Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1909 1910 1911 1912 1913 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 22 december 2019 23:54
    quote:

    voda schreef op 20 december 2019 19:31:

    Woningprijzen blijven stijgen

    Koopwoningen worden almaar duurder. In november lagen de prijzen bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder en daarmee bereikten ze opnieuw een record. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

    Binnenlandredactie 20-12-19, 09:03 Laatste update: 11:06

    Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen door de wereldwijde kredietcrisis. In juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend en gaan woningen voor steeds hogere prijzen van de hand, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

    En New Kid en Henk; mag ik na zoveel jaar concluderen dat jullie er faliekant mis zaten?
  2. forum rang 6 NewKidInTown 23 december 2019 09:08
    quote:

    voda schreef op 20 december 2019 19:31:

    Woningprijzen blijven stijgen

    Koopwoningen worden almaar duurder. In november lagen de prijzen bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder en daarmee bereikten ze opnieuw een record. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

    Binnenlandredactie 20-12-19, 09:03 Laatste update: 11:06

    Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen door de wereldwijde kredietcrisis. In juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend en gaan woningen voor steeds hogere prijzen van de hand, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.
    Nogal misleidend om steeds met de prijzen van 12 maanden terug te vergelijken, dan krijg je voorlopig steeds een stijging, ook al dalen de prijzen t.o.v. 1 of 2 maanden terug.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 25 december 2019 18:58
    "Geen plaats in de herberg: over Ruttes onchristelijke woonbeleid

    Verdubbeling daklozen en Himalayapieken in de huizenprijzen

    De cijfers spreken voor zich. Onder premier Mark Rutte (VVD) verdubbelde het aantal daklozen, zijn mensen volgens het NIBUD een stuk vaker tot de helft van hun inkomen kwijt aan woonlasten en raken steeds meer mensen in de problemen, omdat de woonlasten een te groot deel van het huishoudbudget opslokken. Er wordt zelfs een noodklok over geluid, dus dan weet u het wel. De Himalayapieken in de huizenprijzen (opgestookt door het suïcidale rentebeleid van de ECB en riante regelingen voor huiseigenaren) hebben alle schijn van bubbelvorming – DNB waarschuwt al enkele rapporten achterelkaar voor oververhitting."

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

  4. forum rang 6 jonas 25 december 2019 19:32

    Ach ja lachebekje Rutten en resultaten.

    1. De lasten zijn waanzinnig gestegen zodat al jarenlang de gewone burger er geen donder op vooruit gaat.

    2. Dat zou dan moeten vanwege publieke voorzieningen?

    3. infrastructuur? Zelfs onderhoud bruggen loopt achter en echt baanbrekende invetseringen ov van de toekomst? Ik zie ze niet. Ja behalve dan de Genterneurtale Toiletten van D'66 NS-directeur van Van Boxtel mogelijk.

    4. Onderwijs? Je mag al blij zijn als de kinderen een onderwijzer voor de klas hebben.

    5. Jeugdbeleid? Geen lijn te bezien. Gerotzooi met allerlei instellingen die vanwege heilige ondoordachte privacywetgeving nooit dat zouden kunnen.

    6. Huisvestingsbeleid? Huis voor mensen lang op de wachtlijst voor de onderkant? Welnee langer wachten want instroom zgn niet economische hooggeschoolde instromers.

    7. Dan een huis kopen? Welnee, kabinet doeyt alles om bouwvakkers werkloos te maken met idiote normen en wereldvreemd stikstofbeleid en 160 natuurgebieden die ze zelf hebben aangemeld.

    8. Energiebeleid. Ach in Duitsland willen ze aan het gas, maar hier moeten we met windmolentjes en zonnepanelen het doen. Volstrekt onvoldoende en kerncentrales zijn hard nodig, maar verboden door Groene Gekkies en Slapzak Rutten en CDA lopen er achter aan.

    9. Buitenlandbeleid. Ach laat dat maar aan Kaag over met haar Palestijnse man. Miljoenen naar de PLO een organisatie die Israël niet eens erkend en van de kaart wilt vegen en Rutten en het CDA vinden dat dus ook al prima.

    Er is nog meer zoals met immigratie, klimaathystery en die mislukkende EU. Laatste gaat er binnen 12 jaar aan zonder dat ik me druk hoef te maken. Onmogelijk project met voorspelbare ondergang als politieke eenheid

    Een goede en grote ontslaggolf onder de wereldvreemde hipstergeneratie zal het realiteitsbesef vanzelf naderbij brengen: met softe duurzaamheidspraatjes breng je de wereld en de arme mensen namelijk geen meter verder.

    Groet, Jonas

    PS Onderschat overigens niet die kosten psychiatrie voor die zgn blije hlpsters. De halve grachtengordel in de grote Amsterdam en omringende wijken kost klauwen met geld aan psychiaterkosten enzo
  5. forum rang 10 voda 9 januari 2020 10:36
    NVM meldt verdere verkrapping woningmarkt vierde kwartaal

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse woningmarkt had in het vierde kwartaal van 2019 te maken met een verdere verkrapping door een lager aanbod en een grote vraag, met een verdere prijsstijging tot gevolg. Dit stelde de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM donderdag.

    In het vierde kwartaal van 2019 zijn er door NVM-makelaars ruim 40.000 woningen verkocht. In het vierde kwartaal zijn er ruim 4 procent mínder woningen te koop gezet dan een jaar eerder en daarmee nam het totale te koop staande aanbod verder af.

    Over heel 2019 zijn er door de leden van NVM 149.000 woningen verkocht, vergelijkbaar met het aantal van 2018, aldus de NVM donderdag.

    De transactieprijs is volgens de vereniging met 8 procent toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor, tot 326.000 euro. De krapte op de woningmarkt stuwt de prijzen volgens de NVM nog steeds verder omhoog en wordt ook verwacht nog door te zetten.

    In het vierde kwartaal zijn er 12 procent mínder nieuwbouwwoningen in de verkoop gegaan. De vereniging signaleert wel dat de voorraad nieuwbouwwoningen nog wel toeneemt, tot 16.000, maar dat het waarschijnlijk is, 'dat zij zichzelf uit de markt prijzen'.

    De prijs van de gemiddeld verkochte nieuwbouwwoning is verder toegenomen, in een jaar tijd met 10 procent tot gemiddeld 388.000 euro in het vierde kwartaal 2019.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 9 januari 2020 12:54
    Woningmarkt zit nog steeds muurvast, huizenprijs loopt verder op

    De woningmarkt zit nog steeds muurvast. Wie tussen de 160.000 en 260.000 euro te besteden heeft, kan in het grootste deel van het land uit minder dan twee woningen (gemiddelde) kiezen. Na enkele kwartalen van langzame afkoeling ging de huizenprijs in de laatste drie maanden van 2019 toch weer met een stevige acht procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder.

    Stefan ten Teije 09-01-20, 10:00 Laatste update: 11:31

    Makelaarsvereniging NVM heeft dat in z'n laatste kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het vierde kwartaal van 2019 is de transactieprijs van verkochte woningen gemiddeld 326.000 in Nederland. Met name nieuwbouwwoningen zijn duur: met 388.000 euro gemiddeld zijn ze wel tien procent duurder dan een jaar eerder.

    Lees ook
    Koopwoning Amsterdam voor het eerst gemiddeld boven half miljoen euro
    Huurders vrije sector komen niet aan sparen toe: ‘Koopwens onhaalbaar’

    Volgens de NVM zijn nieuwbouwhuizen zelfs té duur. Het aanbod nam namelijk toe en dat is opmerkelijk omdat de markt zo krap is. De makelaarsvereniging denkt dat een 'stapeling van regels’ ervoor zorgt dat de huizen uit de markt worden geprezen. Jan Modaal kan een nieuwe woning in ieder geval niet meer betalen. Een dwingende hand vanuit Den Haag is broodnodig om de huidige woningnood het hoofd te bieden. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is nu heel terughoudend terwijl het systeem niet functioneert, vindt voorzitter Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

    ‘Meer appartementen’
    Overal lees ik over de wooncrisis, maar ik durf inmiddels wel te spreken over woningnood

    Onno Hoes, Voorzitter makelaarsvereniging NVM
    Den Haag moet volgens Hoes projectontwikkelaars en gemeenten een duidelijke opdracht geven om goedkoper te bouwen, in de prijsklasse rond 260.000 euro. Momenteel kost een gemiddelde nieuwbouwwoning 388.000 euro. Goedkoper betekent volgens Hoes, meer appartementen in plaats van eengezinswoningen en nieuwbouw buiten de binnenstad. Al met al moeten er 300.000 extra woningen op de markt komen om de krapte te verhelpen, aldus de voorzitter.

    De huizenmarkt zit volgens Hoes nu ‘helemaal vast’. Nieuwbouw is peperduur, er is steeds minder keuze uit bestaande woningen en woningprijzen lopen sinds het vierde kwartaal weer snel op. Makelaars zien ook steeds meer daklozen met een fatsoenlijk inkomen die door bijvoorbeeld een scheiding letterlijk op straat komen te staan, omdat ze geen betaalbare woning kunnen vinden, zegt Hoes.

    Doorstroming stokt
    In het vierde kwartaal van 2019 zijn er door NVM-makelaars ruim 40.000 woningen verkocht. Over heel 2019 zijn er 149.000 woningen verkocht, vergelijkbaar met 2018. ,,Er lijkt daarmee sprake van een evenwicht. Of dat niveau in het aantal transacties in 2020 volgehouden kan worden, betwijfel ik echter sterk” zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. ,,De bestaande koopwoningmarkt is afhankelijk van huishoudens die hun woning te koop zetten en dat zijn er het vierde kwartaal van 2019 minder dan een jaar geleden. De doorstroming stokt ook als er onvoldoende nieuwbouwwoningen worden toegevoegd. Door alle stikstof- en PFAS-problemen wordt het moeilijk om de beoogde doelen te behalen.”

    Het doel voor dit kabinet is 75.000 nieuwe woningen per jaar bouwen. Omdat de Raad van State in mei 2019 bouwplannen bevroor omdat er in Nederland te veel stikstof wordt uitgestoten, zijn bouwbedrijven bang dat ze de opdracht niet waar kunnen maken. Er wordt nu gewacht tot de maximumsnelheid van het verkeer omlaag gaat, zodat er weer ruimte voor bouw ontstaat. ABN Amro verwacht dat de bouwproductie dit jaar met 2 procent gaat krimpen en spreekt over een tekort van 300.000 woningen.

    Beperkt aanbod blijft
    Ongeveer de helft van de makelaars denkt dat het aantal transacties in 2020 daalt, zo blijkt uit een enquête van de NVM. Onno Hoes: ,,De negatieve ontwikkelingen die makelaars in 2020 verwachten komen eigenlijk overeen met die voor het jaar 2019. Het beperkte aanbod wordt het meest genoemd. Dat lage aanbod werkt hogere prijzen in de hand en dat maakt ook dat steeds meer mensen boven de vraagprijs bieden van woningen die wél beschikbaar zijn.”

    De regionale verschillen blijven overigens groot. In delen van Groningen en Zeeland worden veel meer woningen aangeboden tegen relatief lagere prijzen. Met name in de grote steden is de markt overspannen. In Amsterdam is de gemiddelde huizenprijs de magische grens van een half miljoen euro gepasseerd, bleek vorige week al uit cijfers van Centraal Bureau Statistiek.

    In de interactieve kaart hieronder kun je de prijsstijgingen per gemeente zien. Let op: een opvallende stijging in kleine gemeentes kan te maken hebben met de verkoop van enkele dure huizen.

    Nog enkele cijfers van de analyse van NVM:
    - De vierkantemeterprijs van een gemiddeld verkochte woning is in een jaar tijd met 6,5 procent gestegen.

    - De looptijd van verkochte woningen bedraagt nu 37 dagen, vergelijkbaar met een jaar geleden. Toen bedroeg de verkooptijd 38 dagen.

    - Er zijn in het vierde kwartaal 2019 ruim 4 procent minder woningen te koop gezet dan een jaar geleden in hetzelfde kwartaal.

    - Halverwege het vierde kwartaal 2019 stonden er bij NVM-makelaars 37.997 woningen in aanbod (totale bestaande koopwoningmarkt 55.000). Dit is een stevige daling van 18 procent in een jaar tijd.

    - De looptijd dat woningen in aanbod staan is 117 dagen. Meer dan de helft van het te koop staande aanbod staat nog geen drie maanden te koop.

    - Een potentiële koper kon in het vierde kwartaal 2019 uit 2,8 woningen kiezen.

    - De verkoopkans van woningen is licht toegenomen. 74 procent van de nieuw in aanbod gekomen woningen (in het derde kwartaal 2019) is binnen 90 dagen verkocht.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/wonen/woningmarkt-zit-nog-s...
  7. forum rang 10 voda 9 januari 2020 12:59
    Haagse huizenkoper moet weer dieper in de buidel tasten: gemiddelde prijs nu ruim 3 ton

    De huizenprijzen in Den Haag zijn in 2019 met 5,6 procent gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in de hofstad is opgelopen naar 336.400 euro. Toch is de groei minder hard geweest dan het jaar ervoor.

    Nico Heemelaar 09-01-20, 11:49

    Een en ander blijkt uit de woningmarktcijfers over het vierde kwartaal van 2019 die de NVM afdeling Haaglanden (Nederlandse Vereniging van Makelaars) vanochtend heeft gepresenteerd. In de gemeente Den Haag zijn er in dat vierde kwartaal in totaal 1208 woningen van eigenaar gewisseld, een stijging van vier procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

    Gemiddeld bleef een woning 32 dagen in de verkoop staan. Dat is ongeveer even lang (31 dagen) als een jaar geleden.

    Onder landelijk gemiddelde
    Landelijk gezien zijn de huizenprijzen in 2019 met acht procent gestegen. Een gemiddelde woning in Nederland kost nu 326.000 euro. De prijsstijging in Den Haag ligt dus onder het landelijke gemiddelde. Ter vergelijking: in 2018 moest in de gemeente Den Haag nog 12,1 procent meer voor een woning worden betaald ten opzichte van het jaar daarvoor.

    Ook elders in de regio moesten huizenkopers dieper in de buidel tasten. De gemeente Leidschendam-Voorburg spande daarbij de kroon. De gemiddelde transactieprijs in 2019 ging daar naar 393.400 euro, 13,4 procent meer dan het jaar ervoor. In Rijswijk bedroeg de prijsstijging 11 procent, in het Westland 10,1, in Delft 9,4, Zoetermeer 8,3, Wassenaar noteerde 7,9 procent en de gemeente Pijnacker-Nootdorp kwam op een plus van 7,6 procent uit. Wassenaar blijft op afstand de duurste gemeente om een huis te kopen. De gemiddelde prijs voor een woning in het villadorp bedraagt momenteel 696.300 euro.

    www.ad.nl/den-haag/haagse-huizenkoper...
  8. forum rang 10 voda 21 januari 2020 08:16
    Nederlandse koopwoningen stuk duurder

    (ABM FN-Dow Jones) De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in december op jaarbasis flink gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

    Bestaande koopwoningen waren in december 6,5 procent duurder dan in december 2018, waarmee de stijging hoger uitkomt dan in de vier voorgaande maanden, aldus het statistiekbureau.

    Over heel 2019 stegen de prijzen van Nederlandse koopwoningen op jaarbasis met 6,9 procent.

    Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend.

    In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In november en december 2019 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen afgelopen december 42 procent hoger.

    Het Kadaster registreerde in december 22.573 verkochte woningen. Dat is ruim 16 procent meer dan een jaar eerder.

    In 2019 zijn 218.595 woningen verkocht. Dat is nagenoeg hetzelfde aantal als in 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. [verwijderd] 7 maart 2020 16:06
    Hoe gaat de NL-huizenmarkt zich gedragen onder de huidige omstandigheden?
    Ik kan het me niet voorstellen dat de stijgingen verder gaan terwijl de markten in zwaar weer verkeren.

    Ik schat in dat de transactie-aantallen gaan terugvallen op onzekerheden financiele markten, banken minder happig worden en risicos gaan afbouwen.

    Meer eigen inbreng bij aankoop huis?

    Enorme overwaarde verzilveren nu het nog kan? de stap maken, de beslissing nemen, de knoop doorhakken, het land verlaten met een enorm gevulde, zware koffer?

    Ik weet uit voorgaande, soortgelijke situaties dat van de ene op de andere week plotseling alles anders werd, over twee weken in de populaire media:"huizenprijzen over de top, daling lijkt ingezet"
  10. [verwijderd] 8 maart 2020 13:07
    Echt heel veel huiseigenaren hadden/hebben zich rijk gerekend, 1-2-3 ton overwaarde kon zomaar voorbij komen, echt goed voor de mindset.

    Luxe vacanties, duurdere auto, gelijk een nieuwe keuken, belastingvrij schenken aan familie leden, overwaarde hypotheek eroverheen op aandringen bank...alles met de gedachte: ik ben rijk, ik ben vermogend, ik laat de aanwezige cash gewoon rollen.

    Vanaf afgelopen week kan dat wel eens anders worden, het kan gewoon een knak in de huizenprijs blijken te zijn.

    Voor mensen die in de fase "onder bod" "verkocht onder voorbehoud" zitten wordt het billen knijpen, zowel aan de kopers als verkopers kant

    De onzekerheid bij de koper, het ongeduld bij de verkoper, en de bank die plotseling meer tijd nodig heeft om een dossier af te werken....

  11. forum rang 9 josti5 8 maart 2020 13:13
    De noodzakelijke nieuwbouw blijft door de stikstofgekte ver achter, de rente is nóg verder gezakt, de woningnood is nog even groot, en de coronagekte heeft Nederland (nog?) niet in de greep qua harde cijfers, dus imo zal het wel meevallen met die prijsdaling.
    Alleen als door massale coronasterfte veel huizen vrijkomen, wordt het een andere zaak...
    Maar vooralsnog maakt de 'gewone' griep veel meer slachtoffers!
  12. DerksVisie 8 maart 2020 14:03
    quote:

    drooglegging schreef op 7 maart 2020 16:06:

    Hoe gaat de NL-huizenmarkt zich gedragen onder de huidige omstandigheden?
    Ik kan het me niet voorstellen dat de stijgingen verder gaan terwijl de markten in zwaar weer verkeren.

    Ik schat in dat de transactie-aantallen gaan terugvallen op onzekerheden financiele markten, banken minder happig worden en risicos gaan afbouwen.

    Meer eigen inbreng bij aankoop huis?

    Enorme overwaarde verzilveren nu het nog kan? de stap maken, de beslissing nemen, de knoop doorhakken, het land verlaten met een enorm gevulde, zware koffer?

    Ik weet uit voorgaande, soortgelijke situaties dat van de ene op de andere week plotseling alles anders werd, over twee weken in de populaire media:"huizenprijzen over de top, daling lijkt ingezet"
    Toevallig gaat deze week mijn huis te koop (reeds gepland) dus we gaan het zien.
  13. [verwijderd] 8 maart 2020 14:08
    Tot een paar weken terug werden er flyers en vlugschriften naar hypotheekklanten gestuurd om na te denken over een overwaarde hypotheek(want die was natuurlijk aanwezig), wat na nader bestuderen gewoon een consumptie-krediet bleek te zijn op de overwaarde van diezelfde hypotheekklant.

    Mooi verpakt met een verhaaltje erbij, feel good, wat images van een jong gezinnetje erbij en volgende week 30 tot 80K euro bijgeschreven op de betaalrekening, best wel risicoloos voor de bank na de enorme huisprijs stijgingen van de laatste jaren.

    Bovenstaande constructie gaat natuurlijk wel in de knel komen bij een teruggaande huizenmarkt, bankbuffers kunnen weer aangetast worden, consumenten gaan weer janken en huilie huilie doen bij de kassa en Radars in Hilversum.
  14. [verwijderd] 8 maart 2020 14:12
    "Toevallig gaat deze week mijn huis te koop (reeds gepland) dus we gaan het zien"

    Poeh poeh! ik had liever gelezen dat het afgelopen week de notaris had gepasseerd, alles draait nu om momentum..."voor of na het virus" gaat nu cruciaal worden.

    Maar het is natuurlijk gewoon een mening, ik kan er helemaal naast zitten, de huizenprijzen gaan misschien nog wel harder stijgen door al die toestanden die nu gaande zijn....
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1909 1910 1911 1912 1913 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,03 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links