Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 17 apr 2024 17:39
  • -0,320 (-1,16%) Dagrange 27,160 - 27,680
  • 104.556 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos maart 2020

9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 480 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2020 18:43
    quote:

    voda schreef op 12 maart 2020 18:37:

    [...]
    Geen slecht woord over de Tsjechen gaarne. Nietwaar biertje (pivo)? :-)
    Haha heel goed watertje (voda) ;) Heb je er zelf ook een relatie mee?
    Verder geen slecht woord over de Tsjechen, maar ze overreageren wel. We gaan het zien. Ik mag in ieder geval de aankomende 30 dagen niet meer reizen, dus dat heeft ook zo zijn voordelen :) Mijn vrouw is er content mee in ieder geval ;)
  2. [verwijderd] 12 maart 2020 18:56
    Dank u Lagarde!!

    Beursblik: ECB maakte foute opmerking
    Gepubliceerd op 12 maart 2020 18:11 |
    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag één opmerking gemaakt waarmee alles erger werd. Dit stelden analisten van Nomura.

    Voorzitter Christine Lagarde zei dat de ECB er niet is om de renteverschillen, de zogeheten spreads, tussen de verschillende eurolanden te sluiten.

    Die uitspraak verraste, aldus Nomura. In het licht van het mandaat van de ECB is de opmerking wellicht ook wel correct, aldus de analisten van de Japanse bank, "maar het is niet iets wat je zegt als de markten onderuit gaan zoals vandaag".

    Rabobank zag Lagarde daarmee de 'whatever it takes' houding die de ECB onder haar voorganger Mario Draghi had aangenomen, "praktisch ontkrachten".

    "Op een moment dat de markt al twijfelt aan de mogelijkheden van de ECB om het beleid verder te verruimen, is dat echt geen welkome toevoeging", oordeelden analisten van de Nederlandse bank.

    Het resultaat was dan ook een scherp oplopende rente in Italië, Spanje en Portugal.

    Nadien probeerde Lagarde in een interview met CNBC haar woorden nog wat te ontkrachten.
  3. [verwijderd] 12 maart 2020 19:00
    quote:

    Paniekvogel schreef op 12 maart 2020 18:01:

    [...] Geen idee, die zit in een andere boom hoor ;)
    Hahaha, ik ben van gekkigheid maar even wat rondjes gaan vliegen en heb hier even niet meer gekeken. Na deze historische beursdag waar mijn moeder mij op wees, aangezien ik ook weiger het “nieuws” te volgen, even een kijkje hier.

    Niet gedacht dat ik nog kans zou maken om met mijn positie in Gala onder water te komen te staan. Nog een kleine 20 euro te gaan....

    Maar goed, buy and hold is het mantra, dus daar luisteren we dan maar braaf naar.

    Heb zo een beetje wat rond gelezen op het forum net, maar goed dat ik me even onttrokken heb, want voor je het weet raakt iemand een snaar en verkoop ik en ben ik de sigaar.

    Wanneer ik in al het gebeuren nu gewoon weer even de fundamenten van Gala erbij pak, dan heb ik geen zorgen voor de LT, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met mijn gemiddelde aankoopkoers.

    Eenieder die mooie winsten heeft behaald door de dalende koers, gefeliciteerd! Eenieder die is uitgestapt, veel wijsheid met het timen van het weer terug kopen. Eenieder die is blijven zitten, neem de verrekijker erbij, kijk naar de horizon en wat daaraan voorbij ligt, en mogelijk laat een vogeltje los, die vliegt op zee altijd naar het land mocht deze het zien vanuit hoog in de lucht, of landt weer aan boord van het schip. In het eerste geval geeft ie de richting aan om op te varen, in het tweede geval nog even volhouden op zee.

    Ik ben dat vogeltje helaas niet, maar mocht het tweede het geval zijn, dan zitten we met z’n allen in een mooi schuitje dat Galapagos heet, en dat houdt wel koers, daar heb ik geen twijfel aan.

    Een heel mooie avond allen!

    Oja, PS: voor eenieder die van het bijgeloof houdt, morgen dus vrijdag de dertiende.....
  4. Eduard de Wit 12 maart 2020 19:09
    quote:

    boompie schreef op 12 maart 2020 19:05:

    [...]
    Eerst moet het aantal besmettingen afnemen dan gaat de beurs echt omhoog denk ik.Maar op de bodem kopen blijft lastig.
    Waarom niet bij elke daling een klein plukje kopen?
    Tenminste dat doe ik.
    Als het dan plotseling stijgt om wat voor reden ook hen je toch stukken.
  5. forum rang 4 Sentiment 12 maart 2020 19:14
    quote:

    DonSjon schreef op 12 maart 2020 19:09:

    Ik lach echt mijn lul uit m´n broek. Wat een koopkansen. Telkens plukjes Shell, Gala, Mittal, Aperam, NEL, Ballard, Biocept.. Etc. Als dit binnenkort overgewaaid is knalt alles weer als een jekko omhoog. Wat een weelde.
    Of het duurt nog twee jaar...
  6. forum rang 4 HaBe 12 maart 2020 19:15
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 12 maart 2020 19:00:

    [...]

    Hahaha, ik ben van gekkigheid maar even wat rondjes gaan vliegen en heb hier even niet meer gekeken.

    Oja, PS: voor eenieder die van het bijgeloof houdt, morgen dus vrijdag de dertiende.....
    Ha ha, ik ben vandaag vreselijk vals aan het fluiten en sommige forumleden hebben mij hierop gewezen dus hou mijn snavel maar even dicht. Beter
  7. [verwijderd] 12 maart 2020 19:15
    quote:

    Guuster schreef op 12 maart 2020 19:02:

    Ha FV! Knap van jou die geheelonthouding
    Ha Guuster! Kan je nog een beetje lachen ondanks de malaise?

    Ja, die geheelonthouding, die heb ik mezelf aangeleerd in dit soort tijden. Ik ben dan wellicht nog wat nat achter de oren, maar heb toch ook al wel iets meegemaakt in het leven.

    1 van de dingen die ik geleerd heb is dat het al te dicht volgen van de ellende in de wereld meer ellende geeft dan gewoon blijven genieten van de mooie dingen. Maar vandaag de dag is er zoveel nieuws van over heel de wereld, en het allemaal even belangrijk lijkt wel. En ondertussen schijnt de zon buiten, zijn er mooie wandelingen te delen met goede gesprekken. Ik ontwijk dan ook ieder gesprek over dat virus, en volg het nieuws volledig niet meer even. Tis wel even mooi geweest. Een goed boek doet wonderen, en zo had ik nog nooit For Whom The Bell Tolls gelezen, ja, ik weet het, een schande, daar dus nu maar aan begonnen.

    Wat Gala betreft heb ik gewoon heel veel vertrouwen. Zat net wat rond te kijken, wel een slagveld zeg, en Arrowhead is ook flink geknipt en geschoren. Maar ook die wil ik niet hebben in plaats van Gala. Zou wel dom zijn en ik zal het wel niet goed zien. Maar ja, ga ik liever met het schip ten onder de diepten in, in vol vertrouwen, dan dobberend op een reddingsbootje....

    Maar goed, we gaan het zien achteraf wat wijsheid is gebleken. De mensen die op welke manier ook op een koersval hebben gemikt varen er nu wel bij, en wie had ook alweer verkocht op 250 omdat het koersdoel voor het jaar bereikt was? Heel mooi gedaan en sterk ook.

    Een voordeel is dat nagenoeg iedereen weer in de running is voor de chocoladereep, dat is wellicht nog wel het meest belangrijke nieuws van vandaag ;)
  8. forum rang 4 Lang 12 maart 2020 19:17
    quote:

    DonSjon schreef op 12 maart 2020 19:09:

    Ik lach echt mijn lul uit m´n broek. Wat een koopkansen. Telkens plukjes Shell, Gala, Mittal, Aperam, NEL, Ballard, Biocept.. Etc. Als dit binnenkort overgewaaid is knalt alles weer als een jekko omhoog. Wat een weelde.
    ben blij dat jij kleine dingen uit je broek lacht, maar als dit is overgewaaid, krijg je winstwaarschuwingen, bijgestelde groeiprognoses, slechte inkoopmanagers indexen etc....of denk je dat dat alles nu in de koers zit? ik vraag het mij namelijk af.
  9. forum rang 4 Guuster 12 maart 2020 19:22
    Alles wel hier FV
    For whom the Bell tolls ken ik van Metallica: m.youtube.com/watch?v=qdlQyNe_9tE
    Zo zie je maar weer, eenieder heeft zijn eigen referentie
    Ik heb alles van de hand gedaan, aandelen/opties etc. Behalve 1 aandeel Gala zodat ik mezelf aandeelhouder kan blijven noemen. Verder zit ik short op de AEX. Ik kijk tegen een immens verlies aan maar geeft niet. Het wordt allemaal een beetje virtueel hè, die cijfertjes.
    Voor iedereen het beste gewenst, geluk en wijsheid in deze rare tijden
  10. Eduard de Wit 12 maart 2020 19:32
    quote:

    Lang schreef op 12 maart 2020 19:17:

    [...]
    ben blij dat jij kleine dingen uit je broek lacht, maar als dit is overgewaaid, krijg je winstwaarschuwingen, bijgestelde groeiprognoses, slechte inkoopmanagers indexen etc....of denk je dat dat alles nu in de koers zit? ik vraag het mij namelijk af.
    Ik denk dat DAT dus wel meevalt bij Galapagos.
    Bij veel bedrijven krijg je inderdaad winstwaarschuwingen, maar waarom denk je anders dat de beurs daalt?
  11. forum rang 4 Lang 12 maart 2020 19:39
    quote:

    Eduard de Wit schreef op 12 maart 2020 19:32:

    [...]

    Ik denk dat DAT dus wel meevalt bij Galapagos.
    Bij veel bedrijven krijg je inderdaad winstwaarschuwingen, maar waarom denk je anders dat de beurs daalt?
    Ik dacht nu meer op sentiment en emotie maar nog niet op harde cijfers, want die zijn er nog niet. We zullen zien, ik hoop dat je gelijk hebt. Als het virus gedoofd is, en Galapagos komt in de buurt van de goedkeuring, komt het vast wel weer goed ( zeg ik tegen mijn vriendin..;-)
  12. [verwijderd] 12 maart 2020 19:57
    Als je in 1999 100.000 euro geïnvesteerd zou hebben in de AEX, dan zou je rendement na 21 jaar! -8.9 procent zijn geweest, dus dan had je nog maar 91.900 euro over.

    Wat is beleggen toch leuk hè!

    Kortom de beurs is gewoon een timings spel waarin het zaak is op de korte termijn rendement te halen en op tijd je geld veilig te stellen. Beleggen voor de lange termijn is een fabeltje. Als 21 jaar geen lange termijn is voor een mens dan weet ik het niet meer.
9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 480 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links