Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 817 818 819 820 821 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 maart 2020 14:07
    Rode opening Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street zal maandag diep in het rood openen, nu de olieprijs naar het laagste niveau in jaren is gedaald.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index wijzen op een bijna 5 procent lagere opening.

    Omdat de zomertijd in de VS al is ingegaan zal Wall Street de komende weken een uur vroeger dan Europese beleggers gewend zijn openen.

    Beleggers reageren daarmee op de beslissing van Saoedi-Arabië afgelopen weekend om de olieprijzen te verlagen en de productie juist op te voeren. Deze beslissing werd genomen nadat vrijdag geen akkoord bereikt werd tussen oliekartel OPEC en partner Rusland over het verder inperken van de olieproductie.

    In reactie gingen de olieprijzen maandag fors onderuit. Een april-future West Texas Intermediate kelderde 23,1 procent tot 31,73 dollar, terwijl een mei-future Brent 22,6 procent goedkoper werd op 35,04 dollar.

    Het Internationaal Energie Agentschap meldde maandag in haar maandrapport dat de uitbraak van het coronavirus in China en de verspreidingen vervolgens over de hele wereld, de vraag naar olie drukt. Daarom verlaagde het IEA ook zijn ramingen voor de vraag naar olie in 2020.

    Verder blijven beleggers de verspreiding van het coronavirus nauwlettend volgen. In de Verenigde Staten houden enkele scholen in Californië de deuren gesloten en werden grote evenementen zoals het tennistoernooi van Indian Wells reeds geannuleerd.

    De Federal Reserve leende maandag 113 miljard dollar uit aan banken, hetgeen morgen weer terug dient te worden betaald.

    De Fed voert dagelijks deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

    De euro/dollar noteerde op 1,1431. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1403 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1320 op de borden.

    Het is opvallend dat de dollar daalt, terwijl ook de olieprijs in een vrije val zit. Normaal bewegen de olieprijs en de dollar tegengesteld.

    Bedrijfsnieuws

    Exxon Mobil en Chevron openen vermoedelijk 15 tot 17 procent lager. Oliedienstverlener Halliburton levert vermoedelijk zelfs 30 procent in.

    Boeing ziet zich opnieuw geconfronteerd met mogelijke vertragingen bij de herintroductie van zijn 737 MAX vliegtuigen. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van personen die bekend zijn met de situatie. Het aandeel opent vermoedelijk 10 procent lager.

    Slotstanden

    De S&P 500 verloor vrijdag 1,7 procent op 2.972 punten. De Nasdaq daalde 1,9 procent tot 8.576 punten en de Dow Jones index ging 1,0 procent lager op een slot van 25.865 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. [verwijderd] 9 maart 2020 14:11
    quote:

    voda schreef op 9 maart 2020 14:07:

    De Federal Reserve leende maandag 113 miljard dollar uit aan banken, hetgeen morgen weer terug dient te worden betaald.

    De Fed voert dagelijks deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.
    Klinkt als een normale, gezonde situatie.
  3. forum rang 10 voda 9 maart 2020 14:20
    Fed pompt meer geld de repo-markt in

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve Bank van New York zal de hoeveelheid zeer korte leningen die het aanbiedt aan de geldmarkten verhogen, om de stabiliteit terug te brengen in een markt die steeds verder onderuitgaat.

    De afgelopen tijd had de Fed zijn kortetermijnfinancieringen voor repurchase agreements of repo-contracten geleidelijk afgebouwd. Bij deze leningen van één dag of voor twee weken accepteert de centrale bank staatsleningen of effecten op basis van hypotheken als onderpand.

    De aankondiging van maandag laat zien dat er door de toenemende druk van een zich uitbreidende corona-uitbraak en een stijgende vraag naar korte financieringen voorlopig geen sprake kan zijn van het verder afbouwen van deze liquiditeitssteun.

    De verhoging van de bedragen maandag moet voorkomen dat druk op de geldmarkten het monetaire beleid negatief beïnvloedt, stelde de Fed. Zo zouden de geldmarkten goed moeten blijven werken, terwijl marktdeelnemers hun bedrijven wapenen tegen de gevolgen van het coronavirus.

    De ééndagsleningen zullen tot en met donderdag worden verhoogd van 100 miljard naar 150 miljard dollar. Vorige week was er twee dagen vraag naar meer dan 100 miljard dollar.

    Ook de tweeweeksleningen voor deze week worden verhoogd van 20 miljard naar 45 miljard dollar.

    In totaal zal de Fed daarom in de loop van de week 285 miljard dollar aan financiering voor repo's aanbieden, tegen 180 miljard dollar als er geen aanpassingen waren gedaan.

    De New York Fed injecteerde maandag voor bijna 113 miljard dollar aan eendaagse leningen.

    De Fed begon met de repo-funding in september, toen marktstress wees op een tekort aan banktegoeden die als reserves bij de Fed op de balans staan, waardoor de repo-rente omhoogschoot. Tegen het einde van het jaar werd deze steun opgehoogd, en de afgelopen tijd werd deze weer geleidelijk wat afgebouwd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 9 maart 2020 14:25
    Twitter en activist Elliot sluiten wapenstilstand

    (ABM FN-Dow Jones) Twitter en de activistische aandeelhouder Elliot Management hebben een wapenstilstand gesloten, waarbij is overeengekomen dat het bestuur van het social media-bedrijf op de schop gaat, maar CEO Jack Dorsey als bestuurder kan aanblijven.

    Volgens de overeenkomst zal Twitter twee nieuwe bestuursleden benoemen en heeft het beloofd op zoek te gaan naar een nieuwe onafhankelijke bestuurder. Ook zal voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht worden, meldde Twitter.

    Het hedgefonds, gerund door Paul Singer, nam begin maart een stevig belang in de microblogsite en zei grote veranderingen te willen, waaronder het vertrek van Dorsey, topman en mede-oprichter van het bedrijf.

    Dorsey is naast CEO van Twitter ook de mede-oprichter en topman van Square. Die dubbelrol zat Elliot niet lekker.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 9 maart 2020 14:44
    Twitter laat oren hangen naar investeerders

    Gepubliceerd op 9 maart 2020 14:40 | Views: 0

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse techbedrijf Twitter laat zijn oren hangen naar de activistische investeerder Elliott Management en private equity-bedrijf Silver Lake. De techreus gooide het op een akkoordje door drie nieuwe bestuurders te accepteren en onderzoek te laten doen naar de leiding en het beleid van het bedrijf. Silver Lake investeert op zijn beurt 1 miljard dollar in Twitter.

    Jesse Cohn, die de leiding heeft over de Amerikaanse praktijken van Elliott treedt per direct toe tot het bestuur van Twitter. Ook Egon Durban, een mede-topman bij Silver Lake neemt zitting in de directie. De derde bestuurszetel wordt later ingevuld. De nieuwe bestuurders zullen zich onder meer buigen over de rol en toekomst van Twitter-baas Jack Dorsey.

    Volgens techkenners is Twitter qua innovatie achtergebleven bij andere sociale media als Snap en Instagram. Ook de positie van Dorsey is niet onomstreden omdat hij ook de leiding heeft bij betalingsbedrijf Square. Verder heeft Dorsey, anders dan bijvoorbeeld Mark Zuckerberg van Facebook en Snap-oprichters Evan Spiegel en Bobby Murphy geen stemcontrole over het bedrijf.

    Elliott

    Het nieuws rond Twitter volgt kort op het bericht dat Elliott een aanzienlijk belang nam in Twitter, waarbij op een vertrek van Dorsey zou worden aangestuurd. Volgens Twitter wordt de leiding en de koers van het bedrijf altijd grondig geëvalueerd. Daarbij werd ook aangestipt dat de structuur van het bedrijf uniek is, maar Dorsey ook.

    De investering van Silver Lake gebeurt in converteerbare obligaties die in 2025 vervallen. Elliott heeft op zijn beurt 4 procent van Twitter in handen.

    Twitter ontvouwde ook plannen om meer inkomsten te genereren, geholpen door de aanwas van actieve gebruikers. Het bedrijf mikt op een groei van de omzet van minstens 20 procent per jaar, onder meer door hogere advertentie-inkomsten. Over het hoe en wat van de plannen moet in het najaar tijdens een analistendag meer bekend worden.
  6. forum rang 10 voda 9 maart 2020 15:00
    Wall Street hard onderuit na daling olieprijzen

    Gepubliceerd op 9 maart 2020 14:45 | Views: 1.391

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met grote verliezen aan de handelsweek begonnen. Net als in Europa en Azië reageerden beleggers op de plotselinge daling van de olieprijs met ruim 20 procent nadat Saudi-Arabië plotseling het mes in de prijzen had gezet en aankondigde de productie in april te gaan verhogen. Op de financiële markten heerst angst voor een prijzenoorlog op oliegebied. Daarnaast worden ook de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus, dat in steeds meer landen om zich heen grijpt, scherp in de gaten gehouden.

    De Dow-Jonesindex kelderde 7,3 procent tot 23.979 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 7 procent lager gezet op 2764 punten en techbeurs Nasdaq verloor 6,9 procent op 7987 punten. Toen de S&P 500 het verlies van 7 procent aantikte, werd de handel automatisch een kwartier gestaakt.

    Dat mechanisme is ingesteld na de grote beurscrash van 1987 en was voor het laatst in december 2008 nodig. Als de S&P 13 procent daalt, volgt nog een kwartier pauze. Bij een daling van 20 procent wordt de handel voor de dag opgeschort.

    Oliebedrijven

    Oliebedrijven staan door die daling volop in de belangstelling. In navolging van branchegenoten uit Europa en Azië daalden Chevron, ConocoPhillips en ExxonMobil respectievelijk bijna 15, meer dan een kwart en ruim 14 procent. Ook toeleveranciers in de sector als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes daalden tot 43,5 procent.

    Ook de cruisebranche daalde flink. De Amerikaanse overheid heeft de bevolking gewaarschuwd tegen cruises omdat op verschillende schepen al coronavirus is uitgebroken. Bedrijven als Norwegian Cruise Line (min 14,2 procent) en Royal Caribbean Cruises (min 17,9 procent) kregen een tik.
  7. forum rang 10 voda 9 maart 2020 16:09
    Amerikaanse broker Robinhood weer plat

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse broker Robinhood ervaart weer grote problemen. Door een storing kunnen beleggers van de broker niet handelen, terwijl de aandelenmarkten hard onderuit gaan.

    Volgens het social mediakanaal van Robinhood zou een deel van de problemen inmiddels weer zijn opgelost.

    Begin deze maand werd de broker, die gratis handelen aanbiedt, ook al geteisterd door grote storingen. Ook toen lagen de handelsvolumes hoog.

    De broker erkende op 3 maart dat de storing te lang duurde. Daar werd, zo beloofde Robinhood toen, hard aan gewerkt om herhaling te voorkomen.

    Robinhood werd in zijn laatste financieringsronde gewaardeerd op 7,6 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 9 maart 2020 17:05
    Trump overlegt over economische impact coronavirus

    Gepubliceerd op 9 maart 2020 17:00 | Views: 0

    WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat maandag overleg voeren met zijn economische adviseurs, waaronder minister van Financiën Steven Mnuchin, over maatregelen om de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de economie te verzachten.

    Er zouden verschillende maatregelen worden overwogen, waaronder betaald ziekteverlof voor werknemers in quarantaine en financiële steun aan kleinere bedrijven in de Verenigde Staten die geraakt worden door de uitbraak. Eerder werd al gemeld dat Washington ook kijkt naar belastingvoordelen voor bedrijven in de luchtvaartsector en het toerisme om zo te helpen de schadelijke gevolgen door het coronavirus te beperken.

    De Amerikaanse regering heeft al meer dan 8 miljard dollar uitgetrokken om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar de politieke druk op Trump om meer te doen neemt toe, nu het aantal besmettingen en doden in de VS en wereldwijd door het virus almaar blijft stijgen. Trump schreef maandag in een tweet dat het openbare leven en de economie in de VS gewoon doorgaan en dat niets is stilgevallen door de ziekte.
  9. forum rang 10 voda 9 maart 2020 20:08
    Wall Street diep in het rood

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst af op een fors lager slot. Met nog een paar uur handel noteerde de S&P 500 6,7 procent in het rood. De Dow Jones index verloor 7,0 procent en de Nasdaq 6,0 procent.

    De Amerikaanse handel startte maandag met vertraging omdat de S&P index bij opening met 7 procent onderuit ging. Dit zorgde voor een zogeheten 'circuit breaker' om te voorkomen dat aandelen in de index te hard zouden dalen.

    "Het coronavirus is een ongekend mondiaal probleem voor beleggers", volgens vermogensbeheerder Paul O'Connor van Janus Henderson Investors, wijzend op de onduidelijkheid over het virus zelf, maar vooral ook de mogelijke economische impact en de (beleids)maatregelen die worden genomen. En de ontstane shock op de oliemarkt zorgt voor nog meer onzekerheid, aldus O'Connor.

    "Eén ding is zeker, de markten zijn volledig in paniek", concludeerde de marktvorser.

    Een dreigende prijzenoorlog op de oliemarkt veroorzaakt maandag de meeste chaos op de aandelenmarkten. Saoedi-Arabië maakte dit weekend bekend de olieproductie flink op te voeren vanaf april. Ook de prijzen worden volgende maand verlaagd.

    In reactie gingen de olieprijzen fors onderuit. Een vat West Texas Intermediate werd 18 procent goedkoper terwijl Brent bijna 20 procent in waarde daalde.

    Het Internationaal Energieagentschap zei maandag in haar maandrapport dat de uitbraak van het coronavirus in China en de verspreidingen vervolgens over de hele wereld, de vraag naar olie drukt. Daarom verlaagde het IEA de ramingen voor de vraag naar olie in 2020.

    Ondertussen houdt de toenemende verspreiding van het coronavirus wereldwijd beleggers voortdurend bezig. Vorige week greep de Federal Reserve in met een renteverlaging maar dat stelde de Amerikaanse markten niet gerust.

    De Fed leende maandag 113 miljard dollar uit aan banken, hetgeen dinsdag weer moet worden afgelost. De Amerikaanse centrale bank pompt vrijwel dagelijks geld in het financiële systeem vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

    Ondertussen zoeken beleggers hun heil in Amerikaanse staatsobligaties, met ultralage yields tot gevolg. De tienjaarsrente in de VS noteerde maandagavond 34 procent lager op 0,51 procent.

    De euro/dollar noteerde maanagavond op 1,1465. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1403.

    Bedrijfsnieuws

    Exxon Mobil en Chevron noteerden maandag respectievelijk 10 en 15 procent lager door de dalende olieprijzen. Oliedienstverlener Halliburton leverde zelfs 37 procent in.

    Boeing ziet zich opnieuw geconfronteerd met mogelijke vertragingen bij de herintroductie van zijn 737 MAX vliegtuigen. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden. Het aandeel verloor 11,5 procent.

    Ook financiële waarden stonden in New York onder druk. Goldman Sachs daalde 10,5 procent, Morgan Stanley 10,2 procent, Bank of America zelfs 14,6 procent en JPMorgan 12,4 procent.

    Uitbaters van cruiseschepen Royal Caribbean en Carnival stonden respectievelijk 24,5 en 18,1 procent lager. Luchtvaartaandelen als Delta Air Lines, American en United Airlines hielden de schade dankzij de lage olieprijzen beperkter, met verliezen van 6 tot 10 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 9 maart 2020 21:16
    Update: Wall Street hard onderuit door kelderende olieprijs en virusangst

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag diep in het rood geëindigd. De S&P 500 verloor 7,6 procent op een slot van 2.747 punten. De Dow Jones index leverde 7,8 procent in op 23.851 punten en de Nasdaq daalde 7,3 procent tot 7.951 punten.

    De Amerikaanse handel begon maandag met vertraging omdat de S&P index bij opening al met 7 procent onderuit ging. Dit zorgde voor een zogeheten 'circuit breaker' om te voorkomen dat aandelen in de index te hard zouden dalen.

    "Het coronavirus is een ongekend mondiaal probleem voor beleggers", volgens vermogensbeheerder Paul O'Connor van Janus Henderson Investors, wijzend op de onduidelijkheid over het virus zelf, maar vooral ook de mogelijke economische impact en de (beleids)maatregelen die worden genomen. En de ontstane shock op de oliemarkt zorgt voor nog meer onzekerheid, aldus O'Connor.

    "Eén ding is zeker, de markten zijn volledig in paniek", concludeerde de marktvorser.

    Een dreigende prijzenoorlog op de oliemarkt veroorzaakte maandag de meeste chaos op de aandelenmarkten. Saoedi-Arabië maakte dit weekend bekend de olieproductie flink op te voeren vanaf april. Ook de prijzen worden volgende maand verlaagd.

    In reactie kelderden de olieprijzen tot het laagste niveau in vier jaar. Op een settlement van 31,13 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag 25 procent minder waard. Dit was de sterkste eendaagse daling sinds 1991. Brent verloor 24 procent aan waarde.

    Het Internationaal Energieagentschap zei maandag in haar maandrapport dat de uitbraak van het coronavirus in China en de verspreidingen vervolgens over de hele wereld, de vraag naar olie drukt. Daarom verlaagde het IEA de ramingen voor de vraag naar olie in 2020.

    Ondertussen houdt de toenemende verspreiding van het coronavirus wereldwijd beleggers voortdurend bezig. Vorige week greep de Federal Reserve in met een renteverlaging maar dat stelde de Amerikaanse markten niet gerust.

    De Fed leende maandag 113 miljard dollar uit aan banken, hetgeen dinsdag weer moet worden afgelost. De Amerikaanse centrale bank pompt vrijwel dagelijks geld in het financiële systeem vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

    Ook de regering Trump overweegt een aantal maatregelen om de economische impact van het virus het hoofd te bieden, meldde The Wall Street Journal maandagavond.

    Ondertussen zoeken beleggers hun heil in Amerikaanse staatsobligaties, met ultralage yields tot gevolg. De tienjaarsrente in de VS noteerde maandagavond 24 procent lager op 0,58 procent.

    De euro/dollar noteerde maanagavond op 1,1461. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1403.

    Bedrijfsnieuws

    Exxon Mobil en Chevron noteerden maandag respectievelijk 12,2 en 15,4 procent lager door de dalende olieprijzen. Oliedienstverlener Halliburton leverde zelfs 37,5 procent in.

    Boeing ziet zich opnieuw geconfronteerd met mogelijke vertragingen bij de herintroductie van zijn 737 MAX vliegtuigen. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden. Het aandeel verloor 13,4 procent.

    Ook financiële waarden stonden in New York stevig onder druk. Goldman Sachs daalde 10,4 procent, Morgan Stanley 10,9 procent, Bank of America zelfs 15,6 procent en JPMorgan 13,7 procent.

    Uitbaters van cruiseschepen Royal Caribbean en Carnival stonden respectievelijk 25,8 en 19,9 procent lager. Luchtvaartaandelen als Delta Air Lines, American en United Airlines hielden de schade dankzij de lage olieprijzen beperkter, met verliezen van 5 tot 10 procent.

    Update: om actuele slotstand Dow Jones index weer te geven in eerste alinea.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 10 maart 2020 07:04
    President Trump stelt steunmaatregelen in vooruitzicht

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump overweegt een aantal steunmaatregelen met het oog op de uitbraak van het coronavirus.

    De president zou onder meer denken aan een verlaging van de loonbelasting.

    Trump wil onder meer voorkomen dat uurloners zich zorgen moeten maken over het mislopen van hun loonbetaling. Ook overweegt de Amerikaanse regering om leningen beschikbaar te stellen voor kleine bedrijven.

    Sommige functionarissen twijfelen of Trump nu met een verlaging van de loonbelasting moet komen en zo ja, hoe groot die dan zou moeten zijn.

    Regeringsfunctionarissen zullen vermoedelijk dinsdag met het Congres de voorstellen bespreken. Vervolgens wil Trump later op de dag een persconferentie geven om de details toe te lichten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 10 maart 2020 12:00
    Trump belooft stimulering, Amerikaanse futures schieten omhoog

    President Donald Trump komt vandaag met maatregelen om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Op dat nieuws schoten de Amerikaanse futures omhoog, wat duidt op hogere openingen van de belangrijkste indices.

    Voor veel Amerikanen is de beurs van belang voor hun pensioen. Bij afwezigheid van een pensioenstelsel zoals Nederland dat heeft, investeren Amerikanen in aandelen. Een fors lagere beurs betekent daarmee langer werken en/of minder inkomsten.

    Voor de verkiezingen is de stand van de beurzen daarmee een belangrijke factor. Analisten van de Britse bank Barclays toonden volgens de Financial Times aan dat Trumps populariteit, sinds hij begon in januari 2017, nauw verband houdt met de prestatie van de S&P 500. Hoe hoger de index, deste populairder hij is. In november gaan de Amerikanen naar de stembus.

    Trump haalde maandagavond in Washington economische experts, politici van beide partijen en betrokken ministers aan tafel om de maatregelen voor te bereiden. Bedrijven en werknemers worden tegemoet gekomen. Waarschijnlijk in de vorm van belastingverlaging. Dinsdagmiddag lokale tijd zal de Amerikaanse regering concrete maatregelen naar buiten brengen.

    Hiermee is de positie van de Amerikaanse regering binnen een week 180 graden gedraaid. Zes dagen geleden was er volgens minister van financiën Mnuchin nog geen enkele stimulans nodig. Vooral de enorme verliezen op de financiële markten maandag droegen bij aan het veranderde inzicht. Maandag zei Mnuchin nog wel dat de onrust op de markten niet vergeleken mag worden met de financiële crisis van 2008.

    De Amerikaanse centrale bank, de Fed, verlaagde vorige week de rente met 50 basispunten in een poging de economie te stimuleren. De markten verwachten spoedig een volgende renteverlaging, met nog eens 75 basispunten.

    De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag sinds de crisis van 2008.. Vlak na de opening werd de handel een kwartier stilgelegd, omdat de S&P 500 meer dan 7% omlaag dook. Deze regel geldt om paniekverkopen te voorkomen. Nadat beleggers de ergste schrik te boven waren gekomen, bleven de belangrijkste indices koersen tussen een verlies van 6% en 8%. De S&P 500 sloot uiteindelijk 7,6% lager, de Dow Jones daalde 7,8% en de Nasdaq verloor 7,3%.

    Voor Trump is de beurs een belangrijke graadmeter van zijn succes. Toen de indices record na record verbraken, twitterde hij om daarop te wijzen.

    fd.nl/economie-politiek/1337575/trump...
  13. forum rang 10 voda 10 maart 2020 12:21
    Vertrouwen Amerikaans mkb gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in februari licht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

    De vertrouwensindex steeg van 104,3 in januari naar 104,5 afgelopen maand.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 10 maart 2020 12:32
    Herstel voor Wall Street in het verschiet

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag dinsdag aan het eind van de ochtend op koers voor een gedeeltelijk herstel, na de forse klappen van maandag. Rond het middaguur noteerden de futures op de S&P 500 bijna 5 procent hoger.

    Maandag leverden de Amerikaanse beurzen ruim 7 procent in. Zorgen over een prijzenoorlog op de oliemarkt en de verspreiding van het coronavirus stemden beleggers negatief. De olieprijs verloor een kwart aan waarde, waarmee het de slechtste dag was sinds 1991.

    Dinsdag weten de mondiale beurzen en de olieprijzen deels te herstellen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde aan maatregelen te willen treffen om de economie te ondersteunen, waaronder een belastingmaatregel om bedrijven te helpen die de gevolgen merken van het coronavirus. Ook Amerikanen in loondienst die mogelijk thuis komen te zitten door de virusuitbraak, kunnen op steun rekenen, zei Trump.

    Volgens marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader zijn dit soort maatregelen gerechtvaardigd, niet omdat de aandelenmarkten of olieprijzen onder druk staan, maar "omdat we dicht bij een kredietcrisis zijn, met kasstroom tekorten en faillissementen binnen een reeks aan belangrijke sectoren."

    De olieprijs noteerde dinsdag 10 procent hoger. De euro/dollar daalde bijna een procent tot 1,1342.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in februari licht is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 104,3 in januari naar 104,5 afgelopen maand.

    Bedrijfsnieuws

    Bedrijven die maandag stevig werden geraakt, zoals cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean, zullen dinsdag deels weten te herstellen, met winsten van ruim 10 procent in de voorbeurshandel.

    Aan de energiesector gerelateerde aandelen als Exxon Mobil, Chevron en Occidental Petroleum staan in de voorbeurshandel ook flink hoger.

    Zwaargewichten als Apple en Tesla gaan dinsdag vermoedelijk ook een hogere opening tegemoet.

    Nieuwe data over het aantal mobiele telefoonleveringen in China in de maand februari impliceren een forse daling van de iPhone verkopen in het land, volgens analist Dan Ives van Wedbush. Apple waarschuwde zelf eerder al dat de verkopen dit kwartaal onder druk staan vanwege de impact van het coronavirus.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen sloten maandag fors lager. De S&P 500 leverde 7,6 procent in op 7.746,56 punten. De Dow Jones index verloor zelfs 7,8 procent tot 23.851,02 punten en de Nasdaq daalde 7,3 procent op een slot van 7.950,68 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 10 maart 2020 14:12
    Luchtvaartmaatschappijen VS waarschuwen voor corona-impact

    Gepubliceerd op 10 maart 2020 14:02 | Views: 26

    Air France-KLM 13:56
    5,29 +0,11 (+2,12%)

    ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen waarschuwen stuk voor stuk voor de negatieve effecten van het nieuwe coronavirus op de financiële prestaties. Delta Air Lines gooide dinsdag zijn financiële verwachtingen voor het lopende kwartaal en het boekjaar overboord. American Airlines sneed op zijn beurt in de capaciteit, terwijl de baas van Southwest Airlines genoegen neemt met 10 procent minder loon, als onderdeel van kostenbesparingen om het corona-effect het hoofd te bieden.

    Delta Air Lines benadrukt dat het virus een "materiële impact" heeft op de financiële prestaties van het concern. In het lopende kwartaal zal de omzet van de KLM-partner 6 tot 9 procent lager uitvallen. Delta merkt dat er minder reizen worden geboekt en dat reizigers vaker boekingen annuleren.

    Dergelijke problemen spelen ook bij American Airlines dat zijn capaciteit op binnenlandse vluchten vanwege de verminderde vraag in april met 7,5 procent heeft teruggeschroefd. Voor internationale vluchten geldt zelfs een reductie voor het komende zomerseizoen van 10 procent van het aantal beschikbare stoeltjes.

    Alarmerende daling

    Bij Southwest Airlines spreken ze van een "alarmerende daling" van het aantal geboekte vluchten. Volgens topman Gary Kelly wordt de sector geconfronteerd met de grootste uitdagingen sinds de aanslagen van 11 september 2001. "Mogelijk wordt het erger", zo zei hij in een interne videoboodschap. Southwest zei eerder dat de annuleringen in maart naar verwachting voor een omzetverlies van zo'n 300 miljoen dollar zullen zorgen.

    Kelly was in 2018 goed voor een basisloon van 750.000 dollar. Zijn totale beloning dat jaar was 7,7 miljoen dollar.
  16. forum rang 10 voda 10 maart 2020 16:05
    Fed injecteert 169 miljard dollar

    (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft dinsdag bijna 169 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

    Er werd een bedrag van 123,6 miljard dollar uitgeleend voor één werkdag. Dat geld moet woensdag weer worden terugbetaald. Daarmee voldeed de Fed aan de volledige vraag.

    De Fed leende ook 45 miljard dollar uit wat pas op 24 maart hoeft te worden terugbetaald. Hier was de vraag echter 93,0 miljard dollar.

    De Fed voert deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 10 maart 2020 16:09
    Trump haalt weer uit naar de Fed

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag weer uitgehaald naar de Federal Reserve.

    "Onze zielige, langzaam acterende Federal Reserve, voorgezeten door Jay Powell, die de rente te snel verhoogde en te laat verlaagde, zou onze Fed rente moeten verlagen tot onder de niveaus van concurrerende landen", aldus een boze Trump op Twitter.

    Deze landen hebben niet alleen hulp van een lagere rente, maar ook gunstigere wisselkoersen, zo stelde Trump. "Stimuleer ook", riep hij de Fed op.

    De Fed zou volgens de president een leider moeten zijn, en "niet de heel trage volger, die het is geweest".

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 10 maart 2020 19:08
    Wall Street hoger door hoop op coronasteun

    Gepubliceerd op 10 maart 2020 18:43 | Views: 637

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag duidelijk in de plus. Daarmee is sprake van enig herstel na een van de slechtste beursdagen sinds de financiële crisis in 2008, al gingen de koersen gedurende de dag wel op en neer. De aanhoudende prijsoorlog op de oliemarkt en beloofde ondersteuning van bedrijven tegen de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus trokken de beurzen alle kanten op.

    De Dow-Jonesindex noteerde rond 18.30 uur 1,8 procent hoger op 24.267 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 1,9 procent tot 2799 punten en techbeurs Nasdaq pluste 2,2 procent tot 8121 punten.

    Het aantal besmettingen met coronavirus neemt de afgelopen dagen stevig toe in de Verenigde Staten. Bovendien hebben veel bedrijven last van maatregelen die in China en Europa worden genomen om de verspreiding van het virus te beteugelen. De Amerikaanse president Trump beloofde dinsdag met een pakket maatregelen te komen die de Amerikaanse economie ondersteunen. Ook wordt een korting of verlichting van de loonbelasting besproken met het Congres en belooft Trump dat de luchtvaartsector en cruiserederijen steun hulp krijgen.

    Royal Caribbean

    Cruisemaatschappij Royal Caribbean schrapt zijn financiële doelstellingen voor dit jaar vanwege de effecten van het coronavirus. Het aandeel won vanwege de beloofde hulp van de regering toch 3,7 procent.

    Luchtvaartmaatschappijen stegen ook. Delta Air Lines (plus 0,7 procent) gooide dinsdag zijn financiële verwachtingen voor het lopende kwartaal en het boekjaar overboord. American Airlines (plus 8,4 procent) sneed op zijn beurt in de capaciteit. Southwest Airlines stond 0,4 procent hoger nadat de baas van de maatschappij in zijn eigen salaris sneed om kosten te besparen.

    Olieprijzen toonden weer wat herstel na de stevige verliezen van maandag. Een vat Amerikaanse olie steeg 8 procent in prijs tot 33,61 dollar en Brentolie werd 7,8 procent duurder op 37,04 dollar. Ook om een andere reden ging de aandacht uit naar oliefondsen. Lokale overheden in Hawaii klaagden onder meer ExxonMobil (plus 0,4 procent) en Chevron (plus 2,8 procent) aan om hun rol bij klimaatverandering.

    De euro was 1,1312 dollar waard tegen 1,1317 dollar bij het slot van de Europese beurzen.
  19. forum rang 10 voda 11 maart 2020 07:32
    Stevig herstel op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag fors hoger gesloten, nadat de zeer zware verliezen van maandag, maar het aanvankelijk stevige herstel was alweer deels verdampt op een volatiele handelsdag.

    De Dow Jones-index steeg 4,9 procent of 1.167 punten tot 25.018 punten, herstellend van het verlies van 7 procent een dag eerder. De S&P500 steeg ook 4,9 procent tot 2.882,23 en technologiebeurs Nasdaq werd 5 procent meer waard.

    De grootste verkoopgolf sinds de crisis van 2008 werd dinsdag gepareerd door een voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump, om de inkomstenbelasting te verlagen. De aanvankelijke positieve reactie op beurs ebde weer weg, maar uiteindelijk zetten de koersstijgingen toch door.

    Sinds 1952 is de S&P500-index tien keer eerder met 5 procent of meer gedaald op een maandag, en gemiddeld steeg de index de dag daarop met 4,2 procent.

    Tump zei dat hij later dinsdag meer details zou geven over"een mogelijke verlichting van de inkomstenbelasting, een zeer substantiële verlichting, dat is groot, een groot getal", aldus persbureau AP. Even later tweette Trump dat volgens de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een stimuleringspakket mogelijk nog niet deze week klaar zou zijn.

    Maandag gingen de beurzen onderuit op de vrees dat de pogingen van de Amerikaanse regering om de epidemie in te dammen, ook ten koste zal gaan van de economische activiteit wereldwijd. De problemen werden vergroot doordat Saoedi-Arabië en Rusland vrijdag een prijsoorlog op de oliemarkt begonnen. Dit wekte vrees voor een kredietcrisis in de energiesector.

    "Ik denk dat de beurs nog verder omlaag zal gaan, vooral omdat we geen goede beeld hebben van de verspreiding van het virus in de VS", zei chief investment officer Donald Calcagni van Mercer Advisors. Een belastingverlaging is geen oplossing voor de lange termijn, volgens hem. "Wat de markt echt wil zien is beter leiderschap vanuit het Witte Huis om het virus aan te pakken."

    Italië heeft inmiddels het gehele land afgesloten en mensen mogen er hun stad niet meer uit zonder speciale toestemming. De draconische maatregelen werden genomen nadat het medische systeem was vastgelopen door het hoge aantal besmettingen. Italiaanse is het zwaarst getroffen land, na China, waar de epidemie na draconische maatregelen grotendeels achter de rug lijkt.

    De olieprijs steeg 10 procent in New York, na de enorme daling van maandag, toen Saoedi-Arabië een prijsoorlog ontketende, na onenigheid met Rusland. Vergeleken met vrijdag is de olieprijs nog altijd 17 procent lager.

    De euro/dollar daalde 1,2 procent tot 1,1298.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in februari licht is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 104,3 in januari naar 104,5 afgelopen maand.

    Bedrijfsnieuws

    Luchtvaarders herstelden. American Airlines werd 15 procent meer waard, Delta Air Lines 4,5 procent en Southwest 4,4 procent. De twee laatste vliegmaatschappijen schroeven hun capaciteit terug in reactie op de uitbraak van het coronavirus.

    Bedrijven die maandag stevig werden geraakt, zoals cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean Cruises, herstelden deels, met respectievelijk 10,5 en 6,9 procent.

    Energie-gerelateerde aandelen als Exxon Mobil, Chevron en Occidental Petroleum eindigden ook hoger. ExxonMobil steeg 3,7 procent. Occidental steeg zelfs 15 procent. Chevron won 5 procent.

    Het aandeel Tesla steeg 6 procent na een reeks koersdalingen voor de fabrikant van elektrische auto's.

    Stitch Fix ging onderuit met 25 procent na teleurstellende cijfers.

    Apple won 7 procent. Nieuwe data over het aantal mobiele telefoonleveringen in China in de maand februari impliceren een forse daling van de iPhone verkopen in het land, volgens analist Dan Ives van Wedbush. Apple waarschuwde zelf eerder al dat de verkopen dit kwartaal onder druk staan vanwege de impact van het coronavirus.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 817 818 819 820 821 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.812,98 -0,81%
Germany40^ 17.680,50 -0,88%
Gold spot 2.385,13 +0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,84%
Pharming
+1,38%
NX FIL...
+1,17%
EBUSCO...
+1,02%
Heineken
+1,00%

Dalers

Alfen ...
-3,44%
AMG Cr...
-3,27%
Aegon
-3,04%
VIVORY...
-2,98%
INPOST
-2,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links