Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Econocom Group BRU:ECONB.BL, BE0974313455

  • 2,195 25 apr 2024 13:41
  • +0,005 (+0,23%) Dagrange 2,185 - 2,220
  • 20.995 Gem. (3M) 65,1K

Forum Econocom Group geopend

1.358 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 8 maart 2020 14:07
    Poginkje gedaan om Italië eruit te filteren.
    22% van de omzet voor Zuid-Europa, zijnde It., Sp. en Marocco. Verder ben ik niet geraakt, jvsl. 2019 geeft het ook niet nauwkeuriger.
    In Frankrijk zelf heb je dan ook nog 2 departementen in moeilijkheden (liggen wel ver uit mekaar, Oise, boven Parijs, en eentje in de Elzas).
  2. forum rang 7 JdeFL 9 maart 2020 17:54
    Ik weet dat je het niet eens was/bent met die koersondersteuning. Nochtans was ze op 31 dec. jl. echt goed zichtbaar.
    Maar a. mijn stelling was deels dat dat niet toch vol te houden was (tenzij goede resultaten, die nu de prullemand in kunnen) en b. dat klein beleggerke daardoor op dat ogenblik teveel zou betalen om mee te mogen doen.
    Ben daarover nog niet van mening veranderd, jij ook niet, geen probleem voor mij. Corona gooit wat roet in 't eten, we zullen waarschijnlijk nooit echt weten wie gelijk had.
    'k Zou dat kunnen claimen, koers donderde immers naar beneden, ziet ge, 'k had het toch gezegd, maar de oorzaak ligt niet aan geldgebrek bij de Bouchards, noch aan gepubliceerde slechtere resultaten. Pech voor mij.
    Oké, nu mag jij weer aan het touw trekken... Of zijn we aan het armworstelen?
  3. forum rang 8 Leefloon 11 maart 2020 11:34
    quote:

    JdeFL schreef op 9 maart 2020 17:54:

    Ik weet dat je het niet eens was/bent met die koersondersteuning. Nochtans was ze op 31 dec. jl. echt goed zichtbaar.
    De zwakte zat in de erbij verzonnen "verklaringen", waaronder koersmanipulatie; niet in feitelijke achter-observaties. Bouchard moest al geld gaan lenen om te dure een pluk te kopen, en zou nu zo ongeveer persoonlijk failliet moeten zijn door het beleggen met geleend geld en de doorlopend ongelukkige inkoopmomenten, naar het falen van een concept dat de koers omhoog houden zou lukken. Ik meen dat mijn beweging richting verkoop rond €2,80 of zo hier een verstandigere beweging was, wegens het teveel benaderen van een "mooi" koersdoel.

    Niet afboeken op goodwill is vanuit jou realistisch; niet negatief. Ik wees echter ooit slechts op het niet maken van de fout om bij negativiteit door te slaan. When it rains, it's always pouring. Dat kost kansen, zeker wanneer er niet altijd wordt gekeken naar wat er wel is. Bijvoorbeeld het hinderlijke feit dat een koers terugvalt zodra steun wegvalt, net zoals door velen onbegrepen shorters geen blijvend effect hebben. Laat staan wanneer dat met geleend geld gebeurt, en Bouchard daarover al moest onderhandelen met de bank. Van mij hoeft er echt geen K/W 22 bij, er zijn honderden mooiere en betere beleggingen, maar K/W 11 slaat aan de andere kant misschien een beetje door bij een ICT-bedrijf. Bij een representatieve W, die met afboeking zomaar negatief zou kunnen worden. Ja, dan is de K/W per definitie negatief en ligt die onder de 11...
  4. forum rang 8 Leefloon 11 maart 2020 11:41
    quote:

    JdeFL schreef op 11 maart 2020 11:02:

    Gecombineerd met lage winstgevendheid, waardoor ik die good-will zo niet zie zitten...
    Eens, en dan wordt dat cash wanneer de opbrengst van te koop staande onderdelen tegen kan vallen. Non-cash vind ik een herwaardering sloom, maar minder erg.

    Overigens staat het aandeel nog veel lager dan elders weleens door mij benoemd, maar toen was de kanarie té lief t.o.v. de stamgasten en ging het bijna alleen over dat domme groeiplan.
  5. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2020 16:50
    quote:

    JdeFL schreef op 9 maart 2020 09:05:

    Was ik vergeten te posten, m'n nieuwe koersdoel van 't weekend, 1.95, maar dat staat nu ineens al op de tabellen.
    Dat was vorig week-end, en meestal zit ik een eindje onder de werkelijkheid. Nochtans zie ik nu terug een 1.98 op de tabellen staan.
    Als zoals bij Agfa de koers voor publicatie een indicatie zou zijn, vraag me af wat er hier straks in die resultaten zal staan... Zij het dat vorig jaar al een eeuwigheid geleden is...

    11-03-2020
    press release on audited annual results after close of trading
    finance.econocom.com/en/agenda
  6. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2020 18:33
    Deel zoals verwacht, geen extra afschrijvingen, behoorlijke impact door voetnoten, herberekeningen door gewijzigde boekhoudregels 2018 blijven klein en overzichtelijk. Nettowinst/A 19.8 cent?, zij het dat dit nog gecorrigeerd moet worden voor andere belangen en stijging eigen aandelen in portefeuille.

    "Two sales were completed in 2019 (Jade and Rayonnance). On 28 February, the company also announced it was in exclusive negotiations with investment firm Chequers Capital to sell its subsidiary EBC (Econocom Business Continuity), which brings together the group’s maintenance activities in France. If this sale is completed, these three operations would make a combined total of €150m in proceeds from sales. "
    Zouden ze toch aan die 200M geraken? Geen hint over eventuele boekwinst, noch afschrijving/boekverlies.

    "Given the uncertainty about how this crisis might unfold and how long it may last, the group has decided not to publish guidance with figures for its ROP 2020. "
    Ook best te begrijpen.
  7. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2020 18:50
    Op zich zie ik qua winstgevendheid niet zoveel, oké kostenbesparingen, en mede daardoor behoorlijke operationele winststijging in DSS, maar onderaan de streep (nettoW) weinig wijziging.
    Maar,... die verkopen. Enerzijds krijg je dan een daling van de financiële kosten (nu toch al bijna 20M), ook het operationeel resultaat van die bedrijven (kleine -10M) zou wegvallen), denk dat daar het interessantste zit.
    Zag achteraf dat Good will 100M lager staat dan eind 2018, weet niet hoe.

    Totaalplaatje, geen idee. Ben zeker niet (wild-)enthousiast, Corona gaat nog lelijk huishouden op de beurs, 't is voor iemand anders.
    Ben Aedificia, Alfen en umicore aan 't bekijken. Suez misschien ook, recente terugval, moet nog bekijken waarom.
  8. forum rang 7 JdeFL 12 maart 2020 09:25
    1.85€ nu, in lijn met bvb. Agfa 3.23€, beide meer dan -7%. Beetje in lijn met de index. Heb geen idee hoe die cijfers (bij beide) anders ontvangen zou zijn.
    Durf wel beweren dat diegenen die al aandelen aan 't kopen waren, en zeker die met het oog op een bekendmaking van voorbije resultaten (t.e.m. 31 december notabene, dat was in een ander tijdperk) niet goed bezig zijn.
  9. forum rang 7 JdeFL 12 maart 2020 09:38
    Vraag me af...
    De eerste mijn die Nyrstar effectief verkocht, een kleintje, een niemandaletje, ging voor een forse 45M van de hand. Nooit gevonden via google of anders wie de kopers waren. Een postbusfirma van Traf.?

    150M voor 3, hier, toch erg veel. ebitda van de 10 samen van -5 naar -9M€ (2019). Iemand moet dus denken dat ie het veel beter kan, of....?
  10. forum rang 7 JdeFL 12 maart 2020 14:13
    10:23 KBC Securities over Econocom
    Analist Thomas Couvreur van KBC Securities reageert op de cijfers van Econocom.
    'Het aandeel is erg hard geraakt door het coronavirus. De verkopen in de pijplijn zullen mogelijk verminderen omdat steeds meer bedrijven hun deuren gesloten houden.' Daarmee bedoelt Couvreur dat Econocom geen personeel meer kan sturen naar ondernemingen om daar aan hun IT-infrastructuur te werken. Daarnaast stelt de analist dat het overnemen van bedrijven in de huidige marktomstandigheden moeilijk zal worden.
    Econocom zakt 10,3 procent. (Tijd.be)
  11. forum rang 8 Leefloon 12 maart 2020 14:27
    quote:

    JdeFL schreef op 12 maart 2020 14:13:

    Daarmee bedoelt Couvreur dat Econocom geen personeel meer kan sturen naar ondernemingen om daar aan hun IT-infrastructuur te werken.
    Gedeeltelijk wordt dat ongedaan gemaakt doordat thuiswerken zonder werkende IT-infrastructuur lastig is. Soms kan het dus toch progressie zijn om er eentje, niet per se van Econocom, toe te laten.
  12. forum rang 7 JdeFL 13 maart 2020 09:22
    Ook elders geplaatst: hoe zit dat met eventuele boekwinsten, die hier groot uitgesmeerd werden. Je zou toch verwachten dat econocom die in zijn verwachtingen voor 2020 al zou aanduiden, tenminste voor de verkopen t.b.v. 150M.
    En wat ik ook niet 'zie', is of dat bedrag integraal op rekening gaat verschijnen, of in aandelen van iets anders, of... Bij Agfa bvb. staat er bij 'na aftrek van schulden'. Ook daar enigszins koffiedik kijken, omdat we niet weten hoeveel die schulden zullen zijn. De netto-schulden van Agfa geven niet het hele beeld weer daar (je zou kunnen denken een deel daarvan) omdat er behoorlijk wat pensioenreserves zijn die dat 'netto' serieus zouden kunnen beïnvloeden (beetje voorwaardelijke wijs, omdat ik het ook niet exact weet).
  13. forum rang 8 Leefloon 13 maart 2020 09:40
    quote:

    JdeFL schreef op 13 maart 2020 09:22:

    Ook elders geplaatst: hoe zit dat met eventuele boekwinsten, die hier groot uitgesmeerd werden. Je zou toch verwachten dat econocom die in zijn verwachtingen voor 2020 al zou aanduiden, tenminste voor de verkopen t.b.v. 150M.

    wat ik ook niet 'zie', is of dat bedrag integraal op rekening gaat verschijnen, of in aandelen van iets anders, of... Bij Agfa bvb. staat er bij 'na aftrek van schulden'.
    Laten we dat uitgesmeerde dan ook maar elders.

    Een bedrag gepresenteerd als te koop staande activa is te koop staande activa, met daarbij passende gepresenteerde opbrengsten, en de nieuwe eigenaar zal het zelf moeten financieren. Het is aan Econocom om met de opbrengst schulden af te lossen en/of eigen aandelen in te kopen, "dividend" uit te keren, of wat dan ook.
1.358 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links