gewoon oorlog
    België gaat op slot, restaurants, bars, winkels , scholen enz.... dit is een soort van inzetten van 24 uur avondklok om dit virus te blokkeren/bestrijden

    Nogmaals dit is onbekend terrein en er is zeker een mate van paniek , men kiest nu bewust voor gezondheid over economie
    Ze willen geen totale lockdown, ze willen een soort van geselecteerde sluiting voor vele bedrijfssectoren

    Mijn neemt moeilijke maatregelen om verspreiding in te dammen
    Economische gevolgen zijn niet te overzien

    Beleg enkel in groot, sterk en cash genererend, en niet afhankelijk van rendement uit de auto industrie of financials
    TomTom is super kwetsbaar wat dat betreft , de inkoop van aandelen kan nog wel eens gematched gaan worden door groot aandeelhouders die willen afbouwen.

  10. VanillaSky 12 maart 2020 23:18
    TT is in zoverre kwetsbaar dat ze weinig verdienen en hoge kosten hebben. Ik voorzie wel een omzetwaarschuwing, maar je kan/mag wellicht ook verwachten als alles in recessie modus gaat dat ze de R&D spend ook wel op ijs kunnen zetten om de pijn te verzachten.

    We gaan het wel zien, ik volg mijn strategie en kan 1 jaar duren maar ook 5.

    Dat een of twee van de grootaandeelhouders wellicht 1-2mio stuks afbouwt die kans acht ik aanzienlijk. Denk niet dat het HG is want dat zou wel een héél slecht signaal geven.
  11. mjmj 13 maart 2020 00:28
    quote:

    sniklaas schreef op 12 maart 2020 21:35:

    [...]vooralsnog maken al die miljarden aan gratis geld die de FED in de markt pompt geen indruk..
    Er is een gebrek aan daadkracht en duidelijkheid omtrent het COVID-19 virus dat aan zich gezien de cijfers vanaf de uitbraak in december helemaal niet zo gevaarlijk en besmettelijk is maar onze politiek en media duiken erop en doen voorkomen alsof het de zwarte dood betreft..
    Heel vervelend als je wordt besmet en het bij hoge uitzondering niet overleeft, maar het zijn de ouderen onder ons met een aandoening welke het grootste gevaar lopen en deze mensen zijn economisch gezien minder belangrijk en wanneer deze groep, door zorgverzekeraars ook wel ‘kostenposten’ genoemd kleiner wordt is er zelfs op termijn sprake van een economisch voordeel!

    Zoals meestal het geval is zorgt de ziekte niet voor de economische schade maar de maatregelen die al dan niet halfslachtig worden genomen door onze politieke paniekzaaiers die elkaar napraten of naar de mond praten, daadkracht en zorgvuldigheid na redelijkheid is vereist!!

    De portefeuilles zien er vervelend uit, 30, 25 en 5% in de min en vandaag is het onder aan de streep ook vervelend met 14% in de min maar niet onoplosbaar gezien de toenemende dividend percentages van gemiddeld tegen de 8% op jaarbasis waarvan grosso modi de helft het slotdividend voor 2019 betreft..
    Zelfs wanneer het dividend voor dit jaar wordt gehalveerd blijft er 5% over dat ruimschoots voldoende is om de wachttijd tot herstel te overbruggen. Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer bedrijven moeten liquideren maar daarvoor is deze COVID-19 uitbraak ontoereikend, is met een maand of 2 verleden tijd en kan catchup en herstel beginnen en wanneer olie en gas goedkoop blijven geeft dat een boost...

    Ik blijf rustig zitten en pruts wat met de volatiele hedge producten om verlies posities met aandelen te compenseren en komt het herstel krijg ik de winst van de hedge die nu blijft liggen terug...
    Je vergeet dat door de gebeurtenissen een risico is van langdurige vraaguitval.
  12. forum rang 7 ketchup 13 maart 2020 06:34

    Politiek en CEO's doen nu aan damage control - het gaat nu helemaal niet meer om omzetten, of winst en verlies rapportages
    meerdere bedrijven in de City oa Ove Arup en Chevron hebben reeds hele kantoorafdelingen gesloten en verzoeken hun werknemers tot nader orde vanuit huis te werken
    reizen bij Nestlé zijn al 10 dagen on-hold en dat zijn werelds grootste soft - commodity kopers die moeten de hele wereld afreizen om oa monsters van oogsten te bekijken, plantages bezoeken enz...

    nogmaals dit gaat een 2 kwartalen dreun geven voor alle sectoren en dat gaat 2 jaar duren om te herstellen

    men zal alles vanaf nu anders gaan invullen, dit is een wereldwijde ontwaking die het hele zaken en mensen leven anders gaat invullen

    daarom is er nu ook een war on oil, dit is het laatste gevecht van Mammoets die met uitsterven zijn bedreigd en waar nu bepaald gaat worden wie het eerste als geraamte in t museum terecht komt
    Rusland verklaart bij monde van Rosneft & Gazprom 'bring it on', wij zijn de enige echte low-cost-producer, we hebben een mega veld gevonden waar wij Gas voor nog 100 jaar onze klanten mee kunnen voorzien, we barsten van de Olie en we zullen Schalie Olie producenten laten bloeden ( US)

    verhogen de Saudi's de productie, wij ook

    door deze prijzenslag gaan ook alle broodnodige nieuwe ontwikkelingen van schonere energie lager gezet worden voor R&D , dit zet vooruitgang 5 jaar terug ipv 5 jaar verder
    reizen en transport, mobiliteit ook van huis naar office gaat nu veranderen van meer vanuit huis en minder vanaf kantoor

    dit virus is de redding van de mensheid, niet de ondergang
    het leegplunderen van de aarde houd een keer op, de aarde kan niet meer geven,
    nature is fighting back en het elimineert de meest schadelijke factor ( de mens)

    BUY primaire levensbehoeften, echt het gaat niet meer om wat kan ik aan mijn belegging verdienen (inkoop versus marktwaarde of verkoopwaarde) het gaat erom waar wil ik inzitten en gaat dat mij helpen in mijn levensonderhoud en kwaliteit voor de komende decennia.

    zelf zit ik nu met Apple, MSFT, Nestlé en Roche als zwaarste weging binnen mijn aandelen porto van in totaal nu 25 aandelen gespreid over verschillende regio/valuta en sectoren., dit is een bewuste keuze en niet enkel vanwege prijs, want deze 4 zijn in verhouding minder gedaald dan de indexen - het is een keuze gebaseerd op survival of the fittest.

    wat de beurzen/markten betreft we razen naar de bodem en die is echt niet zover weg meer - we zitten nu in overkill zone en uiteindelijk over 6 maand denken we hoe kwamen we zo krankzinnig allemaal naar die uitgang te rennen - dan keert de rust terug en ook de noodzaak voor verandering.

    good luck - we kunnen het gebruiken

  13. Eduard de Wit 13 maart 2020 06:57
    quote:

    ketchup schreef op 13 maart 2020 06:34:

    Politiek en CEO's doen nu aan damage control - het gaat nu helemaal niet meer om omzetten, of winst en verlies rapportages
    meerdere bedrijven in de City oa Ove Arup en Chevron hebben reeds hele kantoorafdelingen gesloten en verzoeken hun werknemers tot nader orde vanuit huis te werken
    reizen bij Nestlé zijn al 10 dagen on-hold en dat zijn werelds grootste soft - commodity kopers die moeten de hele wereld afreizen om oa monsters van oogsten te bekijken, plantages bezoeken enz...

    nogmaals dit gaat een 2 kwartalen dreun geven voor alle sectoren en dat gaat 2 jaar duren om te herstellen

    men zal alles vanaf nu anders gaan invullen, dit is een wereldwijde ontwaking die het hele zaken en mensen leven anders gaat invullen

    daarom is er nu ook een war on oil, dit is het laatste gevecht van Mammoets die met uitsterven zijn bedreigd en waar nu bepaald gaat worden wie het eerste als geraamte in t museum terecht komt
    Rusland verklaart bij monde van Rosneft & Gazprom 'bring it on', wij zijn de enige echte low-cost-producer, we hebben een mega veld gevonden waar wij Gas voor nog 100 jaar onze klanten mee kunnen voorzien, we barsten van de Olie en we zullen Schalie Olie producenten laten bloeden ( US)

    verhogen de Saudi's de productie, wij ook

    door deze prijzenslag gaan ook alle broodnodige nieuwe ontwikkelingen van schonere energie lager gezet worden voor R&D , dit zet vooruitgang 5 jaar terug ipv 5 jaar verder
    reizen en transport, mobiliteit ook van huis naar office gaat nu veranderen van meer vanuit huis en minder vanaf kantoor

    dit virus is de redding van de mensheid, niet de ondergang
    het leegplunderen van de aarde houd een keer op, de aarde kan niet meer geven,
    nature is fighting back en het elimineert de meest schadelijke factor ( de mens)

    BUY primaire levensbehoeften, echt het gaat niet meer om wat kan ik aan mijn belegging verdienen (inkoop versus marktwaarde of verkoopwaarde) het gaat erom waar wil ik inzitten en gaat dat mij helpen in mijn levensonderhoud en kwaliteit voor de komende decennia.

    zelf zit ik nu met Apple, MSFT, Nestlé en Roche als zwaarste weging binnen mijn aandelen porto van in totaal nu 25 aandelen gespreid over verschillende regio/valuta en sectoren., dit is een bewuste keuze en niet enkel vanwege prijs, want deze 4 zijn in verhouding minder gedaald dan de indexen - het is een keuze gebaseerd op survival of the fittest.

    wat de beurzen/markten betreft we razen naar de bodem en die is echt niet zover weg meer - we zitten nu in overkill zone en uiteindelijk over 6 maand denken we hoe kwamen we zo krankzinnig allemaal naar die uitgang te rennen - dan keert de rust terug en ook de noodzaak voor verandering.

    good luck - we kunnen het gebruiken

    Unilever is m.i. ook de "veilige" haven op de Amsterdamse beurs, daar zit ik behoorlijk in.
    Dividend bijna 4 procent, is het wachtgeld waard.
  14. Benjamin G. 13 maart 2020 07:23
    Wies, veel met je eens maar niet op duurzame energie. Er zijn energiedragers en energieopwekking projecten waar dit voor geldt. Dat zijn overigens projecten die wel onderdeel uitmaken van de transitie maar die niet duurzaam/volhoudbaar zijn. Te denken valt aan biogas en warmtenetten.

    Alles waar elektriciteit de bron van is zal doorgaan inclusief de omzetting naar groene waterstof. Ik verwacht zelf dat waterstof een extra impuls mag gaan krijgen. De afhankelijkheid van grote partijen op olie en gas is te groot, diversificatie is nodig. Wiebes en Hoekstra zullen (versnelt) met een investeringsfonds moeten komen, daarin zullen de transities meegenomen worden. Keerzijde van mijn betoog is wel dat ik nog te weinig voorstellen hoor op dit vlak.

    R&D op duurzame energie gaat gewoon door. De belangrijkste vraagstukken liggen op opslag (miniaturisering, energiedichtheid), conversie (van warmtepompen tot en met omzetting naar waterstof) en energiemanagement(data, AI).

    Verder zijn er naar mijn indruk ook aandelen die minder last gaan krijgen van de recessie. Wat gaan mensen doen als ze twee weken thuis zitten? Ik kijk naar de game industrie, mocht je tips hebben dan graag.

  15. forum rang 7 ketchup 13 maart 2020 07:43
    @ Benjamin
    Vivendi ? wellicht een overweging ( Franse media en entertainment Groep )
    de Bolloré familie ( zeer bekwame zaken familie ) zitten daar mee in het bestuur/adviesraad
    heb dit aandeel wel in de porto gehad, nu niet - maar zeker een overweging

    Vivendi
    12 mnd high-low: 27-18 thans @ 18 euro
    beurswaarde: 20 miljard euro
    kw multiple X 14
    dividend: 2.5%
23.305 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links